Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU"— Sunum transkripti:

1 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU

2 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Bir varmış bir yokmuş. Büyüdüğü zaman ne olacağını çok merak eden bir çocuk varmış…

3 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Ne yapmak istediğine bir türlü karar veremiyormuş. Acaba babası gibi tuhafiyecilik yapsa, oda renk renk düğmeler mi satsaymış?

4 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Annesi gibi eczacı olsa, hastalara ilaç mı verseymiş?

5 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Yoksa eniştesi gibi doktor mu olsaymış? Belki de en iyisi halası gibi öğretmen olmakmış…..

6 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Ressam teyzesi çizim masasında ne güzel resimler yapıyormuş. Acaba oda ressam mı olsaymış?

7 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Hayır hayır, bilgisayar mühendisliği, mimarlık, kaptanlık, pilotluk hiç ona göre değilmiş

8 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Şarkıcı yada futbolcu olmak da istemiyormuş

9 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Okulda öğretmenleri sorduğunda, arkadaşları ne güzel yanıtlar vermiş, kimi öğretmen, kimi mühendis, kimi doktor olmak istediğini söylemiş. Manken, spiker, astronot olmayı düşleyenlerde varmış. Ama o, ne olmak istediğini hala bilmiyormuş!

10 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Bir gün sınıfta öğretmeni, Atatürk’ü anlatmış. Ülkemizi düşmanlardan kurtardığını, Cumhuriyet’i kurduğunu söylemiş

11 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU “İşte bu harika bir şey” diye düşünmüş çocuk. Neden büyüdüğünde o da bir Atatürk olmasınmış ki?

12 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Okula döndüğünde, herkese sevinçle açıklamış: “Ben büyüyünce Atatürk olacağım”

13 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU “Kimse Atatürk olamaz.” demiş annesi. “O olağan üstü bir insandı.”

14 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU “Atatürk yalnızca esir düşen bir ulusu özgürlüğe kavuşturmakla kalmadı, devrimler yaparak ülkemizi geleceğe hazırladı.” demiş babası. “Kim Atatürk’e benzeyebilir ki?...”

15 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU “Kim? Sen mi Atatürk olacaksın? Atatürk’ün çakmak çakmak mavi gözleri vardı, saçları da güneş gibi parlardı. Baksana senin gözlerine, saçlarına” diyerek kahkahalarla gülmüş ağabeyi.

16 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Ablası, Atatürk olmaya kalkışmadan önce, okulunu bitirmesi gerektiğini hatırlatmış.

17 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Dedesi, “Öyle şeyler söyleme, günahtır” demiş. Ninesi, “Hele bir büyü de…” demiş anlamlı anlamlı göz kırparak.

18 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Çocuk okula gittiğinde öğretmenine, “Ben Atatürk olmak istiyorum, ama nasıl Atatürk olunur bilmiyorum” demiş. “Evdekilere bunu .” söyleyince herkes bana güldü

19 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Öğretmeni gülümsemiş. “Her mesleğin bir okulu var, ama… Atatürk olmanın bir okulu yoktur çocuğum. Çünkü her Türk çocuğu aslında biraz Atatürk’tür!” “Nasıl yani?” diye merakla sormuş çocuk. “Atatürk’ün yaptıklarını anlar, düşüncelerini izler, ilkelerini korursan, sende ondan bir parça var demektir.”

20 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU Çocuk sevinmiş. “Yani ben Atatürk olabilir miyim?” Öğretmen yine gülmüş. “Atatürk’ü anlıyorsan, o zaten her zaman senin içindedir.”

21 ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
KONYAALTI KOLEJİ ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU


"ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları