Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER
Aşk, Dostluk ve Güven... Lütfen sesli izleyiniz.
MEKTUP SESLİ.
Bunu okursanız iyi olur
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
OBJEKTİF BİR GÖZLE KEMAH VE KEMAHLILAR Türkiye’de çok sık kullanılan bir “memleketim” kavramı vardır. Bu kavram insanın kendisinin veya ailesinin doğduğu.
Tanrı, melek ve bebek:.
Ilk göz ağrım.
Hz.muhammed’in ahlakı.
Sesli İzleyin Yazıyı Derleyen : Ahmet Yıldırım Resim Seçici ve Slayta Uyarlayan: Soylutuna.
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Simdi bu oyunu ciddiye al ve sakın oyun bozanlık yapma!!!!
KADIN VE ERKEK ARASINDAKi FARKLAR
Bedevi ~ Öykü ~ Kaynak : Sayfa Araları (Zamana Yolculuk)
Ben ZİYA LEVENT TOPÇUOĞLU.
1. Erkeklere topluluk içinde asla bir şey öğretmeye kalkışmayın
Yavuz Sultan Selim'in Zerafeti Mal cimrilerde, Silah korkaklarda,
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Kadın erkeğe karşı....
HAYATIN HER ANINDA BİR ORTAK BİR ZİHNİYET VARDIR…… Ve… BİLSEK TE…. BİLMESEK TE…. Bu zihniyeti yürüten bir Matematik Matematiği götüren mantık Mantığı dürten.
Can Baba’nın anısına, saygıyla...
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
AŞKLaRıM.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
Sen hangisini seçerdin?
BABALAR VE KIZLARI.
HAYATIN HER ANINDA BİR MATEMATİK / MANTIK GİZLİDİR……
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
HANGİ AYDA DOĞDUNUZ.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
Özlü Sözler Kaynak : Güzel Sözler Antolojisi Resim Seçici ve
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Boya sandığına saklı düşler
HAZIRLAYANLAR NURTAÇ ÜNLÜ DERYA DEMİR GÜLŞAH BAŞARAN
Boya sandığına saklı düşler
YILLAR SONRA ÖĞRENDİM Kİ
HOŞGELDİNİZ.
ÇOCUKTA İSTENMEYEN DAVRANIŞLARIN DEĞİŞTİRİLMESİ
Bizi Tuzağa Düşüren... (Arzularımız) sesli.
Örnek: Sizlere konu hakkında bilgi vereceğim.
40 Yaşımda ben….
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HAYATIN ANLAMI.
Bir bilgeye sormuşlar:
KADINLAR NE İSTER..? Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verebilirse
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
MEKTUP SESLİ.
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
TAKIM RUHU.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
Bir zamanlar 25 yıldır evli ve 60. doğumgününü kutlayan bir kadın varmış. Kutlama sırasında aniden bir Peri ortaya çıkar.
BOŞANMA SEBEBİ.
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
Cem Yurtsev Yazılar: itiraf.com dan BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Güzellikle yaşlanmanın yaşlanmanınsırrı Emekli dostlarıma Cool.
DEĞERLERİMİZ.
ESKİLERİ HATIRLATMA Belki de en başından belliydi kaderimiz.
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
Sen hangisini seçerdin?
HAYATIN HER ANINDA BİR MATEMATİK / MANTIK GİZLİDİR……
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Işığı Yanan Evler Değerlerinize dikkat edin karakterinize dönüşür…
Sunum transkripti:

işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli

* Bütün kadınlar birbirlerini rakip olarak görürler. Birbirlerini kıskanmaları için aynı meslekten olmalarıyla da menfaatlerinin  çatışması falan şart değildir. * Ortalıkta kendilerinden başka kadınların  da dolaşıyor olması, kıskanmaları için yeterli bir sebeptir. Yolu kadınların görev yaptığı bir yere, örneğin bir banka şubesine düşen bir kadın, gördüğü muameleden bunu şıp diye anlayabilir.

* Bütün kadınların mutlaka koşulacak şartları vardır: "Seninle evlenirim ama...", “Dediğini yaparım fakat...” gibi.

* Nedense bütün aşk şiirleri, en duygulu şarkı sözleri hep erkekler tarafından yazılmıştır. Çok duygulu oldukları söylenen kadınların bu sırada ne yaptıkları merak konusudur. Bence kadınlar o sırada diğer kadınları incelemekle meşguldürler. "Ne giymiş, ne takmış, benden güzel  mi?" Vs...

* Erkekler (eğer ruh hastası değillerse) eşlerini çok yakın arkadaşlarından, akrabalarından, yani olur olmaz herkesten kıskanmazlar. Oysa kadınlar, hiç ayrım yapmaksızın, ömür boyunca, istisnasız her dişiden kıskanırlar kocalarını.

* Kendisinden 30 yaş büyük bir kadınla, sırf parası  için evlenen pek az erkek vardır. Buna karşılık etraf, babası, hatta dedesi yaşında, ama mutlaka zengin erkeklere aşık olan(!) kadınlarla doludur. * Hiçbir kadın çalıştığı yerde üstünün kadın olmasını istemez. Vallahi bunu ben söylemiyorum, anketler öyle diyor. * Erkekler kadınlardan ilgi, şefkat, sevgi dışında pek bir şey beklemezler. Kadınlara bunlar asla yetmez, ilave olarak iki bilezik, bir yüzük gerekir çoğu zaman.

* Gelin-kaynana çekişmesinin fıkralara geçtiği ülkemizde hiç damat-kayınpeder çekişmesine tanık oldunuz mu? "Elti gemisi yürümez“ diye bir söz vardır da neden bacanaklar için söylenmiş benzer bir laf yoktur? * Erkekler bir araya geldiklerinde işten, politikadan, futboldan bahsederler genellikle. Kadınlar bir araya geldiğinde ise, vay o anda orada olmayan diğer kadınların haline!

* Eşlerinden, "yorgunum", "başım ağrıyor" bahanesiyle  mümkün olduğunca kaçan kadınlar, ortaya ikinci bir kadın çıktığı zaman aniden kocalarını çok sevdiklerini(!) fark ederler. * Kocası tarafından aldatılan kadınlar genellikle boşanmak yerine, bir çocuk daha yapmayı tercih ederler. Tersi durumda ise erkekler kadınlar kadar akıllı olmadıkları için bunu gurur meselesi yapar ve kadını hemen boşamaya kalkarlar.

* Kadınlar evde akşama kadar istedikleri gibi yaşarlar. Ne karışanları ne de görüşenleri vardır. Erkeklerin akşamdan akşama Geldikleri evlerinde pek de özgür oldukları söylenemez. Kendilerine durmadan oraya oturmaması, siğarasının külüne dikkat etmesi, ayakkabısını çıkarması hatırlatılır.

* Kadınlar akşama kadar kocalarının bilgisi dışında  istedikleri arkadaşlarını misafir ederler. Oysa hiçbir erkek karısından izin almadan eve bir erkek arkadaşını  getiremez. Hatta izin alarak bile... * Kadınlar her istediklerinde eşlerinden izin almadan annelerini ziyaret edebilirler. Erkekler ne haberli, ne habersiz, yanlarında eşleri olmadan asla annelerine uğrayamazlar.

* Kadınlar bütün ilişkilerinde hesap kitap içindedirler. Asla şeffaf değildirler. Hoşlanırlar,  hoşlanmaz gibi davranırlar, isterler, istemez gibi yaparlar. Eşleriyle sorunlarını çözmede bedenlerini silah olarak kullananlar bile vardır.

* Vücutlarını göstermeye bayılırlar. Açık, dar, şeffaf, kısa giyerler. Sonra da "neden bakıyorsunuz?“ diye sinirlenirler. Aslında amaçları baktırmaktır, ama bunu asla kabul etmezler. Özgürlükten, rahatlıktan, medeniyetten falan söz ederler. Nereden biliyorsun, derseniz, ben de kadınım oradan biliyorum.

NOT: İstisnalar kaideyi bozmaz! (Bu yazıyı okuyan bütün kadınlar kendini istisna olarak kabul edecektir.)

Soylutuna s o n osman.sari@yok.gov.tr Yazıyı Derleyen : Saim Güven Resim Seçici : Uğur Önder Slayta Uyarlayan: Osman Sarı Soylutuna osman.sari@yok.gov.tr