Yakutsk –Dünyanın en soğuk şehri Londra filarmoni orkestrası

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
PKK TERÖRÜ İLE ASKERİ MÜCADELE
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
Ukrayna Ukrayna.
ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ
Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km
Bu Slayt Sosyal Bilgiler konularını daha iyi öğrenebilmek ve öğretebilmek için hazırlanmıştır Ülkemiz ve Dünya Ünitesi 1. Kazanıma uygun olarak hazırlanmıştır.
Gaziantep İli Toplu Taşıma Altyapısı
İlk Başarılı kasalı balon Uçuşu 1896’da ilk kasalı balonunu yapan Hırvat asıllı mühendis David Schwarz, buluşunu Alman ordusuna satmak ister.
Neden dünyanın her yerinde aynı zamanda aynı mevsimler yaşanmaz?
Yer Kabuğunun Doğal Anıtları
İKLİM VE ATMOSFER.
PERFIL EN FRIO –Condesa Grubu Perfiles de Precisión, S.L. KURUMSAL SUNUM Haziran 2012.
Bu MTV fragmanı sadece 1 kere TV’de gösterildikten sonra ABD hükümeti tarafından yasaklandı...
POMPEI Cem Yurtsev
KAYAÇLARI SINIFLANDIRALIM
Lake Superior (yukarı Göl)
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ (VI. SINIF VI. ÜNİTE)
TÜRKİYE’DE BORU TAŞIMACILIĞI VE PROJELER
1/20 PROBLEMLER A B C D Bir fabrikada kadın ve çocuk toplam 122 işçi çalışmaktadır. Bu fabrikada kadın işçilerin sayısı, çocuk işçilerin sayısının 4 katından.
PARKLAR İÇİNDE BİR ŞEHİR
Öğrenci bakışıyla trafik Trafik sorunu çözmek demek gereken ya da gerekecek yolların yapılması, kavşakların düzeltilmesi demek değildir. Trafik sorununu.
Karenin Çevre Uzunluğu
BATMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI “EKOLOJİK BELEDİYECİLİK”
El paraíso desconocido en Letonia
Grup karakartal Karadeniz bölgesi.
30 EYLÜL-2 EKİM FOÇA KARATAŞ BRİÇ FESTİVALİ Program : 30 Eylül Cuma Hoş geldin İkili Gece serbest 1 Ekim Cumartesi 9.00 Tekne turu (Siren kayalıkları)
SOFRALIK VE YAĞLIK ZEYTİNDE ÜRETİM MALİYETLERİ VE KARLILIK
Değerli Dostlar, Temmuz sıcakları bastırınca, yine yollara düştüm, bu kez, Ankara’dan Gerede’ye giderken otoyolun sol tarafındaki yaylalara…
DOĞAL VE BEŞERİ UNSURLARIN EKONOMİYE ETKİSİ
AVUSTRALYA.
Belçika.
ÇEK CUMHURİYETİ BİLGİ YÖNETİMİ VE EKONOMİSİ
LONDRA.
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
Cem Yurtsev Malezya müziği eşliğinde.
TARİHSEL SÜREÇTE ŞEHİRLER
ULAŞIM ARAÇLARI Beyza Karaca 3-A 593.
Çinde Şanghi eyaletindeki Chian şehrinin 120 km. doğusunda bulunan yaya yolu dünyanın en tehlikeli yoludur.. Huaşan beş kutsal dağdan biri ve en sevilen.
TRAFİK GÜVENLİĞİ.
BİR MÜHENDİSLİK HARİKASI
Metro Ulaşımının Dünya Şehirlerine Faydaları….
Zaman ,ortam, hız, ısı geçişi
2- Adveksiyon Sisi: Adveksiyon sisi, soğuk yer yüzeyinin üzerinde sıcak ve nemli hava kütlesinin yerleşmesi ile oluşur. Soğuk yer yüzeyine sıcak.
RUSYA SibiRya 1.
Darvaza çukuru.
PİSAGOR TEOREMİ a b c.
Baikalsee Baykal gölü (Sibirien) Seine Tiefe ist so groß, dass sein Wasser das ganze Land mit einer Schicht von 20 cm überfluten könnte. Öyle derindir.
ISI YALITIMI.
Dünyanın en güzel tren yolculukları
Madde Ve Isı.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Rusya ..
Müzik :Emre Aracı 2 Butchart bahçeleri Kanada Vancover adasında Victoria şehrinde metre karelik doğal sit alanı olarak korunan bu bahçeler ağaç.
MERSİN.
DÜNYADAKİ SULAR. YERALTI SUYU Bir çok şehrin, havzanın ve sanayi tesisinin su ihtiyacını karşılamak üzere faal durumda olan doğal su kaynağıdır.
Geçmişten Günümüze Ulaşım Araçları
ZARFLAR(BELİRTEÇLER) ► Pikniğe birlikte gidelim. fiil fiil Düğüne akşam gideceğiz. fiil fiil Deniz masmavi gözüküyor. Çocuklar dışarı çıktı. Bugünlerde.
DÜNYAMIZIN KATMANLARI
ÖĞRENCİ EĞİTİM KAMPLARININ YAPILDIĞI GENÇLİK VE İZCİLİK EĞİTİM TESİSLERİ İLE İLGİLİ TANITIM BİLGİLERİ VE FOTOĞRAF GÖRÜNTÜLERİ AŞAĞIDA SUNULMAKTADIR. 1)Çanakkale.
Tataristan Minullına TaliyaI İgizovna Tatarista’nın Yatırım Geliştirme Ajansın yöneticisi Tataristan – Türkiye İş Forumu, Kazan şehri, 2015.
İLGEÇ (EDAT).
ÖZVAN ÖZBEK HÜSEYİN AK ORTAOKULU
KUTUP İKLİMİ K utup iklimi, Dünya'nın sürekli olarak karlar
TAMLAMALAR.
Ankara Ankara Güzel Ankara
ATATÜRK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN İSTİRAHATINI YAPTIĞI YER.
TERMİK SANTRAL NEDİR Yanmayla ortaya çıkan ısı enerjisinden elektrik enerjisi üreten merkez. Yanma, bir kazan yada buhar üretecinde gerçekleştirilir ve.
Sunum transkripti:

Yakutsk –Dünyanın en soğuk şehri Londra filarmoni orkestrası Müzik: Dança Russa Londra filarmoni orkestrası

Buraya ilk geldiğimde insanların bana söylediği ilk şey Gözlükle asla dışarı çıkma,zira camlar çatlar. Yakutistan ,ın yakutsk şehri 200 bin nüfuslu,ocak Ayında ortalama sıcaklık -40 derece olan ağır endüstiri ve kürk İşleme sanayinin bulunduğu bir şehir. bbb

Halk -40 derecede otobüs durağında bekliyor

Burda yaptığım ilk iş kendime ,soğuktan korunmak için kıyafet almak oldu, Satılan her türlü giyecek termik.İç çamaşırlar dahi ya yün yada tiftik. Dikkat ettim eldivenler ince fakat soğuk geçirmiyor.

Kafalarda kürk şapkalar,kulaklar kapalı,gözün göreceği şekilde yüzde sadece bir delik var.Pazarda satılan her şey sanki derin Dondurucuda dondurulmuş gibi.

Dışarıda 15 dakikadan fazla kalamazsın !

ile Moskova,dan 6 saat çekiyor. Uçak bileti gidiş geliş 1800 Ruble. ssJakutsk ist die Hauptstadt von Jakutien, einer Region, von mehr als 2,6 Millionen Quadratkilometer und die Heimat von weniger als 1 Million Menschen. Die Stadt ist sechs Zeitzonen von Moskau entfernt, der Flug dauert sechs Stunden in einem prekären Tupolev Flugzeug. Der Flugpreis beträgt mindestens 1,8 Tausend Rubel Hin-und Rückflug, eine enorme Summe in einem Land, in dem die durchschnittliche Vergütung 930 Rubel pro Monat ist Yakutistan 2,6 milyon metre kare olup içinde 1 milyon insan yaşıyor uçak ile Moskova,dan 6 saat çekiyor. Uçak bileti gidiş geliş 1800 Ruble. Ortalama aylık gelir 93o Ruble.

Demiryolu yok,sadece 1600 km uzunluğunda senenin donmayan aylarında Lena nehri ile ulaşım sağlanıyor.Ayrıca sovyet Rusya zamanında Gulaş takım adalarına yollanan mahkumlar tarafından yapılan 2000 km lik yol var:

Halk ulaşımı daha çok arabalarla sağlıyor Arabalar 2 Halk ulaşımı daha çok arabalarla sağlıyor Arabalar 2. el japon arabaları.Araba sahipleri motorlarını yaza kadar devamlı çalıştırmak zorundalar,motoru en fazla yarım saat durdurabilirler.daha fazla durduğu anda araba buz dağı olur ve yaza kadar çalışmaz.

Devamlı çalışan araba motorları yüzünden ,eksoz gazları şehrin tepesinde kalın buhar tabaksı oluşturmaktadır.

Bu bölge 1630 yılında Ruslar tarafında ele geçirildi Bu bölge 1630 yılında Ruslar tarafında ele geçirildi.Burası Lenin ve Stalin,e muhalefet yapanların doğal sürgün yeriydi. Yaşamak için var olan yalnız iki şey vardı:Votka ve hayat kadınları,bunlarda insanlıktan çıkmış hayvanlardı.

Lenin caddesi Yakutsk/Yakutia Saat 17.30 -40 Derece Bölge elmas ve altın madenleri ile çok zengin.Sovyetler buranın zorunlu çalışanlar İçin hemde macera arayan ve daha fazla kazanç sağlamak isteyenler için iyi bir bölge olduğuna karar vermiş olup ,Rus devleti için bölgenin büyük önemi var. Burda bulunan Alrosa firması,Ham elmasta dünya ihtiyacının %22 karşılamakta olup,şehirde :Üniversiteler,Sinemalar,Operalar Oteller ve hatta Hayvanat bahcesi bile var.

Dışarıda 15 dakikadan fazla kalındığında nefes alma zorluğu yüzde yanmalar başlar.Kıpkırmızı bir surat ile otele zor koşarsınız Otelde eski haline gelmeniz en az yarım saatinizi alır ve başlarsınız kaşınmaya.

Gördüğünüz ağaç tamamen buz ile kaplanmış . SON