ANNIE OAKLEY Gerçek ismi: Phoebe Ann Oakley Moses

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Esra YAVUZ (Atatürk iöo.)
Advertisements

babasının bizzat Mustafa Kemal olduğunu,
Matematikçi,astronot , filozof ve şair olarak bilinen ÖMER HAYYAM Tarihçilerin verdiği bilgiye göre 1048 yılında Nişabur(İran) kentinde doğdu. (Doğum.
Sadece bir rastlantı mı ...?
Acaba Şu Anda Saat Kaç?.
En sevilen komplo teorisi: “Ay”a iniş gerçek mi?”
AŞK VE GURUR.
NASA.
Bilim Adamı Albert Einstein.
Mustafa Seyit Sutüven SUTÜVEN.
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.
NASA EĞİTİM PROGRAMI Aralık 2012 Manhattan Adası’nın güneyinde kalan kısımdadır. Aynı zamanda burası ticaretin ve politikanın merkezidir. NASA.
Sessiz tanık … İran – Irak savaşı FOTOGRAFLAR: RAMAZAN ÖZTÜRK SESSİZ TANIK İRAN – IRAK SAVAŞI.
NASA. Nasa Eğitim Programı Apple Store, New York Apple’ın 5 th Avenue’daki görülmesi gereken dükkanıdır.
TÜRKLERDE HUKUK SİSTEMİ
RONI MARGULIES. şair yazar tercüman azınlık İstanbullu savaş karşıtı gazeteci Sosyalist İktisat doktoru.
 Melville 1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu.  Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi.  Babası arkasında yüklü bir borç bırakarak vefat etti.  Babasının.
BU RESİM SİZE NE ANLATIYOR? ? Bu deyim; kim tarafından, ne zaman ve niçin söylenmiş olabilir? Defterine yazınız.
Paralarımız Sultan UÇAN.
KİŞİLER Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
ERNEST MILLER HEMINGWAY.
GÖKTÜRK DEVLETİ VE EĞİTİM.
Emily Brontë. Emily Jane Brontë ( ) Romantizm akımının en güçlü eserlerinden birini yazmış İngiliz edebiyatçı. Emily Jane Brontë ( )
HAYATI GÜZELLEŞTİRMENİN KURALLARI 1 İNSANLARA BEKLEDİKLERİNDEN FAZLASINI VERİN VE BUNU GÖNÜLDEN YAPIN.
Doğumu ve Ailesi Kont Lev Nikolayeviç Tolstoy, 28 Ağustos 1828'da Rusya'nın Tula bölgesinde, ailesine ait geniş topraklarda dünyaya geldi Tolstoy ailesi,
Göktürklerde Eğitim.
Your name GuyDeMaupassant Hayatı&Eserleri. your name ~Hayatı~ Guy de Maupassant 5 Ağustos 1850 yılında Fransa’da doğmuştur. Doğum belgesinde Tourville-sur-Arques’da.
21 Şubat :00 15:30 KOÜ Toplum Ruh Sağlığı Birimi sunuyor Yakın ilişkilerimizde PATRON kim? KOÜ Toplum Ruh Sağlığı Birimi sunuyor 2011’de YAKIN İLİŞKİLERİMİZE.
Ziya Gökalp (23 Mart Ekim 1924).
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
Henry James Hayatı Ve Eserleri
William Shakespeare ( )
Hazırlayan : Serap ÖNAL Resim İş Öğretmenliği 2. Sınıf 1. Öğretim
► 19 Ocak 1809’da Boston’da dünyaya geldi. ► Küçük yaşlarda annesini kaybetmesi üzerine John Allan tarafından evlat edinilen Edgar, 1815 yılında Allan’lar.
DEĞERLER KULÜBÜ İSTİKRARLI OMAK
SUÇ ve CEZA DOSTOYEVSKİ
Edebiyat kendimizi daha iyi anlamamıza nasıl yardım eder?
Charlotte Brontë, 21 Nisan 1816’da Yorkshire, İngiltere’de doğdu
ÖFKE VE ÖN YARGI Birbirlerini çok seven, fakir oldukları kadar kimsesiz bir çift yaşardı.
HEKİMLİĞE HAZIRLIK PROJESİ GRUP A1 GRUP A1 “İNSANLIĞA RAĞMEN” “İNSANLIĞA RAĞMEN”
JACK LONDON
Anneler Anneler ANNELİK ÜZERİNE DÜŞÜNCELER ANNELİK ÜZERİNE DÜŞÜNCELER ♫ Lütfen sesi açıp tıklayınız...!
Yakın ilişkilerimizde PATRON kim? KOÜ Toplum Ruh Sağlığı Birimi sunuyor 2011’de YAKIN İLİŞKİLERİMİZE YAKINDAN BAKIYORUZ - 2 Kocaeli Üniversitesi Anıtpark.
Ailemizdeki Lider.
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
PHYSICAL APPEARANCE (DIŞ GÖRÜNÜŞ)
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
tanıyor musunuz? tanıtmışlardır ya pekiii bunları tanıyor musunuz?
Strange News 1 TURKISH EASY READERS FOR BEGINNERS Dem Turkish Center
HAKAN GÜNER yılında, Stokholm'de sehrinde dogdu. Nobel, San Remo'da 1896 yılında beyin kanaması sonucu öldü. İsveçli bilim adamıdır.
Hoş geldiniz – Welcome Hoş bulduk. Synopsis of Your Feedback for Fall’11 Most of the people agreed with the idea of having tuition Most of the people.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 17 Mart 2009 Salı Matematik =10 6+4= -4=6 -6=4 7+5=12.
 Attack on itan adlı japon dizisinde insaların titalara karşı verdiği savaşı anlatıyor, Eren adlı ana karakter 40 metrelik duvarlar arasındaki bir.
ANTİKA Eski model otomobillerin dizilerde, filmlerde gösterilip ilgi görmesi üzerine mailce grubu üyelerinden nisa hanım mailce grubu üyeleri.
Kaybetsem de Vazgeçmem
ÇOCUK VE SUÇ.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
ONUR ÜNLÜ.
TOKİ TURGUT ÖZAL İMAM HATİP ORTAOKULU
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
William Wyler Hayatı ve Filmleri
-Piyanist- Roman Polanski
BÖLÜM : Uluslararası İlişkiler DERS ADI : Türk Diplomasi Tarihi ÖĞRETMEN.
Western / kovboy filmleri
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM / DOĞU VE GÜNEY DÜŞMANA DİRENİYOR
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
YILI LONDRA Hawking ailesi Londra’da bulunduğu sıralarda ikinci dünya savaşı gündemdeydi. Babası Frank Hawking bir biyoloji uzmanı, annesi.
Josef STALİN’İN Kimdir?
2018 Mart Ayı Film Gösterimi /08. 03
Sunum transkripti:

ANNIE OAKLEY Gerçek ismi: Phoebe Ann Oakley Moses Doğumu-ölümü: 1860 – 1926 Keskin nişancı, gösteri nişancısı, Buffalo Bill’in “Vahşi Batı” gösterisinde yer aldı Ölüm sebebi: İleri derecede kansızlık

ARKANSAS TOM JONES Gerçek ismi: Roy Daugherty Doğumu-ölümü: 1870 - 1924 Kanunsuz. Wild Bunch çetesinin üyesi Ölüm sebebi: Missouri’de bir kanun adamı ile çatışırken vuruldu

“BAT” MASTERSON Gerçek ismi William Barclay Masterson Doğumu-ölümü 1853 – 1921 Silahşör, kumarbaz, şerif Wyatt Earp’ ün yardımcısı, gazete yazarı Ölüm sebebi Kalp krizi Bat Masterson (solda) ve Wyatt Earp

BELLE STARR Gerçek ismi Myra Belle Shirley Reed Starr Doğumu-ölümü 1848 – 1889 Kanunsuz, at hırsızı, viski kaçakçısı Ölüm sebebi Komşu bir çifllikten dönerken pusuya düşürüldü. Yere düştükten sonra bile vücuduna defalarca ateş edilmişti. Erkek arkadaşı, Cherokee kızılderili kökenli Blue Duck

