T.E.B.4.BÖLGE ADANA ECZACI ODASI ADANA ECZACI ODASI 14 MAYIS ECZACILIK BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE HOŞGELDİNİZ “İTS-MEDULA-TEBEOS” 8 MAYIS 2010.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SGK ile Sık Karşılaştığınız Sorun ve Sorular
Advertisements

MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İLAÇ VE ECZACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’ NE YAPILAN İLAÇ TAKİP SİSTEMİ ÜZERİNDE GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİMİZİN SUNUMU KİTDER NİSAN 2011 / ANKARA.
İTS FAZ II UYGULAMASI HAKKINDA
1 1-Diğer bölümünden Eczane Stok Sayımı bölümüne girilir.
İLAÇ TAKİP SİSTEMİ T.C. Sağlık Bakanlığı, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü İlaç Takip Sistemi Brimi.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KAYIT TAKİP VE İZLEME PROGRAMI
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
HASTANE HİZMET KALİTE STANDARTLARI; AKILCI İLAÇ KULLANIMI
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
Yazılımda Tria Farkı Eczanede İlk POS Kasa Uygulaması
Merkezi Hastane Randevu Sistemi
İTS (İlaç Takip Sistemi)
YEŞİL KART REÇETELERİ İTS İŞLEM REHBERİ
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü
CompuGroup Medical Türkiye
Azrael Online Hasta Takip Programı
Türk Eczacıları Birliği olarak eczacılığın,bilimsel, mesleki, etik değerlerini korumak, meslektaşlarımızın karşılaştıkları problemlere çözüm üretmek.
Eczane ve Finans Yönetimi Sunumu 2014
MILLENIUM MARKETING SUNUMU
EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİ GÖREV SÜRESİ UZATMA İŞLEMLERİ
OTOMATİK ÖDÜNÇ VERME SİSTEMİ
1 TEDARİKÇİLER İÇİN AB REACH TÜZÜĞÜ BİLGİLENDİRMESİ Mart 2008.
ANTALYA ECZACI ODASI E-REÇETE.
SGK KURUMSAL HEKİM ŞİFRESİ NEDİR
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
GENEL SAĞLIK SİGORTASI YAZILIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI
25.Nisan  İlaç Takip Sistemi İkinci Faz’ın canlı kullanıma geçişi esnasında karşılaşılan sıkıntılar.  Mayıs.2012 Ankara İ.E.G.M. toplantısında.
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 4 BİLGİ İŞLEM SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ.
25.Nisan  İlaç Takip Sistemi İkinci Faz’ın canlı kullanıma geçişi esnasında karşılaşılan sıkıntılar.  Mayıs.2012 Ankara İ.E.G.M. toplantısında.
TÜRKİYE İlaç ve TIBBİ CİHAZ KURUMU İlaç Takip Sistemi (İTS)
1 MarmarisCard Marmaris Turizm Geliştirme Projesi.
1 Hububat ve Çeltik Alım ve Satış Esaslarına İlişkin Uygulama Yönetmelikleri İle Gelen Yenilikler
ADVERS ETKİ BİLDİRİM FORMU
BAŞHEKİMLİK TIBBİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.  Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayımlanan ve belli aralıklarda güncellenen Sağlık Uygulama Tebliğindeki değişiklikleri.
YEŞİL KART – İTS – KAREKOD İŞLEM BASAMAKLARI
Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara merkez ve beş pilot ilde başarı ile sonlanmış ve 2011 yılında ülke çapında yaygınlaştırılacaktır. Model özetle, ülke.
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İLAÇ KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
3.Mayıs.2010 Murat Mendi Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Ulkar Holding İlaç Takip Sistemi Süreçleri ve Altyapısı.
Sıralı dağıtım reçete girme, silme ve raporlama
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
2015 YILI SGK KATILIM PAYI UYGULAMALARI
Tüketim Malzemeleri Dayanıklı Taşınırlar Tıbbi Malzemeler
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
ADANA KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
CTS (TTNET - Cihaz Takip Sistemi)
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
OPODER TİTUBB SİSTEMİNE (TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI) ISMARLAMA ORTOPEDİK PROTEZ ORTEZ KAYIT İŞLEMİ Aralık 2015.
KATILIM PAYI ÖDEMELERİ
Veteriner Ecza Deposu Sorumlu Yönetici Eğitim Toplantısı
ŞİFRE ALIMI BAYİLİK FORMU ALIMI ÜRÜN FORMU ALIMI.
SGK PROTOKOL SÜRECİ VE AFAD. 09 Mart 2016’da AFAD ile ilgili Mart ayında; Kurum başkan yardımcısı ziyaret edildi. 22 Mart 2016’da basın açıklaması yapıldı.Basın.
Bilgilendirme Toplantısı * Hastane hizmetlerimizden elde ettiğimiz gelir.
MEDULA-REÇETE PROVİZYON SİSTEMİ KAREKODLU REÇETE İŞLEM ADIMLARI
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
Dönem sonlandırma ve fatura kesme işlemleri için ise Eczacı odasından alınan şifrenin kullanılması gerekmektedir. Sistemsel sorunlar için ilgili sorunla.
UYUŞTURUCU MADDELERİN KONTROLÜ HAKKINDA KANUN
“e-fatura”
İYİ ECZACILIK UYGULAMALARI KILAVUZU
PERSONEL YÖNETİMİ Personel işlevi, işletme işlevleri içinde yer alan kolaylaştırıcı bir işlevdir. Nasıl ki, bir işletmede üretim yönetiminin konusu mal.
Dönem sonlandırma ve fatura kesme işlemleri için ise Eczacı odasından alınan şifrenin kullanılması gerekmektedir. Sistemsel sorunlar için ilgili sorunla.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETİ ONAY SUNUMUNA
Eczane teknikerinin hukuki ve etik sorumlulukları
UYUŞTURUCU MADDELERİN KONTROLÜ HAKKINDA KANUN
ECZANEDE İLAÇ VE İTRİYAT SİPARİŞİ
Sunum transkripti:

T.E.B.4.BÖLGE ADANA ECZACI ODASI ADANA ECZACI ODASI 14 MAYIS ECZACILIK BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE HOŞGELDİNİZ “İTS-MEDULA-TEBEOS” 8 MAYIS 2010

İTS’NİN KAPSAMI İTS Kapsamı; •İlaçlar, geri ödemeye tabi ara ürünler ve geri ödemeye tabi beslenme ürünleridir.

Karekod; BTÜ Ambalaj ve Etiketleme Yönetmeliğine göre; 1. ilaçlar, 2. Ara ürünler, 3. Tıbbi besin destekleri üzerine konulacaktır. Tıbbi cihazlar ve Majistral ilaçlar kapsam dışındadır.

•Serumlar (periton diyaliz solüsyonları, tıbbi mamalar ve enteral beslenme ürünleri hariç olmak üzere), •radyofarmasötikler, •sıfır dereceden daha soğuk ortamlarda bekletilmesi zorunlu olan soğuk zincir ürünleri ile alerji aşıları gibi kişiye özel üretilmiş ilaçlar 01/01/2011 tarihine kadar karekod uygulamasının kapsamı dışındadır.

ECZANEDE NE YAPACAĞIZ??? 1.KAREKOD OKUYUCU 2.ALIMDA KAREKOD KONTROLÜ 3.ECZANE YAZILIMI 4.SADECE SATIŞ BİLDİRİMİ 5.SGK VE YEŞİL KART REÇETELERİ PROVİZYON SİSTEMİNDEN İTS’YE BİLDİRİMLERİ YAPILMAKTADIR.

Eczane yazılımları almak gerekli mi?

•SARF, •İMHA •ALIM İADE •SATIŞ İPTALİ •SATIŞ İTS-ECZANE

•SATIŞ –REÇETELİ SATIŞ (GERİ ÖDEME KURUMUNA), –REÇETESİZ SATIŞ (ELDEN SATIŞLAR)‏ –TAKAS İTS-ECZANE

BU AŞAMADA ZORUNLU DEĞİL ANCAK KAREKOD KONTROLÜ MUTLAKA YAPILMALI 1 HAZİRAN 2010’DAN İTİBAREN GEREKECEKTİR.

İTS-ECZANE

İTS'ye entegre olmak zorunlu mudur? •İlaçlarda Karekod uygulaması zorunlu hale geliyor. 16 Mayıs’tan itibaren eczaneler, karekodlu ürünleri ancak İTS'ye bildirerek satabilecekler. • tarihinden itibaren SGK, İTS’ye girilmeyen reçetelerin bedelini ödemeyecektir.

•16 Mayıs 2010 dan itibaren İTS başlayacaktır. •16 Mayıs-1 Haziran 2010 arasında karekodlu ilaçlar için sistemden onay alınması zorunludur.Karekodsuz ilaçlar 1 Haziran’a kadar küpür ve barkod kesilerek kuruma fatura edilebilir.

İTS eczaneler arası takası kaldırıyor mu? •Sistem takası kaldırmamaktadır. Eczaneler arası mal takası, iyi incelenmesi gereken bir konudur. Bu konu İşletme Kılavuzu ile düzenlenmiştir. Kılavuzdaki ifade: " Eczaneler, hastanın ilaca erişiminin sağlanması için, başka eczanelerle takas şeklinde ilaç alış-verişi yapabilirler." •Burada en çok gündeme gelen durum bir takas işlemi değil, aynı cins ürünlerin emanet alınmasıdır. Bu tür emanetler bir eczaneden diğerine verilirken sisteme (İTS) bildirilmek zorundadır. •Farklı ürünlerin değiştirilmesi söz konusu ise bu bir takastır ve sisteme yine bütün ürünlerin bildirimleri mutlaka karşılıklı olarak yapılmalıdır.

