Toplumsal Duyarlılık Projesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar ve Internet Bağımlılığı
Advertisements

Bilgisayar ve Internet Bağımlılığı
ZAMAN YÖNETİMİ 1) Zaman 2) Zaman Yönetimi
FİZİKSEL AKTİVİTENİN ENGELLİ BİREYLER ÜZERİNDEKİ KATKILARI
Grup O AN.
SENE BAŞI VELİ TOPLANTISINA
SAĞLIĞIN TANIMI: KİŞİLERİN, SADECE HASTA OLMAMASI HALİ DEĞİL, BEDENEN, RUHEN VE SOSYAL YÖNDEN TAM BİR İYİLİK HALİDİR. Sağlık Otoriteleri tarafından kabul.
Hey arkadaşlar size bir sorum var. Bakalım kaçınız bilecek. İşte sorum geliyor: Mehmet Bey’in maaşı 1214 YTL’dir. Evinin kirası 400 YTL ise evin kirasını.
KİMLİK GELİŞİMİ VE KENDİNİ KABUL
SAĞLIKLI YAŞLANMA: SOSYAL BİR OLGU
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RUH SAĞLIĞI VE SOSYAL HASTALIKLAR ŞUBESİ
(TODUP Grup C-1) GRUP KAZASIZ BELASIZ.
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
İlkokul Çocuklarının Özellikleri ve Ailelere Öneriler
Sayın Valimiz Ömer Faruk KOÇAK'ın talimatları doğrultusunda; Temel Afet Bilincinin öğretmenler tarafından öğrencilere öğretilmek suretiyle yaygınlaştırılması,
TÜTÜNSÜZ KURUM PROJESİ
DEMO-VILLAGE Orda Bir Köy Var Demokrasiyle!
ÇOCUK VE MEDYA.
Bu sunudaki içeriğin daha ayrıntılı hâline Yeşilay tarafından ilkokul çağı öğrencilerine ve çocuklara yönelik hazırlanmış aşağıdaki kitapçıktan ulaşabilirsiniz:
“ÇOCUK-AİLE- D OKTOR İLİŞKİSİ” Ctrl+ Win GRUBU TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ Ctrl+ Win GRUBU TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Toplumsal Duyarlılık Projesi
İNTERNETİN OLUMLU KULLANIMI
Toplumsal Duyarlılık Projesi Sosyal Bağımlılıklar Grup KEŞ.
Teknoloji Bağımlılığı ve Çocuklarımız
MADDE BAĞIMLILIĞI Nihat HASPOLAT
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
DEĞERLER EĞİTİMİ.
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Teknolojiye Bağımlı Yaşamamak İçin» adlı (Metin: Mehmet Dinç, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır.
ÇOCUK VE GENÇLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI
EKRAN BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ
İNTERNET BAĞIMLILIĞI ve SİBER ZORBALIK
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
PROBLEMLİ İNTERNET KULLANIMI (İNTERNET BAĞIMLILIĞI)VE BAŞA ÇIKMA
Uygulayan ve Değerlendiren
PROJE HAZIRLAMA TEKNİKLERİ DERSİ
ALIŞVERİŞ BAĞIMLILIĞI VE BAĞIMLILIĞIN TOPLUMA ETKİSİ
ÇOCUKLARDA İNTERNET BAĞIMLILIĞI
ÖZSAYGI VE ATILGANLIK.
İnternet, cep telefonu vb
İŞBİRLİĞİ VE GÖRÜŞMENİN SONLANDIRILMASI
GENÇLERDE İNTERNET BAĞIMLILIĞI
Patolojik Teknoloji Kullanımı
SINAV KAYGISI. SINAV KAYGISI NEDİR? Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan farklı,fiziksel ve psikolojik tepkilerle.
Dikkat Eksikliği HiperAktivite Bozukluğu (DEHB)
BAĞIMLILIK TÜRLERİ 1-TEKNOLOJİ 2-TÜTÜN 3-MADDE 4-ALKOL 5-KUMAR
İNTERNET VE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
YAS TUTANLAR Herhangi bir ölüm ve ayrılığa ilişkin yas tutulur. Yas tutanlarda, pişmanlık, umutsuzluk, yalnızlık, çaresizlik, suçluluk ve kendine acıma.
İlker KÖSE Bilgi Sistemleri Danışmanı Sağlık Bakanlığı
İNTERNET NEDİR? DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAKİ VERİ TABANLARINI VE BİLGİSAYARLARI BİRBİRİNE BAĞLAYAN BİLGİSAYAR AĞI OLARAK TANIMLANABİLİR.
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Nesneler tam anlamıyla hizalanmıyorsa,
ÇOCUKLAR NEDEN TEKNOLOJİYE BAĞIMLIDIR?
Tüketmeden Düşün Projemizde; Bilinçli tüketim hakkında çocukların duyarlılığını arttırmak Geri dönüşüm hakkında farkındalık kazandırma Alışveriş yaparken.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
YAŞLILIKTA DEPRESYON ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
ÇOCUK ve TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR II
Kocaelİ Ünİversİtesİ TIp Fakültesİ
GRUP OKUTMATİK.
Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Programları Şubesi
NİLÜFER NUR HAYATİ KURTCAN MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
 Teknoloji nedir denildiğinde karşımıza ilk olarak; insanların ihtiyaçlarına yönelik yardımcı araç ve gereçlerin yapılıp üretilmesi için gerekli olan.
SANAL ORTAM VE SOSYAL MEDYANIN İLKOKUL ÇOCUKLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
Yeşilay, sigara, alkollü içki  ve diğer uyuşturucu madde gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve gençlerin korunması.
NEDEN DOKTOR OLUYORUZ? GRUP BİLİMSE TODUP A2.
BİTİRME PROJESİ SUNUMU ANA BAŞLIK Danışman: Yapan Kişi(ler)in İsmi
 Ceza Kanunu’muzda, “Kazanç kastı ile oynanan kâr ve zararı baht ve talihe (şansa) bağlı bulunan oyun” olarak tarif edilen kumar isteyerek riske girme.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım.
Sunum transkripti:

