15’leri Anmak Bizim İçin Ne Anlama Geliyor?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Atlantik baltasını, bu sefer taşa vurdu; Bu balta, bu taşı kesmez, çünkü O'nun adı Doğu; Yanındadır yoldaşları, Cumhuriyetin sağı - solu; Bu taşın altında.
Advertisements

Sol’da Bağımsız Ortak Aday Baskın Oran İstanbul, II. Bölge.
6 Nisan 2013 Cumartesi, Saat: Saalbau Griesheim Schwarzerlenweg Frankfurt Daha çok yolumuz var varmak için büyük aşkların menziline uğrayacağımız.
Öğrencileri, Prof. Murat Belge'ye "ders" verdi.
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
DEVRİM ERDEN “ CANIM TÜRKİYEM ” KLİP PROJESİ
NEŞET GÜNAL.
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
BAYRAMLARIMIZ Biz Türk’üz.Geleneklerimize bağlı bir milletiz.
Selman ALBAY Din Kül. ve Ahl. Bil.
SESLENİŞ Uğur Mumcu (Müzikli)
ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 ULUS GAZETESİ 15 Aralık 2008 Aslı DİNÇMAN.
Cenevre''de 1923 yılında 40 ülke delegelerinin toplanmasıyla "Uluslararası Çocukları Koruma Birliği" kuruldu ve sonradan UNISEF adını aldı.
KONU:23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Hayatı Eserleri Ödülleri
İŞÇİ ARKADAŞ ARTIK SENDİKALI OLMAK ÇOK KOLAY! e-devlete-devlet şifresi T.Maden-İş Sendikalı olmak Anayasal bir haktır. Sendika üyeleri kanunların koruması.
KONFERANS (Konferans Sonrası İmza Günü Yapılacaktır)
Türkiye’de Terör.
SAYGI SORUMLULUK ÖZGÜVEN YARDIMSEVERLİK
EKLER.
Okulu: 75.Yıl M. Akif Ersoy İlköğr. Okulu Süre:40 dakika Ders:Türkçe
013456… NUMARALAR Bizim, kullandığımız sayılar, (1, 2, 3, 4,...) Romen rakamlarıyla (algoritmalarıyla) (I; II; III; IV;...) farkını anlatmak.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi anlıyor ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
BU TOPRAĞIN DEĞERİ PROJESİ PROJE SONUÇ RAPORU 1. PROJEMİZİN SOSYAL YARARI: Projemiz hem partimize hem de emek grubuna sağlayacağı yarar bu projeyi seçmemizde.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İSTİKLAL KULESİ MÜDAFAİ HUKUK KULESİ HÜRRİYET KULESİ SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ KABARTMA KADIN HEYKEL GRUBU BASKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ ERKEK.
TÜRKLERDE EĞİTİM.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) La Mer / Claude Debussy La Mer / Claude Debussy.
Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül
Kadının Toplumdaki Yeri
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN.
 “Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar.”  CHP iktidarında; Aile sigortası.
Halk Kültürü Türkiye’deki Geleneksel giyim-kuşam-süsleme Hazırlayan:
MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
MÜLKİYE 75 ALBÜMÜ.
HERKES NE ZAMAN ÖLÜR ELBET GÜLÜNÜN SOLDUĞU AKŞAM TURGUT UYAR
Hoşgörü, her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiği kadar hoş görme durumudur. Hoşgörülü olabilmek için insanın öncelikle karşısındakini anlaması, ona.
Yaşlılara Saygı Haftası
YIKIN HEYKELLERİMİ.
KÜTÜPHANE VE İLGİ ALANI
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
Meksikalı sanatçı, duvarları konuşturan ressam
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
Çocuk Hakları Evrensel Bildirgesi
GÜNGÖREN ANADOLU LİSESİ DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMI
KUVAYIMİLLİYE ?? Türk milletinin bağımsız yaşama isteğinin ve vatanseverlik duygusunun eseri olarak ortaya çıkan bu direniş azmine denir. Milletimizin.
Sevdiğime söyle Hazırlayan ::: SAHİN65.
“Hizmet Yoluyla Barış” BAHÇEŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEMİ FAALİYETLERİ.
Ç İ N HALK CUMHUR İ YET İ SOSYAL İ ZM İ. TAR İ H İ Binlerce yıl süren hanedanlar yönetimi, 1912'de milliyetçilerin yönetimi ele geçirmesi ile son bulmuştur.1949'da.
SOSYALİZM NEDİR? Kara dayalı sistemindeki özel mülkiyet yerine ortak mülkiyetin, sermayeyi elinde tutan azınlık kitlenin kendi istekleri doğrultusunda.
Marksizm.
C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN.
Yirminci yüzyılın son dekadında emperyalizm ve işbirlikçileri tarafından katledilen Atatürkçülerin aziz anılarına… * “Atatürk’e Saldırmanın Dayanılmaz.
SSCB’NIN KURULUŞU VE BOLŞEVİK İHTİLALİ
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sanat, Spor ve Atatürk
Profesör Doktor CAN ALİ GÜRGÜÇ
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
Cumhuriyet Bayramınız
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
Siyaset Bilimi II 9. Hafta: milliyetçilik.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

15’leri Anmak Bizim İçin Ne Anlama Geliyor?

Naci Ortaç (71 yaşında, emekli) 1962 yılında işçi sınıfı mücadelesinde yerini aldı. Maden İş’te, Türkiye İşçi Partisi’nin kuruluşunda aktif çalıştı. 1974 yılında Türkiye Komünist Partisi üyesi oldu. Bugün de TKP üyesi.

İşçiler, köylüler, aydınlar, öğrenciler; genci, yaşlısı; kadını, erkeği; Kürd'ü, Türk'ü Mustafa Suphi ve yoldaşlarını unutmadılar.

Onlar, halkların geleceğini ışıtan birer yıldızdılar Onlar, halkların geleceğini ışıtan birer yıldızdılar. Karadeniz'de kahpece katledildiler, ama yok edilemediler. Biz onları günese gömdük.

Çaktıkları kıvılcımı yüreğimizde aleve dönüştürdük Çaktıkları kıvılcımı yüreğimizde aleve dönüştürdük. 15'lerin eserini, Türkiye Komünist Partisi'ni burjuvazinin her türlü zorbalığına rağmen 93 yıldır onurla yaşatıyoruz.

Kendisini solcu, sosyalist, komünist olarak tanımlayan herkesi 15'lerin partisi Türkiye Komünist Partisi'nde 15'lerin bayrağını yükseltmeye çağırıyorum.

Birleştikçe çoğalır, çoğaldıkça güçleniriz Birleştikçe çoğalır, çoğaldıkça güçleniriz. Hepinizi emperyalizme, kapitalizme, faşizme, ırkçılığa ve gericiliğe karşı barış, özgürlük ve sosyalizm için 15'lerin partisi, Türkiye Komünist Partisi'nde mücadeleye çağırıyorum.

Adil Sonkaya (75 yaşında, emekli) 1971’den itibaren işçi hareketinde aktif. Metal iş dalında, kömür madenlerinde, montajda çalıştı. 1975 yılında Türkiye Komünist Partisi üyesi oldu. Bugün de TKP üyesi.

Mustafa Suphi ve yoldaşları bu yıl yine Trabzon açıklarında, Karadeniz'e karanfiller atılarak anılacaklar. Bu karanlık cinayeti unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.

1920 geleneğine, o zorlu günlerde yoldaşlarımızın başardığına sahip çıkacağız. Komünistlerin birliğini savunacağız. Ve bir gün elbette başaracağız.

Yaşasın Komünistlerin birliği Yaşasın Komünistlerin birliği! Yaşasın, partimiz Türkiye Komünist Partisi!

Hamdi Maskar (68 yaşında, emekli) 1968’den itibaren işçi hareketinde aktif. Maden İş üyesi. Metal iş dalında kaynakçı olarak çalıştı. Ardından ofset matbaasında uzman işçi oldu. 1977 yılında Türkiye Komünist Partisi‘ne girdi. Bugün de TKP üyesi.

Kendisini Marksist-Leninist, Komünist olarak niteleyen herkes Mustafa Suphi geleneğine sahip çıkıyor. Çıkmalıdır da!

Ancak, bu geleneğe sahip çıkarken, onun başardığı işi de okuyup, öğrenmek, yapılana saygı göstermek ve onu bugünlere taşımak gerekiyor.

Mustafa Suphi, 40'dan fazla Komünist örgütü biraraya getirerek ve Komünistlerin birliğini sağlayarak kurdu Türkiye Komünist Partisi'ni.

Onun geleneğini yaşatmak, işte bu birliği savunmak ve onun için çaba göstermekle olur.

İşte tam da şu dönemde, Türkiye Komünist hareketinin buna gereksinimi var.

Yaşasın Komünistlerin birliği Yaşasın Komünistlerin birliği! Yaşasın, partimiz Türkiye Komünist Partisi!