DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUSU BEDRİYE ATICI 7.Sınıf - 258.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değerler eğitimi Adalet sunusu HAZIRLAYAN: Hanne Beyza ÇAVLI.
Advertisements

ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUMU
Bütün İnsanlara Değişmez ve Eskimez Ölçüler veren Peygamberimizin
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUMU
AHLAK, MANEVİYAT ve MANEVİ HAYAT
proSuccess - Yaşam Değiştiren Organizasyon
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUSU BEYZANUR ATICI.
DEĞERLER EĞİTİMİ: ADALET
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Grup A Stratejik Araştırma Servisi Sunar
DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET.
AD: NUR SENA SOYAD: BAZ SINIF:7/A NO:33
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Sabır Örneği: Hz. Eyüp Hz. Eyüp denince akla hemen sabır gelir. Eyüp a.s. çok zengin idi. Sayısız malı-mülkü, bir çok oğlu kızı bulunuyordu. Bu zenginliği.
ÖĞRETMENİN ADI-SOYADI:
DEĞERLER EĞTİMİ ADALET SUNUSU
7 DİLEK ve 7 CEVAP H.HATEM AYDIN.
HAZRETİ ALİ’NİN VASİYETNAMESİ (Hazreti Ali’den oğlu Hasan’a)
Bediüzzaman Said Nursi’den Altın Sözler
HASED-GIYBET.
TEVAZU Tevazu yani alçakgönüllülük, kibirlenmenin zıddıdır.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Ş EYMA ÖZÇEL İ K & EZG İ USTA 8\A 541 & 538 Ö Ğ RETMEN:SELMA ERASLAN
SINIF YÖNETİMİ “ÇOCUK EĞİTİMİ Mİ ANNE-BABA EĞİTİMİ Mİ?”
İÇTİMAİ(TOPLUMSAL) GÖREVLER
KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
ÜNİTE 2 TÖVBE VE BAĞIŞLAMA.
İKİLEMELER.
ÖNYARGI Hazırlayan : F.Büşra ÖZGÜN Değerler Eğitimi Merkezi.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
Kartal Şehit Er Serhat Şanlı Ortaokulu Öğrencilerinin hazırlamış olduğu Emek Vermekle alakalı şiir-yazı ve resimlerimiz…
Kulağınıza küpe olacak sözler.
- MEŞHUR 20 PARADOKS (Aykırı düşünce)
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
Mehmet AYDOĞAN Nusaybin Emire Gözü Anadolu Lisesi
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE ADİL OLMA.
Bahar geldi mi başka şey dinler miyim ?                                                                     Bahar geldi mi başka şey dinler miyim.
Şimdi sen SU olduğunu düşün.
Adalet mülkün temelidir.
Hazırlayan:Asuman Ezgi
3. Sempatik ve Esprili Konuşmak
İslam’da Bilginin Kaynakları
2. Nezaket.
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
Bir zamanlar bir ağaç varmış
HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi
İlahi Kitaplara İman -Allah Niçin Vahiy Göndermiştir?
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
MERHAMET VE ADALET.
251.b. Sana bakîyorum. 1.Sana bakîyorum Rabbim, Sana bakîyorum Rabbim, Arkama bakmadan! (:Izlerim yolunu, Rabbim, Izlerim sevincile Rabbim, Izlerim durmadam,
ADALETİN DİNİMİZDEKİ YERİ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
ADALETLI OLMAK.
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Nesneler tam anlamıyla hizalanmıyorsa,
dİn kültürü ve ahlak bİlgİsİ
8.Sınıf /1.ünite KAZA ve KADER Hazırlayan:Serpil AKTAŞ.
İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİ
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
İBADET VE NAMAZ EY İNSANLAR! İBADET EDİN. (BAKARA SURESİ, 21)
ADALET NEDİR? Adalet, zulmetmemek, hak sahibine hakkını vermek, haklılık ve hakka uygunluk gibi manalara gelmektedir.
ETİK DEĞERLER SUNUMU
Bedevi ~ Öykü ~ “Mal cimrilerde, Silah korkaklarda,
BU SÖZLER SİZE TANIDIK GELİYOR MU? Hep onun tarafını tutuyorsunuz. Ben de abim kadar harçlık istiyorum. Ö ğ retmenim hep ona söz hakkı veriyorsunuz.
Sunum transkripti:

DEĞERLER EĞİTİMİ ADALET SUNUSU BEDRİYE ATICI 7.Sınıf - 258

ADALET NEDİR? Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayırt edilmesi adaletle sağlanır. Bu anlamda herhangi bir durumun adil (adaletli) olup olmadığından söz edilebilir. Adalet kavramı temelde hukuk kurallarına uygunluğu içerir. Öte yandan, adalet insanların toplum içindeki davranışlarıyla ilgili olduğundan ahlak ve din kurallarıyla da ilişkilidir. Adalet; kısaca haklılık ve hakka uygunluktur. Öznel anlamda adalet, herkesin hakkını tanıma konusunda değişmez ve kesin istektir. Nesnel anlamda adalet, karşıt çıkarlar arasında hakka (hukuka) uygun bir denkliktir, eşitlik düşüncesidir.

ADALET İLE İLGİLİ SÖZLER Adaletin hedef ve gayesi eşitliği sağlamaktır." (İhering) "Hukuk ile medeniyet ve kültürleri arasında ahenk kuramayan cemiyetler bedbahttırlar.” (Falih Rıfkı Atay) "Mal cimride, silah korkaklarda, karar da zayıflarda olursa düzen bozuktur." (Hz. Ebubekir) "İnsanlara karşı ne zorbalığa başvurun, ne de ezilip büzülün. En etkili yol, hem güçlü hem vicdanlı olmaktır.“( Anonim) "Suçlunun beraat ettiği yerde yargıç hüküm giyer". (Anonim) "Dünyanın en tehlikeli yaratığı sadece hukuk bilen hukukçudur" (Anonim) "Adalet hissi insanlarda doğuştan mevcuttur." (Çiçero)

"Hukuk ilmi mukaddes bir şeydir "Hukuk ilmi mukaddes bir şeydir. Kıymetini para ile ölçmek onu çok aşağılatmak olur." Ulpinnus "Adaletin küçüldüğü ülkelerde, büyük olan artık suçlulardır." Anonim "Adalet topaldır, ağır yürür fakat gideceği yere er geç varır." Mirabeau "Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz." Anonim "Eşitlik arayan mezara gitmeli." Alman atasözü "Adalet ancak hakikatten, saadet ancak adaletten doğabilir." Anatole France "Haklarımız görevlerimizi yerine getirdikçe artar." Anonim "Haklı olduğunuza inanıyorsanız, sakin olmayı başarabilirsiniz." Bud Holiday "Adaletin kuvvetli, kuvvetlinin de adil olması gerekir. " Pascal "Davalının aptalı, derdini mübaşire anlatırmış." Kilis sözü

Adalet ile ilgili hikaye Bir Gün ; Hz Musa İbadetini Bitirdikten Sonra Bir Ağacın Altına Oturur. Hemen Yakınındaki Çeşmeyi Seyrederken , Atlı Bir Savaşçının Çeşmeye Geldiğini Görür. Savaşçı Su İçmek İçin Eğildiğinde Boynundaki Altın Kesesini Islanmasın Diye Çıkarır Çeşme Başına Bırakır. Suyunu İçtikten Sonra Altın Kesesini Unutur Ve Yoluna Devam Eder. Hemen Arkasından Hoplaya Zıplaya Bir Çocuk Gelir. Tam Su İçecekken Altın Kesesin Farkeder Ve Hiç Düşünmeden Alır ve Uzaklaşır. Çocuğun Arkasından Çok Yaşlı Bir İhtiyar inleyerek Su İçmeye Gelir. Bu Arada Altın Kesesini Su Başında Unutan Savaşçı Keseyi Almak İçin Çeşmeye Doğru Yaklaşır. Fakat Çeşme Başında Hiç Bir Şey Bulamaz... Hemen Yanındaki Yaşlı Adamın Boğazına Sarılır Ve Altın Kesesini Vermesini İster. İhtiyar Ne Kadar "Ben Almadım" Dese de Savaşçıyı İkna Edemez. İyice Sinirlenen Savaşçı Kılıcını Çeker Ve Yaşlı Adamı Oracıkta Öldürür. Olan Biteni Gören Musa ''Ey Rabbim Bu Nasıl Bir Adalettir'' der.. "Ben Hiç Bir Şey Bilmiyorum.. Senin İşine sual olmaz ama ben anlamadım" Der. Bu isyana benzer açıklıktaki sözlere karşılık Rab şöyle seslenir :

''Ey Musa ; Ben Sana Benim İşlerimi Anlayacak Kadar Akıl Vermedim ki , sen Benim hakkımda yorum Yapıyorsun? Ama Kalbinin Yatışması İçin gerçek Şudur : Savaşçı O Küçük Çocuğun Babasının Malını Yağmalamıştı. Ölen İhtiyar İse Gençliğinde Çok Güçlü Bir Adamdı Ama Bir Hiç Uğruna Bir Köylüyü Öldürmüştü. O İhtiyarı Öldüren Savaşçı İşte O Köylünün Oğludur.. Ey Benim Gafil Kulum Şimdi Tövbe Et Çünkü Benim Adaletim İşte Bu Kadar Açıktır."(Alintidir)

ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR (HZ. ÖMER)