T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Advertisements

İnşaat Mühendisliği Bölümü
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
Eğitim Bilimleri Bölümü
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Sütçü İmam Üniversitesi
Yüksek Öğretim Kurumlarında ve Mühendislik Programlarında Çeşitlilik
EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION (EUA) AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ 10 Ekim 2007.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
14. Müh. Dek. Konseyi 4-5 Mayıs 2007, KTÜ, Trabzon.
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
Kuruluş Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Şubat 1995’te Prof Dr Ayşe Sevim Gökalp’in Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başlaması.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü. Devlet Konservatuvarı Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Tasarım ve.
Doç. Dr. Olcay Taner Yıldız
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Makine Mühendisliğine Giriş
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
Bitlis Eren Üniversitesi
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2007, CapeTown, Güney Afrika Cumhuriyeti 2007, CapeTown, Güney Afrika Cumhuriyeti.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ.
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ.
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
TIP MÜHENDİSLİĞİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ.
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI’NA HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
TÜRK DİLİ VE EdebİyatI bölümü
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
İnşaat Mühendisliği Bölümü
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Makine Mühendisliği nedir?
T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜDEK AKREDİTASYONU
MÜHENDİSLİK JEOLOJİSİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Bölüm Hakkında İnşaat mühendisliği barınma, ulaşım ve insanoğlunun yaşamı ile ilgili yerleşim ve ona bağlı her türlü ihtiyacının giderilmesini sağlayan uygulamalı bir disiplindir. İnşaat mühendisleri günümüzde bina, havaalanı, baraj, liman, yol, köprü, metro, demiryolu ve her türlü alt yapı tesisinin tasarımı, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda faaliyet gösterilebilmektedir.

Bölüm Tarihi İnşaat Mühendisliği Bölümü 1994 yılında kurulmuştur. 1999 Gölcük Depremine kadar Anıtpark yerleşkesinde bulunan bölüm depremden sonra Vinsan yerleşkesine taşınmıştır. 2009 yılından bu yana Umuttepe yerleşkesinde Mühendislik Fakültesi-B binasında eğitim-öğretim sürmektedir.

  Bölüm Hedefleri Temel mühendislik bilgilerine ve analitik zihin yapısına sahip, yaratıcı, sorgulayıcı, yenilikçi, girişimci, takım çalışmasına yatkın, sürekli öğrenmeye ve kendini geliştirmeye odaklanmış mezunlar. Tasarım ve analiz yapma, yönetim potansiyelleri ve karar verme becerilerini, bilimsel ve teknik temellere dayalı olarak geliştirebilen mezunlar. İnşaat Mühendisliği alanındaki güncel ve çağdaş teknolojileri takip edebilen mezunlar.

Bölüm Hedefleri (Devam)   Bölüm Hedefleri (Devam) Söz konusu hedeflerin sağlanmasında bir kalite güvence sistemi olarak MÜDEK akreditasyon süreci 2013 yılı itibariyle başlatılmıştır. MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE (European Network for Accreditation of Engineering Education) asil üyesidir.

Eğitim - Öğretim Lisans Yüksek Lisans Doktora   Eğitim - Öğretim İnşaat Mühendisliği Bölümü Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerine yönelik eğitim vermektedir. Eğitim dili Türkçe ve İngilizcedir. Lisans öğrencileri 1 yıl hazırlık sınıfı okuduktan sonra lisans derslerini almaya başlamakta; Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri ise Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarını başardıktan sonra ders aşamasına geçmektedirler. Lisans Yüksek Lisans Doktora

Değişim Programları ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ   Değişim Programları ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

  Bölümden Fotoğraflar

  Bölümden Fotoğraflar

Laboratuvar Olanakları laboratuvarlarda çalışabilmektedir.   Laboratuvar Olanakları Öğrenciler malzeme, yapı elemanı davranışı, zemin davranışı gibi temel alanlarda uygulamalı ders, proje veya bitirme tezi kapsamında laboratuvarlarda çalışabilmektedir. Geoteknik Laboratuvarı Hidrolik Laboratuvarı Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Yapı ve Yapı Mekaniği Lab.

