FERİHA UYAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNE HOŞGELDİNİZ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK LİSELERİNİN TANITIMI
Advertisements

İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Sanat ve Tasarım Bölümü
GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI
SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Kalabalık bir ofis, çeşitli departmanlar ve büyük ajansların sahip olduğu diğer olanaklar sizi kolayca aldatabilir. Geçerli olan, ajansın gerçek dürtü.
Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
REMZİ BAYRAKTAR TİCARET MESLEK LİSESİ 2011 / 2012 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR – 2012.
ALANLARIMIZ GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANI MATBAA TEKNOLOJİSİ ALANI
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Seramik ve Cam Teknolojisi Alanı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
ENDÜSTRİYEL TASARIM Endüstriyel Tasarım eğitimi, tüketim pazarına yönelik, seri üretilebilecek her türlü kullanım eşyasının tasarımını içerir. Otomotiv.
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
BASIN VE YAYIN Gazetecilik,televizyonculuk ve radyoculuğun çağdaş bir şekilde nasıl uygulanacağı anlatılmaktadır. Bu programda elektronik dizginin ve tasarımın.
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSELERİ
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
ANKARA –Çankaya GAZİOSMANPAŞA ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
ALAN SEÇİMİ HAZIRLAYAN ŞERİFE HUŞ
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI HİZMETİ ALANI
WEB PROGRAMCILIĞI.
EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ALİ-HASAN COŞKUN meslekİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
OKUL MÜDÜRÜ 31 ÖĞRETMEN1 MEMUR 4 YARDIMCI PERSONEL BULUNMAKTADIR. 3 MÜDÜR YARDIMCISI.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIMI ALANI
Görsel İletİşİm TasarImI
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
DOODLE(KARALAMA) İLLÜSTRASYON ÇALIŞMASI
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI
PERŞEMBE MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Bilişim Teknolojileri Alanı Bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli meslek elemanlarına, gerekli olan mesleki yeterlikleri bilimsel ve teknolojik.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız? Bu bölümde öğrenciler.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
Okulumuz, CEM OFSET MATBAACILIK SANAYİİ A.Ş. yönetim kurulu başkanı Dr. OKTAY DURAN tarafından yaptırılarak bakanlığımıza hibe edilmiş ve tarihinde.
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI
ÇOCUK GELİŞİMİ BÖLÜMÜ Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, özellikle okul öncesi eğitim kurumlarını kapsar.
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
DÜZİÇİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MATBAACILIK ve BASKI SÜREÇLERİ
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ AMACI:
KARTAL FATMA ALİYE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AFİŞ.
Resimle İlgili Meslekler
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
AFİŞAFİŞ. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Resim-İş Eğitimi.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.B.2. Bilgisayar Destekli Tasarım.
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITILMASI, YÖNLENDİRMESİ VE ALAN TANITIMI
Sunum transkripti:

FERİHA UYAR KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİNE HOŞGELDİNİZ

GRAFİK VE FOTOĞRAFÇILIK ALANI

GRAFİK TASARIM Grafik tasarım: bir mesajı iletmek, bir görseli geliştirmek veya bir düşünceyi görselleştirmek için metnin ve görsellerin algılanabilir ve görülebilir bir düzlemde, iki boyutlu veya üç boyutlu olarak organize edilmesini içeren yaratıcı bir süreçtir.

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANININ TANIMI Grafik ve Fotoğraf alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

GRAFİK VE FOTOĞRAF ALANININ AMACI Grafik ve Fotoğraf alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

GRAFİK FOTOĞRAF ALANI ALT DALLARI 1.GRAFİK DALI Tanımı: Görsel bir iletişim sanatı olan grafik sanatının birinci işlevi, hedef kitleye bir mesaj iletmek , bir ürün ya da hizmeti görsel yolla tanıtmaktır. Bu amacıyla, tasarımları elle ve bilgisayarla sanatsal ölçütler içinde hazırlama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Ürüne dönüştürülmesi istenen bir işin, problem tanımından yada gereksiniminden başlayarak, bilgi toplama, yaratıcılık ve buluş süreci, çözüm bulma, tasarlama ve uygulama aşamalarında, teknolojinin olanaklarını kullanabilen, meslekî bilgi ve becerileri ile çağın gerektirdiği üretimi yapıp pazarlayabilen, kendi iş yerini kurabilen, sektörün beklentileri doğrultusunda kaliteli hizmet sunabilen, iş yerinde ve çevresiyle uyum içerisinde çalışabilen teknik eleman yetiştirmeyi amaçlayan bir alandır.

ÖĞRENCİLERDE ARANAN YETERLİLİKLER Okumayı ve araştırma yapmayı seven, Hayal gücü yüksek,yaratıcı,ilgili,istekli, Çizim ve resim yapmaktan hoşlanan, Bilgisayarda uzun süreli çalışma yapmayı seven, Özenli,detaylı çalışmayı seven,sabırlı, Sergi, basılı medya v.b. araçlarını takip eden, Hızlı el becerisine sahip, Doğayı ve çevresini incelemeyi seven, İletişim kurabilen,paylaşımcı bireyler olmak.

