İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PLN.4444 Mesleki Uygulama Esasları
Advertisements

PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum :Fadime Ballı
PLN.4444 Mesleki Uygulama Esasları
Genel sekreterlik Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur. Genel Sekreter, üniversite.
PLN MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
Proje Şube Müdürlüğü.
SEM MÜHENDİSLİK & MİMARLIK tel: www. semmuhendislik
mue PLN.444 Mesleki Uygulama Esasları Sunum : Can Aydın
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ MMF-Mimarlık Bölümü
PLN4446 MESLEKİ UYGULAMA ESASLARI
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
GÖREVLERİMİZ  Görev kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin taşıyıcı sistemi ile zemin mekaniği mühendislik hesaplarını ve her.
altyapI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILI ÇALIŞMALARI
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
KAYSERİ VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
İmar ve Belediye Mevzuatı PLANLI YAPILAŞMA
ProJe Şube Müdürlüğü görev ve faalİyetlerİ
PATNOS BELEDİYE BAŞKANLIĞI İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
YAPI ÜRETİM SÜRECİNDE ZEMİN UYGULAMALARI SUNUMU
BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İNSAN KAYNAKLARI
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
İMAR VE PLANLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
PROJE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA ALANLARI
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
GENEL KONUM ULAŞIM İLİŞKİLERİ Pendik Kurtköy Kültür Merkezi ve Yeşil Alan Düzenleme Uygulama Projesi ; Bölgede son yıllarda hızla gelişen konut dokusuna.
rojelendirme esasları
Yeni Mali Yönetim ve Kontrol Sisteminde İç Kontrol ve Ön Mali Kontrol
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
Projelerin inşaat ihalesine hazır duruma getirilmesini sağlamak, yatırımcı kuruluşlardan gelen projelerin tetkik ve tasdik işlemlerini yürütmek, devam.
PLAN VE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ
EMLAK İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜ
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
Restorasyon Projesi Nasıl Hazırlanır
İŞ İSKELELERİNE DAİR TEBLİĞ
BÖLÜM 9 ÇEVRE MEVZUATI UYGULAMALARI. Mevcut Bilinen Uygulamalar Kirlilik Kontrol Programları Çevresel Sorumluluk Sistemi Tesislerin tasarım, yapım ve.
YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
BİLECİK ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İMAR VE PLANLAMA ŞUBESİ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
NORM KADRO UYGULAMALARI
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
HOŞGELDİNİZ MİMARİ UYGULAMALAR VE İSKAN İZİNLERİ Y.Mim.Ömür Yücesoy ERGİN T.V.K Şb 1.
TABİAT VARLIKLARINI KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İMAR UYGULAMALARI.
Ekim 2015 KİRALAMA DOSYALARININ KOMİSYONA SUNULMASI.
Öğr.gör.özgür ince 4.hafta
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
PERİYODİK KONTROL ÇALIŞTAYI
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
İŞİN ADI: Nizip İlçesi Yağmursuyu Projesi Uygulama Projesi İDARE: Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü TARİH: 2015 ( 2 ay) İŞİN.
BİTKİ ÖRTÜSÜ VE UĞRADIĞI ZARARLAR
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK VE İSTİMLAK DAİRESİ BAŞKANLIĞI Taşınmazlar Şube Müdürlüğü 2011 – Brifing.
DİKİLİ BELEDİYESİ DİKİLİ KENT MERKEZİ KORUMA AMAÇLI 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI.
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
Sunum transkripti:

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ TANIM: İmar; Kentin ve kentin süregelen kentleşme olgusu özelliklerinin dikkate alınarak, kentsel gelişme stratejilerinin belirlenmesi ve izlenmesi sürecidir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bu süreç içerisinde etkin ve kaliteli hizmet sunmakta, vatandaş ve çalışan memnuniyetini sağlamakta, çalışanların gelişimini sağlayacak çalışmalar yapmaktadır. AMAÇ: Onaylı İmar Planlarına göre tüm Üsküdar’da imar hizmetlerinin etkin, verimli ve kaliteli bir şekilde yapılmasını sağlamaktır. Müdürlüğümüz imar hizmetlerini 7 birim ile gerçekleştirmektedir. Hizmetlerin birçoğu talep üzerine yapılmakta olup, hedefimiz bu talepleri en kısa ve doğru biçimde sonuçlandırmaktır.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ / İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

SUNULAN HİZMETLER: Kamu Kurumlarınca talep edilen bilgileri sunmak; bilgi, belge ve evrakları kurumlara ulaştırmak. Talep üzerine İmar Planları çerçevesinde İMAR DURUMU tanzim etmek. Vatandaşların şifai İMAR DURUMU taleplerini karşılamak. Talep halinde GEÇİCİ İNŞAAT izni vermek. Talep halinde veya plan gereği parsellerin tevhidi, ifrazı, kamu terkleri, satın alma işlemlerinin yapılması, İrtifak tesis etme işlemlerinin yapılması. (İrtifak Tesisi; Trafo yerleri, kanal, su, insan ve oto geçiş hakları vs. için yapılmaktadır.) İnşaat İstikamet Rölövesi, Kot – Kesit, Kontur Gabari, Ada ve Ağaç Revizyonu gibi belgeleri tanzim etmek, yapıların kontur – gabarilerini tespit etmek. Belediyenin diğer birimlerinde arazi ölçüm işlemlerini yapmak, yol istikametinin tespiti ve yol parsellerinin düzenlemesi işlemini yürütmek ve imar planlarının araziye aplikasyonunu yapmak.

Yapıların sıhhi tesisat, kalorifer ve doğal gaz, elektrik, ısı yalıtım, asansör projelerinin onaylanması ve her türkü mekanik aksamın (yürüyen merdiven, vinç, forklift vs.) ruhsatlandırma işlemlerini yapmak ve yapılan işlemlerin denetimini sağlamak. Periyodik kontrollerini yapmak, gerekli vize ve kullanma izinlerini vermek. Yapılara ait statik, betonarme proje ve hesapların kontrollerini yaparak onaylamak, zemin etüd raporlarını inceleyerek tasdik etmek. Her türlü tehlikeli yapının yerinde kontrollerinin yapılıp, alınacak kararlara altlık teşkil edecek “Statik Rapor” hazırlamak, tehlikeli durumlarda (heyelan, deprem, sel vb. gibi nedenlerle eşya ve nüfustan tahliye işlemini gerçekleştirmek. Mimari projeler ve eklerinin imar mevzuatı ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesinin yapılarak İnşaat Ruhsatı tanzim etmek Vaziyet planı, avan proje tasdiki, ruhsat temdit işlemlerini yapmak. Kat irtifakı ve kat mülkiyeti kurulabilmesi için proje onaylamak.

ÖRNEK MİMARİ CEPHELER

ÖRNEK MİMARİ CEPHELER

KUDEB: Açılımı; Koruma, Uygulama, Denetim Bürosu olan KUDEB, 5226 ve 3386 sayılı kanunlarla değişik 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun ilgili maddeleri çerçevesinde kurulmuş ve bünyemizde gerekli olan hizmetleri vermektedir. KUDEB’in kurulma amacı, görevleri, personel yapısı ve çalışma şekli yönetmelikle belirlenmiştir. Görevi; Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları ve bunların koruma alanları ile sit alanlarındaki yapıların denetimini yapmak, onarım izin belgelerini düzenlemek, rapor hazırlamak, bu konuda Koruma Kurulu ile koordine içersinde işbirliği yapmak ve Koruma Kurulu’na bilgi vermektir. Koruma Amaçlı İmar Planlarının plan hükümleri çerçevesinde uygulamasını denetlemek, yapılara kullanma izin belgesi düzenlemek, maliklere mali yardımlarla ilgili düzenlemeleri gerçekleştirmektir.

KUDEB ŞEFLİĞİ; “Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına ait Katkı Payına Dair Yönetmelik” kapsamında İl Özel İdare’since ayrılan fonlardan yararlanarak Üsküdar İlçesi sınırları içindeki eski eserlerin gerek projelendirilmesi, gerekse projeleri hazırlanan ya da var olanların ihyası konularında çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda; 60 Adet ihale gerçekleştirilmiş olup, 48 Adet Mail-i İnhidam kapsamındaki ve Kamu Mülkiyetindeki eski eserlerin rölöve,restitüsyon ve restorasyon projelerinin hazırlanması, 8 Adet Kentsel Tasarım Projesinin hazırlanması, 4 Adet eski eserin restorasyon uygulaması yapılması amaçlanmaktadır.

KENTSEL TASARIM PROJELERİ: 1- RUMİ MEHMET PAŞA CAMİİ VE ÇEVRESİ KENTSEL TASARIM PROJESİ 2- AYAZMA CAMİİ VE ÇEVRESİ KENTSEL TASARIM PROJESİ 3- AZİZ MAHMUT HÜDAYİ CAMİİ VE 4- VALİDE-İ ATİK CAMİİ VE KÜLLİYESİ 5- KUZGUNCUK KÖYİÇİ KENTSEL SİT ALANI KENTSEL TASARIM PROJESİ 6- ÇENGELKÖY KÖYİÇİ KENTSEL SİT ALANI KENTSEL TASARIM PROJESİ 7- BURHANİYE KENTSEL SİT ALANI KENTSEL TASARIM PROJESİ 8- KANDİLLİ KENTSEL SİT VE TARİHİ SİT ALANI KENTSEL TASARIM PROJESİ RESTORASYON UYGULAMALARI (TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN): 1- 217 ADA 2 PARSELDEKİ ESKİ ESERİN RESTORASYON UYGULAMASI 2- BALABAN TEKKESİ RESTORASYON UYGULAMASI 3- SANDIKÇI TEKKESİ RESTORASYON UYGULAMASI 4- AHŞAP SAHİLHANE RESTORASYON UYGULAMASI

AHŞAP SAHİLHANE FOTOĞRAFLARI :

SANDIKÇI TEKKESİ FOTOĞRAFLARI :

BALABAN TEKKESİ FOTOĞRAFLARI :

KUDEB bünyesinde; İstanbul için son derece önemli; tarihi, doğal ve kültürel merkezlerden birisi olan Üsküdar’ın; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi kapsamında envanter çalışması yapılmaktadır. Bu çalışma; mevcut ya da yok olan eserlerin ve anıt ağaçların bir dökümünün oluşturulmasıdır. Envanter içerisinde Üsküdar’da yer alan; dini, sosyal, ekonomik ve kültürel gereksinimlerini karşılayan ve yapıldıkları dönemin mimari ve sanat anlayışlarını yansıtan anıtsal yapılar ile kent ve çevre kimliğine katkıda bulunan ve yöresel yaşam biçimini yansıtan korunması gerekli sivil mimarlık örnekleri yer almaktadır.