Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) La Mer / Claude Debussy La Mer / Claude Debussy.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) La Mer / Claude Debussy La Mer / Claude Debussy."— Sunum transkripti:

1

2 MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) La Mer / Claude Debussy La Mer / Claude Debussy

3

4

5 1923 yılında, Cumhuriyet ilan edilmeden önce, Atatürk’ü kapak yapan Time Dergisi, kalpaklı mareşal üniformalı fotoğrafının altına şunları yazmıştı: Mustafa Kemal Paşa Bir Türk nerede kendi kendisinin efendisidir? Sekizinci sayfadaki açıklama şöyledir: “ Kuşkusuz Mustafa Kemal Paşa çağdaş tarihin en büyük kişiliklerinden biridir. Güçlü önderliği sayesinde ulusal hareket yaşama geçmiştir.. Ve O, başarısıyla bir Türk’ün Anadolu’da kendi kendisinin efendisi olabileceğini kanıtlamıştır.”

6 UNESCO, üye 156 ülkenin oybirliği ile 1981 yılını, ATATÜRK YILI ilan ederken, kararın gerekçesinde, Atatürk şöyle tanımlanıyordu: ” Uluslararası anlayış ve barış yolunda çaba harcamış üstün bir kişi, olağanüstü bir devrimci, sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, insanlar arasında renk, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşsiz devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti‘nin kurucusu.....”

7 Albany, Batı Avustralya Wellington Yeni Zelanda

8 Canberra, Avustralya

9 Aşgabat, Türkmenistan

10 Kushimoto, Japonya.

11 San Diago, Şili Rölyefin bulunduğu anıt duvarın üzerindeki yazı: “ Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Vatanının fedakar ve sadık hizmetkarı, benzeri olmayan kahraman, milletin insanlık idealinin canlı misali.. Bütün hayatını Türk milletine vakfetmiş, milletine kendi ruhunu, ateşini vermiştir. Hatırası milletin ruhunu ateşli tutan sönmez bir meşale olarak yaşamaktadır.”

12 Amsterdam, Hollanda

13 Astana, Kazakistan Caracas, Venezuela

14 Havana, Küba

15 Mexico City, Meksika

16 Be'er Sheva, İsrail

17 Tel Aviv, İsrail

18 Issık Gölü, Kırgızistan Bişkek, Kırgızistan

19 Bükreş, Romanya

20 Paterson, ABD

21 MUSTAFA KEMAL‘İN GÖK YAZILARI Ben Mustafa Kemal, elimde tebeşir, Kocaman, Mavicek bebelerin, ak kızların, Taş ninelerin, çatal dedelerin gözleri, kocaman, Bir 10 Kasım gecesi Yazıyorum ateşten çağrımı karşınıza: -Ey Türk gençliği... Ben Mustafa Kemal, doyamadım haykırmaya, Şimdi destan ellerimle yazıyorum, Yeşiline suyun, Kuşun, Yelin, Yaprağın: “Ne Mutlu Türküm Diyene.” Ben Mustafa Kemal, önümde kırk bin köy, Kırk bin ovaya karşı bir tek dağ gibiyim Bayraklarım değerken evren bayraklarına şimdi, Elimde tebeşir Yazıyorum kara gecenin üstüne Yazıyorum armağanımı: “Övün, Çalış, Güven.” Fazıl Hüsnü DAĞLARCA

22 3 Ekim 1926, Sarayburnu, İstanbul (sağlığında dikilen ilk heykel)

23 Artvin Atatepe, Artvin

24 Buca, İzmir

25 Gazimagosa, KKTC

26 Kepez, Antalya

27 Belkahve, İzmir

28 Samsun

29 Ankara

30 Erzincan

31 Kocatepe, Afyon

32

33 Bizi yok etmek isteyen emperyalizme ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı milletçe savaşmayı uygun gören bir ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı milletçe savaşmayı uygun gören bir yolu izleyen insanlarız. yolu izleyen insanlarız.

34 NE SENDEN GEÇERİZ, NE SENİN ESERİNDEN.

35 T E H L İ K E N İ N FARKINDA MISINIZ ?


"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK (1881 – 1938) La Mer / Claude Debussy La Mer / Claude Debussy." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları