Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Advertisements

DREAMWEAVER TABLO OLUŞTURMA VE TABLO ÖZELLİKLERİ
HTML’e Devam Uygulama.
Lab 8: Excel 2010 – Kisim3 ITEC115 Bilgisayara Giriş
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
Yrd.Doç.Dr.Levent Malgaca,2010
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
TABLOLARLA TASARIM YAPMAK
Frame (Çerçeve) Çerçeve tekniği, bir web sayfasını istenilen miktarda parçaya bölüp, bu sayfa üzerinde birkaç sayfa birden görüntülenmesine olanak verir.
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
ÖĞRENME FAALİYETİ 3. PARAGRAF DÜZENLEME.
BDEM105 Ünite 5: Word
Php Form İşlemleri.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
Form İşlemleri. Form İşlemleri Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde.
 HTML nin en önemli araçlarından biri de bilgi girişinde kullanılan form kontrolleridir.  Formlar, web sayfası tasarlayan kişi veya şirketlerle internet.
TABLOLAR.
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT 2
LOGO Hücrelerle Çalışmak BÖLÜM 5 Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML. HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE.
Bilgisayarda Ofis Programları
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I BTP 207 Ders 4. Etiketi Sayfaya resim eklemek için kullanılır. JPG, BMP, GIF, PCX, PNG, TIFF, WMF gibi resim formatlarını destekler.
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
Bilgisayarda Ofis Programları
Hazırlayan: Cihan UĞUR
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Listeleme Etiketleri.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
İLERİ HTML.
1 İNTERNET PROGRAMCILIĞI - 1 TABLOLAR Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Microsoft EXCEL (1).
5.1. Tablo Ekleme Kelime işlemci programında tablo eklemek için Ekle sekmesindeki Tablolar grubundan Tablo düğmesine tıklanır. A:Tablo; Bu kısmın üzerine.
Name formun adı Action formun gönderilecegi adres. Bu adres uzun URL yada lokaldeki CGI adresi Kullanılan method POST yada GET GET ile adres satırında.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Form İşlemleri. Bütün programlama dillerinde kullanıcının girmiş olduğu bilgiler üzerinde işlem yapılır. Php'de kullanıcı tarafından bilgileri alabilmek.
İnternet Programlama-I HTML-TABLOLAR. HTML TABLOLARI HTML DİLİNDE TABLO OLUŞTURMAK İÇİN TAGI KULLANILIR. İYİ BİLİNMESİ GEREKEN KONULARDAN BİRİDİR ÇÜNKÜ.
İnternet Programlama-I
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Dersin Amacı Bu dersin amacı Microsoft Excel 2010’da, o Hücre biçimlendirme, o Sayfa yapısı ile çalışmak, o Listeler ile çalışmak, o Alt toplam hesaplatmak,
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
HTML Dili ’ nin Genel Özellikleri. HTML Nedir? İşaretleme dili (HyperText Markup Language) Belirteçler (tags) W3 konsorsiyumu (Tim Berners-Lee) W3 konsorsiyumu.
Tablolar Tablolar... etiketleri arasına yazılır. etiketi ile bir yatay sıra oluşturulur, bu yatay sıra istenilen sayıda etiketiyle hücrelere bölünür.
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
HTML. Tablo Etiketleri 5 Tablolar sayesinde sayfamızdaki nesnelerin yerleşimini, hizalamasını ve sayfa yapısını istediğimiz şekilde ayarlayabiliriz.
HTML Basit HTML Etiketleri. Başlık Etiketleri Turkcell Geleceği Yazanlar Bu etiketler basit olarak bir başlık kullanmak istediğimiz zaman, başlığı yazmak.
İleri Excel 1 Fuat Tosun.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
PHP İş Başında (Formlarla PHP)
Diyalog pencereleri.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
WEB TASARIMI-HTML FORMLAR SAVAŞ TUNÇER
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 2
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitek Haydar TUNA Teknik Öğretmen ve Yazar
1 EXCEL DE VERİ TABANI (DATABASE) İŞLEMLERİ Excel de bir veritabanı oluşturulabilir veya başka programlarda (Access gibi) oluşturulmuş olan Veri Tabanları.
Sunum transkripti:

Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table data"dır. Bir veri hücresi (data cell) metinler, resimler, listeler, paragraflar, formlar, yatay çizgiler, tablolar vs. içerebilir.

satır 1, hücre 1 satır 1, hücre 2 satır 2, hücre 1 satır 2, hücre 2

Tablolar ve Kenarlık (border) Parametresi Eğer bir border parametresi belirtmezseniz, tablonuz kenarlık olmadan görüntülenir. Bu bazen yararlı olabilir ama çoğu zaman kenarlıkları göstermek daha çok işinize yarayacaktır. Kenarlıkları göstermek için aşağıdaki parametreyi kullanmalısınız: Satır 1, Hücre 1 Satır 1, Hücre 2

Tablolarda Başlıklar Başlıklar etiketi ile belirtilir. Başlık Başka Başlık Satır 1, Hücre 1 Satır 1, Hücre 2 Satır 2, Hücre 1 Satır 2, Hücre 2

Bir Tabloda Boş Hücreler Veri içermeyen hücreler bir çok tarayıcıda görüntülenmezler. Satır 1, Hücre 1 Satır 1, Hücre 2 Satır 2, Hücre 1

Boş hücre etrafındaki iç kenarlıkların görünmediğine dikkat edin. (Mozilla Firefox bunu görüntüler). Bundan kurtulmak için, ( ) özel karakterlerini boş hücre içine ekleyerek kenarlıkların görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Satır 1, Hücre 1 Satır 1, Hücre 2 Satır 2, Hücre 1

Tablo Etiketleri EtiketiAçıklama Tablo Tablo başlığı Satır Hücre Manşet Hücre grupları Sütun genişliği Tablo başı Tablo body özelliği Tablonun en alt kısmı

Formlar Bir form, form elemanlarını içinde bulunduran alandır. Form elemanları kullanıcıların bilgi girmesini sağlayan elemanlardır. (metin alanları, açılabilir listeler, seçenek kutuları, kontrol kutuları) Kullanım biçimi:

Giriş (Input) En çok kullanılan form etiketi etiketidir. Metin Alanları Kullanıcının rakam veya harf girmesini istediğiniz yerlerde bunu kullabilirsiniz. Adınız: Soyadınız:

Seçenek Butonları (Radio Buttons) Kullanıcının bir çok seçenek içinden sadece bir tanesini seçebilmesini istediğiniz zaman bunu kullanırsınız. Erkek Kadın

Kontrol kutuları (Checkboxes) Kullanıcının, sunulan seçenekler içinden istediği kadar seçmesini sağlamak için bunu kullanabilirsiniz. Bir bisikletim var: Bir arabam var: Bir uçağım var:

Formlarda "Action" Parametresi ve "Submit" Butonu Kullanıcı submit (gönder) butonuna tıkladığında girilen bilgiler başka bir sayfaya gönderilir. Action parametresinde ise bilgilerin hangi dosyaya gönderileceği belirtilir. Bilgilerin gönderildiği dosya, genellikle gelen bilgilerle ilgili ne tür işlem yapılacağı hakkında bilgiler içerir. <form name="input" action="ornekler/html_form_action.php" method="get" target="_blank"> Kullanıcı Adı: