Kahve, Kahve Kültürü ve Bilinmeyenleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün Kitabından Öğütler
Advertisements

Beni hatırlamak için
ATIK KAHVE TELVELERİNDEN DOĞAL GÜNEŞ KORUYUCU LOSYON HAZIRLANMASI
İNTERNET ADRESLERİ.
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
MÖNÜ.
Ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün Kitabından Öğütler (Bu maili İyi İnsanlara Gönderin. Kötüler Yeterince Uzun Yaşıyor Zaten..)
Her kahve aynı tadı taşımaz... Nerede içiyorsan, kiminle içiyorsan ona
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
RAKAMLARLA TÜRKİYE
SAMUEL ARANDA. Samuel Aranda, ​​ İspanya 1979 yılında doğdu. Fotoğrafa ilgisi çok genç yaşlarda başladı. O henüz 19 yaşındayken, El Pais ve El Periodico.
0-1 YAŞ DÖNEMİNDE BESLENME
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ.
Ünlü Türk Doktor Mehmet Öz’ün Kitabından Öğütler (Bu maili İyi İnsanlara Gönderin. Kötüler Yeterince Uzun Yaşıyor Zaten..)
013456… NUMARALAR Bizim, kullandığımız sayılar, (1, 2, 3, 4,...) Romen rakamlarıyla (algoritmalarıyla) (I; II; III; IV;...) farkını anlatmak.
İŞARET DİLİ.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
Dünyadaki herkes için herhangi birisin ama her hangi biri için dünyalara degersin, yüregimde mahkumsun cezan sonsuza kadar sevilmek hem de sevildigini.
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
Zıt Anlamlı Kelimeler Kelime(Sözcük)
DEYİM VE ATASÖZLERİNİN ÖĞRENİLMESİNDE KARİKATÜRÜN ETKİSİ
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
C İ HAN KOCABIYIKO Ğ LU CAN MANDEV Uluda ğ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı Gemlik/Bursa.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası.
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
MÜGE İPLİKÇİ.
ROTARY’NİN GELECEĞİ SİZİN ELLERİNİZDE
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ ALİ DAĞDEVİREN
6.Sınıf Sosyal Bilgiler Ülkemiz ve Dünya
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ
KONU:okul öncesi eğitim
BİRLİKTE BİR KAHVE İÇELİM Mİ?
Özlü Sözler Kaynak : Güzel Sözler Antolojisi Resim Seçici ve
AYDIN ATABERK 2006 Danışman - Elma Yönetim Sistemleri Oyak-Renault, İş Sağlığı & İş Güv. Dpt. Md 1967 AIESEC stajyeri İktisat Fakültesi,
“O tatile gidiyormuş.” Reported Statements talebe U32  
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
Bugün küçük mucizelerin günü olsun..
HOŞGÖRÜLÜ OLMAK NELERİ GEREKTİRİR
BİR FİNCAN KAHVE ALIR MIYDINIZ?
3. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
TÜRK KAHVESİ YARIŞMASI.
OBEZİTE (Şişmanlık).
ATIK KAHVE TELVELERİNİN BOYAMA ÖZELLİĞİNDEN YARARLANILARAK YÜNLERİN BOYANMASI GİRİŞ DENEYSEL TARTIŞMA -SONUÇ Akar, D., (2006), Doğu Akdeniz Bölgesinde.
Bilimsel Bilgiye Erişim ve Sunma
SEBZE SUYU ÜRETİMİ (HAVUÇ SUYU).
MUM IŞIĞINDA ŞARKILAR. Projenin içeriği: Türk sanat müziğinin klasikleşmiş ama yeni nesil tarafından da hala beğeni ile dinlenen eserleri, günümüz Türk.
EŞ ANLAMLI KELİMELER.
Özbekistan Sosyal bilgiler.
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
HAZIR GIDALARIN ZARARLARI
DUYGU PELİSTER. Metabolik Cerrahi Dr.Varco ve Dr. Henry Buchwald tarafından 1978 yılında aynı adlı kitaplarında şöyle tanımlanmaktadır; Normal bir organ.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “ ADIM ADIM SAĞLIK ” EĞİTİMLERİ.
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ MENAPOZDA BESLENME.
Baharat ve Kahve Kültürü Kahve-1 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY
NUMARALAR … 5.
İLKÖĞRETİMLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER
ÇAY ŞEKERİYLE ALDIĞIMIZ BİR KARBOHİDRAT:FRUKTOZ
KUVER AÇMA Standart Kuver Malzemeleri : Molton Masa örtüsü Kapak örtü
B. Yağlar (Lipitler) Hayvanlarda lipit moleküllerinin diğer moleküllerden farklı olarak depolandığı yağ doku vardır. Bu nedenle canlıların aldığı farklı.
Kahve, Kahve Kültürü ve Bilinmeyenleri
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
Yardımlaşma & Misafirperverlik
Dünya Kömür Rezervleri:
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
Sunum transkripti:

Kahve, Kahve Kültürü ve Bilinmeyenleri Mehtap ÖRNEK

Kahve Nedir? Kahve ağacı Kahve çiçeği Kahve meyvesi ve çekirdeği

Dünya Kahve Tarımı Kolombiya Vietnam Brezilya

Kahvenin Tarihi Kahvenin ilk vatanı Afrika kıtası Bulunduğu yerin adı Kaffa Güney Habeşistan’dan Mekke’ye geçişi Türklere gelişi

Kahvenin Türkiye Ticareti 1727 Brezilya kahve ithalatı 1871 Kurukahveci Mehmet Efendi’nin kurulması 1980’li yıllarda Nestle ‘nin Nescafe’yi piyasaya sürmesi 2004 Mersin ve Anamur'da 16 hektarlık bir alanda yapılan kahve tarımı

Kahvenin Çeşitleri Espresso

Kahvenin Çeşitleri Cappuccino

Kahvenin Çeşitleri Filtre Kahve

Kahvenin Çeşitleri Mırra

Ve Diğerleri… Americano Cafe au lait Latte Ethiopian Yirgacheff Macchiato

Ve Diğerleri… Mocha Santos Supremo Sumatran Viennese

Kahvenin Yararları Kalp ve damarlar Kolesterol Antidoksan Özelliği Parkinson Hastalığı Riski Tip 2 Diyabet riski Karaciğer kanseri riski

Kahvenin Zararları Kahvenin Kalbe Etkisi Kahvenin Tansiyona Etkisi Kahvenin Mideye Etkisi Kahvenin Şeker Hastalığına Etkisi

Kahvenin Zararları Kahvenin Vücutta Su kaybı Yaratması Kahvenin Migrene Etkisi Kahvenin Vitamin ve mineral kaybı yaratması Kahvenin Hamileliğe Etkisi

Kahvenin Bilinmeyenleri Avrupa'da en çok seven ulus Hollandalılar Türkler, İngilizler ve Ruslar için kahve 2. sırada Dünyada kahve üretiminde ise Brezilya önde Yemen kahve üretiminde ilk onda yok Dünyanın en pahalı kahvesi; "Kopi Luwak"

Kahvenin Bilinmeyenleri Lokomotif yakıtı olarak kahve İçecek ve yiyecek yapımında kahve Tiramisu

Dev Fincan Rekoru 750 bidon neskafe alan fincan

Türk Kahvesi Kültürü Saray İçeceği Kahvecibaşı makamı Kız isteme törenleri Türk misafirperverliği ve konuğa olan sıcak saygı

Kahvenin günümüzdeki yeri Kahve öncesi ikram edilen su Kahveci güzelleri Kahve falı Yandan çarklı kahveler

Nasıl Hazırlanır? Türk Kahvesi, çok ince öğütülmesi Suyunun fincanla ölçerek cezveye koyulması Her fincan kahve için bir kaşık kahve ve bir kaşık şeker Küçük fincanlarla servis İçilmeden önce telvesinin dibe çökmesi için kısa bir süre beklenmesi

Atasözleri ve deyimler Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır… Uyku yorgansız kahve dumansız olmaz. Dumansız kahve imansız Türk’e benzer. Kahveyi gece kadar siyah, cehennem kadar sıcak ve kadın kadar tatlı içeceksin. - Kolombiya atasözü

Atasözleri ve deyimler Kahvenin kahve olabilmesi için, aşk gibi değil, ölüm gibi acı olması gerekir. - Bir Arap söylemi Gönül ne kahve ister, ne kahvehane, gönül sohbet ister, kahve bahane.

Dostluk, sevgi ve paylaşım için bir fincan kahve...

Kaynaklar YILDIZ, M. Cengiz, (1996), “Kahvehanelerin Sosyal Hayattaki Yeri”, Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 8, 157–194. YILDIZ, M. Cengiz, (2002), “Türk Kültür Tarihinde Kahve ve Kahvehane”, Türkler, C.10, Yeni Türkiye Yayınları, 635–639. YILDIZ, M. Cengiz, (2007), Kahvehane Kültürü, Beyan Yayınları, İstanbul. Gündelik Hayatımızın Tarihi, Kudret Emiroğlu, Dost Kitapevi, sayfa 339 Temel Britanica, Kahve maddesi Bilim ve Buluşlar Tarihi, Isaac Asimov ,sayfa 79 Akşam Gazetesi, 28 Aralık 2006 Future Trends eki http://www.kahvekeyf.com/

Teşekkürler…