SAMSUN MEHTERAN Vurulduğunda arzı ve arşı titreten, yürüdüğünde ölümü bile korkutan, heybetiyle düşmanın yüreğine korku salan ve savaşa bayram havasında.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KANIN VÜCUTTA DOLAŞIMI DARICA HALİDE EDİP İLKÖĞRETİM OKULU
Advertisements

İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir.
Yemen Türküsü Makam : Hüseyni Usul : Curcuna HAVADA BULUT YOK, BU NE DUMANDIR ? MAHLEDE ÖLÜM YOK, BU NE ŞİVANDIR ? ŞU YEMEN İLLERİ NE DE YAMANDIR.
TELLİ ÇALGILAR.
MÜZİK PERFORMANS ÖDEVİ
Acıyla çaldı kapının tokmağı Duruma anlam veremedim yavrum... Hepten çözüldü dizlerimin bağı Kalkıp açmaya varamadım yavrum... Güngören'de gün, göremedim.
SES MADDE İLE KARŞILAŞIRSA NE OLUR ?
SÖZCÜKTE ANLAM.
Aşkın bir adı hüzünse, öbür adı mutluluktur.
ses düğmesini açabilirsiniz RAMAZAN GÜZELDİR.
Ergül CELEP,Nursun KARAGÜL,Emel USLU, Nilüfer BEYAZIT
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RUH SAĞLIĞI VE SOSYAL HASTALIKLAR ŞUBESİ
1.
TÜRK HALK MÜZİĞİ ÇALGILARI
Çalgı Müziği.
YARARLANILAN KAYNAK: SOSYAL BİLGİLER DEV PAYLAŞIM ORTAMI
TÜRK HALK MÜZİĞİ.
Zıt Anlamlı Kelimeler Kelime(Sözcük)
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
İKİ RESİM ARASINDAKİ 6 FARKI ve 1 ORTAK TARAFI BULUNUZ.
SES Müzik ve Fen Mustafa ÇELİK.
TEMEL MÜZİK EĞİTİMİ Oğuzhan AKKUZU.
MÜZİK ALETLERİ.
ÇANAKKALE DESTANI bilgidagi.com.
MÜZIK ALETLERI.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
Bir Başkadır Benim Memleketim
NARDUGAN Çam Süsleme Geleneği: Nardugan  Hıristiyanların İsa'nın doğuşu olarak kutladığı Noel bayramı, eski Türklerin yeniden doğuş bayramıdır.
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Projenin Adı: Farklı Özellikteki Materyallerden Müzik Aleti Yapımı
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
MİT-(MİTOLOJİNİN KISALTMASI)
İLK TÜRK DEVLETLERİNDE DİN
ÜNİTE İLK ÇAĞ DÖNEMİ 2.KONU: UYGARLIKLAR
Türk Halk Müziği Çalgıları
SES TİTREŞİMDİR Titreşen bir nesnenin başlattığı titreşimler dizisine ses denir. Sesin oluşabilmesi için titreşim hareketi gereklidir. Titreşim bir.
Burak Enes Kaya 11/B 1004.
MEB KAZANIM TESTİ 1 Sözcükte Anlam - 1 (Çok Anlamlılık)
ESKİDEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ ÇALGILARI
TABLOLAR RÜBAİLER ve Teoman Bayer Değerli kardeşim Teoman Bayer’in
 Gerçek iyilik nedir? Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara.
OSMANLI DEVLETİ KÜLTÜR VE UYGARLIĞI
Geleneksel Türk Müziği Tarihi
ARDA KIRTASİYE. Maddelerin titreşerek bulundukları ortama yaydıkları enerjiye ses denir. Canlılar arasında iletişim ses ile gerçekleşir. Ses boşlukta.
MÜZİK ALETLERİ.
ÂŞIK TARZI HALK ŞİİRİ.
Özel günler vardır dostluğu paylaşmak için, bayramlar vardır sevgi ile kucaklaşmak için… Bayramınızı en iyi dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
HEDEFLER Müzik aletlerinin tanınması Temel müzik öğretimi sırasında bu bilgilerden yararlanılması.
MEHTER. MEHTER Cevgan Ucunda gümüşten veya sarı pirinçten yapılan küçük ziller bulunan bir sopa şeklinde müzik aletidir. Bir ince değnek şeklinde.
SOSYAL BILGILER ÖDEVI KONU VATANDAŞ OLARAK SORUMLULUKLAR HAZıRLAYAN EYLÜL DEFNE KURTLUGIL ÖĞRETMEN REFIYE YAVUZ SıNıFı/NUMARASı 6 -Ö / 1546.
Osmanlı devleti ordu teşkilatında kendinden önce kurulmuş olan Türk-islam devletlerini örnek almıştır. osmanlı devleti fetih politikası üzerine kurulmuş.
ÇALGI TOPLULUKLARI. Bir kısmı ağızla çalınan, bir kısmı da dövülerek ses çıkaran çalgılardan meydana getirilen en çoğu kırk elli parçadan ibaret müzik.
 Türkiye'nin yanı sıra, Tunus, Fas ve Cezayir de dahil olmak üzere bütün Arap ülkelerinde, İran'da ve Ermenistan'da aynı adla kullanılan iri gövdeli,
HAZIRLAYANLAR:SİMAY,ELİF NAZ,ELİF ZEYNEP,YAĞMUR,YAĞMUR,ŞEVVAL.
 Geleneksel Türk müziği çalgılarını 4 grupta inceleyebiliriz. Vurmalı çalgılar: davul, def, darbuka, zil, kaşık, bendir Üflemeli çalgılar: kaval, zurna,
TÜRK HALK MÜZİĞİ ve TÜRK SANAT MÜZİĞİ
ÜLKEMİZDE GÖRÜLEN MÜZİK TÜRLERİ
1) Arabesk müzik türleri 2) Arap müziği 3) Azeri müziği 4) Balkan müziği 5) Batı sazları müziği ve batı sazlarıyla sanat müziği 6) Caz müziği 7) Country.
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
ÇALGILARI TANIYALIM Öğrenme Alanı: B. MÜZİKSEL ALGI VE BİLGİLENME
RİTİM ÇALGISI İLE KISA VE UZUN SESLER
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK BESTECİLERİMİZ Hazırlayan :OMÜ Eğitim Fak.Resim –iş Öğrt. 2.Sınıf Öğrencisi Buket AKSAKAL CEMAL REŞİT REY
GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİKLERİ. Türk Müziği nedir? Türk müziği, Türkler'in Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları.
Kural – 16 Kale Vuruşu.
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
Sunum transkripti:

SAMSUN MEHTERAN Vurulduğunda arzı ve arşı titreten, yürüdüğünde ölümü bile korkutan, heybetiyle düşmanın yüreğine korku salan ve savaşa bayram havasında gidenlerin öncüsüdür MEHTER...

Tokmağın davula her vuruşunda, üç adımda bir sağa ve sola verilen her selamda, okunan her duada; ölmek için yaşayanların simgesidir MEHTER TAKIMI...

Mehter Takımımız Hakkında::.. Mehter Takımı Dünyanın ilk ve en eski alaturka Ordu bandosudur.Vurulduğunda arzı ve arşı titreten, yürüdüğünde ölümü bile korkutan, heybetiyle düşmanın yüreğine korku salan ve savaşa bayram havasında gidenlerin öncüsüdür MEHTERAN...

Tokmağın davula her vuruşunda, üç adımda bir sağa ve sola verilen her selamda, okunan her duada; ölmek için yaşayanların simgesidir MEHTERAN... Mehter dost, sevgi, birlik ve kahramanlık ocağıdır. Mehteri kendine has özellikleri ile korumak yaşatmak gelecek nesil'e bırakmak her Türk'ün görevidir. Bizlerde Mehter Geleneğini Gelecek nesillere Bırakmak İçin Çıktık Yola Ve kısa Zamanda Hem yurtiçi Hem Yurtdışı Programlarımızla Geniş Kitlelerin Zihninde İzler Bıraktık.

Mehteran Takımımızla Sizde Bu Coşku Ve Heyecanı Ruhunuzda Yaşayın...

Mehter; Çorbacıbaşı, Mehterbaşı, Çevgani, Zurna-zen, Boru-zen, Nakkare-zen, Zil-zen, Davul-zen ve Kös-zen gruplarından oluşur.

Mehterin Müzik şefidir Çorbacıbaşı: Askeri Tabirle Mehterin Bölük Komutanı anlamına gelir,Mehterin Her türlü Yönetimi, İhtiyaçları Çorbacıbaşı tarafından karşılanır Mehterbaşı: Mehterin Müzik şefidir

Çevgâni : Çevgan çalanlara verilen isim. Çevgan; üzerinde ziller bulunan ve yukarıdan aşağıya doğru sallanarak çalınan bir çalgıdır. Bu saz, mehterde koro tarafından çalınır. Her korist elinde bir çevgân taşır.

Zurna çalanlara denir. Boru-zen : Zurna-zen : Zurna çalanlara denir. Boru-zen : Boru çalanlara bu ad verilir. Nakkare-zen : nakkare çalanlara denir. Nakkare; bir çift küçük bakır kasenin üzerine gerilmiş deriden meydana gelir ve zahme adı verilen iki küçük bagetle çalınır.

Zil-zen : Zil çalanlara denir Zil-zen : Zil çalanlara denir. Zil; batı müziğinde kullanılan cymbalin karşılığıdır Davul-zen : Davul çalanlara bu isim verilir. Büyük bir kasnak etrafına gerilmiş derilerde medana gelir. Bir yüzüne tokmak ile diğer yüzüne değnek ile vurularak çalınır. Kös-zen : Kös çalanlara verilen isimdir. Kös, nakkarenin çok büyüğü olarak tarif edilebilir. Batı müziğindeki timpaninin atasıdır.