Kültürlerarası Lise Öğrenci Değişim Programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GENEL SAĞLIK SİGORTASI’NIN SAĞLIK TURİZMİNE YANSIMASI.
Advertisements

Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı 1995 yılında 228 gönüllü üye ile kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.
Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.
FULBRIGHT Eğitim Komisyonu, Amerika’da Öğrenim, Burslar
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
BAFRA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ
( H ÜRRİYET I NTERNATIONAL T RADE)‏ HIT yılında kurulan HİT Uluslararası Eğitim; Türkiye’nin en eski ve en iyi eğitim kuruluşlarından biridir. Türkiye’nin.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
FULBRIGHT EĞİTİM KOMİSYONU
FULBRIGHT. FULBRIGHT BURSLARI Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora Tezi Araştırma Doktora Tezi.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
ALEXANDER KÜHNEL Genel Müdür HİFAŞ
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
‘’Bütün Gençler için Yaygın Eğitim’’
‘‘ERASMUS+’’ STAJ KONSORSİYUMU
HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMLARI
TERAKKİ VAKFI OKULLARI
IAB Türkiye Basın toplantısı Büyük dönüşüm Dijital akıl.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
COMENIUS – LEONARDO DA VINCI - GRUNDTVIG PROJELERİ VE GENÇLİK PROGRAMLARI.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticileri için DEA Oturum 2: DEA konusunda bazı Uluslar arası Deneyimler 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
Sorularınız var ise nolu telefondan arayabilirsiniz.
Yurtdışı Yüksek Lisans ve Doktora Başvuru Süreci
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
TÜRKİYE ORGANİZE PERAKENDE SEKTÖRÜ. TÜRKİYE’DE PERAKENDE  ENERJİ, EĞİTİM VE SAĞLIKTAN SONRA DÖRDÜNCÜ BÜYÜK SEKTÖR  2006 YILI TOPLAM CİROSU MİLYAR.
“Erasmus ve Kültürel Etkileşim” Ayşegül Şah BOZDOĞAN İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Dönemi Giden Öğrencisi.
Ahmet Hakan BAYRI İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
POLATLI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. Okullar arası Yıldız Erkekler Basketbol - Çeşme Birinciliği 2. Okullar arası Genç Kız Voleybol - Çeşme İkinciliği 3.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
Almanya‘da Yüksek Öğrenim Fatma Günaydın DAAD-IC Istanbul Sıraselviler Cad. 78/ Beyoğlu / Istanbul.
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
AKSU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN. Bologna Süreci nedir? Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından.
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ’NİN YAZ OKULLARI SUNUMUNA HOŞGELDİNİZ.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
YURTDIŞI ÜNİVERSİTE DANIŞMANLIK OFİSİ’NİN YAZ OKULLARI SUNUMUNA HOŞGELDİNİZ.
FLORIDA YAZ OKULU.
Advance Passenger Information System Peşin Yolcu Bilgilendirme Sistemi
Cemal Artüz İmam Hatip Ortaokulu
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
ABD Üniversiteleri BaŞvuru Süreci
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Kültürlerarası Lise Öğrenci Değişim Programı İçerik Featured ValuPack Çevrimiçi İçerik Featured ValuPack Çevrimiçi International Services in Education Kültürlerarası Lise Öğrenci Değişim Programı Hızlı Başlat Hızlı Başlangıç Temel Konular Yönlendirmeli Tanıtım Ek Bilgi Alma Sunumu 2010-11 I.S.E. ® WORLD Önemli: Bu sunumdaki bilgiler ISE kurumuna aittir ve yazılı izin olmadan çoğaltılamaz Güncelleme: 6 Ekim 2009

Konular Konular ! I.S.E. World Nedir? Çalışmaları Analizi Referanslar Temsilci Ağı İstatistikler Program Detayları Başvuru Şartları Kayit Sartlari Aile ve Okul Hayati Oryantasyon Kamp Uçuş Detayları Öğrenci Görüşleri Formlari Sorular ve Yanıtlar Adres Bilgileri Bu sunum ISE Temsilcileri için hazırlanmıştır. ISE sunumdaki bilgileri daha sonra değiştirme hakkına sahiptir. Start

Kuruluş I.S.E. World ISE World (International Services in Education) 1988‘ den beri hizmetinizde İstanbul merkez ofis ve Amerika ofis Lise öğrencilerine hizmette uzmanlık Çalıştığı kurumlar Amerikan Öğrenci Değişim Programları Kanada Öğrenci Değişim Programları Avrupa Devlet ve Özel Okullar (İngiltere, İsviçre, Belçika, İtalya ) Turkiye incoming programlari

Kuruluş I.S.E. World Yabancı Dil Kültür Gelişim

I.S.E.’World nin Analizi Eğitimde yılların tecrübesi Kuruluş I.S.E.’World nin Analizi Eğitimde yılların tecrübesi Türkiye de yaygın temsilci ağı Eğitim geçmişi olan temsilci yapısı MEB tarafından onaylı Department of State tarafından onaylı Okul yönetimleri ile yakın çalışma Oryantasyon Kamp ve seminerler Seminerlere Amerikan Büyükelçiliği ve Fulbright Eğitim Komisyonu‘ndan katılımlar Veli ve öğrencilerle sürekli iletişim

Kuruluş I.S.E.World Medya 6

I. S. E. World Sosyal Sorumluluk Projelerimiz ISE World-T. C. M. E I.S.E. World Sosyal Sorumluluk Projelerimiz   ISE World-T.C. M.E.B İşbirliğinde Geleceğin Öğretmenleri Amerika’da

Referanslar Referans : US Embassy, İstanbul, Cultural Section Kuruluş Referanslar Referans : US Embassy, İstanbul, Cultural Section Mrs. Christina Tomlinson, Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı US Embassy, Ankara, Cultural Section Mr. Daniel Sreebny, Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Ankara Fulbright Commission, Turkey Mrs. Gülesen Odabaşıoğlu Ms. Meltem Bilikmen Istanbul Fulbright Commission, Turkey Mrs. Mevlude Bakir Mr. Sureyya Ersoy

I.S.E. World’un Çalışmaları Kuruluş I.S.E. World’un Çalışmaları ISE Temsilcisinin formları kontrolü Formların yurtdışına gönderilmesi Aile ve okul bulunma sürecinin başlaması Oryantasyon Kamp Vize başvuruları Uçak biletlerinin ayarlanması Seçilen ülkeye gidiş-dönüş Okul yönetimi ile işbirliği Programların öğretmen/ öğrenci/velilere tanıtımı SLEP® sınavı uygulaması Mülakatın yapılması Başvuruların okul ve İngilizce öğretmenleri ile değerlendirmesi Başvuru formlarının öğrenciye teslimi ve doldurulması

*Kırmızı ile işaretli şehirler Kuruluş Temsilci Ağı* *Kırmızı ile işaretli şehirler

ISE Secondary Level English Proficiency Test Uygulaması Kuruluş İstatistikler ISE Secondary Level English Proficiency Test Uygulaması ISE her yıl okulları ziyaret eder ve programa katılabilecek öğrenciyi belirleyecek SLEP testlerini uygular. Testi ve mülakatı geçen, gerekli şartları sağlayan öğrenciler; ISE programlarına katılmaya hak kazanırlar. 3250 2590 Öğrenci sayısı 2240 1170 1190 880 750 540 2001-2002 2002-2003 2003-2004 2004-2005 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 Geçen 8 yılda sınava giren öğrenci sayısı

ISE Kültürlerarası Lise Öğrenci Değişim Programına Başvuranlar Kuruluş İstatistikler ISE Kültürlerarası Lise Öğrenci Değişim Programına Başvuranlar ISE ‘ye SLEP sınavı sonrası yapılan müracaatları yansıtmaktadır. Başvuran öğrencilerin tamamı sınavı kazanmış ve minimum koşulları sağlamaktadır. 1025 820 910 Öğrenci sayısı 675 560 380 250 190 125 2001-2002 2002-2003 2003-2004 2004-2005 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 2009-2010 Geçen 8 yılda başvuran öğrenci sayısı

ISE Kültürlerarası Lise Değişim Programına Kabul Edilenler Kuruluş İstatistikler ISE Kültürlerarası Lise Değişim Programına Kabul Edilenler ISE programına kabul edilenler, Amerika ‘ya giden öğrenci adetlerini yansıtmaktadır. 120 120 120 Öğrenci sayısı 75 50 49 50 48 2002-2003 2003-2004 2004-2005 2005-2006 2006-2007 2007-2008 2008-2009 2009-2010 Geçen 8 yılda kabul edilen öğrenci sayısı

Program Detayları Kültürlerarası Lise Öğrenci Değişimi Lise öğrencilerine yönelik Amerikan Devlet Bakanlığı sponsorluğu Seçilen ülkede gönüllü bir Aile yanında konaklama Seçilen ülkede lise eğitimi

Başvuru Şartları Lise öğrencisi olmak 15 -18 Yaş arasında olmak Program Başvuru Şartları Lise öğrencisi olmak 15 -18 Yaş arasında olmak Minimum 2 yıl yabancı dil eğitimi almış olmak SLEP® testinden ve mülakattan başarılı olmak Öğrencinin seçtiği ülkenin eğitim dilinde 120 saat / B1 seviyesinde dil yeterliliği Yıl sonu notlarında zayıf notu bulunmamak Okuldaki öğretmenlerden referans alabilmek

“Kültürlerarası Lise Değişim Programları dahilinde” Ülke Seçenekleri “Kültürlerarası Lise Değişim Programları dahilinde” ISE World Danışmalarının önerileri ışığında seçilebilecek ülkeler; ❐ Amerika ❐ Fransa ❐ Almanya ❐ Belçika ❐ Finlandiya ❐ İsveç ❐ İspanya ❐ İtalya ❐ Brezilya ❐Norveç ❐ İsviçre / Kanada / Çin / İngiltere için farklı gerek ve yeterlilik şartlarındadır.

Program Aile ve Okul Hayatı Gönüllü Aileler Kurallar Okul Hayatı

Program Aile

Program Okul Hayatı - Spor

Program Oryantasyon Kamp ISE World ve programın amacı, Bundan sonra ne var ?, biletler, vizeler, uçuşlar, havalimanından kalkışlar ve varışlar Gidilecek ülkenin eğitim sistemi Lisede alınacak dersler Kültür şoku-aile, okul, sosyal çevre ile ilişkiler Gidilecek ülkenin yaşam tarzı ve kültürü Gidilecek ülkedeki burslar, üniversite başvuru sistemi, genel bilgi, TOEFL ve SAT vb. sınavlar Örnek vaka çalışmaları (Case Studies) (Geçmiş yıllarda giden öğrencilerin deneyimlerini anlatması) Türkiye‘nin tanıtılması

Amerikan Konsolosluğu, İstanbul Program Amerikan Konsolosluğu, İstanbul Amerikan Konsolosluğu, İstanbul ‘ dan Basın ve Kültür İşleri Konsolosu Sayın Walter Douglas verdiği seminer sonrasında ISE World öğrencilerinin Amerika’da aldığı ödüllerle birlikte

Program Oryantasyon Kamp

Returné Seminer ve Sohbetleri Program Oryantasyon Kamp Returné Seminer ve Sohbetleri

Oryantasyon Kamp ISE 2007 - 2008 ISE 2006 - 2007 ISE 2005 - 2006 Program Oryantasyon Kamp ISE 2007 - 2008 ISE 2006 - 2007 ISE 2005 - 2006 ISE 2004 - 2005 ISE 2003 - 2004 ISE 2002 - 2003 ISE 2001 - 2002

Program ISE Konferans Türkiye ve ABD Gözünden Kültürlerarası Değişim Programlarına Bakış ABD Ankara Büyükelçiliği Elizabeth McKey Basın ve Kültür İşleri Konsolosu

Amerikan Büyükelçiliği Resepsiyonu Program Amerikan Büyükelçiliği Resepsiyonu ABD Maslahatgüzarı Bayan Nancy McEldowney Amerika’ya gidecek ISE World öğrencileriyle Ankara Büyükelçilik bahçesinde ISE World adına verilen resepsiyonda

Amerikan Büyükelçiliği Resepsiyonu Program Amerikan Büyükelçiliği Resepsiyonu

9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel Daveti Program 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel Daveti Öğrencilerimizi uğurlarken

9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel Daveti Program 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel Daveti Eisenhower Bursu ile Amerika’da okuyan 9. Cumhurbaşkanı deneyimlerini öğrencilerimize anlatıyor.

Uçuş Detayları Tüm biletler bir acenteden temin ediliyor Program Uçuş Detayları Tüm biletler bir acenteden temin ediliyor Uçuş detayları karşı ülkede ki kuruma gönderiliyor Öğrencilerin uçuşları (gidiş – dönüş ) karşı ülke ve SEVIS kuralları gereği takip edilmeli Karşı ülkedeki merkez ailelere ve temsilciye öğrencinin gelişi ile ilgili bilgiyi aktarıyor Aile / Temsilci öğrenciyi havalimanında karşılıyor

Her yıl sadece Amerika’ya Lise Eğitimi için 30.000 öğrenci gidiyor Siz de bu gençlerden biri olmak ister misiniz ? Hemen SLEP® sınavı için kaydınızı yaptırınız . www.iseworld.org 0212 -343 20 58 ☺

Öğrencilerimizden Haberler Gülümse, gülümse ve daha çok gülümse… Nazlı Ceren Geçim Kuşadası DMG Anadolu Lisesi Aydın/Louisiana

Öğrencilerimizden Haberler Arda Korkmaz Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Ankara/Nebraska

Öğrencilerimizden Haberler Prens seçimleri çok eğlenceli geçti.Selamlar!! Emir Aydoğan Danişment Gazi Anadolu Lisesi Adana/California

Öğrencilerimizden Haberler Yıl sonu balomda arkadaşlarımla… Cadı kızlar !!! Pırıl Koralp Özel Antalya Lisesi Antalya/Ohio

Öğrencilerimizden Haberler Her gün bir aktivite, burası çok keyifli… Merve Demirbilek Özel İSTEK Uluğbey Lisesi İstanbul/Washington

Öğrencilerimizden Haberler Şevkat Özge Yılmaz Bingül Erdem Lisesi İstanbul/California

Öğrencilerimizden Haberler kamptan sonraki sabah uyku tulumuyla :)) Balkabaklarımızı almaya gittiğimizde babamla…. Melek Güler Denizli Anadolu Lisesi Denizli/Virginia

Öğrencilerimizden Haberler Amerikan futbolu maçımda. Çok heyecanlıydı… Host kardeşlerimle... Hüseyin Gürün Doğu Akdeniz Lisesi KKTC/Oregon

Rumeli Caddesi Birlik Apt No:78/7 Nişantaşı 34363 İstanbul Adres Adres Bilgileri ISE Rumeli Caddesi Birlik Apt No:78/7 Nişantaşı 34363 İstanbul Tel: 0 212 343 20 58 Fax: 0 212 343 20 59 E-mail: iseworld.org

Teşekkürler