EZBERLENESİ ŞİİRLER-8 On bir aydan hayırlı Şehr-i Ramazan (Ramazan ayı) yaklaşıyor…Saatli maarif takviminden de görüldüğü gibi (www.turktakvim.com) nasipse.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Cümlede , fiillerin anlamını etkileyen kelimelere ne ad verilir?
Advertisements

ADIN DURUMLARI Okul çok güzel. Okul çok seviyorum.
HÂL EKLERİNİN YABANCILARA ÖĞRETİMİ
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
Marşımız....
HİLALİN GÖLGESİNDE BİR ÖMÜR
DİL- KÜLTÜR İLİŞKİSİ
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
- Hz. Muhammed Çalışmayı Severdi
Türkçülük akımının nazariyatçısı / sosyolog / fikir adamı/ eğitimci
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HAZIRLAYAN:BURAK KAAN AKHAVUZ 5/C 477 BAHAR COLLEGE
GÜNLÜK NAMAZLAR (5 VAKİT NAMAZ)
Sözünde Durmak Dürüst ve Güvenilir Olmak
Emin misin? Yağmurun bir gün kesilmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının bir gün kurumayacağından, seni alıp diyârdan diyâra gezdiren rüzgârın.
İstiklal Marşımızın Yazarı
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Ş EYMA ÖZÇEL İ K & EZG İ USTA 8\A 541 & 538 Ö Ğ RETMEN:SELMA ERASLAN
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
Çiğdem ODABAŞI.
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
AHMET YESEVİ ve DİVAN-I HİKMET
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ
Şinasi Şair Evlenmesi.
FİİL (EYLEM).
HAZIRLAYAN: KISMET YAŞAR 8-A ÖĞRETMEN : SELMA ERASLAN
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
MERİÇ ŞEHİT ÖĞRETMEN AYDIN YILMAZ İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI
Kalbim şimdi bir sokak çocuğu Kelebekleri göç etti gönlümün
Haldun Taner’İn hayatI
AHMET ERDEM ANADOLU LİSESİ NİLÜFER /BURSA B. Ayça Turan 11-E -250
Allah’a Güvenmek (Tevekkül)
MESLEKLER AMAÇ &Haberleşme araçlarını tanıma &Yararlarını bilme &Haberleşme ile ilgili meslekleri tanıma
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
DEĞERLER EĞİTİMİ MART HAKSIZ KAZANÇTAN UZAK DURMAK.
İstiklal Marşının Kabulu. 12 Mart.
Tanzimat dönemi öğretici metinler
ASIL EKSİKLİK.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE ÇUKUROVA İLİM VAKFI SUNUMU HAZIRLAYAN MEHMET AVCI.
OKULUMUZDA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
MUM IŞIĞINDA ŞARKILAR. Projenin içeriği: Türk sanat müziğinin klasikleşmiş ama yeni nesil tarafından da hala beğeni ile dinlenen eserleri, günümüz Türk.
MUTLUCAN1 AD(isim) AD(isim) Ali MUTLU Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
İBRAHİM ŞİNASİ HAYATI VE ESERLERİ
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
DÜNYA – AHİRET DENGESİ "Dünya, âhiretin tarlasıdır."
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ 12 mart 1921
( ).  1904 yılında İstanbul’da doğmuştur.  Bahriye Mektebi, İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünde öğrenim gördü.  17 yaşında ‘’İstanbul.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Affedersiniz. Afiyet olsun Bol şanslar. Çok yaşa.
Sunum transkripti:

EZBERLENESİ ŞİİRLER-8 On bir aydan hayırlı Şehr-i Ramazan (Ramazan ayı) yaklaşıyor…Saatli maarif takviminden de görüldüğü gibi (www.turktakvim.com) nasipse başlangıcı 1 Eylül. Yine malum gazetelerimiz, tiraj uğruna kuponsuz kurasız dini kitaplar, vcd’ler verecekler. Tabi muteber olanlarından değil, yanlışlarından; hem de bile bile. Yine malum televizyon kanallarımız, reyting uğruna iftar ve sahur programları yapacak, pek medyatik ilahiyatçı ve karıştırmacı- yazarları ekranlara taşıyacak. Tabi hakiki olanları ve doğruyu söyleyenleri değil, sahtelerini; hem de bile bile.

Perde ardından, bazı emelleri gerçekleştirmek için ard niyetli kimselerin, milletin gözüne, kulağına sokulmaları, Türk Edebiyatı profesörlerinden merhum Ahmet Kabaklı Hoca’nın da gözünden kaçmamış, onları pekala iyi anlatan ve hicveden bir şiir kaleme almış. İlk defa bir arkadaşımın çalışma odasının duvarında asılı gördüğüm ve pek hoşuma giden bu şiirin Ahmet Kabaklı’ya ait olduğuna bir kaynakta rastlamadığım için kat’idir diyemem. Ramazan ayına yaklaşırken, ekranlarda mütemadiyen görmeye başlayacağımız, şiirde de bahsedilen bu zevatın kimler olduğunu sizler de bilirsiniz. Arife tarif, ne hacet… Ahmet Kabaklı 1924-2001

YOK MUDUR YOK MUDUR HOCA? Seni izliyoruz... Hiç tasalanma Büyük irşadından(!) gafiliz sanma Epey temizlendi, kalbimiz amma Az daha deterjan yok mudur hoca? Seninle başladı, dinde varyasyon. Herkese cennette rezervasyon. İyi güzel de reenkarnasyon Ölüme çare yok mudur hoca? Çağdaş fetvalar(!) imdada yetti. Cümle yobazlıklar bizi terk etti. Sayende tesettür derdi de bitti, Birazcık da vicdan yok mudur hoca? Dağıtırken bol keseden hidayet(!) Sulandı sünnetler, sulandı ayet, Kolaylaştı ibadetler nihayet, Yok etmeye fetva yok mudur hoca? Artistik pozlarını tuttu milyonlar Verdiğin hapları yuttu milyonlar Sana helaldir cep olan trilyonlar Biraz da edebin yok mudur hoca? Verdiğin ruhsata, hadler çekildi Faiz tarlasına tohum ekildi. Kimi ocaklar incir dikildi. Köküne kibrit yok mudur hoca? Ekranlar verdikçe beşuş çehreni, Elbette kıskanır alimler seni Haddimi aştıysam bağışla beni Bir nazar boncuğu yok mudur hoca? Kendinde bir deha vehmediyorsun Başka bilen yok mu, hep ‘ben’ diyorsun? Çiğ geldin, çiğ kaldın, çiğ gidiyorsun Pişmeye niyetin yok mudur hoca? Bitmez bu satırlar uzar da uzar; Bilirsin paspas vurdukça tozar Her tarafın ilim olsa ne yazar? Birazcık irfanın yok mudur hoca?

Şeyhü’l Muharririn Ahmet Kabaklı 1924 yılında Elazığ Harput’da doğdu. Harput Sarayhatun Camii imamlığı yapan Ömer Efendi ile Münire Hanım’ın oğludur. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü’nde yüksek tahsilini tamamladı. Diyarbakır ve Manisa Lisesi, Çapa Eğitim Enstitüsü’nde ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda edebiyat öğretmeni olarak çalıştı. 1956 yılında Tercüman gazetesinin fıkra yarışmasını iki kişiyle birlikte kazandı ve aynı gazetede yazı hayatına başladı.1957’den 1990 yılına kadar Tercüman gazetesinde,1990’dan 2000 yılı sonuna kadar da Türkiye gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. MEB ve sivil toplum kuruluşları tarafından Ahmet Kabaklı’ya 1997 yılında Şeyhül Muharririn payesi verildi. Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı ve Türk Edebiyatı Dergisi’nin genel yönetmenliğini yaptı. 8 Şubat 2001’de ahiret kapısından girdi. Kabri Eyüp’te Kaşgari dergahından sonra Piyer Loti’ye varmadan öncedir. Eserleri Türk Edebiyatı (5 cilt), Müslüman Türkiye, Mabet ve Millet, Kültür Emperyalizmi, Bürokrasi ve Biz, Mehmed Akif, Yunus Emre, Mevlâna, Mubayyelat-ı Aziz Efendi, Bizim Alkibiyades, Ecurufya, Ejderha Taşı, Nedim, Temellerin Duruşması, Sohbetler, Sultanü’ş Şuarâ ve Şiir İncelemeleri...