İhtiyaç Tespit Hastanemizde genel olarak kullanılan tıbbi malzeme ve ilaç Stok yönetimi Tek merkezden yapılarak satın almaya sunulmaktadır. Bu amaçla ;İhtiyaç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Mart 2013
Advertisements

TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ
HESAP PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ Dayanak (Md 3) 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 44 üncü maddesi 1- Taşınırların kaydı ile.
KBS TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ
KAMU MALİ YÖNETİMİ VE KONTROL KANUNU (Gider süreci)
Çerçeve Anlaşmalar ve Toplu Alımlar.
SAĞLIK BAKANLIĞI UYGULAMALARI. SAĞLIK BAKANLIĞI UYGULAMALARI.
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Bütünleşik Dökümhane Çözümü
Devlet hastanelerinde Laparoskopi de sıkıntılarımız ve beklentilerimiz
İhale /Onayı/İlanı/Davet İşlemleri
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ TUBİTAK İŞ AKIŞ ŞEMASI
Yıl Sonu Taşınır Hesap Kapatma İşlemleri
MUHASEBE EĞİTİMİ.
KARNE GÖSTERGELERİ VE HESAPLAMA YÖNTEMLERİ MALİ KRİTERLER
Yatan Hasta Maliyet Analiz Uygulamaları
Hasta Bakıcı Görev Yetki Ve Sorumlulukları
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ TEDARİK YÖNETİM ZİNCİRİ
Tıbbi Malzeme ve Stok Yönetimi
HOŞ GELDİNİZ KAMU İHALE MEVZUATI TEMEL EĞİTİMİNE Alattin ÜŞENMEZ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Uygulama Ekibi:Antibiyotik Kontrol Ekibi
PROJE BAŞVURUSU PROJE’NİN HAVUZA ALINMASI KOMİSYON TOPLANTISI
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ
Ömer PAHILOĞULLARINDAN Taşınır Mal Süreç Sorumlusu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Taşınır Mal Süreç Yöneticiliği.
2009 / 23 Sayılı Genelge 2009 / 45 Sayılı Genelge 2009 / 63 Sayılı Genelge 2010 / 37 Sayılı Genelge 2010 / 49 Sayılı Genelge.
Tüketim Malzemeleri Dayanıklı Taşınırlar Tıbbi Malzemeler
BİLGİ GÜVENLİĞİ.
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ( Tedavi Yardımları Şefliği) hacettepe.edu.tr 15 Ocak Ocak 2009.
Taşınırların Giriş İşlemleri.
İhtiyaçların Toplu Alım Yöntemleri ile Karşılanması
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
D.E.Ü. Uygulama Ve Araştırma Hastanesi
HASTANELERİMİZDE AKILCI STOK YÖNETİMİ
HASTANE İÇİ YÖNETİM ORGANİZASYONU
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
ANALİTİK BÜTÇE MODÜLÜNDEN İHALE ONAY BELGESİ ve İHALE YÖNETİMİ İBRAHİM ARAÇ DÖNER SERMAYE.
D.E.Ü. Uygulama ve Araştırma Hastanesi
İL STOK HAVUZU VE İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI 2009/45 SIRA NOLU GENELGE Hakan KARAGÖZ Şube Müdürü.
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
YETKİNLİKLERİNİ ARTIRMA EĞİTİMİ
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
PAZARLIK USULÜ İHALE SÜRECİ
MUAYENE KABUL İŞLEMLERİ
T.C. Sağlık Bakanlığı Ankara İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanlığı Taşınır İşlemler Yönetim Birimi İl Konsolide.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
KASIM 2015 / İSTANBUL 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
KASIM 2015 / İSTANBUL İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI BURHAN ORMANOĞLU İç Denetim Birimi Başkanı 1/32.
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
2016 YILI OKUL SÜTÜ PROGRAMI
HARCAMA.
ŞERAFETTİN AYDEMİR KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRÜ TEL
2  Genel Müdürlük personelinin izin, terfi, atama, emeklilik, sağlık hizmetleri, maaş, geçici görev yollukları ve diğer özlük hakları ile ilgili işlemleri.
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
Sunum Planı 1.2. Çıkış İşlemleri : Devretme
Yeni Nesil Laboratuvar
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI TAŞINIR İŞLEMLER SERVİSİ GENEL HATLARIYLA TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI DÖNER SERMAYELİ İŞLETMELER BÜTÇE VE MUHASEBE DAİRE BAŞKANLIĞI.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
5018 sayılı“Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu”nda TAŞINIRLAR KAMU KAYNAĞI OLARAK TANIMLANMIŞTIR.
Sunum transkripti:

MALZEME İHTİYAÇ TESPİT - STOK YÖNETİMİ TAKİP VE UYGULAMALARI Hazırlayan : Ecz. Sezgin ÖZDEMİR

İhtiyaç Tespit Hastanemizde genel olarak kullanılan tıbbi malzeme ve ilaç Stok yönetimi Tek merkezden yapılarak satın almaya sunulmaktadır. Bu amaçla ;İhtiyaç Tespit ve Şartname Değerlendirme Komisyonu; Başhekim başkanlığında Satın almadan sorumlu Başhekim yardımcısı Hastane Müdürü İlgili Klinik Şefleri yada yardımcıları İlgili Depoların Sorumlularından oluşur.

