Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Adı:Aziz Soyadı:Çelik No:44 Sınıf: 6/B

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Adı:Aziz Soyadı:Çelik No:44 Sınıf: 6/B"— Sunum transkripti:

1 Adı:Aziz Soyadı:Çelik No:44 Sınıf: 6/B
MICHAEL JORDAN Adı:Aziz Soyadı:Çelik No:44 Sınıf: 6/B

2 MICHAEL JORDAN Michael Jeffrey Jordan (d. 17 Şubat 1963) emekli ABD'li profesyonel basketbolcu ve aktif işadamıdır. ABD profesyonel basketbol ligi NBA'in resmi sitesine göre, "Oybirliğiyle, Michael Jordan tüm zamanların en büyük basketbolcusudur."[1]Michael Jordan döneminin en efektif pazarlama başarısı olan sporcularından biri olarak, NBA liginin 1980 ve 1990'larda tüm Dünya çapında popüler olmasında önemli rol sahibi oldu.

3 MICHAEL JORDAN Kuzey Karolina Üniversitesi'ndeki dikkat çekici performansından sonra, NBA takımlarından 1984 yılındaki NBA Draft'ında Chicago Bulls tarafından seçilerek bu takıma katıldı. Çok kısa sürede ligin yıldız oyuncuları arasında yer alarak, üretken ve skorcu oyunu ile seyircileri salona çekti. Sıçrama yeteneği, özellikle All StarOrganizasyonu'ndaki slam dunk yarışmasındaki faul çizgisinden potaya smaç yapması ile, Jordan'a "Air Jordan" ve "His Airness" 

4 MICHAEL JORDAN akaplarını getirdi. Aynı zamanda, basketboldaki en iyi savunma oyuncularından biri olarak da ünlendi. 1991yılında Bulls ile ilk NBA şampiyonluğunu kazandı. Daha sonra iki sezon daha, 1992ve 1993 şampiyonluk kazanarak takımı ile, "three-peat" olarak adlandırılan, üç kez üst üste şampiyonluk başarısı kazandı. Ancak, sezonu başlamak üzereyken aniden, beyzbol kariyerine devam etme amacıyla NBA'de basketbol oynamayı bıraktı sezonunda tekrar Bulls'a döndü ve takımına 1996, 1997 ve 1998'de olmak 

5 MICHAEL JORDAN üzere üç kez daha üst üste NBA şampiyonluğu kazandırdı. Bu dönemde Chicago Bulls ayrıca, sezonunda, normal sezon içinde 72 maç kazanarak en yüksek galibiyet oranına sahip oldu sezonunda, Jordan tekrar basketbolu bıraktı, ancak iki sezon sonra sezonunda Washington Wizards takımının üyesi olarak tekrar basketbola döndü.

6 MICHAEL JORDAN

7 MICHAEL JORDON

8 BASKETNOL İLE BİLGİ ovyetler Birliği Millî Basketbol Takımı 1991 yılında Sovyetler Birliği dağılmadan önce, Olimpiyatlarda, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ve FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda boy gösterdi. Katıldığı bu 3 turnuvada da hem altın hem gümüş hem de bronz madalyalar aldı. 14 altın madalya ile Avrupa Basketbol Şamipyonası'nda en çok altın madalya alan takımdır.

9 BASKETBOL RESİM

10 SON


"Adı:Aziz Soyadı:Çelik No:44 Sınıf: 6/B" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları