KESİKLİ ÜRETİMDE SÜREÇ YÖNETİMİ VE ÜRETİM PLANLAMANIN YAZILIM DESTEĞİ İLE YAPILMASI Tuğrul Tamtürk –Tekstil Yük. Müh. İbrahim Büket – Tekstil Müh. www.enfotek.com.tr.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARGE MAS
Advertisements

ALPER LAÇİN SERDAR TAŞAN
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
PYO PROJE Y Ö NETİM OFİSİ Mühendislik Müşavirlik ve Uluslararası İç ve Dış Tic.Ltd.Şti. Doğru Kararı, Doğru Zamanda Verebilmeniz İçin…
Restaurant Yönetim Sistemi
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
TERZİ USULÜ VE SİPARİŞ ESASLI İŞ MODELİNDE ÇİZELGELEME İHTİYACI
2 3 ÜST YÖNETİMİN LİDERLİĞİNDE, TAKIM HALİNDE BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA, İŞLETME PROBLEMLERİNE GÖRE ÇÖZÜM BULUNMASIDIR. 4.
Doküman Yönetimi Yazı ş ma ve İ statistik Sistemi.
EXPORTAY’11.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Ender Topuz Ford Otosan - Yazılım mimarı
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
CPM MASTER ERP Kalite Yönetimi
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
Projenin Yürütülmesi ve KAPANIŞ
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
E-İhale, Elektronik İhale veya Online İhale sistemi B2B (şirketler arası ticaret) alanında kullanılan bir satınalma yöntemidir. Bir Alıcı şirketin ve.
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında lider, önce ve yenilikçi olmayı kendisine vizyon edinmiş olan AIBIS; Türkiye, Almanya ve Suudi Arabistan’da.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
ERP KONSEPT EĞİTİMİ.
Anket Geliştirme.
ERP Projelendirme Süreci
Projeler.meb.gov.tr Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010.
Fonksiyonel Bakış Açısıyla Sistemler
Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) Ramazan ÖZKAN Bilgisayar Mühendisi (23-26 Mart 2015) Manavgat.
Tetkik Aşamaları Vildan MEVSİM.
Korkut KOÇAK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
Elektrik ve doğalgaz sektöründe saha servis yönetimi anlayışı değişiyor. ARENA Saha Hizmetleri ve İş Gücü Yönetimi.
Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
İzmir İl MEM ARGE Kamu İdareleri için Stratejik Planlama Kılavuzu (Hazırlık Çalışmaları)
STRATEJİK PLANLAMA HAZIRLIK AŞAMASI.
Denetim ve Ruhsatlandırma Uygulaması
Bilişim sistemlerinin türleri
İşletmelerde Bilişim Sistemleri
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
ÖĞRENME AMAÇLARI Çeşitli veri toplama yöntemlerinin avantaj ve dezavantajlarını anlamak. Kişisel görüşme, telefonla anket ve çevrim içi anketleri.
Kurumsal ve Gelişmiş Stratejik Planlama Çözümü.
MRP (Malzeme İhtiyaç Planlama)
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Faaliyet Planlamasının Yapılması
KEMAL DÜNDAR BARIŞ ÖZTÜRK
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
Manufacturing Planning and Control – İmalat/Üretim Planlama ve Kontrol
Hakkımızda 2000’li Yılların sonunda Şirketlere Muhasebesel, Finansal ve Ticari konularda hizmet sağlamak amacıyla yola çıkmış bir grubuz. İlk sağladığımız.
FABRİKA VE PROSES TASARIMI
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
KURUMSAL KAYNAK PLANLAMA Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sisteminin gelişimi:
Chapter 8 Vollmann, Berry, Whybark, Jacobs
 Bir projeyi yönetmek üzere görevlendirilen ve projeyi, mümkün olan en yüksek üretkenlik, en düşük belirsizlik ve risk ile yürütmekten sorumlu kişidir.
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
SAĞLIK SİSTEMLERİNİN VE HİZMETLERİNİN YENİDEN ÖRGÜTLENMESİ VE PLANLANMASI Prof. Dr. Haydar Sur Biruni Üniversitesi Öğretim Üyesi.
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
STRATEJİK PLANLAMA.
TKY UYGULAMASI.
Şirketlerde Finansal Değişim Yönetimi
ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.
PROJE YÖNETİMİ.
Focus Performans ve Proje Yönetim Sistemi
PLANLAMANIN TAMAMLANMASI VE DENETİM PROGRAMLARININ HAZIRLANMASI
İŞLETMEDE BİLGİ SİSTEMLERİ
Sunum transkripti:

KESİKLİ ÜRETİMDE SÜREÇ YÖNETİMİ VE ÜRETİM PLANLAMANIN YAZILIM DESTEĞİ İLE YAPILMASI Tuğrul Tamtürk –Tekstil Yük. Müh. İbrahim Büket – Tekstil Müh. www.enfotek.com.tr

Süreç Yönetimi Nedir? Hedefin belirlenmesi (Amaç, Zaman aralığı, Kaynaklar) İşlem adımlarının belirlenmesi, Yapılacak işlerin kaynak atamasının (görevlendirme) yapılması. Gerçekleşen işlemlere göre süreçin revize edilmesi. Ne? Nasıl? Ne zaman? Şu an neredeyim?

Süreç Yönetiminin Gerekliliği Basit üretimden kompleks üretim şekline... Tek kişiden, ekip çalışmasına... Proses odaklı ekiplerin oluşumu. Sadece son tarih için değil ara adımlar için hedefin belirlenmesi. Geçmişe yönelik değerlendirme ve iş iyileştirmesi.

Kesikli üretimde süreç yönetimi güçlükleri İş standardizasyonu gerekir. Paralel ve çok sayıda süreç planı oluşur. 100 sipariş x 5 renk x 20 malzeme = 10.000 İş/ay İşlemler birbirleri ile etkileşim halindedir. Onaylar, satınalma, kapasite planı Güncel verinin plana aktarılması ve plan revizyonun zordur.. Entegre yazılım gerekir. Order 1212 Order 1213 Order 1214 Order 1215 Order 1216 Order 1217

Süreç yönetimi yazılımı özellikleri İş süreçlerinin tamamını kapsayan modüllere sahip olmalı. Proje yönetim araçlarını, CPM hesaplama metotlarını desteklemeli. Çoklu plan ve çok kullanıcılı erişimi desteklemeli Plan oluşumu için baz plan hazırlamaya izin vermeli. Süreç kaydı girildiğinde, baz plan üzerinden yeni süreç planı oluşturulmalı. Yeni süreç planının kriterlere göre oluşturulması. İşlem ve süre değişimi, kaynak atamasının yapılması. Gerçekleşen işlemlerin yazılıma girişi yapıldığında ilgili süreç planının otomatik revizyonu. Kullanıcıların kendi süreçleri ile ilgili bilgilendirilmeleri.

ERP ile Süreç Planlama Enfotek 2000 yılından beri SP üzerinde ar-ge çalışmaları yapmaktadır.

ERP Temel Süreç İşlevleri Ürün, sipariş vb. planlarını oluşturur. İş kaynaklarını planlara paylaştırır. Ekibe iş listesi oluşturur. Üretim kapasite planlamasını sağlar. Gerçek veriler ile planı revize eder. Belirlenen kriterler aşıldığında uyarır. Ekip ve kişisel verim takibini sağlar

ERP ile Süreç Kurulumu Yazılımın kuruluşu Baz planın hazırlanması Kriterlerin belirlenmesi, veri ile ilişkilendirme Veri girişi anında planların oluşması Üretim kapasite planlaması Üretim takibi

ERP Mekanizması 1 Kurumun iş süreç modeli oluşumu Uzman, proje lideri ve planlama ekibi tarafından SÜREÇ BAZ PLANI oluşturulur Product A APS Product B Product C

ERP Süreç Takip Mekanizması 2 Kurumun genel tahmini planlarının oluşumu Sipariş geldiğinde, baz plan üzerinden yeni bir plan açılır, sipariş bilgilerine göre planı değiştirir. Plan işlemlerine kaynak ve süre ataması yapar. Baz Plan APS Ürün A

ERP Süreç Takip Mekanizması 3 Kurumun genel planlarının netleşmesi Merkezi planlama yeni planların süre ve kaynak atamalarını gözden geçirir.

ERP Süreç Takip Mekanizması 4 Planların ekibe bildirilmesi Çalışan A APS Çalışan B ÇalışanC

ERP Süreç Takip Mekanizması 5 Plan detayını alması, Kullanıcının kendi işlerini plana eklemesi Çalışan A EDS4 İş Listesi ile Çalışan A’ya Başlaması gereken işler Devam eden işler Bitmesi gereken işler Tamamlanmış işler Bildirilir.

ERP Süreç Takip Mekanizması 6 Planların veri tetiklemesi ile revizyonu EDS4 kullanıcıların veri girişlerine göre gerçekleşen işleri algılar İşlemlerin gerçekleşen başlama/bitiş tarihini doldurur. EDS4’ün plan sunusu, gerçek tarihe göre planı revize eder. APS Çalışan A Gerçek başlama zamanı Plan gerçek duruma Göre revize edilir. Çalışan B Çalışan C Revize edilen işlemler ekibe geri bildirilir.

ERP Süreç Takip Mekanizması 7 Kapasite hesabı ile detaylı süreç planlama

ERP Süreç Planı Faydaları Yaşayan Süreç Planlama Gerçekleştirilmiştir Yazılım, ürünler, siparişler, malzeme tedarik süreçleri, numunelerin her birisi için ayrı ayrı planların hızlı ve kolay bir şekilde oluşturulmasını sağlar. Binlerce işin organizasyonda dağılımı sağlanır ve yönetim, kısa bir takip ile kim, ne zaman, neyi yapacağını net bir şekilde görebilir. EDS4 gerçekleşen işlemleri gerçek zamanlı olarak planlara aktarır. Planlarda yapılan revizyonlar diğer planları anında etkiler, böylece planlar herzaman kesin bir doğruluğa sahip olur. Ekip takibi ve eşgüdümü EDS4 süreç planı takibi ile ekibin sürekli olarak yapılacak işlemlere konsantre olması ve eşgüdümü sağlanır. EDS4, işlemlerdeki gecikmeleri hesaplarak yönetime önemli takip kriterleri sunar. Tedarik Planlama EDS4, üretim kapasite planlaması ile üretim ve tedarikçilerin fazla yüklenmesini önler. Atıl kapasitenin erken farkedilmesini ve tedbir alınmasını sağlar

ERP Süreç Plan Sunumu

Sorular ve Tartışma Enfotek Endüstriyel Bilişim Teknolojileri Üretimi ve Danşmanlık San. Tic. A.Ş. www.enfotek.com.tr 0 232 765 90 50 İYTE Blok A1 No : 11 İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Urla İZMİR