ÇANAKKALE SAVAŞI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇANAKKALE SAVAŞI
Advertisements

Çanakkale zaferi Çanakkale Savaşı
Çanakkale Zaferi 1- 1-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi’yi İtalya’ya bırakmış, Balkan.
Tarafından yayınlanmaktadır.
Çanakkale zaferi.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
GÜNEŞLERİN BATTIĞI YER!
HİLALİN GÖLGESİNDE BİR ÖMÜR
HAZIRLAYANLAR: ÖZLEM AÇIKGÖZ, NEVİN BAYRAK
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
I.DÜNYA SAVAŞI ( ) V.MEHMET REŞAT ( )
Serkancatarih O bir ödemiş fatihi….
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
ÇANAKKALE ZAFERİ SAVAŞIN NEDENLERİ.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 Mart Ocak 1916 (95 nci Yıldönümü)
ÇANAKKALE.
ÇANAKKALE ZAFERİ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
CANAKKALE Sezen Paksoy 636 9B.
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
18 MART (ÇANAKKALE ZAFERİ)
ÇANAKKALE ZAFER İ Sultan AKSOY 9/B #549. Sava ş Oncesi Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve.
Çanakkale zaferi Çanakkale şehitleri.
KURTULUŞTAN KURULUŞA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜN GİTTİĞİ OKULLAR
T.C İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK
Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar
Birinci Dünya Savaşı.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni
1.DÜNYA SAVAŞI.
Hazırlayan Faruk KARADAĞ
ÇANAKKALE SAVAŞI
ÇANAKKALE.
Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
Çanakale zaferi 18 mart 1915.
ÇANAKKALE ZAFERİ (18 MART 1915)
1.DÜNYA SAVAŞI’NDA OSMANLI DEVLETİ HANGİ CEPHEDE?
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ HAZIRLAYANLAR: MEVLÜDİYE AVŞAR EMİNE YENİSAN.
1905 yılında Harp Akademisin-den Kurmay Yüzbaşı olarak mezun oldu.
ÇANAKKALE SAVAŞI.

I.Dünya Savaşı’nın ikinci yılında, müttefikler Çarlık Rusyası’na yardım etmek isteyen İngiltere ve Fransa, Çanakkale Boğazı’nı geçerek, Marmara’ya ve oradan.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ…
Çanakkale Savaşı.
ÇANAKKALE SAVAŞI(1915) HAMİDE ÜSTÜN
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
ÇANAKKALE SAVA Ş I Çanakkale Cephesi I. Dünya Sava ş ı’nda İ tilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu açılmı ş bir cephedir. Dünya tarihinin en kanlı sava.
Çanakkale Zaferi Hazırlayanlar: Fatma Dinç Sevgi Hançerli.
Cepheden Cepheye Mustafa Kemal
İÇİNDEKİLER 1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE SAVAŞLARI CEPHELER Çanakkale SavaşI’nIn Nedenlerİ DENİZ SAVAŞLARI KARA SAVAŞLARI Çanakkale SavaşI’nIn Önemİ ve SonuçlarI.
İNÖNÜ MUHAREBELERİ VE SONUÇLARI
TC İNKİLAP TARİH.
Hazırlayan:Yasin KAYNAR Serkan AKKAYA
ÇANAKKALE ZAFERİ yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla.
ÇANAKKALE SAVAŞI.
KURTULUŞ SAVAŞI.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
MİLLİ MÜCADELE.
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz YIL Sonra…
I.DÜNYA SAVAŞI ( 1914 – 1918 ).
ÇANAKKALE Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında.
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
1. DÜNYA SAVAŞI. 1.DÜNYA SAVAŞI’NIN TARİHLERİ I. Dünya Savaşı, 28 Temmuz 1914'te başlayan ve 11 Kasım 1918'de sona eren Avrupa merkezli küresel savaş.
KAZANIMLAR 6. Atatürk’ün 1919’a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri üstlendiği Milli Mücadele liderliği açısından değerlendirir.
Sunum transkripti:

ÇANAKKALE SAVAŞI

ÇANAKKALE CEPHESİ I. Dünya Savaşı’nın en önemli cephelerinden birisi olan Çanakkale Cephesi’nin açılma nedenleri şunlardır: İtilaf Devletleri’ne karşı Trakya’da yeni bir cephe açmak. İstanbul’u alarak Osmanlı Devleti’ni savaş dışı bırakmak. Rusya’ya boğazlar yoluyla silah ve malzeme yardımı yapmak. Almanya’nın yenilmesini sağlamak ve savaşı kısa sürede bitirmek. Osmanlı Devleti’ni Çanakkale’ye çekerek Rusya’yı doğuda rahatlatmak.

ÇANAKKALE CEPHESİ

CEPHENİN AÇILMASI Çanakkale Boğazı’na karşı askeri operasyon teşebbüsü 1914 Ağustosunda düşünülmeye başlanmıştır. Osmanlı Devleti tarafsız olduğu için bu harekat yapılmamıştır. Osmanlı Devleti’nin savaşa katılmasıyla boğazların ele geçirilmesi konusu ciddiyetle ele alınmaya başlanmıştır. İngiliz parlamentosu Çanakkale’ye asker sevk edilirse İstanbul’u almanın mümkün olabileceğini düşünüyordu. Sonuçta İngiliz Bahriye Bakanı Wiston Churchill’in önerisi kabul edilerek cephenin açılmasına karar verilmiştir.

İtilaf devletleri Çanakkale’de kazanılacak bir başarıyı savaşı bitirecek ve barışa götürecek en kestirme yol olarak görüyorlardı.

SAVAŞIN BAŞLAMASI İngiliz ve Fransız donanması 19 Şubat 1915’ten itibaren Çanakkale Boğazı’nın iki tarafındaki Türk savunma hatlarını bombardımana başladılar. İtilaf devletlerinin 18 Mart 1915’te boğazları geçme girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı.

M. Kemal Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı’nda başarılı oldu M. Kemal Anafartalar, Arıburnu, Conkbayırı’nda başarılı oldu. İtilaf devletleri geri çekildi.

ÇANAKKALE SAVAŞI’NIN SONUÇLARI Osmanlı Devleti I. Dünya Savaşında sadece bu cephede başarılı olarak tarihinin en büyük savunma savaşını kazanmış oldu. İngiltere ve Fransa donanmaları ağır kayıplar verdi. Yardım alamayan Rusya’da ihtilal çıktı. Yeni cepheler açıldı. Savaş 2 yıl uzadı. İtilaf Devletleri ABD’yi kendi yanlarında savaşa girmesi için zorlamaya başladı. Bulgaristan, İttifak Devletleri’nin yanında savaşa girdi. Mustafa Kemal’in bu cephede kazandığı başarılar içte ve dışta tanınmasında ve milli mücadelede lider olarak kabul edilmesinde etkili oldu.

Zafer “Zafer Benimdir” diyebilenindir.

. Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez

BİR YOLCUYA Dur Yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğilde kulak ver, bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda, Gördüğüm bu tümsek, Anadolu’nda, İstiklal uğrunda, namus yolunda, Can veren Mehmed’in yattığı yerdir. Necmettin Halil ONAN

Bastığın yerleri "toprak"diyerek geçme tanı, Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, Verme,dünyaları alsan da bu cennet vatanı.                   Mehmet Akif Ersoy  

ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ Çanakkale içinde vurdular beni Ölmeden mezara koydular beni Of gençliğim eyvah Çanakkale içinde aynalı çarşı Ana ben gidiyom düşmana karşı Çanakkale içinde bir uzun selvi Kimimiz nişanlı kimimiz evli

UŞAK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ VE MATERYAL GELİŞTİRME “ÇANAKKALE SAVAŞI” Öğretim Görevlisi Kenan GÖKÇE Hazırlayanlar Duygu ASLAN Esin ÖZER Sema GÜNAY İsmail DEMİREL