‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri
Advertisements

Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinden Beklentiler ve Bu Öğretmenlerin Okuldaki Rolleri: FATİH Projesi Işığında Bir Analiz Hatice YILDIZ Doç. Dr. S. Sadi.
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Eğitimde Fatih Projesi
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
SUNUMUN İÇERİĞİ A.)ARAÇLAR ÖĞRETİM ARAÇLARI YAZI TAHTASI
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Mesleki Eğitim Girişimleri Programı
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Şabanözü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
1. S ınıf içi süreçlerin geliştirilmesine ve zenginleştirilmesine yönelik olarak materyal geliştirme, ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri gibi alanlarda.
YENİLİK VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
4/8/2017 XIX. Türkiye'de İnternet Konferansı Kasım 2014
Y USIF M AMMAD - ZADA : ,000 okulmuzdaki 620,000 dersliğimizi BT ekipmanları ile donatarak eğitimde öğrenci ve öğretmenlerimiz için fırsatları.
İlköğretim Okul Müdürlerinin Teknoloji Liderliği Davranışları Bu çalışmanın amacı, ilköğretim okul müdürlerinin okullarında eğitim teknolojilerinin sağlanması.
Çoklu Ortamda Etkileşimli İngilizce Eğitimi
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Hazırlayan: A. Cemil ELÇİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI. 1 - Öğretim Şekli 2- Tahsis Durumu 3- Bina Durumu 4- Lojman Durumu 5- Bina Kullanımı (Özellikle derslik sayıları) E-OKUL MODÜLÜNE.
OKUL / KURUM BİLGİLERİ GÜNCELLENİRKEN; ADRES BUTONU, ADNKS’DA KAYITLI ADRES ALINARAK GÜNCELLEME YAPILMALIDIR. DOĞRU ÖRNEK 1: Merkez Mahallesi.
1 ZÜMRÜTOVA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ. 2 “En önemli ve feyizli görevlerimiz, milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
DERSİMİZİN ADI NEDİR?.
YABANCI DİL EĞİTİM ORTAMLARININ BİLİŞİM VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ (BIT) KULLANARAK ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Muhammet Berigel,Hasan KARAL Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Bina yüzölçümü ve bahçe yüzölçümü hakkında bilgi sahibi olmayan okul müdürlükleri Müdürlüğümüz Yatırım Tesisler Bölümünden bilgi edinebilirler.
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERZURUM VALİLİĞİ
Eğitimde FATİH Projesi,
“Ideal” eÖğrenme Ortamı… Ulaşmak için Neler yapılabilir?
E-Müfredat Eğitim-Öğretim Programlarının Sayısallaştırılması Projesi.
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
Öğretim Yılı Bilişim Teknolojisi Rehber Öğretmenleri Toplantısı
BİL3006 BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM
EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Portalının Tanıtım Semineri
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ BAŞLICA BİLEŞENLER
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
2 2000’li Yıllar İlköğretim ve ortaöğretim okullarımızın tamamına yakınında BT sınıfları (bilgisayar, internet bağlantısı, yazıcı, tarayıcı ve projeksiyon…
Eğitim-Bilişim Ağı (EBA)
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
Genç Pardus. Pardus, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Linux, Genel Kamu Lisansı'na sahip bir işletim sistemi çekirdeğidir.
EĞİTİMDE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Yrd. Doç. Dr. Halil Ersoy.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN ETKİSİ
EBA (Eğitim Bilişim Ağı)
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Fatma GÖLPEK SARI Fırat KIZILTEPE Gülhan DÖNMEZ
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’
Sunum transkripti:

‘‘21. Yüzyıl Eğitimine Doğru’’ 09 ŞUBAT 2013

BT’nin Eğitime Entegrasyon Aşamaları İdari Hizmetlerde Kullanılmak Üzere Her Okula Bir Bilgisayar Her Okula Bir Bilgisayar Laboratuvarı Sınıf İçinde BT Kullanımı Her Öğrenciye E-Kitap (Tablet Bilgisayar)

Eğitimde FATİH Projesinin Amacı 9. Kalkınma Planı Bilgi Toplumu Stratejisi Belgesi “Bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim sürecinin temel araçlarından biri olacak ve öğrencilerin, öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanımı sağlanacaktır.” ‘‘Bilgi toplumuna geçiş sürecinde ihtiyaç duyulan insan gücünün yetiştirilmesi için yabancı dil öğretimi etkinleştirilecek, bilgi ve iletişim teknolojilerinin derslerde kullanılmasını sağlayacak yöntemler geliştirilecek ve yaygınlaştırılacaktır.”

Eğitimde FATİH Projesinin Uygulanması Projenin 3 + 2 yılda bitirilmesi öngörülmektedir. Proje 2011 – 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 2014 – 2016 tarihleri arasında projenin izlenmesi ve değerlendirilmesi yapılacaktır. Ortaöğretim kurumları 1. Yıl - Ortaöğretim Okulları 6 – 8. sınıflar 2. Yıl - İlköğretim Okulları (II. Kademe) 1 – 5. sınıflar Okul Öncesi 3. Yıl - İlköğretim Okulları (I. Kademe) ve Okul Öncesi

Eğitimde FATİH Projesinin Bileşenleri Donanım ve Yazılım Altyapısı (Yaklaşık 40.000 Okul, 620.000 Sınıf ve Eğitim Ortamı) e-İçeriğin Sağlanması ve Yönetilmesi Öğretim Programlarında Etkin BT Kullanımı Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve Ölçülebilir BT ve İnternet Kullanımı Derslerde BT Kullanımı için Öğretmenlere Hizmetiçi Eğitim

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni 1 Adet Çok Fonksiyonlu Yazıcı 1 Adet Doküman Kamera Her Okula Panel Tip Etkileşimli Akıllı Tahta Kablolu İnternet Bağlantısı Her Dersliğe BT Dizüstü Bilgisayar Her Öğretmene E-Kitap(Tablet Bilgisayar) Her Öğrenciye Bilişim teknolojisi araçlarının (Dizüstü bilgisayar, projeksiyon, çok amaçlı yazıcı) derslerin işlenmesi esnasında etkin kullanımını sağlamak amacıyla ilköğretim II. kademe ve ortaöğretim kademesine bağlı okulların sınıflarının tamamına BT donanımı sağlanarak eğitimde fırsat ve imkan eşitliği sağlanacak ve öğretimin niteliği artırılacaktır.

Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni

e-İçeriklerin Sağlanması ve Yönetilmesi Bileşeni Öğretim programına uygun, Ses, video, animasyon gibi çoklu ortam bileşenleri ile zenginleştirilmiş, Çevrim içi ya da çevrim dışı kullanılabilen, Öğrenenle etkileşimli ya da etkileşimsiz olarak iletişim kurabilen, e-İçerik; dersi destekleyici bilgisayar tabanlı içeriklerdir.

e-İçeriklerin Sağlanması ve Yönetilmesi Bileşeni e-İçerik sağlayıcı 7 firma e-İçeriklerini Bakanlığımıza Eğitimde FATİH Projesi kapsamında hibe etmiştir. DİGİ-PROTEİN ve DİGİ-ENGLİSH DISCOVERY ilköğretim ve Ortaöğretim Sistemleri ÇİZGİ-TAGEM MORPA Çocuk ve MORPA Kampüs OKULİSTİK TTNET VİTAMİN ZAMBAK Yayıncılık

dersin amaçlarına uygun e-İçerik ortamlarını bulup seçebilmesi Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitimi Bileşeni bulduğu/hazırladığı materyali kullanarak BT destekli ders tasarımını yapabilmesi dersin amaçlarına uygun e-İçerik ortamlarını bulup seçebilmesi Öğretmenin proje kapsamında sağlanacak olan donanımı etkin bir biçimde kullanabilmesi,

Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitimi Bileşeni Toplamda 110 tane olmak üzere her il merkezinde 1 tane, büyük şehirlerde birden fazla Video konferans sistemi Geniş bant simetrik internet yapısı Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Merkezleri (Her ile en az 1 adet) Bilişim teknolojisi araçlarının (Dizüstü bilgisayar, projeksiyon, çok amaçlı yazıcı) derslerin işlenmesi esnasında etkin kullanımını sağlamak amacıyla ilköğretim II. kademe ve ortaöğretim kademesine bağlı okulların sınıflarının tamamına BT donanımı sağlanarak eğitimde fırsat ve imkan eşitliği sağlanacak ve öğretimin niteliği artırılacaktır.

Öğretmenlerin Hizmetiçi Eğitimi Bileşeni 110 Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Merkezleri

Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve İzlenebilir BT ve İnternet Kullanımı Bileşeni Ortaöğretim ve İlköğretim Okulları Dersliklerinde BT’nin Öğretim Süreçlerinde Kullanımı Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve İzlenebilir BT ve İnternet Kullanımı Merkezden yönetilebilir, intranet/ internet erişimi Veri Merkezinin kurulumu Bilinçli internet kullanım farkındalığı Yerel alan ağ alt yapılarının kurulumu

Okul Yerel Ağının (LAN) Kurulması Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve İzlenebilir BT ve İnternet Kullanımı Okul Yerel Ağının (LAN) Kurulması Okul içi yapısal kablolamanın yapılması Her dersliğe 2 adet data prizi planlanması Her okulda sistem odasının oluşturulması Ağ cihazları için KGK sağlanması Dersliklerden çevrim dışı içeriğe erişimin sağlanması Okul binalarının fiber kablo ile bağlanması

Bilinçli, Güvenli, Yönetilebilir ve İzlenebilir BT ve İnternet Kullanımı

TÜBİTAK ile Yapılan Çalışmalar ARDEB 1003 PROJELERİ (BT0101 Fatih Bilgi Erişim ve Yönetim Sistemleri) Açıldı ve bitti. Bilgi Toplumu Daire Başkanlığı e- ders ve interaktif içerik üretiyor. Eğitim Teknolojileri birimi oluşturuldu.

e-posta: fatih_projesi@meb.gov.tr Web: http://fatihprojesi.meb.gov.tr eğitimde ARZ EDERİM e-posta: fatih_projesi@meb.gov.tr Web: http://fatihprojesi.meb.gov.tr