Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Allah’a Güvenmek (Tevekkül)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Allah’a Güvenmek (Tevekkül)"— Sunum transkripti:

1 Allah’a Güvenmek (Tevekkül)
“Allah’a dayandım!” diye sen çıkma yataktan. Manayı tevekkül bu mudur? Hey gidi nâdân! Ecdadını zannetme, asırlarca uyurdu; Nerden bulacaktın o zaman eldeki yurdu? Mehmed Akif ERSOY, Safahat

2 Allah’a Güvenmek (Tevekkül)
“Devemi serbest bırakıp Allah’a tevekkül etsem olur mu?” diye soran bir sahabeye, Allah Rasûlü (s.a.v.): “Deveni önce sağlam kazığa bağla, sonra Allah’a tevekkül et” buyurmuşlardır (Tirmizi)

3 Allah’a Güvenmek (Tevekkül)
Tevekkül; belirli bir amaca ulaşabilmek için, gerekli girişimleri yapmakla birlikte, sonuçlar hususunda sadece Allah’a güvenmek, her şeyin ilahî takdirle gerçekleştiğine inanmaktır.

4 Allah’a Güvenmek (Tevekkül)
Hamuru kızgın fırına koymak, ekmeğin pişmesinin sebebidir. Tarlaya tohumu saçmak, ürün elde etmenin sebebidir. Sınavlara hazırlanmak, başarının sebebidir.

5 Allah’a Güvenmek (Tevekkül)
“Ey Peygamber! Sana ve sana tabi olanlara Allah yeter.” (Enfâl, 64) “Ey oğullarım! Şehre hepiniz aynı kapıdan girmeyin; ayrı ayrı kapılardan girin. Ama Allah’tan (gelecek) hiçbir şeyi sizin üzerinizden savamam. Hüküm ancak Allah’a aittir. Ben yalnız O’na dayandım. Tevekkül edenler yalnız O’na dayansınlar.” (Yusuf, 67)

6 Allah’a Güvenmek (Tevekkül)
“Çalış!” dedikçe dinimiz, çalışmadın, durdun. Onun hesabına birçok hurafe uydurdun. Sonunda bir de ‘tevekkül’ sokuşturup araya; Zavallı, dini çevirdin maskaraya. Mehmed Akif ERSOY, Safahat


"Allah’a Güvenmek (Tevekkül)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları