Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Advertisements

Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Erasmus+ Eğitim,öğretim, gençlik ve spor konularında neler sağlıyor?
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Sabancı Vakfı Hibe Programı
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları Bütçe Sunumu PROGRAMI.
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
ERASMUS+ Sektörel Beceri Ortaklıkları
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Yapı ve Genel Prensipler Kültür Bilgi-Günü 2011.
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
Maliyet, Hacim, Kar Analizi
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
“Döner Sermaye ve Finans Akışı” Dokuz Eylül Üniversitesi
GRUNDTVIG 2 ÖĞRENME ORTAKLIKLARI. Öğrenme Ortaklıkları  Yetişkin eğitimi alanında çalışan kuruluşlar arasında KÜÇÜK ÖLÇEKLİ İŞBİRLİĞİ etkinlikleridir.
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
Türkiye / Bölüm II Her alışverişte para kazanın..
Mustafa Kemal Üniversitesi
Celil YAMAN Mesleki Eğitim Koordinatörü 12 Şubat 2014 İstanbul
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BOLU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BÖLÜMÜ PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri (
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
ERASMUS+ ( ) MESLEKİ EĞİTİM HAREKETLİLİK FAALİYETİ
1 AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tr Eylem 1.2- Gençlik Girişimleri 5 EYLEM 1- AVRUPA İÇİN GENÇLİK (Eylem.
ERASMUS+ SPOR Muhammet DEMİR Ocak Erasmus+ Spor: Hedefler Doping, şike, şiddet, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla mücadele Sporda iyi yönetişimi ve.
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans)
ERASMUS+ GRUNDTVIG (YETİŞKİN EĞİTİMİ)
Bütçe Formunun Doldurulması
Dönemi: Erasmus+ Nedir? Erasmus+ Programı, Avrupa Komisyonu’nun eğitim, öğretim, gençlik ve spor için önerdiği yeni programdır. Bireylerin;
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
Kültür Bilgi-Günü 2011 Kültür Programı Üçüncü ülkelerle işbirliği projelerii (Dizin 1.3.5)
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
a bright future lies ahead only when you take your step!
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
Günlük Haftalık /Günlük Aylık / Günlük Uzun Süreli TL TL Proje Tarihine Göre Fiyatlandırılacaktır TL TL
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
MALİYET MUHASEBESİ SAYFA:230 A:5-4 SORUSU VE ÇÖZÜMÜ
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
Life of minorities with us or alongside us?. KATILIMCI ÜLKELER ÇEK CUMHURİYETİ ( KOORDİNATÖR) TÜRKİYE (KATILIMCI ÜYE) POLONYA (KATILIMCI ÜYE) SLOVAKYA.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI LdV Mesleki Eğitim Programı Ortaklık Projeleri.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
BAŞA-BAŞ NOKTASI (BREAK EVEN POINT)
BİLİNÇLİ TÜKETİM ARİTMETİĞİ
NAZİLLİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AB PROJELER KOORDİNASYON EKİBİ
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Programı COMENIUS
ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
KA1- YETIŞKIN EĞITIMI PERSONELININ ÖĞRENME HAREKETLILIĞI KA2-YENILIK VE İYI UYGULAMALARıN DEĞIŞIMI IÇIN İŞBIRLIĞI.
ERASMUS Araştırma Geliştirme Birimi Projeler Koordinasyon Ekibi ERASMUS+ Bilgilendirme Sunusu T.C. EDİRNE VALİLİĞİ EDİRNE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Erasmus + Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar.
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Sunum transkripti:

Mesleki Eğitim Ögrenci ve Çalışan Hareketlilik Bütçeleri Katılımcı ve rafakatçi için seyahat edilecek ülkeye gidiş dönüş için Seyahat Edilen mesafe 100 ve 499 KM ise katılımcı başına 180 EUR Seyahat Edilen mesafe 500 ve1999 KM ise katılımcı başına 275 EUR Seyahat Edilen mesafe 2000 ve 2999 KM ise katılımcı başına 360 EUR Seyahat Edilen mesafe 3000 ve 3999 KM: ise katılımcı başına 530 EUR Seyahat Edilen mesafe 4000 ve 7999 KM ise katılıcı başına 820 EUR Seyahat Edilen mesafe 8000 KM ve daha fazlaysa kişi başına 1100 EUR ödenir.

İşletme Gideri İlk 100 kişi için 350 Euro, 100. kişiden sonra 200 Euro bu para,pedagojik, interkültürel ve dil becerilerini geliştirmek, programının daha verimli olabilmesini için kullanılır. Özel ihtiyaç sahiplerinin masrafların 100% oe kadar karşılanabilir, müracaat formuna finansal ihtiyaçlar belirtilmelidir

Mesleki Eğitim Öğrenciler Kişisel Katkı İlk 14 gün için A.2.1 nolu tablo da yer alan rakam 15. gün-60 gün arası A.2.1 nolu tablo daki rakamın %70 i 61. Günden 12 ay kadar A.2.1 nolu tablo daki rakamın %50 si kişi ve gün başına ödenir. Dil Yardımı : Hareketliliği 1-12 ay arasında değişen katılımcılar için 150 Euro olarak hesaplanır

Stratejik Ortaklıklar Bütçe Yıllık EUR (aylık EUR) Proje Yönetimi için (planlama, finans, koordinasyon, ortaklar arası iletişim) küçük ölçekli öğrenme, eğitme, staj malzemeleri, proje aktiviteleri ( sınıf alışmaları, gençlerle çalışma) enformasyon, promosyon, bilgi dağıtımı (broşür, web sayfası vb) masraflar için koordinatör ortağa aylık 500 Euro, diğer ortaklara aylık 250 Euro maksimum 2750 Euro faaliyet süresince ortaklara ve koordinatöre ödenir. Uluslar arası proje toplantı katılımları Uluslararası arası toplantı için ortak bir ülkede yapılacak toplantıya katılım seyahat ve harcırah masrafları. 100 ve 1999 km arası kişi başına 575 Euro, 2000km ve üstü için 760 Euro kişi başı ve yıllık olarak maksimum Euro, Başvuranlar toplantı ve katılımcı sayısı ihtiyacını başvuru da belirtmelidir.

Fikri Üretim Projenin somut üretimleri, (eğitim müfredatı, pedagojik ve gençliğe yönelik çalışma materyalleri, açık eğitim kaynakları, IT gereçleri, analizler, çalışmalar, öğretim metotları vs.) Tablo B1.1 müdürler için günlük olarak B1.2 araştırmacı/ öğretmen/ stajyer / genç çalışan için günlük olarak B1.3 teknisyen için günlük olarak B1.4 idari personel gülük olarak Proje müdürü ve idari kadro proje yürütme ve yönetim masraflarından karşılanır burada ayrımın dikkatli yapılması gerekir. B1 tablosu, program rehberi sayfa 105 bulunur.

Çarpan Etkinlik Projenin ürettiği fikri çıktıyı tanıtmaya yönelik ulusal ve uluslararası konferans, seminer, etkinliklere katılım maliyeti Ortak ülkelerde yapılan tanıtım faaliyetlerinin masrafları karşılanmaz. 100 Euro ulusal katılımcı için, 200 Euro uluslar arası katılımcı için toplam da Euro ödenir. Bu masraf ancak direk olarak fikri çıktı ile ilgiliyse ödenir. Olağanüstü maliyet: Direk olarak proje faaliyeti için satın alınan servis ve ürün bedeli Kabul edilebilir maliyetlerin %75 maksimum Euro olabilir, alınan servisin katılımcının icra edemediği bir faaliyet olması, ürün ise ofis malzemeleri yada katılımcının kullandığı eşyalar olamaz.

Özel İhtiyaç giderleri, başvuru formunda finansal sunumu yapılacaktır, 100 % Ödenir Seyahat Masrafları, katılım ı ve refakatçisinin aktivite alanına kadar gidiş ve dönüş masrafları, 100 ve 1999 km arası 275 Euro, 2000 km ve daha fazlası için 360 Euro Seyahatin sebebi ve projeye katkısı açıklanmalıdır. Kişisel Katkı : proje faaliyetinde yer alan çalışanlara ödenen harcırah : Uzun dönemli eğitmenlik, ve ya uzun dönemli hareketlilik : İlk 14 gün için B1.5 Tablosundaki rakam, 15 ve 60. gün arası B1.6 deki rakam. 61. günden 12 aya kadar B1.7 tablo da ki rakamlar günlük olarak ödenir. Kısa süreli eğitmen için : ilk 14 gün için 100 Euro, gün arası 70 Euro ödenir.