ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Alptekin GÖKÇEYREK | Teknik Satış Danışmanı
Advertisements

E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
MS OFFICE powerpoınt 2013.
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Microsoft® Lync™ 2010 Ses ve Görüntü Eğitimi
MS OFFICE Access 2013.
SİSTEM YÖNETİMİ KOORDİNATÖRÜ
Ses Kayıt Sistemi.
IP PBX.
Microsoft® Lync™ 2010 Temsilci Eğitimi
Windows Live Messenger’dan Skype’a Geçiş
Windows Intune ile Modern Cihaz Yönetimi
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Office 365 ile İletişim Erdem Erdoğan | İş Ortakları Teknoloji Danışmanı
Yeni Nesil İletişim Sistemleri BTVizyon Sunumu –
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
Office 365 ve SharePoint Online'a Genel Bakış
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Eczane ve Finans Yönetimi Sunumu 2014
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Video için Hızlı Başvuru Kartı Görüntülü arama başlatma 1.Kişinin fotoğrafı üzerine gelin ve kamera düğmesini tıklatın. 2.Kişinin ekranında aramayı kabul.
İl Koordinasyon Bilgi Sistemi
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI. BAKANLIĞIMIZ PERSONELİNİN ADINA UZANTILI E-POSTA ADRESİ KULLANIMI.
MS Outlook İle E-Posta Haberleşmesi
M.E.B. E-KONFERANS SİSTEMİ ADOBE CONNECT KULLANIM SUNUSU
Atatürk Üniversitesi KKEF BÖTE-2
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
Ağ ve Sistem Yönetimi Şubesi
Microsoft Outlook 2010 Kurulumu
Merhaba ben Abdullah Alp ASLAN Globax Firması Yöneticisiyim
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
S CREENCAST - O - MATIC NEDIR ?  İnternet üzerinden ve bilgisayarınıza kurabileceğiniz oldukça pratik bir ekran kaydetme uygulamasıdır.  Windows, Mac.
Sesli arama denetimlerini kullanma Denetimlere erişim için telefon/mikrofon düğmesinin üzerine gelin: Aramayı beklemeye almak için Aramayı Beklet'i tıklatın.
1/18. 2/18 Formlarımız; Kullanıcı hesap formu, Özel hesap başvuru formu, Toplu kullanıcı hesap başvuru form olarak ayrılmıştır.
ADOBE CONNECT.
E-postanın nasıl kullanılır?
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
YAZILIM.
Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, Mebbis Şubesi 2012
Ekle Butonunu tıklayın.
Video için Hızlı Başvuru Görüntülü arama başlatma Kişiler listenizde, bir kişinin fotoğrafının üzerine gelin ve kamera simgesini tıklatın. Kişinizin ekranında.
© 2012 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır. Kişi ekleme Kişiler listeniz iletişiminizi basitleştirir ve sizin için en önemli kişilerin uygunluğunu.
Lync Windows Mağazası uygulaması için
Yeni Başlayan öğrencilerimiz için UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ TANITIMI
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Lync; Microsoft tarafından 2007 yılında ofis paketlerine dahil edilmiş anlık mesajlaşma yazılımının adıdır. Lync yazılımı Microsoft Office yazılımlarıyla.
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
Office ile ilgili diğer bilgiler Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT.
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
E-Posta Hesapları ve Anında Mesajlaşma Yazılımları
Office 365 Bulutta Lider Güvenlik ve Kullanım Barış Bilge Bekoğlu
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI
SERVER ÇEŞİTLERİ VE ARASINDAKİ FARKLAR
Microsoft Teams Uygulaması. Microsoft Teams Nedir ? Microsoft Teams, Office 365’te bulunan sohbet tabanlı bir çalışma alanıdır. Office 365’te, ekip içinde.
Sunum transkripti:

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Ağ ve Sistem Yönetimi Şube Müdürlüğü LYNC altyapısı Salih ERTUĞRUL Sistem Yöneticisi

İçerik Lync nedir? OCS ile Lync arasındaki farklar. Lync kullanmadaki avantajlar. Lync’in sağladığı kolaylıklar. Lync 2013 ayarlamaları. Akıllı telefonlar ve Lync 2013 Lync ile toplantı yapma. Lync 2013 Uygulama.