Eczanelerde bulunan kupürlü ürünler nasıl satılacak? •15 Mayıs 2010 tarihine kadar firmalara bu ürünler bildirilerek Geçici 2D karekod üretilecek ve İTS’ye bildirimi yapılacak. •Etiketleme işlemi eczanede ya da depolarda yapılabilecek.

DİKKAT!!! •KAREKODSUZ OLARAK ÜRETİLEN VE 15 MAYIS 2010 TARİHİNE KADAR G2D’Lİ (GEÇİCİ KAREKODLANAN) İLAÇLARIN SİSTEME MİADLARI OLARAK İŞLENMİŞTİR. •BU İLAÇLAR 31 ARALIK 2010 ‘A KADAR SATILABİLECEKTİR.

DİKKAT!!! •BU NEDENLE G2D Lİ İLAÇLARDAN STOKLU ALIM YAPMAYINIZ. •BU İLAÇLARIN TARİHİNDEN SONRAKİ DURUMLARI BELLİ DEĞİLDİR.

Eczaneler İTS için ne yapmalı? •İlk önce İEGM2007’ye kaydolmalı • doğrulaması •GLN numarası ile kullanıcı adı ve şifre oluşturulmalı •Eczane otomasyon programına bilgiler işlenmeli

DİKKAT •İTS’YE SATIŞ BİLDİRİMİ YAPILMIŞ KAREKODLU İLAÇ İÇEREN REÇETELERE KAREKODLARIN KESİLMESİNE GEREK YOKTUR. •ANCAK………

SGK reçeteleri için eczane süreci 1. Alım esnasında hangi ürünlerin hangi ecza deposundan alındığını bilmek gerekmektedir. Ecza depoları,sattıkları ürünleri İTS’ye bildirmişlerse, eczacıya bildirimin yapıldığı hakkında bilgi verilmelidir. Eğer ecza deposu İTS'ye bildirim yapmamışsa, eczacının bu ürünleri kabul ederken tek tek okutup kendi yazılımına kaydetmesi tavsiye edilmektedir. Bu ürünlerin hangi ecza deposundan alındığı böylece bilinecek ve ispatlanacaktır. Eczacıların aldıkları ürünlerin bilgilerini İTS sistemine bildirmeleri durumunda ürünlerin çalınması vb. gibi durumlarda, bu ürünler başka yerde satılamaz hale gelecek ve ürünler hakkında tekrar doğrulama yapmaya gerek kalmayacaktır.

2. Satış yapılırken, satılan ürünler İTS’den kontrol edilecektir. İTS’nin olumsuz cevap verdiği ürünler hastaya verilmemeli, geri ödeme kurumuna da fatura edilmemelidir. SGK reçeteleri için eczane süreci

3. Reçetelerin iptal edilmesi durumunda; SGK ekranından silinen reçetelerdeki ürünlerin önce İTS sisteminde iade işlemine tabi tutulması ve daha sonra SGK ekranında yeni reçete girilmesi gerekmektedir. SGK sisteminde kesinleştirilmiş reçetelerin silinmesi artık mümkündür. SGK sisteminde silinen reçeteler eczane yazılımları tarafından da otomatik olarak İTS sisteminden iade işlemi yapılacaktır. Reçete silme ve iade işlemleri hakkında dikkatli davranılması eczacılarımızın menfaatine olacaktır. Dikkat! SGK ekranından silinecek reçetelerin önce eczane yazılımı ile İTS'deki satış bildiriminin iptal edilmesi gerekmektedir. SGK reçeteleri için eczane süreci

Diğer süreçler; sarf, imha, alım iade, satış iptali şeklindedir. Bunlara göre, bir çok eczane yazılımı İTS uyumu sağlamıştır. Eczacı; yazılımında, yaptığı her işlemi bir kayıt olarak tutacak, işlemlerini böylece kolaylıkla yapacaktır.

Reçete Kesinleştirme nedir? •SGK ile ilgili olan bu kavram, Reçetedeki karekodlu ilaçların İTS'ye bildirildikten sonra SGK sistemine aktarılması için bilgi vermek anlamına gelmektedir, yazılımlarla ulaşılabilen bir web servisinden yapılmaktadır. Kesinleştirmesi yapılan reçetenin bilgileri kesinleştirme yapılır yapılmaz SGK tarafından İTS'den istenir ve gelen bilgilere göre reçete ödemeye alınır. Kesinleştirme, reçetenin tamamlanmasının ardından ve dönem kesinleştirme sonuna kadar bir zaman içinde mutlaka yapılmalıdır.

Hangi bilgiler işlenmeli? •Eczane GLN,kullanıcı adı ve şifresi •Takas eczane GLN •Geri ödeme kurumu GLN •Ecza deposu GLN

Şifrem yok,mail gelmedi???

•Sisteme tanımlı tüm birimlerin birer GLN numarası vardır. •Üretici Firmalar •Üretici Ecza Depolar •Depoları •Hastaneler •Eczaneler •Geri Ödeme Kurumları

İTS YARDIM MASASI TEL: İLAÇ TAKİP SİSTEMİ