GRAFİK DALI DERS PROGRAMI 10. SINIF MESLEKİ GELİŞİM TEMEL TASARIM TEMEL DESEN TEMEL FOTOĞRAF PERSPEKTİF KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ

Kazandırılan Yeterlikler Öğrenci bu derslerin sonunda; Basit geometrik formlar çizer, Cansız modellerden desen çizer, Formları tasarı ilkelerine göre yüzey içinde düzenlemesini yapar, Renk bilgisine sahip olur ve uygulama becerisine sahip olur, Perspektif ilkelerine uygun çizim yapar, Küçük ve orta format fotoğraf makinelerini hazırlar ve çekim yapar,

Kazandırılan Yeterlikler Öğrenci bu derslerin sonunda; Basit geometrik formlar çizmek Cansız modellerden desen çizmek Formları tasarı ilkelerine göre yüzey içinde düzenlemek, Renk bilgisine sahip olmak, Perspektif ilkelerine uygun çizim yapmak, Küçük ve orta format fotoğraf makinelerini hazırlamak ve çekim yapmak,

GRAFİK DALI DERS PROGRAMI 11. SINIF BİLGİSAYAR DESTEKLİ GRAFİK TASARIM ( Yazı – Tipografi ) DESEN İLLÜSTRASYON GRAFİK DESEN TEKNİK SINIF STAJ EĞİTİMİ 15 Tatil 80 saat, Yaz Tatilinde 220 saat. TOPLAM : ( 300 saat )

GRAFİK DAL DERS İÇERİKLERİNDEN BAZILARI Kurumsal Kimlik Tasarımları ( Amblem - Logo, Kartvizit, Zarf, Antetli, Sunum Dosyası ) Reklam ürünleri tasarımları ( Afiş, Kitap,Dergi Kapağı, Davetiye, Etiket, Takvim, Ambalaj – Kutu ) Bilgisayarda grafik ve fotoğraf programları ( Adope İllüstratör, photoshop, freehand ) İllüstrasyon çalışmaları.Renklendirme teknikleri, TV Reklamı ( storyboard ), ( Animasyon ) Fotoğraf makineleri kullanımı ve fotoğraf çekimi, baskı aşamaları. Fotoğraf stüdyoları ve baskı.

AMBLEM-LOGO

Kazandırılan Yeterlikler Objeleri grafiksel yorumlayarak farklı tekniklerde renklendirmek, Reklam ve tanıtım ürünleri hazırlamak, Harfleri Anatomik Yapılarına uygun çizip-yazma,Tipografik düzenlemeler yapabilmek, Fikir ve mesajı sembolleştirmek. İnsan figürü çizmek,

DESEN ÇALIŞMASI ATATÜRK PORTRELERİ

TKM 10 KASIM ATATÜRK PORTRELERİ SERGİSİ

KARAKALEM AFİŞ ÇALIŞMASI

BİLG.DES.GRAFİK TASARIM ATÖLYE DAVETİYE ÇALIŞMALARI

BİLG.DES.GRAFİK TASARIM PHOTOSHOP’ta RESİM İŞLEME

BİLG.DES.GRAFİK TASARIM ATÖLYE AYRAÇ ÇALIŞMALARI

İLLÜSTRASYON TEKNİKLERİ UYGULAMA

İLLÜSTRASYON Storyboard

TEMEL TASARIM RENK BİLGİSİ ÇALIŞMALARI

YAZI VE TİPOGRAFİ

GRAFİK DESEN PİKTOGRAMLAR

PORTRE ÇALIŞMASI

GRAFİK DALI DERS PROGRAMI 12. SINIF SANAT TARİHİ İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ Meslek Sınıfı Eylül – Haziran dönemi Beceri Eğitimi. ( 24 saat.)

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN KAZANIMLARI Bu alanı başarı ile bitirerek, “teknisyen” ünvanı alırlar. Görsel medya, basın-yayın, bilgisayar teknolojileri, fotoğraf, sinema- film, multimedya, matbaacılık, grafik tasarım ve reklam ajansları ile tanıtım ve reklam sektöründe teknik eleman olarak çalışabilirler. Ayrıca; yüksek öğretim kurumlarına devam etme hakkına sahiptirler.

İŞ ALANLARI - Reklam ajansları, - Tabela- Reklamevleri , - Serigrafi baskı atölyeleri, - Matbaalar, - Gazeteler,Basın ve Yayın Kuruluşları, - Kurum ve Kuruluşların Halkla İlişkiler, Kültür,Sanat, Reklam ve Tanıtım birimleri, - Fotoğraf stüdyoları vb. olarak sıralanabilir.

GİDEBİLECEKLERİ YÜKSEK OKULLAR Sınavsız yüksek okullara geçiş hakkı Dört yıllık güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavında ek puan( fotoğraf, endüstriyel tasarım, iç mimarlık, seramik,animasyon, resim, matbaa öğretmenliği…) Grafik öğretmenliği.