Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

(TODUP Grup C-1) GRUP KAZASIZ BELASIZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "(TODUP Grup C-1) GRUP KAZASIZ BELASIZ."— Sunum transkripti:

1 (TODUP Grup C-1) GRUP KAZASIZ BELASIZ

2 ÖNLENEBİLİR ÇOCUK KAZALARI İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME PROJESİ
‘Küçük Önlemlerle Önlenebilen Çocuk Kazaları’

3 GRUP ÜYELERİ DANIŞMAN HOCAMIZ HATİCE EKİNCİ HİCAZİ OKUMUŞ TUĞÇE AKŞİT
GİZEM KURU SEÇKİN SANCAK PERİHAN DEMİRCAN KÜBRA ŞİRİN ZEKİ TAŞDEMİR DÜRDANE MERVE YILMAZ TUĞBA KAVRUK SARE KAYA DANIŞMAN HOCAMIZ DOÇ. DR. YUSUFHAN YAZIR

4 ÖNCELİKLE Belirlediğimiz 20 konu içerisinden “ Çocuk Kazaları ” konusunu oy birliği ile seçtik. Grup adının “Grup Kazasız Belasız” olmasına oy birliğiyle karar verdik.

5 Türkiye’de her yıl birçok çocuk basit, önlenebilir ev kazaları yüzünden sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmaktadır.

6 AMAÇ Çeşitli çocuk kazalarına dikkat çekerek alınabilecek önlemleri göstermek.

7 HEDEF KİTLE Hedef kitlemizin ilkokul öğrencileri mi yoksa öğrencilerin velileri mi olacağını uzun tartışmalar sonucu belirledik. Hedef kitlemizi veliler seçtik.Çünkü bu konuda velileri bilgilendirmemizin daha doğru ve etkili olacağına karar verdik.

8 YÖNTEM Velileri bilgilendirmek için:
Sağlık Bakanlığı verileri ile acil servisimizin verilerini karşılaştırarak bilgiler elde ettik. Anket uygulayarak velilerin bilgilerini belirledik. Bu bilgiler ışığında bir sunum hazırladık.

9 Çocukları bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak için:
bir resim yarışması yaptık.

10 HAZIRLADIĞIMIZ BROŞÜR

11 Her bir ankette 21 soru vardı.
ANKET FORMUMUZ Anketi 3. ve 4. sınıflar olmak üzere toplam 6 sınıfın velisine uyguladık ve sonuçları değerlendirdik. Her bir ankette 21 soru vardı.

12

13

14 ÖĞRENCİLERİN YAPTIĞI RESİMLER

15

16

17 BULGULAR

18 KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL SERVİSİNE BAŞVURAN ÇOCUK HASTALARIN ARAŞTIRMA SONUÇLARI
Hastane acil servisine son bir yılda gelen 0-12 yaş grubu çocukların başına gelen kazaları araştırdık. Araştırmalarımızın sonucunda şu verileri elde ettik:

19 ACİL SERVİS ARAŞTIRMA SONUÇLARI
Hastane acil servisine son 1 yılda gelen 0-12 yaş grubu çocukların kazalarının mevsimlere göre dağılımı.

20 ANKET SONUÇLARI Evinizi kazaları önleyecek şekilde düzenlediğinizi düşünüyor musunuz?

21 Çocuğunuzu ev kazaları hakkında bilgilendiriyor musunuz?

22 Çocuğunuz ev kazası geçirdi mi, geçirdiyse ne tür bir kazaydı?

23 Kaza anında aramanız gereken numaralardan hangilerini biliyorsunuz?

24 TARTIŞMA Anket ile velilerin bilinç düzeyini, yaşadıkları çocuk kazalarını tespit ettik. Ayrıca bu verilere destek olması amacıyla acil serviste çok karşılaştığımız çocuk kazalarını belirledik. Bu verileri birleştirerek sunumumuza yön verdik. Sunumda kazaların nasıl önlenebileceğini, ilkyardım uygulamalarını velilere aktardık. Sağlık Bakanlığı verileriyle hastanemizden elde ettiğimiz veriler çocuk kazalarının ne kadar önemli ve ciddi olduğunu velilere göstermemize yardımcı oldu.

25 Doğru bilinen yanlışları ve sunduğumuz bilgilerin bir kısmını özellikle ilkyardım kısmını kalıcı olması amacıyla velilere broşür olarak dağıttık. Öğretmenlerinden velilerin yaptığı sağlıkla ilgili bazı yanlışları da öğrenerek doğruları sunumuza ekledik. Örneğin yanıklara karşı diş macunu sürdüklerini belirledik ve bunun gibi yanlışların devamlılığını önlemek amacıyla bilgi aktarımı yaptık.

26 SONUÇ Anket aracılığıyla velilerin sunum öncesinde çocuk kazaları hakkında neler bildiğini tespit ettik ve bu konudaki bazı küçük noktaları velilere gösterdik. Yaptığımız sunum sayesinde velilerde çocuk kazaları konusunda farkındalık yarattık. Hazırladığımız broşür sayesinde sunumda aktardığımız bilgilerin sürekliliğini sağladık.

27 SUNUMDAN KARELER

28

29

30

31 Kartepe İstasyon İlkokulu toplum hizmeti danışman öğretmeni Yasemin Yazır’a ve 3. sınıfların öğretmeni Şerife Keçe’ye teşekkür ederiz.

32 Bizi dinlediğiniz için teşekkürler…


"(TODUP Grup C-1) GRUP KAZASIZ BELASIZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları