Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cenevre''de 1923 yılında 40 ülke delegelerinin toplanmasıyla "Uluslararası Çocukları Koruma Birliği" kuruldu ve sonradan UNISEF adını aldı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cenevre''de 1923 yılında 40 ülke delegelerinin toplanmasıyla "Uluslararası Çocukları Koruma Birliği" kuruldu ve sonradan UNISEF adını aldı."— Sunum transkripti:

1

2 Cenevre''de 1923 yılında 40 ülke delegelerinin toplanmasıyla "Uluslararası Çocukları Koruma Birliği" kuruldu ve sonradan UNISEF adını aldı.

3 Çocukların hak ettiği bir hayatı elde edebilmeleri için iyi yetiştirilmeleri her anne baba için olduğu kadar "Çocuk Esirgeme Kurumu", "Çocuk Hakları Birliği", "UNISEF" gibi Çocuklar için kurulmuş milli ve uluslar arası örgütler için de önemlidir.

4 H Dünya Çocuk Hakları Günü BM''ye üye tüm ülkelerde aynı gün çocukların bakımı korunması ve yetiştirilmesi konularında yapılan etkinlikler ve sosyal faaliyetlerle birlikte kutlanır.

5 İnsanlığın huzuru, evrensel güzelleşme ve güvenliğin temini elbette geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza olan verdiğimiz değer ve onlar için göstereceğimiz gayret ve vefaya bağlıdır.Barış içinde yaşama, adil demokrat bir toplumda saygın bir birey olma kendisi ve mensubu olduğu milleti için sonrası tüm dünya insanlarının faydalanması için her kişinin ona takdir edilen hayatı kullanma hakkı vardır.

6 Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Resim Yarışması'nda Kazanan Resimler UNICEF'in sitesinde sergileniyor

7 Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu  her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla çocuklara yönelik resim yarışmasını düzenlemeyi gelenek haline getirdi. Çocuk Hakları Sözleşmesinin tanıtımı, çocukların hakları konusunda duyarlılık oluşturma ayrıca çocukların kendilerini en iyi ifade etme yolunun resim olduğunu düşünerek düzenlenen bu etkinlikte daha önceleri "nasıl bir dünya düşlüyorsunuz", "mutluluğun resmini çizer misiniz" konularını seçilmişti. Bu yıl ise çocuklardan  ADALETİN resmini çizmeleri istendi.

8 Yarışmada engelli çocukların tümüne ödüller verilerek onların sorunlarına dikkat çekilmeye çalışıldı. Bu yarışmadan sonra okullarda çocuk haklarının anlatılması konusunda talepler çoğaldı.

9

10

11

12

13

14

15

16 Dünya Çocuk Günü, kendi yaşadığımız zaman için değil onlara teslim edeceğimiz bir dünya için, uluslar arası milletlerin daha iyi bir dayanışma ve kardeşlik içinde olması gereken bir gündür. Unutmayalım ki çocuklar gördüklerini uygular ve büyüklerini taklit eder.


"Cenevre''de 1923 yılında 40 ülke delegelerinin toplanmasıyla "Uluslararası Çocukları Koruma Birliği" kuruldu ve sonradan UNISEF adını aldı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları