TEDAVİ İŞLEMLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

31 Aralık 2008 Tarih ve sayılı (7
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
HASTANE BİLGİ İŞLEM SİSTEMLERİ
Sağlık Uygulama Tebliği Değişikliği 21 Ocak 2012
SAĞLIK VE SOSYAL İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER (KATILIM PAYI)
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşlarınca Düzenlenecek Mali Tablolar Hangileridir? 1 – Mizan 2- Bilanço 3- Gelir Tablosu.
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI ARALIK ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ.
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
YIL SONU YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER ve HATIRLATMALAR
KOCAELİ İLİ GÖLCÜK SAĞLIK GRUP BAŞKANLIĞI HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL GÜVENLİK SEMİNERİ-ÖZEL KONULAR
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GÜNCEL MEVZUATA İLİŞKİN DEĞİŞİKLİKLER VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 04.EKİM
AŞIRI DÜŞÜK SORGULAMASI
T.C SAĞLIK BAKANLIĞI TEDAVİ HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu
TEDAVİ-TEDAVİ YARDIMI VE BUNUN İÇİN İZLENECEK YASAL SÜREÇ
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
HASTANELER ARASI NAKİLLER
2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
SGK SSKB Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü
Tevfik BAYHAN Bakanlık
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Üniversite Hastanelerinin Finansal Yönetim Sorunları
TEDAVİ YARDIMINA İLİŞKİN UYGULAMA TEBLİĞİ SUNUMU
İşvereni bulunduğunuz null sicil sayılı dosyada işlem gören işyerinizde çalışmakta olan TC kimlik numaralı.
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
2008’ in Sağlık Ortamında Üniversite Hastaneleri Dr. Zafer SINIK.
(Yasal mevzuat incelenerek hazırlanmıştır.)
(Yasal mevzuat incelenerek hazırlanmıştır.)
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
TEDAVİ KATILIM PAYININ UYGULANMASI HAKKINDA TEBLİĞ (SIRA NO: 7) 31 Aralık 2008 Tarih ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI Dr. Serdar BORA SGK Şube Müdürü
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
TAŞINIRLARIN KAYDI.
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
EPİKRİZ RESMİ OLARAK GEÇERLİ BİR SAĞLIK RAPORU DEĞİLDİR.
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
PERSONEL MAAŞ İŞLEMLERİ ve say2000i UYGULAMASI
EĞİTİM GRUBU MART AYI ÇALIŞMASI Fikri GÖZÜYUKARI Cevahir SALİHOĞLU Hakan DİNÇER Leyla KALELİ Ufuk ÖZKAN.
657 Sayılı Devlet Memurları
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
TKHK - FİNANSAL PLANLAMA
DÖNER SERMAYE BÜTÇE, MUHASEBE İŞLEMLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI MEVZUAT BİRİMİ MUSTAFA KARAKAYA.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları Önder GÜNGÖR
Ayaktan Tedavilerde Ödeme
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
İŞÇİLİK GİDERLERİ ve ÜCRET BORDROSU
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
28.BÖLGE HATAY ECZACI ODASI İNFERTİLİTE KONULU ECZACI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI HAZIRLAYAN ECZ. İREM ÖZKAYA MERTAYAK.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE EK ÖDEME Prof. Dr. Başar SIRMAGÜL Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi 26 Şubat 2016.
Ölüm Belgesinin Veri akışı. Hastane HekimiBelediye TabibiSağlık Ocağı Hekimi Aile HekimiAdli Hekim Hastane Referans Hekimi Belediye Tabipliği Referans.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
TÜRKİYE’DE GENEL SAĞLIK SİGORTASI
YILSONUNDA KARŞILAŞILABİLECEK OLASI PROBLEMLER
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Sunum transkripti:

TEDAVİ İŞLEMLERİ

SEVK İŞLEMLERİ 5258 sayılı Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun gereği Aile Hekimliği uygulamasına geçilen iller; 8 nolu Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği Eki (Ek:4) Isparta Denizli Gümüşhane Bayburt

SEVK ZİNCİRİ Sevk zinciri uygulanacak iller listesinde yer alan illerde (Ek:4) ilk müracaatın aile hekimliğine ya da kurum tabipliğine yapılması zorunludur. Bu illerde acil haller dışında kurum tabipliğinden ya da aile hekimliğinden sevk edilmeksizin ikinci veya üçüncü basamak sağlık kurumlarına müracaat edilmesi halinde tedavi gideri ödenmez. Acil hal nedeniyle aile hekimliğinden sevk alınmaksızın ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarına yapılan müracaatlara ilişkin giderlerin ödenebilmesi için acil tıbbi müdahale yapılmasını zorunlu kılan durumun müdahaleyi yapan hekim tarafından imzalanmış bir belge ile belgelendirilmesi ve bu belgenin tedavi faturasının ekinde kuruma gönderilmesi şarttır.

ACİL HALLERDE TEDAVİ Acil hal nedeniyle aile hekimliğinden sevk alınmaksızın ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarına yapılan müracaatlarda resmi tatil günleri hariç 30 gün içinde, memurun kendisi için düzenlenen hasta sevk kağıdı (bakmakla yükümlü olan kişiler hariç) ilgili sağlık kurumuna verilir.

KULLANILACAK BELGELER Memurun kendisi için ; hasta yollama kağıdı (hasta sevk kağıdı) Aile fertleri için; Aile hekimliği veya kurum tabipliğinden Hasta Sevk Formu (EK-4/A) Sevk işlemleri şehiriçi sevklerde 3 işgünü, şehirdışı sevklerde 5 işgünü geçerlidir.

Hasta Sevk Formu (Bakmakla Yükümlü Olunan Kişiler İçin) Formu düzenleyen sağlık hizmeti sunucusu: Sevk Tarihi:......../......./20.. Sevki yapan birim: ....................................................................................................... Sigortalının Adı Soyadı : ............................................. T.C.Kimlik No..................................... Hastanın Adı Soyadı : ...............................................T.C.Kimlik No..................................... Hastanın Doğum Yeri / Tarihi :.......................................................................................... Dosya No : .................................................Protokol No :............................ Tanı :........................................................................................................................................ .................................................................................................................................................................. Sevk Vasıtası : Refakatçi durumu (*) : Gideceği Şehir : Gideceği sağlık kurum/kuruluşu : Sevk Eden Hekim: Kaşe İmza Başhekim İMZA MÜHÜR

Sevk İşlemleri BULUNULAN YER DIŞINA YAPILAN SEVKLER Bulunulan yer dışında sürekli olarak tedavisi gereken ve hastane tarafından kontrol amacıyla çağrılan hastalar, bu durumun sevk evrakı üzerinde veya ayrı bir raporla belgelendirilmesi ve kontrole çağırılmasına esas olan ilk sevk işleminin usule uygun olması kaydıyla, kurum hekimlikleri tarafından veya kurum hekimliği bulunmadığı takdirde diğer birinci basamak sağlık kuruluşları tarafından sevk edilebilirler. AYNI SEVK KAĞIDI İLE BİRDEN FAZLA POLİKLİNİKTE MUAYENE Aynı sevk kağıdı ile bir sağlık kurumuna müracaat edenlerin ilk muayenesini müteakip yeni bir sevk kağıdına gerek kalmaksızın değişik bölümlerde aynı sevk kağıdı ile muayene, tetkik, tahlil ve tedavi olmaları mümkün bulunmaktadır. Sonraki muayeneler konsültasyon olarak kabul edilir.

KATILIM PAYI UYGULAMASI Katılım payı alınacak sağlık hizmetleri Hekim ve diş hekimi muayenelerinde Protez, ortez ve tıbbi malzeme kullanımlarında Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde 01 Ocak 2009 tarihinden itibaren sağlanan tedavilere bağlı olarak düzenlenen tedavi faturaları esas alınarak hesaplanacaktır.