Toplumsal Duyarlılık Projesi İnternet Kullanım Alışkanlıkları ve Çözüm Önerileri GRUP NETKOLİK

GRUP NETKOLİK DANIŞMAN: Dr. SERKAN İŞGÖREN ÖMER FARUK TÜRKOĞLU ELİF İLHAN NURGÜL YÜCE ZEYNEP ÖZKOCACIK RECEP ÇAĞIRICI ZÜLAL BÖLÜKBAŞ ONUR ARAT AZAT AYTİN MEHMET EMİN ATAMAN NAZLI KAHRAMAN MAY KHEDER

FOTOĞRAF

İNTERNET İnternet, kişilerin kitleleri etkileyip akım yaratabileceği, saklamayı imkansız, paylaşmayı sınırsız kılan bir iletişim ağı, “hız”, “özgürlük”, demokrasi” kavramlarını yeniden tanımlayan ve bu kavramlarla özdeşleştirilen çok boyutlu ve çok fonksiyonlu günümüzün parlayan mecrası..

AMACIMIZ Öğrencilerinin internet kullanım alışkanlıklarının saptanması, İnternet kullanımındaki aşırılıkların farkına vardırılması Çözüm önerileri

ÇALIŞMALARIMIZ

ÇALIŞMALARIMIZ

ÇALIŞMALARIMIZ

NE YAPTIK? Tıp fakültesi öğrencilerinin internet kullanım alışkanlıklarını öğrenmek için anket düzenledik. Anket sonrası internet, internet bağımlılığı ve internete alternatif aktiviteler ile ilgili bilgilendirme broşürü dağıttık.

İnternet Bağımlılığı İnternetin beraberinde getirdiği önemli sorunlardan bir tanesi de patolojik internet kullanımıdır. İnternet bağımlılığı genel olarak internetin aşırı kullanılması isteğinin önüne geçilememesi, internete bağlı olmadan geçirilen zamanın önemini yitirmesi, yoksun kalındığında aşırı sinirlilik hali ve saldırganlığın olması; kişinin iş, sosyal ve ailevi hayatının giderek bozulması olarak tanımlanabilir.

İnternet Bağımlılığı İnternet üzerinden oynanan oyunlar, müdavimlerini bağımlı hale getirebiliyor. Bilgisayar başından günlerce kalkmayıp, uyuyanlar bile bulunuyor. İnsanlar artık bilgisayarlarla yaşıyor. Uzmanlara göre, bağımlılıkları ileri seviyeye ulaşanların, hastaneye yatıp tedavi olmaları gerekiyor. Hatta İnternet bağımlılarının tedavileri için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde İnternet Bağımlılığı Polikliniği açıldı.

Bir internet bağımlısı ne yapar? Birkaç dakika internete gireceğini belirtip, saatlerini internette harcar. E-postalara bakmadığında huzursuz hisseder. Yemeklere bile geç kalır ya da bilgisayar başında atıştırır. İnternet başında fazla zaman geçirdiği için suçluluk ve pişmanlık duyma ile zevk alma arasında gidip gelir. Güne bilgisayar kullanımı ile başlar ve internetin başından geç kalkar. Daha bilgisayarın başından kalkmadan bir dahaki internet oturumunun ne zaman başlayacağını ve ne yapacağını düşünür. İnternette dolaşırken hep “biraz sonra” işinin biteceğini ve internetten çıkacağını düşünür. İnternet sebebiyle dersine, işine, buluşmasına vs. geç kalır. Geçirdiği gerçek süre yerine utanarak daha makul bir süre belirtir. Sosyal faaliyetlerden uzaklaşır. İş ve/veya okul hayatında başarının gözle görülür biçimde düşer. İnternetteyken çok huzurlu olduğunu düşünür.

Peki Ne Yapalım?

BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER