ADOBE AIR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşletim Sistemleri.
Advertisements

HAZIRLAYAN HÜLYA ZOBU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İ.Ö
Günümüz İşletim Sistemlerine Genel Bakış
Windows İşletim Sistemi
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
BT301 İŞLETİM SİSTEMİ KONU: WİNDOWS 7, WİNDOWS 8
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
KURSUN HEDEFİ TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMINI KAVRAMAK VE BİLGİSAYARI GÜNLÜK HAYATIMIZA YERLEŞTİRMEK.
Windows işletim sistemi ve sürümlerinin incelenmesi
ÖMÜR BİLGİLİ
Öğrenci Arkadaşlar, Kullanıcı adınız ve şifrenizle
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
İşletİM SİSTEMİ NEDİR? İşletim sistemi bilgisayar donanımlarının birbirleri ile uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlayan bir yazılımdır. İşletim sistemi;
FRAMEWORK.
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI
Hazırlayan: Yrd. Doç. Dr. Mete ÇELİK
İŞLETİM SİSTEMLERİ KONTROL: PROF.DR.ASAF VAROL DÖNE KARAOĞLAN BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ Bilgisayar Öğretmenliği (Gece) - 4.
Mobil Uygulamalar ve Bilgi Hizmetleri Orçun Madran
İŞLETİM SİSTEMLERİ EYLÜL 2012.
2. İşletim Sistemleri.
Ünite 2 İşletim Sistemleri ve Bilgisayar Kullanımı - I
SON KULLANICI HATALARI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SON KULLANICI HATALARI Cengiz Acartürk 03 Ekim 2003.
MART 2013 İŞLETİM SİSTEMLERİ.
İŞLETİM SİSTEMİ NEDİR VE NELERDİR
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
55 CHAPTER SİSTEM YAZILIMI. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 5-2 Sistem yazılımı Teknik detayları çözer Kullanıcı, uygulama.
Açık Ders Malzemelerinde (ADM) Teknik Alt Yapı R. Orçun Madran
Bilgisayar Nedir? Girilen veriyi, programlandığı biçimde işleyip kullanılabilir bilgi haline dönüştüren makinalardır. Bilgisayar sisteminin temel ögelerini.
Bilgisayara Giriş Uzm. Murat YAZICI.
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
AĞ İŞLETİM SİSTEMLERİ Öğr. Gör. Mustafa SARIÖZ
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
Cemil ŞAHİN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
İŞLETİM SİSTEMİ.
EYLÜL 2014 İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilgisayar Uygulamaları.
HAKKINDA : Windows 98’ den sonra çıkmıştır. Daha güzel ve kullanışlı yeni şeyler eklenmiştir. 16-bit/32-bit melez işletim sistemidir. Microsoft Windows.
Microsoft'un birincil hedefi işletim sistemlerinin kullanımını daha kolay hale getirmektir: Windows 2000 aşağıdaki özellikleri sayesinde bu geleneği devam.
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
Windows7 virtual pc XP Mode XPM
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
Microsoft Windows Server 2008
İŞLETİM SİSTEMLERİ Derya Işık
Microsoft Windows Server 2003
İŞLETİM SİSTEMİ.
Microsoft Windows Server 2003 © Yenilikler ERCAN SAPMAZ.
Windows işletim sistemi kişiselleştirmesi nedir? Neden gereklidir?
Mobil Uygulama Geliştirme
Bilgisayar (Computer) Bilgisayar, uzun ve çok karmaşık hesapları bile büyük bir hızla yapabilen, mantıksal (lojik) bağlantılara dayalı karar verip işlem.
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
Windows İşletim Sistemi
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Cihan AYGÜL
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
Barış Ceviz Yazılım Geliştiricisi Yazılım, Yazılımcı, Yazılım Dilleri.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMLERİ
SANALLAŞTIRMA ÇEŞİTLERİ VE YAZILIMLARI
BİLGİSAYAR Donanım ve Yazılım.
TEMEL BİLGİSAYAR DERSİ Fen Fakültesi, Fizik Bölümü
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
Recep KEÇEÇİ A Linux Mint. Linux Mint, Clément Lefèbvre tarafından geliştirildi ve Fransada 2006 yılında yayınlandı. Clément haricinde 2 yöneticisi.
BİLGİSAYAR Donanım ve Yazılım.
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası
Sunum transkripti:

ADOBE AIR

ADOBE AIR NEDİR? Adobe’nin geliştirdiği bir platform. Bu platform da web ortamı için geliştirilmiş birçok dili ve programı (HTML, JavaScript, Ajax, Flash, Flex) kullanabilir ve web tabanlı yapılmış projeleri veya yapacağımız projeleri birer masaüstü yazılımına dönüştürebiliriz.

ADOBE AIR NE İŞE YARAR? Yani klasik sistemde yaptığınız HTML dosyalarını birer masaüstü uygulamalarına çevirebilirsiniz. Böylece tarayıca entegre olmadan HTML, CSS, JavaScript ve Flash’i kullanabilme imkanı sağlamaktadır.

ADOBE AIR KULLANIMI İlk olarak herhangi bir AIR uygulamasını çalıştırmak için bilgisayarınızda AIR playerin yüklü olması gerekli. AIR player i Flash Player gibi düşünebiliriz. AIR playeri bir sefer yüklememiz yetecektir. AIRPlayer http://labs.adobe.com/wiki/index.php/AIR#Downloads

ADOBE AIR KULLANIMI AIR uygulamalarını yapmak için ise labs.adobe.com adresinden kullandığınız program için (Flash, Dreamweaver, Flex) air eklentisini indirip AIR uygulamları yapabilirsiniz. Flash Cs3 AIR eklentisi http://labs.adobe.com/wiki/index.php/AIR:Flash_CS3_Professional_Update Dreamweaver Cs3 AIR eklentisi http://labs.adobe.com/wiki/index.php/AIR:Dreamweaver_CS3_Extension

ADOBE AIR ÖZELLİKLERİ Flash player 9 tüm özellikleri Pdf desteği Xslt desteği Lokal sürücüye erişim-Dosya okuma yazma Bitmap Drag and Drop Desteği– Bitmap Sürükle - Bırak Copy Clipboard – Klipboarda Kopyalama System Tray Icon Native menus - (Dosya – Düzen- ) Çift tıklama ve scroll için mouse desteği Database kullanımı Window API Transparant görüntü Z-sıralama Çoklu Pencere Yeniden Boyutlandırma Uygulama Ikonu Klavye Kontrolü

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ Windows Intel® Pentium® III 1GHz veya daha hızlı işlemci, 512MB RAM Önerilen: Pentium 4 2GHZ veya daha hızlısı, 1GB RAM 64 bit sürümlerin dahil olduğu Windows 7, Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate veya Enterprise, Windows Vista SP1, Windows XP Tablet PC Edition SP2 ve SP3, Windows XP SP2 ve SP3, Windows 2000 SP4, Windows 2003 Server Mac OS Intel Core™ Duo 1.83GHz veya daha hızlı işlemci; PowerPC® G4 1GHz veya daha hızlı işlemci Mac OS X 10.4.11 veya Mac OS X 10.5.4, 10.5.5 ve 10.6 512 MB RAM Linux Fedora 8, Ubuntu 7.10, openSUSE 10.3 sistemde xterm bulunmalıdır

UYGULAMA Peki Adobe air bu durumda ne işe yaradı ? Kurmuş olduğunuz uygulama sayesinde friendfeed hesabınızda takip ettiğiniz insanların yorumları bilumum tartışmalar sizin ekranınıza hemde anlık olarak! yansıyor. Yani takip ettiğiniz insanlardan birinin yorumu aynı msnden ileti gelir vaziyette sağ altta beliyor ve böylece friendfeed’i sürekli yenilemek ve internet üzerinden takip etmenize gerek kalmıyor!

AVANTAJI Sunucu bazlı çalışan, Java ve benzeri teknolojilerle hareket yeteneği kazanan web uygulamaları, masaüstlerine oranla daha inter-aktif bir çalışma ortamı sunuyorlardı. Ancak masaüstü yazılımları kadar stabil işlemiyorlardı ve lokal dosyalara erişim gibi özelliklere sahip değillerdi. Adobe tarafından geliştirilen AIR, internet uygulamalarının imkanlarını masaüstüne taşıyarak aradaki duvarı tam anlamıyla kaldırmayı amaçlıyor.

AVANTAJI AIR sayesinde Flash ve HTML bazlı yazılımlar artık masaüstü için de tasarlanabilecek. Bununla birlikte aynı uygulamanın normalde erişemeyeceği kadar yüksek dosyalama kapasitesi ve kullanıcı dosyalarına erişim gibi yeni imkanlar mümkün oluyor.

DEZAVANTAJI Browser içerisinde, internet bağlantısıyla çalışabilen zengin internet uygulamaları normalde kurulum gerektirmezken, AIR uygulamalarının bilgisayara kurulması gerekiyor.

AİR KULLANIMI Amerika’da yeni sistemi kullanmaya başlayanlar arasında New York Times , AOL , Yahoo , eBay gibi dünya çapında markalar yer alıyor. Bunlardan eBay desktop yazılımını indiren kullanıcılar, satışa sunacakları ürünleri internete bağlı değilken detaylarıyla listeleyip, internet bağlantısı mümkün olduğunda otomatik olarak eBay sitesindeki hesaplarına yükleyebiliyorlar.

TEŞEKKÜRLER.

İBRAHİM BİÇER 1030515466