MUAYENE KATILIM PAYLARI Katılım payı alınmayacak muayeneler; Birinci basamak resmi sağlık kuruluşlarında yapılan muayenelerden Aile hekimi muayenelerinden Acil poliklinik muayene ücretinden Konsültasyon kapsamına giren muayenelerden katılım payı alınmaz. İkinci basamak resmi sağlık kurumlarında 3 TL Eğitim ve araştırma hastanelerinde 4 TL Üniversite hastanelerinde   6 TL Özel sağlık kurum ve kuruluşlarında 10 TL

MUAYENE KATILIM PAYLARI Protez, ortez ve tıbbi malzemeler için; %20 oranında katılım payı alınacaktır. Yardımcı üreme yöntemi tedavilerinde birinci denemede %30, ikinci denemede %25 oranında katılım payı alınacaktır. Tıbbi malzeme için alınacak katılım payı tıbbi malzemenin alındığı tarihteki brüt asgari ücretin %75’ini geçemez.

HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER Harcama birimleri 15 Ekim 2008 tarihi itibariyle göreve başlayan (ilk defa 5510 4/c kapsamında sigortalı olan) personele ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere sağlık karnesi vermeyecektir. Bu kişilere ait tedavi giderleri ve tedavi yollukları SGK tarafından ödenecektir. Kendisi için sağlık kuruluşuna başvuracak olan personele (Tedavi Giderleri Kurumumuzca Ödenecektir) ibaresine yer verilmeden Hasta Sevk Kağıdı düzenlenmesine devam edilecektir.

HARCAMA BİRİMLERİNCE YAPILACAK İŞLEMLER Harcama birimleri 15 Ekim 2008 tarihinden önce göreve başlayan personel ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sağlık kurumlarından gelen faturalardaki bilgileri esas alarak Muayene Katılım Payı Kesinti Listesi Ek:1 düzenleyeceklerdir. Katılım payı, hasta adına düzenlenen tedavi faturasında yer alan her bir poliklinik muayene ücreti için ayrı ayrı hesaplanacaktır. Poliklinik muayene ücretinin yer almadığı sadece tanıya dayalı işlem fiyatının yer aldığı faturalardan bir tane katılım payı alınacaktır.

MUAYENE KATILIM PAYI KESİNTİ LİSTESİ MEMURUN/ASKERİ PERSONEL   MUAYENE KATILIM PAYI KESİNTİ LİSTESİ Harcama Birimi Kodu : Ay Harcama Birimi Adı Yıl TL SIRA NO MEMURUN/ASKERİ PERSONEL TEDAVİ OLAN KATILIM PAYI TCKNO ADI SOYADI Adı Soyadı Unvan İmza AÇIKLAMA: Tedavi Olan Sütununa Kendisi için 1, Eşi için 2, Çocukları için 3, Anne için 4, Baba için 5 ve Diğerleri için 6 Rakamı girilecektir.

KATILIM PAYI TAHSİLİ Hekim ve Diş Hekimi Muayenelerinde Katılım payı, sağlık kurumundan faturanın geldiği tarihi takip eden aybaşında, personelin maaşından kesilmek suretiyle tahsil edilir. (Ek:1) Gözlük cam ve çerçeveleri Kişiye ya da optisyene yapılacak ödemeden kesilir. Vücut dışı kullanılan protez ve ortezler (Ek:5/C) Kişiye yapılacak ödemeden kesilir.

KATILIM PAYI TAHSİLİ Ağız protezleri Sağlık kurumunca tahsil edilir. Sağlık kurumuna ödenecek tutar katılım payı kadar eksik yapılır. Serbest diş hekimliklerinde yapılan ağız protezinin katılım payı ilgili personele yapılacak ödeme den kesilir. Yardımcı Üreme Yöntemleri Katılım payı sağlık kurum ve kuruluşunca tahsil edilir. İlgili kuruluşa yapılacak ödemeler katılım payı kadar eksil yapılır.

ÖDEME EMRİ BELGESİ ÖRNEK