Laboratuvar Olanakları   Laboratuvar Olanakları

Toplam 945 İnşaat Mühendisliği öğrencisi Öğrenci Sayıları I. Öğretim Erkek Kız Toplam 448 74 522 II. Öğretim Erkek Kız Toplam 369 54 423 Toplam 945 İnşaat Mühendisliği öğrencisi

GEOTEKNİK ANABİLİM DALI HİDROLİK ANABİLİM DALI   Anabilim Dalları GEOTEKNİK ANABİLİM DALI Prof. Dr. Sami ARSOY (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Berna UNUTMAZ Yrd. Doç. Dr. Utkan MUTMAN Arş. Gör. Murat KARADENİZ (ÖYP) HİDROLİK ANABİLİM DALI Doç. Dr. Safa Bozkurt ÇOŞKUN (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Aydın KAVAK* Doç. Dr. Mücahit OPAN Arş. Gör. Temel TEMİZ (50/d) *:"Geoteknik" alanında çalışmaktadır. MEKANİK ANABİLİM DALI Doç. Dr. Fuad OKAY (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Seval PINARBAŞI ÇUHADAROĞLU Arş. Gör. Serkan ENGİN

ULAŞTIRMA ANABİLİM DALI YAPI MALZEMELERİ ANABİLİM DALI   Anabilim Dalları ULAŞTIRMA ANABİLİM DALI Doç. Dr. Safa Bozkurt ÇOŞKUN (A.B.D. Başkan V.) YAPI ANABİLİM DALI Doç. Dr. Kemal BEYEN (A.B.D. Başkanı) Doç. Dr. Burcu AKÇAY ALDANMAZ* Yrd. Doç. Dr. Salih Taner YILDIRIM* Yrd. Doç. Dr. Adnan ÖNER* Yrd. Doç. Dr. Erkan AKPINAR Arş. Gör. Dr. Hilal MEYDANLI ATALAY Arş. Gör. Dr. Hakan ERDOĞAN Arş. Gör. Cüneyt YILMAZ** Arş. Gör. Onur ÖZTÜRK* Arş. Gör. Baha Ecmel GÜLER Arş. Gör. Servet MERT Arş. Gör. Melih Muhlis TEMİZ *:"Yapı Malzemeleri" alanında çalışmaktadır. **:"Geoteknik" alanında çalışmaktadır. YAPI MALZEMELERİ ANABİLİM DALI Doç. Dr. Burcu AKÇAY ALDANMAZ (A.B.D. Başkanı)

Akademik Faaliyetler İnşaat Mühendisliği Akademik Faaliyet Raporu 2008   Akademik Faaliyetler İnşaat Mühendisliği Akademik Faaliyet Raporu 2008 2009 2010 2011 2012 2013 SCI Kapsamlı Yayın Sayısı 6 5 12 15 13 SCI Kapsamı Dışındaki Yayın Sayısı 2 1 - Toplam Bildiri Sayısı 11 26 18 Bu tablodaki bilgiler Kocaeli Üniversitesi  İnşaat Mühendisliği Bölüm Faaliyet Raporlarından derlenmiştir.

Bölümden Bilimsel Projelere Örnekler   Bölümden Bilimsel Projelere Örnekler Proje Adı Proje Kodu Destekleyen Kurum Proje Katılımcısı Süre Kazık Hasarlarının İnovatif yaklaşımla Hızlı Belirlenmesi 108M297 TÜBİTAK Prof. Dr. Sami ARSOY (Yürütücü) 36 Ay İleri Teknolojiyle Zemin Su Muhtevasının Belirlenmesinin Geoteknik Mühendisliğine Getireceği İnovasyonların İrdelenmesi 106M231 30 Ay Metakaolin içeren çimentolu malzemenin içyapı özelikleri, erken yaş davranışı 110R008 Doç. Dr. Burcu Akçay ALDANMAZ (Yürütücü) 24 Ay Temel Zeminlerinde Sıvılaşma Potansiyelinin İki Boyutlu Sayısal Analizlerle Değerlendirilmesi 110M787 Yrd. Doç. Dr. Berna UNUTMAZ (Yürütücü) 12 Ay Normal Dayanımlı Betonda Donatı Kenetlenme Özelliklerinin Karbon Elyaf Sargısıyla İyileştirilmesi İÇTAG - I670 Doç. Dr. Fuad OKAY (Yardımcı Araştırmacı) 18 Ay Performansa Dayalı Tasarım ve degerlendirme Yontemlerinin Deprem Sonrası Türkiye'de Gözlenen Yapı Performansları ile Karşılaştırılarak Geliştirilmesi 108M303 Doç. Dr. Kemal BEYEN

KOÜ İnşaat Mühendisliği Kulübü   KOÜ İnşaat Mühendisliği Kulübü Öğrenciler İnşaat Mühendisliği Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen teknik gezilerde son dönemim önemli projeleri hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar. Kartal-Kadıköy metro hattı Bosphorus City Metrogarden

  Teknik Geziler

  Geleneksel Pilav Günü

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Daha fazla bilgi için: http://insaat.kocaeli.edu.tr/ Tel.: 0 262 303 32 62