Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tüketmeden Düşün Projemizde; Bilinçli tüketim hakkında çocukların duyarlılığını arttırmak Geri dönüşüm hakkında farkındalık kazandırma Alışveriş yaparken.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tüketmeden Düşün Projemizde; Bilinçli tüketim hakkında çocukların duyarlılığını arttırmak Geri dönüşüm hakkında farkındalık kazandırma Alışveriş yaparken."— Sunum transkripti:

1

2 Tüketmeden Düşün Projemizde; Bilinçli tüketim hakkında çocukların duyarlılığını arttırmak Geri dönüşüm hakkında farkındalık kazandırma Alışveriş yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmek Çevre konusunda bilinçli bir tüketiciye düşen görev ve sorumlulukları öğrenmektir.

3 İlk Aşamada; Projemizi uygulama aşamasında ilk önce proje konumuz hakkında çocuklara bilgi verildi ve daha sonra ailelerinde desteklerini sağlamak için velilere bilgilendirme kağıtları gönderildi.

4 Öğrencilerimize geri dönüşüm hakkında bilgi verirken;

5 Bilgi verildikten sonra çocukların bilinçli tüketim ve geri dönüşüm hakkında farkındalıklarını ölçmek için ön test olarak anket uyguladık.

6 Sınıfımızda bilinçli tüketim ve geri dönüşüm ile ilgili etkinlikler yaptık.

7 Ailelerden de projemiz için destek vermelerini istedik. Bunun içinde onlardan çocukları ile birlikte evlerinde ya da çevrelerinde buldukları kullanılmış olan kağıtları toplamalarını ve bizlere göndermelerini istedik.

8 Öğrencilerimiz iş başında

9

10 Çocuklarımız topladıkları kağıtları okula getirdiler ve topladıkları kağıtlarla kağıt fabrikasına gezi düzenlendi. Kağıt fabrikasında çalışan görevli bizlere geri dönüşüm hakkında bazı sorular sordu ve geri dönüşümün nasıl gerçekleştiği hakkında bilgiler verdi.

11 Kağıt fabrikasının sahasında gezilerek toplanan kağıtların nasıl biriktirildiği ve düzenlendiği gözlemlendi.

12 Geri dönüşüm için toplanan kağıtların ilk hali ve işlendikten sonraki son hali

13 Tişörtlerimizi giydik ve broşürlerimizi aldık

14 Çevre okullardan Lale Anaokuluna gittik ve geri dönüşüm hakkında çocuklara bilgi verdik.

15 Lale Anaokulundaki arkadaşlarımıza hazırlamış olduğumuz broşürleri dağıttık.

16 Bilinçli tüketim için markete giderek alışveriş yaptık.

17 Velilerimizin katılımları ile Arena Park’a giderek çevredeki kişileri de bilgilendirerek broşür dağıttık.

18

19 GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN TÜKETMEDEN DÜŞÜNELİM TÜKETTİĞİMİZ KADAR ÜRETELİM…


"Tüketmeden Düşün Projemizde; Bilinçli tüketim hakkında çocukların duyarlılığını arttırmak Geri dönüşüm hakkında farkındalık kazandırma Alışveriş yaparken." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları