Denetim Planının Hazırlanması

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FETHİYE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Edirne Bölge Müdürlüğü
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Tehlikeli Kimyasallar Yönetimi Şube Müdürü
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
TIBBİ CİHAZLAR UYARI SİSTEMİ
MALİ İSTATİSTİK DEĞERLENDİRME RAPORU
GENEL SHY-6A HAVA TAKSİ İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
TIBBİ CİHAZLAR UYARI TAKİP SİSTEMİ
GENEL SHY-6A TİCARİ HAVA TAŞIMA İŞLETMELERİ RUHSAT AKIŞ DİYAGRAMI
NOKTA, DOĞRU, DOĞRU PARÇASI, IŞIN, DÜZLEMDEKİ DOĞRULAR
EVDE BAKIM HİZMETİ SUNAN SAĞLIK KURULUŞU DENETLEME FORMU
Saydığımızda 15 tane sayı olduğunu görürüz.
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
Biyosidal Ürünlerden Numune alınması Biyosidal Ürünlerin Denetlenmesi
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
KASIM 2013 UMEDER 2. SRC ÇALIŞTAYI.
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
ARICILIK KAYIT SİSTEMİ
KBS MALİ İSTATİSTİK UYGULAMASI
YÖNETMELİK 25 Haziran 2007 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
ADRES BİLGİLERİNİN TUTULMASINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 18 AĞUSTOS 2006 Mustafa DÖNER Genel.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Yarbaşı İlköğretim Yarbaşı İlköğretim.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
Bilindiği üzere Ülkemizden Rusya Federasyonu’na bitkisel gıda ürünleri ihracatımız tarihinde yürürlüğe giren Mutabakat Zaptı ile
ADVERS ETKİ BİLDİRİM FORMU
ÜREME SAĞLIĞI ALANINDA
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
ZAMBAK 1 SORU BANKASI UĞUR CESUR 1 ZAMBAK 1 SORU BANKASI ÖZEL SORULARI Hazırlayan: UĞUR CESUR.
KONU KODLAMA SİSTEMİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
BİYOSİDAL ÜRÜNLER PİYASA GÖZETİMİ VE DENETİMİ
4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Çevre.
4703 SAYILI KANUN 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun 11/07/2001 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de.
Mükelleflerin İzahat Talepleri
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İzmir Bölge Müdürlüğü 1/25.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
İSTANBUL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
TEST – 1.
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
DETERJANLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Piyasa Gözetimi ve Denetiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Öneriler Tıb. Tek. Münir Devriş TAMKOÇ Kasım 2014 Piyasa Gözetimi ve Denetiminde Temel Yaklaşım.
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
Büyük endüstriyel kaza riski taşıyan işyerleri, güvenlik raporu veya kaza önleme politika belgesi olmadan işe başlayamayacak. İşyerleri işletmelerini güvenlik.
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIK SÜRECİ Nisan, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı Üzerine Genel Bir Değerlendirme Ana Hatlarıyla Performans Programı Performans.
Ar – Ge Yardımı İstek Formu Dönem Raporu Hazırlanması
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu – Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu – Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
Muayene Gözetim Merkez Başkanlığı İthalat Denetimleri ve
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
TÜTÜN – ALKOL DAİRESİ BAŞKANLIĞI. VİZYON: * Türkiye’de üretilen tütünlerin yurt içi ve dünya tütün kullanımı içindeki payının artırılmasına ve ülkemizin.
Sunum transkripti:

Denetim Planının Hazırlanması Münir Devriş TAMKOÇ Tıb. Tek.

Denetim faaliyetlerinin koordinasyonu MADDE 50 – (1) Biyosidal ürünlerin, aktif maddelerinin, temel maddelerinin ve diğer bileşenlerinin piyasa gözetim ve denetimi için Ek-XI’deki Biyosidal Ürün Denetim Formu kullanılır. a) Müdürlük denetimlere ilişkin yıllık bir çalışma planı hazırlayarak her yılın ilk üç ayı içerisinde Bakanlığa bildirir.

Denetim faaliyetlerinin koordinasyonu b) Müdürlük raporlama yılını takip eden ilk üç ay içerisinde gerçekleştirdikleri denetimleri içeren yıllık rapor hazırlayarak Bakanlığa sunar. Müdürlükler denetim faaliyetlerinin yıllık kayıtlarını tutarlar. Bu kayıtlar aşağıdaki hususları içerir. 1) Denetlenen firmanın adı, 2) Denetlenen ürünün adı, 3) Ürünün menşei, 4) Denetim bulgularına istinaden alınan önlemler ve yaptırım kararları.

