Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Genel bir anlatışla, düşünülen bir şeyi meydana getirmek özelliğindeki bilgilerin uygulanmasına ve o işi meydana getirmek için bilgi ve zekânın kullanılmasına.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Genel bir anlatışla, düşünülen bir şeyi meydana getirmek özelliğindeki bilgilerin uygulanmasına ve o işi meydana getirmek için bilgi ve zekânın kullanılmasına."— Sunum transkripti:

1

2 Genel bir anlatışla, düşünülen bir şeyi meydana getirmek özelliğindeki bilgilerin uygulanmasına ve o işi meydana getirmek için bilgi ve zekânın kullanılmasına denir. Sanatın niteliği üzerinde filozoflar ve düşünürler çeşitli açıklamalarda bulunmuşlardır. Bazı filozof ve düşünürlere göre sanatın niteliğinde iyi, güzel ve gerçek vasıfları vardır ve sanatın fayda ile ilgisi bulunur. Sanat, insandaki güzeli sevmek ve ondan zevk almak duygusundan doğmuştur.

3 MÜZİK DANS EDEBİYAT TİYATRO FOTORAFÇILIK RESİM KUKLA GÖLGE OYUNU

4 İnsan,maddi ve manevi yönleri ile bir bütündür.Bu bütünün duygusal ?ekiillenmesine “iç oluşum” diyoruz.insanın bu iki yönünün uyum sağlaması ise eğitim ile mümkündür.Bu uyumu sağlayacak eğitimin içinde “sanat etkinlikleri” yer almaktadır. Sanat;duygu ve düşünce arasındaki karılıklı iç içe geçmiş? bağlantıyı vurgular.Sanatın itsel yanını kapsayan Müzik,görsel yanını kapsayan DANS önemli iki objeyi sergiler.

5

6 Joaquin Cortes, 12 Şubat 1969 tarihinde Cordoba'da doğdu. Balet ve Flamenco dansçısı olan Cortes, çok genç yaşlarda dansa olan ilgisini gösterdi. 1981 yılında ailesiyle Madrid'e taşındıktan sonra dansla daha çok ilgilendi ve özel dans dersleri aldı. Cortes, henüz 12 yaşındayken amcasının teşviği ile dans etmeye başlamıştı. Kısa sürede 'Ballet Nacionalla' üyesi oldu ve 3 sene sonra bu grup ile tüm dünyayı gezdi. Bağımsızlığına kavuştuğunda Maya Plisetskaya, Silvie Guillem ve Peter Schauffuss gibi isimlerele görüştükten sonra 1984 yılında İspanya'nın en prestijli ulusal balet şirketine kabul edildi. 'Ulusal İspanya Balet' ismiyle yeniden tüm dünyayı gezdi.

7

8  Joaquin Cortes Joaquin Cortes  Tan Sağtürk Tan Sağtürk

9 14 Temmuz 1969 İzmir doğumlu. Yengeç burcu. 9 yaşındayken balet olmaya karar verdi. İlköğretimini İzmir Devlet Konservatuarında tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü’nde Yüksel Lisans yaptı. Eğitimine Fransa’da devam etti. Ardından Fransız Genç Balesi'nde bir yıl çalıştıktan sonra Fransız Devlet Balesi'ne geçti. Fransız Devlet Balesi'ne giren ilk yabancı, Tan Sağtürk oldu.

10

11 Beni İzlediniz İçin Teşekkürler. Hazırlayan:Levent Baran Kabasakal

12  http://www.nedirkimdir.org http://www.nedirkimdir.org  http://mgstrilogia.iespana.es http://mgstrilogia.iespana.es  http://www.ekavart.tv http://www.ekavart.tv  http://www.enkisa.com http://www.enkisa.com  http://images.google.com.tr http://images.google.com.tr  http://www.izlesene.com http://www.izlesene.com  http://gawno.com http://gawno.com  http://video.google.com http://video.google.com  http://media.photobucket.com http://media.photobucket.com  http://stu.inonu.edu.tr http://stu.inonu.edu.tr


"Genel bir anlatışla, düşünülen bir şeyi meydana getirmek özelliğindeki bilgilerin uygulanmasına ve o işi meydana getirmek için bilgi ve zekânın kullanılmasına." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları