ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU (PCT) NASIL HAZIRLANIR?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
Advertisements

FAYDALI MODEL BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR?.
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
PATENT ! Akım İndükleme ve Manyetik Alan Ölçümleri ile
Uluslararası Patent Başvuruları (PCT)
1602 TÜBİTAK PATENT DESTEK PROGRAMI
PATENTLER Patent Nedir? Ne İşe Yarar?
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU BELGELERİNİN HAZIRLANMASI Adet Aday Öğrenci Başvuru Formu (Duyurular Bölümündeki linkten indirebilirsiniz) 2- 2 Adet Transkript.
Örnek Web Sitesi Tasarım Dökümanı
Erasmus Koordinatörler Toplantısına Hoşgeldiniz
PATENT TESCİLİ VE SÜREÇLERİ
Çankaya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü
PATENTTEN DOĞAN HAKLAR
LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?
YURTDIŞINDA OFİS-MAĞAZA AÇMA, İŞLETME VE MARKA TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ (Tebliğ No: 2005/4)
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
PATENT BAŞVURUSU NASIL HAZIRLANIR?
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
PATENT SİSTEMİ VE TESCİL PROSEDÜRÜ
Ali KÜÇÜKŞAHİN Marka Uzmanı Türk Patent Enstitüsü
EDREMİT TİCARET ODASI EDREMİT TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
Belgeleri poşet dosyaya koymayınız.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Sayın yetkili, 2010 Yılı itibariyle Comenius Okul Ortaklıkları kabul edilen okullar için hazırlanmış olan ve başvuru formunuzda belirtmiş olduğunuz e-posta.
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
PATENT VE PATENT BAŞVURUSU HAZIRLANMASI.
ULUSLARARASI MARKA TESCİLİNE İLİŞKİN MADRİD PROTOKOLÜ UYGULAMALARI
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
ULULARARASI PATENT BAŞVURULARI
SODES BİS SİSTEMİ.
Staja başlamadan 20 gün Öncesinde Bu slaytta geçenleri tamamlamış olmanız gerekmektedir.
BÖLGESEL BAŞVURU / AVRUPA PATENTİ BAŞVURUSU
MARKALARIN ULUSLARARASI TESCİLİNE İLİŞKİN MADRİD PROTOKOLÜ BOLU Serhat Kemal Hatipoğlu Marka Uzmanı.
PATENT ARAŞTIRMASI VE ÖNEMİ A. Bülent DALOĞLU Patent Uzmanı İstanbul, 26 Ekim 2010.
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
1. SINAV İTİRAZLARI. 2 MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin Sınav itirazları konulu 20. maddesi; Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen,
2013-SBS UYGULAMA TAKVİMİ SINIF BAŞVURU VE ÜCRET YATIRMA TAKVİMİ SINAV GİRİŞ BELGELERİNİN İNTERNETTEN YAYIN TARİHİ SINAV TARİHİ SINAV SONUÇLARININ İLANI.
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
Patent Araştırması ve Patent Veritabanlarının Ö nemi.
PATENTLER Patent Nedir? Ne İşe Yarar?
TÜBİTAK BİLİM FUARI.
Öğr. Grv. MEHMET ALİ ZENGİN
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
Tekstilde Tasarım Yöntemleri I Dersi Dönem Sonu Ekip Projesi
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
Sunum : Uzm. Hanifi POLAT. Öğrenciler aşağıdaki belgeleri hazırlar : Öğrenci Başvuru Formu (2 Adet) Öğrenci Başvuru Formu Öğrenim Protokolü (3 Adet) Öğrenim.
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
Prof.Dr.Mehmet HELVACI. Bono DüzenleyenLehtar BONO ÖRNEĞİ BONO BONO İşbu bono karşılığında Sn. Ayşe Berk veya emrühavalesine tarihinde, İstanbul.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
BAP OTOMASYON SİSTEMİNDE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Gebze Teknik Üniversitesi Resmi Posta Gönderi Formu
TEZ SAVUNMA SINAVINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİN YAPACAKLARI İŞLEMLER
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
Erasmus Online Başvuru Kılavuzu - Staj Hareketliliği
Seyahat Acentaları Kuruluş ve Sayısı
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU
V. Bireysel Başvuru Usulü
IX. ULUSAL KONGRE ve SERGİSİ
KAVRAMLAR Tasarım Ürün
Sunum transkripti:

ULUSLARARASI PATENT BAŞVURUSU (PCT) NASIL HAZIRLANIR?

PCT Başvurusu - TPE Kabul Ofisi •Uluslararası Patent Başvurusu iki şekilde yapılabilir. –Doğrudan WIPO’ya başvuru –Ulusal Patent Ofisleri (kabul ofisleri) aracılığıyla başvuru •Bu sunumda, TPE (kabul ofisi) aracılığıyla yapıldığı durumda, başvurunun nasıl hazırlanacağı anlatılmaktadır.

Başvuru Evrakları •Uluslararası Patent Başvurusu için gerekli evraklar –TPE Başvuru Formu (TPE-P-104)TPE-P-104 –PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101)PCT/RO/101 –Ücretler –Tarifname takımı (tarifname, istem, özet, resim) –Disket (PCT-SAFE başvurusu ise)(indirimli)

TPE Başvuru Formu (TPE-P-104) •Türk Patent Enstitüsü (kabul ofisi) aracılığıyla yapılan PCT başvuruları bu formun ekinde TPE’ye teslim edilir.

TPE Başvuru Formu (TPE-P-104)

Başvuru vekilsiz ise, tüm başvuru sahipleri tarafından İmzalanır. Başvuru sahibi tüzel kişi ise, şirket kaşesi ve yetkili birinin imzası yeterlidir. Başvuru sahibi tüzel kişi olduğu halde, şirket kaşesi vurulmuyor ve sadece yetkili birinin imzası atılıyorsa, imza sahibi kişi adına düzenlenmiş imza sirküleri de verilmelidir. İmza atınız. Ad Soyad ve tarihi yazınız. Başvuru patent vekili ile yapılıyorsa, bu kısım vekil tarafından imzalanır.

PCT Başvuru Formu (PCT/RO/101)

Ücretler •Ücretler başvurudan sonraki 1 ay içinde de ödenebilir. •Ücretler İsviçre Frankı (CHF) üzerinden TPE’nin ilgili hesabına* yatırılır. * Banka Adı Şube Adı Şube KoduHesap Numarası Iban Ziraat Bankası Ankara Başkent TR

Ücretler •PCT başvuru ücretleri –Uluslararası başvuru ücreti •Başvuru sahibi tüzel kişi ise 1330 CHF * •Başvuru sahibi gerçek kişi ise 133 CHF ** –EPO araştırma ücreti 2169 CHF –Rüçhan ücreti (her rüçhan için) 30 CHF –Sayfa başı ücreti (tarifname takımının 30 sayfadan sonraki her sayfası için) 15 CHF * Başvuru, PCT-SAFE kullanılarak hazırlanmış ve TPE’ye dilekçe ekinde CD veya diskette verilmiş ise 1230 CHF ** Başvuru, PCT-SAFE kullanılarak hazırlanmış ve TPE’ye dilekçe ekinde CD veya diskette verilmiş ise 123 CHF

Ücretler Siyah çerçeveli bu kısmı boş bırakınız. Varsa başvuru referansını yazınız. Başvuru sahibi ismini yazınız. Boş bırakınız CHF 2169 yazınız. (Araştırma ücreti) Başvuru sahibi tüzel kişi ise CHF 1330 yazınız. Başvuru sahibi gerçek kişi ise CHF 133 yazınız. (Başvuru ücreti) Türk rüçhanı varsa CHF 30 yazınız. (Rüçhan ücreti) CHF 15 yazınız. PCT/RO/101 formunun Box No IX (a) kısmındaki toplam sayfa sayısı 30’dan fazla ise, fazla olan kısmı burada belirtiniz. Çıkan değeri buraya yazınız. Ek tablolar ve varsa burada belirtiniz. i1, i2 ve i3’deki toplamı buraya yazınız. T, S, I ve P’deki toplamı buraya yazınız.

Ücretler

Tarifname Takımı •İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde hazırlanmalıdır. •Tarifname takımı ilk başvuru esnasında Türkçe olarak verilebilir. Ancak, 1 ay içinde yabancı dilde tarifname takımı TPE’ye gönderilmelidir.

Tarifname Takımı •Tarifname takımı (tarifname, istemler, özet ve resimler) “Patent Başvurusu Nasıl Hazırlanır” dökümanındaki bu kısımlarla ilgili esaslar göz önüne alınarak hazırlanmalıdır. •İstem ve resimlere imza ve tarih atılmamalıdır.

Disket •PCT başvurusu PCT-SAFE başvurusu olarak (indirimli başvuru) yapılmak isteniyorsa, başvuru ile birlikte WIPO web sitesinden* indirilecek bir yazılım ile hazırlanan bir CD ya da disket de verilir.WIPO web sitesi *

TEŞEKKÜRLER