HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan:Zeynep Nur Kurtpınar
Advertisements

Sanat ve Sanat Dalları Hazırlayan:İ.Uhut.YILDIZ
Ders 1: Fotoğrafın tarih öncesi
HAZIRLAYAN:Melis Doğa URAL
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
Hazırlayan: Merve BOYUN
HAZIRLAYAN: BERFİN TAN
FOTOĞRAF Gözde Özendi.
Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
Kare Kare Türkiye Garbis Özatay. KONU: "Kare Kare Türkiye" Foto muhabiri tarihi belgeleyen gözdür. Bu ilkeyle yola çıktığım meslek yaşantımda, objektifime.
Hazırlayan: Emin Deniz Aktaş 4-A 63
SANATA EVET YES WE ART. FOTOGRAF SANATI ART OF PHOTOGRAPHY İSA ÇELİK.
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
ÇOKLU ORTAM UYGULAMALARINDA GÖRSELTASARIM.
Kare Kare Türkiye Garbis Özatay.
FOTOĞRAF ÇEKMEYİ SEVİYORUM
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
Hazırlayan:Sadık Efe BÜYÜKARSLAN
SAMUEL ARANDA. Samuel Aranda, ​​ İspanya 1979 yılında doğdu. Fotoğrafa ilgisi çok genç yaşlarda başladı. O henüz 19 yaşındayken, El Pais ve El Periodico.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
ATATÜRK'ün HAYATI
DUBLAJ-SESLENDİRME Tiyatrodan Sinemaya Uzanan Yol A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University.
Hazırlayan: Duygu Özkan
Fotoğraf ve Fotoğrafcılık
ERTUĞRUL ÖZKÖK İzmir doğumlu olan Ertuğrul Özkök, yaklaşık 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış önemli bir gazeteci.
HAZIRLAYAN:ZEYNEP HALİL
HİCABİ DEMİRCİ.
ŞEREF AKDİK.
Genel bir anlatışla, düşünülen bir şeyi meydana getirmek özelliğindeki bilgilerin uygulanmasına ve o işi meydana getirmek için bilgi ve zekânın kullanılmasına.
Cahit Arf.
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
Ahmet Şuayip’ in Biyografisi
PERİYODİK CETVELİN TARİHÇESİ.
YAZI DEVRİMİ Hazırlayan: Hilal Gül.
ULU ÖNDER ATATÜRK ’DEN GÜNÜMÜZE EĞİTİM
TEMEL FOTOĞRAFÇILIK Fotoğrafın Tanımı - Fotoğraf Tarihi - Camera Obscura - Fotoğrafın Önemi Türkiye’de Fotoğraf.
SOSYAL VE KÜLTÜREL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ
Şiir.
Konu: Kemal SUNAL kimdir?
Foto Manipülasyon (5. Hafta çalışması).
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
Türkçe Sözlü Anlatım Sunumu
HAZIRLAYAN:SONER ÖZTÜRK
Kemal sunal’ ın hayatı 1944 yılında İstanbul’da doğdu. Vefa Lisesi’nden mezun oldu. Sanat hayatı, “Zoraki Tabip” adlı tiyatro oyunuyla başladı.
FOTOĞRAFÇILIK M. Kemal GÜLLÜ.
Haber fotoğrafı.
ÖZDEMİR ASAF.
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
Beden Eğitimi ve Sporun Karşılaştırılması
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
AFİŞ.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
Hazırlayan ÖMER ÇAKIR.
AYHAN TAŞ 1971 AYHAN TAŞ/1971 EĞİTİM
AFİŞAFİŞ. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Resim-İş Eğitimi.
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
FOTOĞRAF Aracın Doğası
MARMARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ 1. SINIF ÖĞRENCİ PROFİLİ İstanbul-2018.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İDİL BİRET İ dil Biret Kimdir ? 21 Kasım 1941 yılında Ankara’da doğan İdil Biret, Türk piyano sanatçısıdır.
LEVENT DURANLI Öğretim Görevlisi LAÜ TV FOTOĞRAF ÇEKMEK & FOTOĞRAFIN KISA TARİHİ.
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU FOTOĞRAFÇILIK MÜZİK SANAT DALLARI HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU DANS RESİM TİYATRO HEYKEL

SANAT NEDİR? Sanat en genel anlamıyla, yaratıcılığın ve/veya hayal gücünün ifadesi olarak anlaşılır.

MÜZİK DANS Tİyatro RESİM HEYKEL Fotoğrafçılık SANAT DALLARI MÜZİK DANS Tİyatro RESİM HEYKEL Fotoğrafçılık

FOTOĞRAFÇILIK NEDİR? Fotoğrafçılık, Kamerayla ışığı hassas bir yüzey üzerine kaydederek görüntü oluşturma işi. İşlevsel uygulamaları nedeniyle bir zanaat olduğu gibi, estetik yönüyle bir sanat olarak kabul edilir.

ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILAR ARA GÜLER Ara Güler 16 Ağustos 1928 ’ de doğmuştur.Ünlü Ermeni asıllı Türk fotoğraf sanatçısı ve foto-muhabirdir. Ara Güler Fotoğrafçı Ermeni asıllı eczacı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Çocukken sinemadan çok etkilendi,

ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILAR ARA GÜLER Muhsin Ertuğrul'un yanında tiyatro ve oyunculuk eğitimi almaya başladı. 1950'de Yeni İstanbul gazetesinde gazeteciliğe başladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne devam etti ancak fotoğrafçı ve gazeteci olmaya karar verdi.

ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILAR HÜSNÜ GÜRSEL 1925 yılında Adapazarı'nda doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nden 1948 yılında mezun oldu. Köy Enstitüleri, öğretmen okulları, orta okullarda 32 yıl görev yaptı. 1948 yılından beri fotoğraf sanatıyla uğraşmaktadır.

ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILAR HÜSNÜ GÜRSEL Birçok kişisel sergi açtı, ulusal ve uluslararası sergi, bienal ve yarışmalara katıldı, ödüller aldı. AFAK kurucu üyesi, İFSAK, KASK ve SAGÜSAD onur üyesidir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

FOTOĞRAF NASIL BULUNDU? 1813'de Joseph Nicepore Niepce ışığa duyarlı bir levha üzerinde, kalıcı görüntüler elde etmeyi başarır. Niepce‘ in görüntüsü sekiz saat boyunca ışıklanır. 1829'da benzer çalışmalar yapan Louis-Jacques-Mande Daguerre‘ la ortaklık kurar.

FOTOĞRAF NASIL BULUNDU Niepce , çalışmaları bir yönteme dönüşemeden vefat eder.1835 yılına gelindiğinde, bir gün Daguerre ışıklanmış bir levhayı içinde kimyasalların bulunduğu bir kaba yanlışlıkla koyar. Birkaç gün sonra levhayı farkettiğinde, elde ettiği sonuçtan kendi adını vereceği yöntemi bulur.

İLK FOTOĞRAF NASIL OLUŞUYORDU Ayna görüntüsünün tersinin elde edildiği bu yöntemde; bir gümüş levha, iyot buharına tutulur, yüzeyinde gümüş iyodürden oluşan bir tabaka elde edilir, bu yüzey, karanlık kutu yeterince ışıklandıktan sonra cıva buharıyla yıkanır

GÖRSEL KÖŞESİ

BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER KAYNAKÇA Kullandığım kaynaklar BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER www.vikipedia.org WWW.enka.k12.tr www.kenthaber.com