Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi’nin amacı disiplinlerarası araştırmalar ve kadın ve toplumsal cinsiyet.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Human Plus 2007 ‘Sosyal Bilimlerde Akademik Ağlardan oluşan Avrupa Takımadaları ’ Elif Hatun Kılıçbeyli Çukurova Universitesi ECTS/DS Kurum Koordinatörü.
Advertisements

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI ARAŞTIRMA
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi.
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
HÜKAM Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi
ÖĞRETİM YILI HAZİRAN GÜNDEM MEVCUT DURUM İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM-ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA İYİLEŞME ÇALIŞMALARI STRATEJİLERİMİZ.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ KADIN ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.

TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
Kuruluşu Trakya Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜKSAM) tarihinde kurulmuştur.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
LOGO TÜBİTAK Lindau Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
LOGO TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
31. IFUW (Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu) Kongre ve Konferansı 16 – 21 Ağustos 2013.
“Sürdürülebilir Kalkınma Açısından İklim Değişikliği Politikaları” 16 Mayıs 2012 Rektörlük – Hünkar Dairesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş YTÜ İKTİSADİ.
LOGO TÜBİTAK Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kardeşliğe Çağrı Topluluğu Celal Akbaş Topluluk Başkanı.
Proje Ofisi Koordinatörü
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2012 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti Ocak 2012 İstanbul.
TÜBİTAK 1000 PROJESİ BİLGİLERİ
ATILIM ÜNİVERSİTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ MAYIS İKTİSAT BÖLÜMÜNÜN VİZYONU Bilimsel araştırmaları ve yayınları, yetiştirdiği nitelikli öğrencileri ve toplumu.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
AKADEMİK AR-GE DESTEKLERİ TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destekleri Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) öncülüğünde yürütülmektedir. ARAŞTIRMA DESTEK.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
LOGO TÜBİTAK Yenilik Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik D.P. Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Estetik Cerrahi Uygulama ve Araştırma Merkezi Faaliyet Raporu
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
İngiliz Edebiyatı ve Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi 1 Ocak – 31 Aralık 2014 Etkinlikler.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
24 Mart 2015 Haliç Üniversitesi Kağıthane Kampüsü
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
ENGELSİZ ODTÜ BİRİMİ (EOB) EOB’nin Kuruluşu 2006 yılında onaylanan ve 2010 yılında revize edilen “Yüksek Öğretim Kurumları Özürlüler Danışma.
Bilgi Topluluğu Tanıtımı:
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
TÜBESS (TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ); Ulusal Belge Sağlamada Yeni Bir Boyut 25 Mayıs 2011 Antalya Mehmet BOZ
13 Mart 2012, Rektörlük Konferans Salonu, Boğaziçi Üniversitesi “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları (SMH) Bilgisinin Yaygınlaştırılması”
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Sorunlarını Araştırma Topluluğu Merve SOYSAL HÜTF D5 Öğrencisi.
YABANCI DİLLER TOPLULUĞU
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR PROJELER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ
ÇALIŞAN ve ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI Ocak, 2009
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ TOPLULUĞU
URAL, A. ve KELEŞ, Y. (2011). Türkiye’deki Üniversitelerde Çalışan Öğretim Elemanlarının Akademik Özgürlüklerine İlişkin Görüşleri. V. Lisansüstü Eğitim.
Doç. Dr. Gözde YİRMİBEŞOĞLU
Sunum transkripti:

Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi

Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi’nin amacı disiplinlerarası araştırmalar ve kadın ve toplumsal cinsiyet konularıyla ilgili akademik eğitimler için mekân yaratmaktır.

Toplumsal cinsiyetle ilgili bir diyalog yaratma amacıyla KHAS Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalımaları Araştırmaları Merkezi konferanslar, seminerler ve paneller düzenleyecek, aynı zamanda araştırma için gereken kaynakların yaratılmasına ve toplumsal cinsiyet derslerinin oluşturulmasına çalışacaktır.

Örgütlenme açısında KHAS Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırmaları Merkezi hem üniversiteden hem de yerel halktan bireylerin işbirliğiyle oluşacaktır. Amacımız merkezi demokratik, hiyerarşik olmayan bir yöntemle işbirliği içinde yönetmektir.

Yönetim Kurulu Prof. Dr. Louise Spence Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü, Kadir Has Üniversitesi Prof. Dr. Şule Toktaş Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Kadir Has Üniversitesi Doç. Dr. Mary Lou O'Neil, Müdür Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü, Kadir Has Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Eser Selen İletişim Tasarımı, Kadir Has Üniversitesi Dr. Bülent Eken İletişim Tasarımı, Kadir Has Üniversitesi

Danışma Kurulu Jenny White Antropoloji Bölümü, Boston Üniversitesi Nebahat Akkoç Kamer Vakfı Jaspal Singh İngilizce Bölümü, Norther Michigan Üniversitesi Aili Tripp Kadın ve Tolumsal Cinsiyet Araştırma Merkezi, Wisconsin-Madison Üniversitesi

Üye Öğretim Elemanları Yard. Doç. Dr. Didem KILIÇKIRAN Yard. Doç. Dr. İrem İNCEOĞLU Yard. Doç. Dr. Suncem KOÇER Yard. Doç. Dr. Çağrı YALKIN Yard. Doç. Dr. Eylem YANARDAĞOĞLU Öğr. Gör. Dr. Çağla DİNER Öğr. Gör. Defne TÜZÜN

Etkinlikler

Etkinlikler

Etkinlikler

Etkinlikler

Etkinlikler

Etkinlikler

Etkinlikler

Araştırma Projeleri “Mekandaki Hayaletler: Cibali Tekel Tütün Fabrikasında Çalışmış Kadınlarla Yapılacak Sözlü Tarih Çalışması”  Kadir Has Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) dahilinde, 2013-2014. Yrd. Doç. Dr. Eser Selen, Doç. Dr. Mary Lou O’Neil “İstanbul'da Avrupalı Kadın ve Ev: Konut Mekanları Üzerinden bir Kimlik Okuması"(Proje yürütücüsü)TÜBİTAK ARDEB 3501 - Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı Ekim 2013 - Ekim 2015 Yrd. Doç. Dr. Didem Kılıçkıran. “Üniversitelerde Toplumsal Cinsiyetin Ücrete Etkisi: Türkiye’deki Kadın ve Erkek Akademisyenlerin Ücret Farklılığı Üzerine Karşılaştırmalı Bir Çalışma,” Kadir Has Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) dahilinde, 2012-2014. Doç. Dr. Meltem S. Ucal, Doç. Dr. Mary Lou O’Neil ve Prof. Dr.  Şule Toktaş. “Veraset, Mülkiyet ve Kadınlar: Miras Paylaşımının Toplumsal Cinsiyet Boyutu” Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Grubu (SOBAG) Araştırma Projeleri Destekleme Programı dahilinde, 2011-2013. Prof. Dr. Şule Toktaş ve Doç. Dr. Mary Lou O’Neil. 

Araştırmacı Programı Dr. Billur Dokur Doktora sonrası Araştırmacı (TUBİTAK) “Expat Kitchens in Istanbul” Gülşah Torunoğlu Doktora öğrencisi (Ohio State Univ.) “Comparative Feminisms: Secular and Religious Discourses in the Turkish and Egyptian Women’s Movements”

İletişim Doç. Dr. Mary Lou O’Neil Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi, Merkez Kampüsü, Cibali/İstanbul 0212-5336532 mloneil@khas.edu.tr