Amaç; Hastanemizin rutin olarak kullandığı, tıbbi malzeme ve ilaç listelerini, miktarlarını ve şartnameleri oluşturmak Hastane depo ve klinik bazında stok seviyesini takip etmek Malzeme ve ilaç miktarlarını, kritik stok seviyesine düşürmeden, zamanında ve ihtiyacı karşılar miktarlarda belirleyip satın alma sürecini başlatmaktır.

İhtiyaç Listeleri ve Takibi Hastanemizde tüm kliniklerin rutin olarak kullandıkları; malzeme ve ilaç ihtiyaç listeleri, şartnameleri mevcut olup, Hastanemizin iş akış şemasında görüleceği gibi talepler, tıbbi sarf malzeme deposu ve ilaç deposu sorumlularının katılımıyla hazırlanır;

DEĞERLENDİRME TALEP OLUŞUMU MALZEME İHTİYAÇ TESPİT VE STOK YÖNETİMİ İŞ AKIŞ ŞEMASI   KLİNİĞE ÖZEL TALEPLER ORTAK KULLANILAN TIBBİ MALZEME ORTAK KULLANILAN İLAÇ TALEP DEĞERLENDİRME VE İHTİYAÇ TESPİT KOMİSYONU HAZIRLIK VE DEĞERLENDİRME TALEP OLUŞUMU . UYGUN İSE YAKLAŞIK MAALİYET KOMİSYONU SATIN ALMA - İHALE İHALENİN KARARA BAĞLANMASI SÖZLEŞME MUAYENE İLGİLİ DEPOYA KABUL KLİNİKLERE DAĞITIM ONAY

BÜTÇE KODU İHTİYAÇ TALEP FORMU TALEP EDEN BÖLÜM ÜROLOJİ KLİNİKLERİ Sıra No. Bütçe Uygulama Kodu UBB Branş Kodu/DMO Hastane Kodu TALEBİN CİNSİ Miktar Birim Ana Depo Stok Miktarı Bir Önceki Takvim Yılı Alım Miktarı İstemin Süresi Daha Önceki Alım Şekli ve Alım Tarihi 1 300.690 08B05B04   Katater Foley Silikon No:8 İki Yollu 20 Adet 2 Katater Foley Silikon No:10 İki Yollu 3 Katater Foley Silikon No:12 İki Yollu BÖLÜMÜN TALEP GEREKÇESİ …../.…./2011 Bölüm Sorumlusunun İmza ve Kaşesi * Lütfen kabul edilebilir gerekçelerinizi yazınız. DEPO GÖRÜŞÜ Taşınır Kodu …./…./2011 Taşınır kayıt Yetkilisinin İmza ve Kaşesi * Lütfen talebin özelliğine göre ilgili depo görüşünü aldıktan sonra talep ön inceleme birimine teslim ediniz. TALEP ÖN İNCELEME KOMİSYONUNUN GÖRÜŞÜ BÜTÇE KODU ALIM ŞEKLİ İHALE …………. ……/……/…… Yukarıdaki talebin satın alınması hususunu onaylarınıza uygun görüşle arz ederim. Gerçekleştirme Görevlisi Nebi ŞAHİNLİ Hastane Müdürü ……/……/…… UYGUNDUR/UYGUN DEĞİLDİR. Harcama Yetkilisi Doç. Dr. Öner ODABAŞ Başhekim DOĞRUDAN TEMİN ………….

Malzeme Adı Teknik Şartname Sıra No Malzeme Adı Teknik Şartname 1 Katater Foley Silikon No: 8 İki Yollu 1. %100 silikondan mamul; 8,10,12,16,18,20 F çapında olmalıdır. 2. Şeffaf (içindeki idrar görülebilecek), iki karşılıklı delikli, 40 cm (±10cm) uzunlukta, 8-10 F’ler için 3-5 ml diğerleri için 30-50 ml. balon kapasiteli olmalı balon şişirme kanalının ucunda luer-lock mekanizmalı valf bulunmalıdır. Balon homojen olarak şişmelidir. 3. Balon indirildiğinde kataterin çapı ile aynı çapta olmalıdır. 4. Ambalaj üzerinde son kullanma tarihi ve ne ile steril edildiği bildirilmiş olacaktır. 5. Ürün teslim tarihinden itibaren en az 2 yıl miatlı olmalıdır. 6. TITUBB kaydı olmalıdır. 2 Katater Foley Silikon No: 10 İki Yollu 3 Katater Foley Silikon No: 12 İki Yollu 4 Katater Foley Silikon No: 16 İki Yollu 5 Katater Foley Silikon No: 18 İki Yollu

Mal Kabulü Sonrası Stok Takibi Malzeme çıkışları klinik istemlerine göre değil işlem hacmine göre gerçekleştirilir. (Toplu çıkış ve ara depo bulunmaz) Hastaya özel alınan malzemeler (ortez-protez) hasta bazında kayıtlardan düşümü sağlanmaktadır. Klinikler ilaç istemlerini; hasta adına, otomasyon üzerinden yapmakta, talepler klinik eczanesinde hazırlanarak verilmektedir. Malzeme ve ilaç ihtiyacı SUT kurallarına uygun olarak karşılanmaktadır.

Farmakolojik olarak birbirinin yerine geçebilecek ilaçlar klinikle iletişim kurularak hekimin önerisi doğrultusunda verilir. Ürünün tüketiminin azalması durumunda; sistem üzerinden ürün, ihtiyaç fazlasına çıkarılarak diğer hastanelerin kullanımına sunulmaktadır. Gerçekçi ve tüketilebilen miktarlarda ihtiyaçlar belirlenir. Teslimat programları çoklu partiler halinde alındığı için gereksiz depolama miad problemleri yaşanmaz ve stok fazlası oluşmaz.

İhale sonuçları ilgili depolara mutlaka bildirilir İhale sonuçları ilgili depolara mutlaka bildirilir. Bir kısım kalemler alınamamışsa hemen yeni alım süreci başlatılır. Hastanemiz EAH olmasına rağmen çok fazla çeşitliliğe girmeden genel kabul görmüş ilaç ve sarf listeleri ile çalışır. Mal kabulu Saymanlık kayıtlarına en geç 2 iş günü içerisinde işlenir.

Sonuç Olarak; Malzeme ihtiyaç tespiti - yaklaşık maliyet – satınalma – sözleşme -mal kabul ve muayene - stok ve tüketim ile tahakkuk ve saymanlık aşamalarında; Uzman, etkin, verimliliği yüksek, mevzuatı bilen en üst yöneticilerin katılımları ile başarılı sonuçlar alınabilmiştir. Her departman zincirin birer halkaları gibi ayrılmaz bir bütünlük içinde birbirleri ile iletişim kuran kurumsal bir yapı oluşturmuştur. Bu durum Strateji Geliştirme Başkanlığının MKYS iş-zekası programından alınan aşağıdaki tablodan görülmektedir.

(2010 ve 2011 YILI İLK 9 AYLIK TÜKETİM VE STOK BİLGİLERİ) ANKARA DIŞKAPI YILDIRIM BEYAZIT EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞECZACILIK İLAÇ VE SIHHİ SARF STOK HAREKETLERİ LİSTESİ (2010 ve 2011 YILI İLK 9 AYLIK TÜKETİM VE STOK BİLGİLERİ) Taşınır Grup Kodu Malzeme Grup Tanımı Geçen Yıldan Devreden Satın Alması yapılan Genel Toplam Tutarı (GİRİŞ) Tüketim Tutarı (ÇIKIŞ) Fiili Stok Tutarı (KALAN) Aylık ORTALAMA Tüketim Tutarı Bağlı Kurumlara Devir Tutarı Aylık Stok Düzeyi (AY) 150-03-01 İLAÇLAR 2.195.150 6.210.749 9.218.333 6.498.632 2.392.892 732.929 326.808 3 150-03-03 MEDİKAL MALZEMELERİ 2.352.470 11.892.656 14.518.880 12.993.171 1.255.631 1.465.395 243.705 1 2011 Toplam 5.423.917 21.544.513 28.110.448 22.338.898 4.289.984 2.519.425 578.895   5.140.886 6.235.672 11.753.175 8.507.788 699.270 1.048.262 MEDİKAL MALZEMELER 1.872.341 18.529.204 20.631.046 18.096.692 2.352.468 1.487.399 181.885 2 2010 Toplam 7.692.122 29.385.725 37.764.699 31.078.865 5.423.916 2.554.427 1.259.943 Düşük Stokla çalışıyoruz, Tüketimimizden daha az satın alama yapıp stok düzeyini azaltıyoruz.Aldığımız malzeme/ilacın büyük bir kısmını tüketiyoruz.bu da ihtiyaç tesbitinin iyi yapıldığını,tüketilebilecek malzemenin/ilaç alındığını gösterir.