OYUN VE SPOR MÜSABAKALARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TENİS KAREN TÖRK 3C SINIFI, NO:523.
Advertisements

ŞARKİKARAAĞAÇ KAYMAKAMLIĞI
AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR
Adı:Aziz Soyadı:Çelik No:44 Sınıf: 6/B
BASKETBOLDA TEMPOLU OYUN
OYUN KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER
MÜSABAKA ANALİZİ VE DEĞERLENDİRME
BASKETBalL CHALLENGE CUP
TÜRKİYE MASA TENİSİ FEDERASYONU
3. ULUSLARARASI ANTRENÖR GELİŞTİRME SEMİNERİ HAZİRAN 2007 HAKEM-ANTRENÖR/OYUNCU İLİŞKİLERİ A.KADİR ÖZÇELİK-RECEP ANKARALI.
Hentbol Oyun Kuralları
TÜRKİYE BASKETBOL FEDERASYONU MERKEZ HAKEM KURULU EĞİTİM DEPARTMANI
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ
İnsan – Bilgisayar Etkileşimi Tic Tac Toe Oyun Projesi
Makİne Öğrenmesİ İle Ürün SInIflandIrma İncelemesi
Dİjİtal oyun tabanlI öğrenme
BASKETBOL.
Multi-Player Erdi Okan YILMAZ BTÖ616 - Eğitsel Bilgisayar Oyunları Tasarımı | 2010.
MICHAEL JORDAN Muhammet Can 5\B 430 Hazırlayan: Sınıfı: Numarası:
BASKETBOL HAKEMLİĞİNDE SON SÖZ. A TAKIMIB TAKIMI MASA 1.Hakemin ilerlemesi ve gelişmesi sadece sahadaki kararları ve davranışları ile mümkün olmaz. Sosyal.
Öğr. Gör. Mehmet KAYAKUŞ Yrd. Doç. Dr. İsmail Serkan ÜNCÜ
Hacettepe Üniversitesi Sualtı Hokeyi Topluluğu
AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU ( ). AFYONKARAHİSAR İL HAKEM KURULU AMATÖR LİGLERDE UYGULANACAK ESASLAR AMATÖR TAKIMLARDA YAŞI BÜYÜK FUTBOLCU
KURAL 1- OYUN ALANI Saha Zemini: Oyunlar; parke, kauçuk vb. voleybol oynanabilen zeminlerde oynanır. Sahanın rengi değişiklik gösterebilmekle birlikte.
OYUN KURALLARI.
BİLGİSAYAR OYUNLARI VE İNTERNET BAĞIMLILIĞI
HENTBOL.
Girişimlerde Mühendis-Tasarımcı İlişkisi Yrd. Doç. Dr. Pınar Kaygan ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü.
HENTBOL.
SPOR.
Yrd.Doç.Dr. Volkan Unutmaz
BAHAR ŞENLİKLERİ. 4x400 BAYRAK YARIŞLARI SINIFLAR ARASI FUTBOL TURNUVASI SINIFLAR ARASI PENALTI ATIŞLARI MASA TENİSİ TURNUVASI HEMSBALL TURNUVASI SATRANÇ.
SPORDA İ LET İ Ş İ M İ N ÖNEM İ Seda Saniye Kulak, Murat Yavuz.
Sporlar Voleybol Futbol Basketbol Tenis. Spor İle İlgili Bilgi Öğrenmek İçin Evet’e Basın Çıkmak İçin HAYIR’A BASIN.
VOLEYBOL OYUN KURALLARI
Doç. Dr. Gülten HERGÜNER. EĞİTİMDE OYUNUN KULLANILMASI  Oyun, bir eğitim aracıdır. Öncelikle temel eğitimin bütün dallarında ve beden eğitimi ve sporda.
SEZONU AMATÖR FUTBOL LİGLERİ UYGULAMALARI TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU.
TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU
Sembolik Düşünce Nedir
TÜRKİYEDE VETERAN MASA TENİSİNİN GELİŞİMİ
ENGELLİLERDE MASA TENİSİ
SATRANÇ .
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
 Kış sporları olimpiyatlarda dalı bulunan, karlı zemin yada kapalı salonlarda buzlu zeminde takımlar halinde yada gösteri amaçlı (buz pateni dansı gibi)
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
The Elements of Gameplay
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü BSÖ 103 BASKETBOL (2 2) Prof. Dr. Fehmi TUNCEL.
 Beyzbol Amerika Birleşik Devletleri’nde en yaygın iki spordan biridir. Bu sporun ne zaman ortaya çıktığı konusunda net bir bilgi olmamakla birlikte.
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
BASKETBOL BASKETBOL TARİHİ BASKETBOL SAHASI ÖLÇÜLERİ
Bir Oyunun Oluşturulması: Oynanış Şekli, Teknolojisi ve Hikayesi
SPORDA MÜSABAKA ANALİZİ ve DEĞERLENDİRİLMESİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.B.2. Bilgisayar Destekli Tasarım.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Türkiye Futbol Federasyonu 9-10 YAŞ TEKNİK VE BECERİ ÇALIŞMALARI
YARATICI DRAMANIN ÖGELERİ 1.Lider/Öğretmen
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
Chapter 3: Brainstorming a Game Idea: Gameplay, Technology and Story
Storytelling BTÖ716- Eğitsel Bilgisayar Oyunları Tasarımı
Kural – 16 Kale Vuruşu.
Kural – 11 Ofsayt.
Basketbol Eyüp Yurtbay rekreasyon
Gelişmekte olan sporlar
TAEKWONDONUN TANIMI Taekwondo 20 yüzyılı aşkın bir zamandan beri Kore’de bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası çağdaş bir nitelik kazanmış bir.
PLAJ HENTBOLU IHF Oyun Kuralları (1 Ağustos 1997) Plaj Hentbolu oyun kurallarının çok önemli bir parçasıdır. Gerekli farklılık ve ayrıntılar aşağıdaki.
İyi savunmacılar bunu için aşağıdaki taktiklerden yararlanırlar:
Prof. Dr. Fehmi TUNCEL Basketbol Oyunu
Sunum transkripti:

OYUN VE SPOR MÜSABAKALARI Can Razbonyalı Prof. Dr. Bekir Tevfik Akgün Okan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Doktora Öğrencisi HUAWEI Teknoloji CRM & SI Takımı Yazılım Mühendisi

Sunum Kapsamı Johan Huizinga’ ya göre oyun. Takım Oyunu ve Kültür İlişkisi. Spor Müsabakası Olarak Basketbol. Basketbol Müsabakası ve Seyirci Etkileşimi. Bilgisayar Oyununun Basketbol Oyuncusu Üzerinde Etkileri. Bilgisayarda Basketbol Oyunu Tasarımı İçin Öneriler. Sonuç ve Öneriler.

Johan Huizinga’ ya Göre Oyun Oyun, kültürden daha eskidir. Bir köpeğin diğer köpeği oyuna çağırışı İnsanlar oyun kavramına temel özellik katmamışlardır.

Takım Oyunu ve Kültür İlişkisi Bireyin tek başına oynadığı oyun kültür için sınırlıdır. Müsabaka bir noktaya kadar amaçtan yoksundur. Oyun kazanmak, oyunun sonunda üstünlüğünü belli etmektir. İnsanların spor alanındaki başarısı toplum ve kültürün yaratıcı, devam ettirici ve egemen kılıcı gücünü yansıtmaktadır. Savaşların bedensel güce ve üstünlüğe dayandığı dönemlerde spor adeta savaşa hazırlık dönemini teşkil etmekteydi.

Spor Müsabakası Olarak Basketbol Takımlar on iki kişi sahaya çıkar, beş kişi ile mücadele ederler. Her takımın amacı rakip sepete daha fazla sayı yapmaktır. Oyun, hakemler, masa görevlileri ve varsa, teknik komiser tarafından kontrol edilir.

Basketbol Müsabakası ve Seyirci Etkileşimi Tribünden ve televizyondan izlenen basketbol müsabakasının farklarının olduğu tartışılmazdır. Sahadaki oyunculara yakın hissetme duygusu. Müsabakanın içinde hissetme. Örnek alınan favori oyuncuyu daha fazla takip etme.

Bilgisayar Oyununun Basketbol Oyuncusu Üzerinde Etkileri Eski zamanlarda oyun grafikleri şimdiki oyunlara göre kötüydü. Eski oyunların oynama zorluğu basitti. Şimdiki oyunlar daha gerçekçi yapılmakta. Karakterlerin gerçek hayattaki sahiplerine çok benzemekte.

Bilgisayarda Basketbol Oyunu Tasarımı İçin Öneriler Takım oyununu içeren müsabakalarda seyirci etkisi önemlidir. Tasarlanacak oyunun seyirci ve yarattığı atmosfer detaylandırılabilir. Karakterlerin gerçek hayattaki hareketleri ile ne kadar birbirlerine benzerse, oyunu oynayan kişi o kadar fazla oyundan zevk alır.

Sonuç ve Öneriler Tasarımcılar daha gerçekçi ve aktif seyirci tasarlama yolu bulmalıdırlar. Tasarlanan oyunların reklamı amaçlı Türkiye Basketbol Federasyonu’ nun desteği ile bu oyunların turnuvaları yapılmalı.

TEŞEKKÜRLER