Denetim Planı T.C. ………………… Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü ………. Yılı Biyosidal Ürünler Denetim Planı Denetimi yapacak birim Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Halk Sağlığı Müd. I. Ana Grup II. Ana Grup III. Ana Grup IV. Ana Grup Aktif Madde İçermeyen Biy.Ürn. 1. Toplum Sağlığı Mer. 2. Toplum Sağlığı Mer. 3. Toplum Sağlığı Mer. 4. Toplum Sağlığı Mer. 5. Toplum Sağlığı Mer.

Denetim Planı NOT I. Ana Grup Ürün Tipi 1,2,3,4,5 II. Ana Grup 6,7,8,9,10,11,12,13 III. Ana Grup 14,16,18,19 IV. Ana Grup 21, 22 Ürün Tipi 15, 17, 23 (Kuş, Balık ve Diğer Omurgalıların kontrolü amacıyla kullanılan ürünler) Kurumumuzca envantere kaydı yapılmayacaktır. Bu ürünlere ruhsat veya izin verilmeyeceğinden değerlendirilmeyecektir. Ürün Tipi 20 ise Yönetmelikten çıkartılması nedeni ile değerlendirilmeyecektir. Her müdürlük üretim yeri miktarı ve ürünlerin piyasaya arz edilmeleri yoğunluğunu dikkate alarak ay içerisinde kaç defa bu denetimleri yapacağını belirtmesi gerekmektedir. Denetimi yapan müdürlük ürünlerin illerinde bulunma yoğunluğuna göre denetim sayısını arttırabilir. Örneğin denetlenilen bölgede IV. Ana grupta yer alan ürünler bulunmuyor veya çok az bulunuyor ise bununla birlikte yoğunluğu çok olan I. Ana grupta yer alan ürünler veya III. Ana grupta yer alan ürünler bu grupla birlikte değerlendirilebilir.

Aylık Denetim Raporu Piyasa Gözetim ve denetimine çıkan tüm personel yaptığı denetimlerin uygunluğu veya uygunsuzluğuna bakmadan denetim formundan elde ettiği bilgileri aylık denetim formuna işler. Elde edilen bilgiler düzenli olarak biten ayın ilk haftası Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na gönderilir.

Aylık Denetim Raporu T.C. ………………… Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü ………. Ayı Biyosidal Ürünler Denetim Raporu Sıra No: Denetim Yapılan İşyeri Denetim Yapılan Ürün Adı Ruhsat Sahibi Firma Denetim Yapılan Ürünün Menşei Denetim Şekli Denetim Yapılan Ürün Mevzuata Uygun mu? Uygunsuzluğun Nedeni Analiz, Test veya Muayeneye Gönderildi mi? Güvensizlik Tespit Edildi mi? Denetimi Yapan Personel Denetimi Yapan Kurum Denetim Bulgularına İstinaden Alınan Önlemler ve Yaptırım Kararları Önlem Alınan ve Yaptırım Kararları Uygulanan Ürün Miktarı 1 ……. Bakkalı HÜRTOXIN Pasifik Tarım…. Yerli Üretim Şikayet Uygun Değil Etiket ve ruhsat bilgisi Yönetmeliğe uygun değil Hayır M.Devriş TAMKOÇ Türkiye Halk Sağlığı Kurumu İdari para cezası, toplatma, imha 2530 Litre 2   Rutin Toplatma 3 İnternet İmha 4 Kaza üzerine yapılan denetim İdari para cezası

Yıllık Denetim Raporunun Hazırlanması Yapılan denetim sonuçlarının yıl sonunda değerlendirilmesi ile elde edilen bilgiler bir araya getirilerek yıl sonunda bir rapor hazırlanır. Hazırlanan bu raporda ürünlerin yapılan denetimleri sonucu istatistikler hazırlanır. Hazırlanan istatistikten elde edilen bilgiler bir tablo ile Kuruma gönderilecek rapor içinde yer alır.

Denetimlerde Uygun /Uygunsuzluk Denetimde uygun bulunan ürünlere ait Biyosidal Ürün Denetim Formları Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna gönderilmez. Sadece Aylık Denetim Raporuna işlenir. Denetimlerde uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda uygunsuzluğun tespit edildiği ürüne ait Biyosidal Ürün Denetim Formu bir yazı ekinde işlem yapılmak üzere ürünün okunaklı etiket örnekleri ile Kuruma gönderilir.