“BIG JIM” COURTRIGHT Gerçek ismi Timothy Isaiah Courtright Doğumu-ölümü 1848 – 1887 Kanun adamı, (sonra) kanunsuz, silahşör Uzun saçları ile tanındığı için Long Hair Jim de denilirdi. Ölüm sebebi Duelloda Luke Short tarafından vuruldu. Silahını çekerken bir an için saatinin zincirine takıldığından hızlı hareket edemedi

BILL DOOLIN Gerçek ismi William Doolin Doğumu-ölümü 1858 - 1896 Haydut, tren ve banka soyguncusu, bir ara Dalton çetesine de katıldı Ölüm sebebi Şerif Heck Thomas tarafından öldürüldü

BILL PICKETT Gerçek ismi William Pickett Doğumu-ölümü 1870 - 1932 Rodeo kovboyu, rodeo oyunlarının çeşitli türlerini ilk uygulayanlardan Ölüm sebebi Bir atın tekmesi kafasına geldi ve hayatını kaybetti BILL PICKETT

BILLY THE KID Gerçek ismi William Henry McCarty (William H.Bonney lakabıyla da bilinir) Doğumu-ölümü 1859 - 1881 Silahşör, kanunsuz, çete lideri İlk cinayetini 18 yaşında işledi Ölüm sebebi Şerif Pat Garrett tarafından öldürüldü. Nasıl öldürüldüğü konusunda çeşitli söylentiler vardır. Bir söylentiye göre karanlıkta silahsızken vurulmuştur Kanunsuzlar yanyana, soldan sağa: Billy The Kid, Doc Holliday, Jesse James, Charles Bowdre (Doc Holliday kanun adamı saflarına geçti)

Billy The Kid ve Jesse Evans çetesi Billy’nin öldürdüklerinden birinin mezarı

BLACK BART “POET” Gerçek ismi Charles E. Bolles Doğumu-ölümü 1829 – 1888 (?) Kibarlığı ve şiire düşkünlüğü ile tanınan posta arabası soyguncusu. Bazı soygunlarından sonra şiir bıraktığı için şair olarak ünlenmiştir. Ölüm sebebi En son 1888 Şubat’ında bir otelde görüldükten sonra ortadan kayboldu. Bart’ın bıraktığı şiirlerden biri (1877) I've labored long and hard for bread, For honor, and for riches, But on my corns too long you've tread, You fine-haired sons of bitches.

“BLACK JACK” KETCHUM Gerçek ismi Thomas Edward Ketchum Doğumu-ölümü 1863 - 1901 Önceleri sıradan bir kovboyken sonradan tren soygunculuğuna ve cinayetlere başladı. Hole In The Wall çetesine katıldı. Ölüm sebebi 26 Nisan 1901’de asıldı.

BOB FORD Gerçek ismi Robert Newton Ford Doğumu-ölümü 1862 - 1892 Kanunsuz, banka soyguncusu. Kendi çete lideri Jesse James’i öldürmesiyle tanınır. Ölüm sebebi Kendisine ait olan salonda Edward O’Kelley tarafından vurularak öldürüldü. Şahitlere göre sırtı dönüktü. O’Kelley’in “Merhaba Bob” dediğini duyunca kim olduğunu anlamak için döndü. O’Kelley hiç şans tanımadan iki elindeki silahları ateşledi ve öldürdü. Belki Tanrı’nın adaleti diye buna denir; çünkü kendisi de Jesse James’i silahsızken sırtından vurarak öldürmüştü. BOB FORD

BUFFALO BILL Gerçek ismi William Frederick Cody Doğumu-ölümü 1846 - 1917 Eski bir Amerikan askeri, bizon avcısı ve gösteri patronu. Kendine ait “Wild West Show” isimli bir sirki olduğu için hakkında en çok belge ve kayıt bulunan şahıslardan biridir. Ölüm sebebi : Böbrek yetmezliği

BUTCH CASSIDY & SUNDANCE KID Robert LeRoy Parker 1866-1908 Soyguncu, Wild Bunch çetesinin lideri Sundance Kid Harry Alonzo Longabaugh 1867-1908 Soyguncu, Cassidy’nin ortağı Wild Bunch çetesi: Sundance Kid, Will Carver, Ben Kilpatrick, Kid Curry, Butch Cassidy Her ikisi de Bolivya’daki bir banka soygununun ardından sığındıkları ufak bir kasabada yerel polis tarafından kuşatılıp öldürüldüler.

CALAMITY JANE Gerçek ismi Martha Jane Cannary Doğumu-ölümü 1852 - 1903 Keskin nişancı, maden arayıcısı, kumarbaz, küfürbaz ve ileri derecede alkolik Ölüm sebebi : Alkolizm CALAMITY JANE

CAPTAIN BILL MCDONALD Gerçek ismi Charles Goodnight Doğumu-ölümü 1836 - 1929 El Paso, Columbus Texas gibi son derece belalı bölgelerde şeriflik, Ranger’lik yapmış başarılı bir kanun adamı. ABD başkanları Theodore Roosevelt ve Woodrow Wilson’un da kişisel koruyuculuğunu yapmıştır. Ölüm sebebi : Zatürre

CHARLIE SIRINGO Gerçek ismi Charles Angelo Siringo Doğumu-ölümü 1855 - 1928 Kanun adamı, Pinkerton Ulusal Dedektiflik Ajansı için çalışan dedektif. Wild Bunch çete üyelerinin yakalanmasını sağlamış, çete liderleri ise baskıdan dolayı Bolivya’ya kaçmışlardır. Ölüm sebebi : Bronşit

“CURLY BILL” BROCIUS Gerçek ismi William Brocius Doğumu-ölümü 1845 – 1882 (?) Silahşör, at hırsızı, kanunsuz. Arizona bölgesinde en çok hadise çıkaran, soygun yapan bir haydut olarak korkutucu üne sahiptir. Ölüm sebebi : Wyatt Earp tarafından öldürüldü. Bazı araştırmacılara göre bu bir şehir efsanesi olup Brocius bölge dışına kaçmayı başarmıştır.

DALTON ÇETESİ (veya) DALTON KARDEŞLER Aralarında Dalton ailesinden olmayanların da bulunduğu soygun ve cinayet çetesi. Banka ve tren soygunlarında uzmanlaşmışlardı. Başlangıçta başka kişilerin çetelerinde çalışırlarken, sonra kendi çetelerini kurdular. Çeteye Gratton “Grat” Dalton, Bob Dalton ve Emmett Dalton katıldı. Bir diğer kardeş William M. “Bill” Dalton ise Wild Bunch çetesinde kanunsuz işlerine devam etti. En büyükleri olan Frank Dalton bir kanun adamı olarak yaşadı.

Bob Dalton Robert Rennick Dalton 1869 -1892 Banka soygunu yaparken vuruldu. Grat Dalton Gratton Hanley Dalton 1861-1892 Banka soygunu yaparken vuruldu Emmett Dalton 1871-1937 Aldığı 23 kurşun yarasına rağmen yaşadı. Hapishanede 14 yıl geçirdikten sonra bir aktör olarak öldü. Bill Dalton William Marion Dalton 1866-1894 Evini kuşatan kanun adamları tarafından öldürüldü Bill Power William Todd Power (??? – 1892) Banka soygunu yaparken vuruldu Frank Dalton 1859-1887 Cesur bir kanun adamı olarak yaşadı. At hırsızları ile girdiği bir çatışmada öldürüldü.

DOC HOLLIDAY Gerçek ismi John Henry Holliday Doğumu-ölümü 1851 - 1887 Kumarbaz, silahşör ve dişçi. Amerikan tarihindeki en meşhur çatışmalardan biri olan O.K. Corral (Tombstone, Arizona) çatışmasında bulunmuştur. Çatışma saat 15.00 sularında gerçekleşmiş, kanunsuzlar Billy Clayton, Tom McLaury, kardeşi Frank McLaury’e karşılık kanun adamları Virgil Earp, kardeşleri Morgan ve Wyatt Earp, destek olarak Doc Holliday bulunmuşlardır. Bu çatışma bölgedeki otorite boşluğunun yavaş yavaş giderilmesi açısından bir dönüm noktasıdır. Ölüm sebebi : Verem

JESSE JAMES Gerçek ismi Jesse Woodson James Doğumu-ölümü 1847 - 1882 Banka ve tren soyguncusu, katil. Clement çetesinin üyesi. Sağlığında bile büyük bir üne kavuşmuş, ölümünün ardından ismi bir efsaneye dönüşmüştür. Kardeşi ile birlikte iç savaşta Konfederasyon kuvvetleri tarafında çarpışmışlar, savaş sonrası posta arabası, banka ve tren soygunculuğuna başlamışlardır. Halk arasında James’in fakirlere yardım eden bir tür Robin Hood olduğu söylentilerine karşılık araştırmacılar bunun doğru olmadığını belirtmişlerdir. Ölüm sebebi : Robert Ford tarafından arkadan vuruldu. Yan resim :Jesse James ve kardeşi Frank James

JOHN WESLEY HARDIN Gerçek ismi Aynı. Doğumu-ölümü 1853 - 1895 Silahşör, katil. 44 kişiyi öldürdüğü iddia edilmektedir. Küçük yaşlardan itibaren başı hep kanunla belada olmuş, cinayetleri ve karıştığı olaylar artınca bir halk kahramanına dönüşmüştür. Yakalandıktan sonra hapiste geçen yıllarında hukuk eğitimi almış ve bir hukukçu olma hayali kurmuştur. Ölüm sebebi : Hapisten çıktıktan sonra yerleştiği El Paso’daki bir salonda, suç işlemediği halde, muhtemelen ona kin güden bir kanun adamı tarafından sırtından vuruldu.

JOHNNY RINGO Gerçek ismi John Peters Ringo Doğumu-ölümü 1850 - 1882 Soyguncu, katil, Clanton çetesi üyesi. Özellikle Arizona bölgesindeki vukuatları ile ünlendi. Kendi döneminin en ünlü haydutları ile tanışmış ve çeşitli soygunlarda, kanun adamlarının veya kovboyların öldürülmesinde ismi geçmiştir. Ölüm sebebi : 14 Temmuz 1882’de West Turkey Creek vadisinde ölü bulundu. Cesedinin bulunduğu yere bir anıt dikildi. Bazıları onun Wyatt Earp, Doc Holliday, O’Rourke, Frank Leslie gibi isimlerden biri tarafından veya ortaklaşa öldürülmüş olduğunu düşünmektedir. JOHNNY RINGO Johnny Ringo’nun cesedinin bulunduğu yere dikilen anıt.

PAT GARRETT Gerçek ismi Patrick Floyd Garrett Doğumu-ölümü 1850 - 1908 New Mexico’da şerif, barmen, gümrük polisi Mc Carty çetesi üyelerinden birini öldürmüş, adamları ile birlikte diğerlerini yakalamıştır. Fakat asıl ününü Billy The Kid’i öldürerek kazanmıştır. Ölüm sebebi : Bir tartışmada öldürüldü PAT GARRETT

WILLIAM LONGLEY Gerçek ismi William Preston Longley Vahşi (Wild) Bill Longley olarak da bilinir. Doğumu-ölümü 1851 – 1878 Silah çekmekteki hızı ve ustalığı, acımasız karakteri, önceden kestirilemeyen tutarsız davranışları ile Batı’daki en ölümcül silahşörlerden biri olarak kabul edilir. En az 32 insanı öldürmekle suçlanmıştır. Ölüm sebebi: 11 Ekim 1878’de asıldı

WYATT EARP Gerçek ismi Wyatt Berry Stapp Earp Doğumu-ölümü 1848 - 1929 Çiftçilik, avcılık, madencilik, bar koruyuculuğu gibi çeşitli işler yapan Wyatt Earp, Arizone Tombstone’da ve Kansas Dodge City’de kanun koruyucu olduğu yıllarda büyük bir ün kazandı. Meşhur O.K.Corral çatışmasında bulundu. Çatışma tahminen sadece 30 saniye sürmüş ve iki kanunsuz öldürül- müştür. Kendisi ile yapılan bir söyleşide bir düzinenin üzerinde haydut ve hırsızı öldürdüğünü belirtmiştir Ölüm sebebi: Yaşlılık, doğal sebepler Dodge City kanun adamları. Ön, soldan sağa: Chass E. Bassett, Wyatt Earp, Frank McLein, Neil Brown. Arka, soldan sağa: W.H.Harris, Luke Short, Bat Masterson, W.F.Petillon

GÜNÜNÜZ AYDIN OLSUN Levent Ertürk levbaba@yahoo.com