Lync Nedir? Microsoft Lync Server, sesli iletişimi, anlık mesajlaşma (IM), sesli - görüntülü iletişimi ve çevrimiçi konferansları daha zengin bir hale getiren tek bir ara yüz sunar. Lync, çalıştığınız kişilerle aranızdaki sanal bağlantıdır. İster anlık mesajlaşmayla, ister sesli ve görüntülü görüşerek, ister web konferansıyla üzerinden iletişimin her yöntemi Lync ile mümkündür. http://vimeo.com/27574820 videosu Lync ile neler yapabileceğimizi göstermektedir.

Lync Kullanmadaki avantajlar. 1-Maliyetleri düşürme -         Mesajlaşma maliyetlerini düşürme -         Seyahat masraflarını azaltma -         Telefon ve sesli konferans masraflarını düşürme -         Emlak ve tesis masraflarını azaltma -         İletişim Sistemleri Giderlerini azaltma 2-İş Sonuçlarını İyileştirme -         Birey ve ekip üretkenliğini geliştirme -         Projeleri daha hızlı tamamlama -         Hizmet döngüsünü kısaltma -         Talep ve sorunlarını daha hızlı çözme

Lync Kullanmadaki avantajlar. Temel Avantajlar 1- Kullanım kolaylığı ve microsoft office hızlı adaptasyon 2- İletişimin birleşmesiyle azalan masraflar 3- Diğer sistemlerle birlikte çalışabilme olanaklarıyla kolaylaşan yaygınlaştırma ve geçiş Temel Özellikler 1- Anlık mesajlaşma ve iletişim durum bilgisi 2- Sesli,görüntülü konferans ve web konferansı 3- Kurumsal ses ve telefon altyapısı

Lync’in sağladığı kolaylıklar. Sağladığı Kolaylıklar -          Lync ile kullanıcıların durum ve yer bilgilerini görebiliriz.. -          Contact card ile kullanıcının bütün iletişim bilgilerini görebiliriz. -          Her kullanıcı hangi iletişim bilgilerini kimlerle paylaşabileceğini seçebilmektedir. -          Anlık mesajlaşmalar sürekli loglanmakta, ve trafik https üzerinden yapılmaktadır. -          İletişim geçmişi görüntülenebilip, kalındığı yerden devam edebilmektedir. -          Var olan santrallerle entegre edilebilmekte, sıfırdan Lync için santral kurulabilmektedir. -          Sesli e-posta alıp – gönderebiliyoruz. -          Çağrı iletme imkanımız bulunmaktadır. Cep telefonumuza gelen bir çağrıyı lync aramasına yönlendirebiliyoruz. Aynı şekilde lync aramalarını cep telefonuma yönlendirebiliyoruz. -          Gelen bir çağrıyı birisini davet ederek konferans araması haline getirebiliyoruz.

Lync’in sağladığı kolaylıklar. - Lync üzerinden HD standart ile görüntülü konuşma yapabiliyoruz. -          Görüntülü konuşma sırasında bir powerpoint sunumunu lync üzerinden katılımcılarla paylaşıp bu görüşmeyi canlı konferans haline getirebilmekteyiz. -          Konferans sırasında katılımcılara yetkiler verip sunumu yönetmesine izin verebilmekteyiz. -          Sürükle – bırak yöntemi ile konferansa istediğimiz kişileri dahil edebiliyoruz. -          Konferansı kayıt edebiliyoruz. Kayıtları sharepoint, file server da yayınlayabiliyoruz. -          Konferans sırasında beyaz tahta uygulaması ile katılımcılar istediği şekilde fikirlerini paylaşabilmektedir. -          Konferans sırasında anket uygulaması oluşturup sonuçlarını alabiliyoruz. -          Kurum isterse Lync ile Windows Live Messenger,Gtalk gibi programlarla entegre edebilir. -          İki farklı kurumun Lync e sahip olduğunu düşünürsek aynı ortamdaymış gibi Lync kullanabiliyorlar. -          Oluşturduğunuz toplantılara-konferanslara istenilirse dışarıdan bir katılımcı katılabilmektedir.

Lync 2013 ayarlamaları. Lync 2013 programını ftp://ftp.ormansu.gov.tr/BID/LisansliProgramlar/LYNC2013/ adresinden indirebilirsiniz. BT Sorumluları öncelikle bulundukları bölge veya ilde lokal bir bilgisayara bu dosyayı çekip oradan diğer bilgisayarlara kurulum yapacaklardır. Bilgisayarınızın sahip olduğu işletim sistemi versiyonuna göre kurulum yapılmalıdır.

Kurulum yaptıktan sonra ayarlamalara geçebiliriz. Lync 2013 ayarlamaları. Kurulum yaptıktan sonra ayarlamalara geçebiliriz.

Lync 2013 ayarlamaları. Sağ üst tarafta bulunan seçenekler kısmından,araçlar,seçenekler takip edilerek

Genel ayarlar penceresine ulaşılır. Lync 2013 ayarlamaları. Genel ayarlar penceresine ulaşılır.

Lync seçeneklerinden en önemli kısımlardan birisi Arama İletmedir. Lync 2013 ayarlamaları. Lync seçeneklerinden en önemli kısımlardan birisi Arama İletmedir.

Akıllı telefonlar ve Lync 2013 Gerek lync 2010 ve gerekse de lync 2013 client uygulamalarının IOS ve Android uygulamaları vardır. Bu uygulamalar cep telefonlarına yüklendiğinde kişiler cep telefonları arasında sesli,görüntülü ve mesajlı iletişime geçebilirler. Santral entegrasyonu yapılan ortamlarda kişiler ortamdaki masa telefonlarına gelen aramaları cep telefonlarından yanıtlayabilirler. Cep telefonlarındaki Lync uygulaması açık olduğu sürece iş yerlerindeki bütün aramalarını cepten cevaplayabilirler. Cep telefonundaki lync uygulamasından Bakanlık merkezdeki birisinin masa telefonunu arayabilmek için 4 haneli telefonun numarasının çevrilmesi yeterlidir. Örneğin 5000

Akıllı telefonlar ve Lync 2013 Lync ekranında telefon sekmesinde bakanlıkta yada santral ektegrasyonu yapılmış başka bir yerdeki kişi numarası çevrilerek aranabilir.

Lync ile toplantı yapma. . Aynı şekilde kontak listesindeki bir kişi direk olarak sesli ve görüntülü görüşme yapılmak üzere aranabilir.

Lync ile toplantı yapma. . Lync 2013 to Lync2013 aramalarda sesli ve görüntülü görüşülebilir istenirse mail ile istenilen kişilerde görüşmeye katılabilirler.

Lync ile toplantı yapma. Görüşmelerin yapılabilmesi için her iki bilgisayarda da ses kartı, mikrofon ve kamera sisteminin olması gereklidir. Lync 2013 ile toplantı da yapılabilir. Bunun için Microsoft Outlook’tan yeni öğeler kısmından Lync Toplantı seçilerek devam edilir.

Lync ile toplantı yapma. Lync Toplantı seçeneğinden devam edildiğinde kime toplantı isteği göndermek istediğimiz, hangi saatler için istediğimiz şeklinde bilgiler sorulur. Gönderilen toplantı isteğinde kişiye bir mail gider. Mailde toplantının olduğu odaya yönlendirilen bir link bulunur.

Lync ile toplantı yapma. Toplantı yapılmak üzere kişiye gönderilen maildeki linki tıklayan kişinin bilgisayarında eğer daha önceden kurulu Lync 2013 varsa direk olarak açılıp ilgili toplantı salonuna bağlanılır. Toplantı salonuna bağlanmadan önce lobiye giriş yapılarak toplantı isteğini gönderen kişinin toplantı odasına kabul etmesi beklenir. Eğer toplantı isteği organizasyon dışında bir kişiye gönderilmiş ise ve kişinin bilgisayarında Lync 2013 yüklü değilse toplantı linki tıklandığında bilgisayarına yaklaşık 7 mb’lık bir program yüklenerek toplantı için gerekli ortam oluşturulur.

Lync Uygulaması Bu uygulamada cep telefonu ile, masa üstünde bulunan Lync Client’larının öncelikle sesli ve görüntülü konuşma yapması sağlacak, Masa üstünden gönderilecek toplantı isteği ile masaüstü ve cep telefonu arasında toplantı katılımı sağlanacaktır.

Soru ve Cevaplar Teşekkür Ederim.