ULUSLARARASI BAKALORYA PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
Advertisements

KAYNAK GÖSTERME Turan KANTOS
Powerpoint Sunum İlkeleri
Web sitemizden kütüphane hizmetleri ve kaynaklarının kullanımı konusunda tüm bilgilere erişebilirsiniz.
Tipografi.
Makale İnceleme Soruları
BİLİMSEL YAZI YAZIM KURALLARI
SOSYAL BİLİMLERDE PROJE HAZIRLAMA YÖNTEMLERİ
Bir İş Planı Yazmanın Ne, Neden
Prof. Dr. Yaşar SEVİM Arş. Gör. Elif ÖZ
ARAŞTIRMA RAPORUNUN HAZIRLANMASI
HAZIRLAYAN Hakan YİĞİT.
POWERPOİNT SUNUM İLKELERİ
Öğretim Araç Gereç ve Materyalleri
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE PROJE HAZIRLAMA SÜRECİ
Kaynak Gösterme Teknikleri
Prof. Dr. Hüner Şencan İstanbul Ticaret Üniversitesi
PROJE RAPORU NASIL YAZILIR.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
Yrd. Doç. Dr. Emre SÜMER Aralık-2011
UZAKTAN EĞİTİMDE YAZILI-BASILI ORTAMLAR
FBBM509 - Yapay Zeka Proje Raporu – Aşama 1
Araştırma Önerisi ve Araştırma Raporu
Ekim ayı sonuna (18 Ekim Perşembe, 12.00’a) kadar teslim edilecek belgeler Staj Defteri – Fakülte sekreterliğinden ve staj yapılan kurumdan onaylı Sicil.
BU BENİM ESERİM ORTAOKULLAR ARASI PROJE YARIŞMASI
DİSLEKSİ(ÖZEL ÖĞRENME VE ALGILAMA BOZUKLUĞU)
Görsel Tasarım İlkeleri
WORD WORD UYGULAMA.
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
HATİCE TUNCER Eğitsel İçerikli Siteler.
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
Bibliyografya.
Hizmet İşlemleri Yönetimi Dersi Dönem Projesi Güz Dönemi.
Sosyal Bilimler Enstitüsü
ANLATIM YÖNTEMİ BELİRLEME
ÖĞRENME AMAÇLARI Pazarlama araştırma raporunun değerini anlamak (takdir etmek) Rapor yazmayı daha etkili yapmak için pazarlama araştırmacılarının.
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
PERFORMANS ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ DÖNEM PROJESİ
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
Bilimsel Makale Nasıl Yazılır? (Çalıştay) Zekeriya AKTÜRK Prof. Dr. 19 Mart 2016; 9:00-11:00 / 181.
Hafta 2: Dizinleme ve Öz Hazırlamaya Giriş BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama
KONU: Yaşantımız süresince ya bir şeyler okur, bir şeyler yazarız ; ya da bir şeyler dinler, bir şeyler konuşuruz. Bütün bunların ele aldıkları, işledikleri.
MAKALE YAZIM AŞAMALARI
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
KÜTÜPHANELER YURT İÇİ KÜTÜPHANELER Üniversite Kütüphaneleri
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
Nicel araştırma sürecinin aşamaları
KAPAK.
ARAŞTIRMANIN BİÇİMSEL YAPISI
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPIYORUZ
ARAŞTIRMA RAPORUNUN HAZIRLANMASI
Yazılı ve Sözlü Sunuş Teknikleri
Görev 2 7 Aralık a kadar Görev 2’i tamamlayıp ye göndermeniz gerekiyor. İkinci görev 30 puan Şablonda Görev 2 ’de belirtilen.
Kaynak Gösterme Teknikleri
Sunum Teknikleri - Prof.Dr. Durmuş Dündar Arş.Gör. Nurten Çalışkan
MAN-557 Araştırma Yöntemleri
ARAŞTIRMALARDA KAYNAK GÖSTERME TEKNİKLERİ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
(İki başlıktan birisini seçiniz) ya da sizin belirlediğiniz
Bitirme tezi nasıl yazılır
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bitirme Çalışması Başlığı
Kaynak Gösterme Teknikleri
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI PROJE, POSTER VE SUNUM HAZIRLAMA.
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ULUSLARARASI BAKALORYA PROGRAMI

A1 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ UZUN TEZ

A-1 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ UZUN TEZ ARAŞTIRMA VE YAZMA SÜRECİ KONU DARALTILMIŞ HEDEF KAYNAK ARAŞTIRMASI ARAŞTIRMA SORUSU ÖN OKUMA ÇALIŞMANIN ANA HATLARI KAYNAK/MATERYAL TOPLAMA BİLGİ/VERİ KAYDETME ANA HATLARIN OLUŞTURULMASI İLK TASLAK BAŞLIK SAYFASI ABSTRACT İÇİNDEKİLER GİRİŞ GELİŞME/YÖNTEMLER/SONUÇLAR SONUÇ RESİMLER EK BELGELEME GÖZDEN GEÇİRME VE KONTROL SON KONTROL BİTMİŞ TEZ Araştırma ve İletişim Becerilerinden Uyarlanmıştır.Ottawa:Piperhill, 1996

BİTİRME TEZİNİN DÜZENİ GİRİŞ: Seçilen konunun neden önemli ya da araştırmaya değer olduğuna, Konunun uygun bir şekilde daraltılıp daraltılmadığına, Açık ve net bir şekilde belirtilmiş bir araştırma sorusuna, Öne sürülen tezin açık bir ifadesi yani bitirme tezinin hemen gelişme bölümünde araştırma sorusuna verilecek olan yanıta yer verilmelidir.

GELİŞME/GÖVDE: SONUÇ: Bu bölümün en önemli özelliği, araştırma sorusuna verilecek inandırıcı yanıtın sistemli bir biçimde geliştirilmesidir. Gelişme bölümünde konunun derinliğine göre alt başlıkların sayısı artabilir. SONUÇ: Açıkça ifade edilmeli, İncelenmekte olan araştırma sorusu ile ilgili olmalı, Sunulan kanıtlarla desteklenmeli, Sorulara, çözüme kavuşturulmamış sorunlara ve araştırma sırasında ortaya çıkan yeni sorunlara işaret etmelidir.

!!! ABSTRACT BAŞLIK SAYFASINDAN HEMEN SONRA GELMELİDİR. BİTİRME TEZİNİN UZUNLUĞU Tüm bitirme tezleri en fazla 4000 sözcükten oluşmalıdır. Bu sınıra giriş, gelişme ve sonuç bölümleri ve her türlü alıntı dahildir; ancak şunlar dahil değildir: ABSTRACT: Tezin başında 300 sözcüğü aşmayan bir abstract yer almalıdır.Bitirme tezinde hangi konu üzerinde durulacağı ve tezin kaç bölümden oluşacağına ilişkin bilgi verilmelidir. O nedenle de en son yazılmalıdır. Abstractın hazırlanmasındaki amaç, adayları bitirme tezi içinde savlarını nasıl tartıştıklarını ve ulaştıkları sonuçların ne derece uygun olduklarını incelemeye teşvik etmektir. Aynı zamanda okuyanların bitirme tezinin içeriğini anlamasını sağlayacaktır. İNCELENMEKTE OLAN ARAŞTIRMA SORUSU ARAŞTIRMANIN KAPSAMI BİTİRME TEZİNİN SONUCU ( SONUÇLARI ) ABSTRACT ŞU ÖZELLİKLERİ TAŞIMALIDIR: !!! ABSTRACT BAŞLIK SAYFASINDAN HEMEN SONRA GELMELİDİR.

TEŞEKKÜRLER İÇİNDEKİLER SAYFASI Bitirme tezinin başında içindekiler sayfası yer almalı ve tüm sayfalara sayfa numarası konmalıdır. ÇİZELGELER, ŞEMALAR, AÇIKLAMALI RESİMLER VE TABLOLAR REFERANSLAR / KAYNAKÇA EKLER !!! 4000 SÖZCÜKTEN FAZLA OLAN BİTİRME TEZLERİ CEZAYA TABİDİR VE DENETLEYİCİLER BU SÖZCÜK SINIRINI AŞAN ÇALIŞMALARI OKUMAZLAR.

NİTELİKLİ BİR KONUNUN SEÇİMİ: AZİZ NESİN’İN ÖYKÜLERİNDE BİREY VE TOPLUM GERÇEĞİ konusu, Aziz Nesin’in öyküleri konusundan daha iyidir. HALİKARNAS BALIKÇISI’NIN ÖYKÜLERİNDE VE ROMANLARINDA DENİZ TUTKUSU konusu, Halikarnas Balıkçısı’nın öyküleri ve romanları konusundan daha iyidir. FÜRUZAN’IN ÖYKÜLERİNDE KADIN FİGÜRÜ konusu, Firuzan’ın Öyküleri konusundan daha iyidir. ORHAN ASENA’NIN “MİDAS’IN KULAKLARI” ADLI OYUNUNDA MİTOLOJİK UNSURLAR konusu, Orhan Asena’nın oyunları konusundan daha iyidir.

REFERANS / KAYNAKÇA: KISA ALINTI: EN FAZLA ÜÇ SATIRDAN OLUŞAN ALINTIDIR. UZUN ALINTI: ÜÇ SATIRDAN FAZLA OLAN ALINTIDIR. SAĞDAN VE SOLDAN DARALTILARAK BİRER SATIR ARALIKLARLA YAZILIR. ÇALIŞMALARDA GENELLİKLE MLA (THE MODERN LANGUAGE ASSOCIATION OF AMERICA ) STANDARTLARINA UYULMAKTADIR. AYNI ZAMANDA ÖRNEĞİNİ BULAMADIĞINIZ BİR DURUMLA KARŞILAŞIRSANIZ “MLA EL KİTABI”NA BAŞVURUNUZ. TEK YAZARLI KİTAP: Güvenç, Bozkurt. İnsan ve Kültür. İstanbul: Remzi Kitabevi, 1979. İKİ VEYA ÜÇ YAZARLI KİTAP: Taşkın, Sema ve diğerleri. Freud’un Yaşamı ve Eserleri. İstanbul: AkaYayınevi, 1993. ÇEVİRİ KİTAP: Dostoevsky, Feodor. Suç ve Ceza. Çev. Kamil Özyürek. İstanbul: Varlık 1962.

4. MAKALE 5. DERGİ 6. GAZETE 7. ANSİKLOPEDİ 8. SÖZLÜK 9. ELEKTRONİK KAYNAKLAR KİŞİSEL WEB SİTESİ GENEL WEB SİTESİ ELEKTRONİK KİTAP ELEKTRONİK DERGİ ELEKTRONİK MESAJ CD-ROM