Online Resources From Oxford University Press.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Islamic Studies Online hakkında kısa bir açıklama sunmaktadır. •Oxford Islamic Studies.
Advertisements

Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
Hazırlayan Ebru SIRMACI
Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0.
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
EBSCOhost Elektronik Kitap Kullanıcı Kılavuzu Erişim Online Kullanım.
(Free Tokens) Kullanımı Wiley Online Library VTS
Avrupa Birliği, Avrupa Ülkeleri, ve bugünün Avrupa'sın da ki vatandaşlar, taraflar ve araştırmacılar üzerindeki konulara odaklanan artı değerli bir bilgi.
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Reference hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. •Oxford Reference ‘in ne olduğunu •Size.
MATHSCINET KULLANIM KILAVUZU
KONU: HAZIRLAYANIN : ADI: EMRE SOYADI: YILMAZ FAKÜLTE: FEN
Support.ebsco.com EBSCOhost Collection Manager Selector Accounts(Seçici Hesaplar) Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com Kullanım Klavuzu EBSCOhost üzerinden eBooks Arama
Bu menü, ILL, Katalog, Konu başlıkları, Kütüphane Yönergesi dışında kalan tüm sayfalarda aktiftir Araştırma sürecinizi kolaylaştırmak, kütüphane kaynaklarına.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
Başlangıç olarak informaworld™ Nasıl yeni bir informaworld™ hesabı açabilirim?Nasıl yeni bir informaworld™ hesabı açabilirim? Şifremi unutursam ne yapmalıyım?Şifremi.
ULAKB İ M ULUSAL VER İ TABANLARI EBSCOhost VERİ TABANI KULLANICI EĞİTİMİ.
Support.ebsco.com EBSCOhost Mobil Kullanıcı Kılavuzu.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
Kütüphanemizin Bibliyografya ve Süreli Yayınlar bölümündeki Bilimsel Dergilerin mevcut sayılarının içerdiği tüm makale bilgileri; Analitik Dergilerin 2007.
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford English Dictionary Online hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. Oxford English Dictionary’in.
Support.ebsco.com EBSCOhost Android Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu.
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Scholarship Online hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. Oxford Scholarship Online ‘in ne.
Support.ebsco.com Arama Sonuçları Listesi Kullanıcı Kılavuzu.
Support.ebsco.com EBSCOhost iPhone Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
Wiley İnterScience TUBİTAK-EKUAL & SAĞLIK BAKANLIĞI Eğitim Toplantısı Wiley InterScience
American Mathematical Society MathSciNet Mathematical Reviews
Springerlink.com Emel Kaynak Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ EĞİTİM TOPLANTISI.
Kullanıcı Kılavuzu AtoZ Admin’den Yayın Listesi İndirme
Bilgiye Erişimde Özgürlük. Açık Erişim Hareketi Akademik camia Ortak çıkarlar yaratmak Bilginin paylaşılması toplumsal bir harekettir.
Meryem FISTIKÇI. Kendi arşivini oluşturarak kendi “bilgi veritabanına” kolayca erişebilme, tarayabilme, ve erişilen yeni sonuçları kaydedebilme, İşbirliğini.
Oturum aç butonuna tıklayın.
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
Springerlink.com Emel KAYNAK Stm-Info Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
Elibrary.worldbank.org World Bank eLibrary Sunumu.
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
Cambridge Journals Online KISA KULLANIM REHBERİ Erişim Adresi:
Aralık İçerik Dil seçimi Sisteme giriş ve şifre değiştirme Basit katalog sorgulama Materyal yeri belirleme Materyal ayırtma (Rezerve etme) Gelişmiş.
Kullanıcı Kılavuzu: Hızlı İpuçları
ESER İSTEK KILAVUZU İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
EBSCOhost Android Uygulaması
Akademik Kütüphaneler için Basit Arama Kullanım Kılavuzu
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
EBSCOhost ile Tam Metin Makaleler
EBSCO eBooks Uygulaması
Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış
Kullanım Kılavuzu Kütüphane Oluşturma
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
EBSCOhost ile E-Kitap Okuma
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
EBSCOhost Sonuç Listesi
Kullanım Kılavuzu Kütüphane Oluşturma
Kullanıcı Kılavuzu Gelişmiş Arama support.ebsco.com.
EBSCO E-Kitaplarda Arama
Pratik kullanım rehberi
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
HİTİT ÜNİVERSİTESİ Akademİk açIk erİşİm sİstemİ
Veri Tabanı İçeriği Tarama Seçenekleri Basit Tarama Gelişmiş Tarama
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
Sunum transkripti:

Online Resources From Oxford University Press

Bu sunum Oxford Dergi Koleksiyonu hakkında kısa bir bilgi vermektedir. dergilerin ne olduğunu size nasıl yardım edebileceklerini içindeki bilgileri nasıl arayacağınızı anlatır. Bu sunum yaklaşık 7 dakika sürecektir.

Oxford Dergi Koleksiyonu akademik araştırmaları ön planda tutan, profesyoneller, kütüphaneler ve kullanıcıları için paha biçilemez bir kaynak olan, 230’un üzerinde dünyanın en prestijli ve en yetkili dergilerini içeren bir koleksiyondur.

Oxford Dergilerinin içeriğinin 2/3’ünden fazlası, çok çeşitli konularda yayın yapan dünyanın her yerindeki dernek yayınevleri ile işbirliği içerisinde oluşturulmaktadır. Bu işbirliği, kendi alanlarında en iyi ve en ileri düzeydeki araştırmaları içeren dergilerin yayınlanmasını sağlar.

Akademik misyonumuzun ayrılmaz bir parçası da dergileri genellikle etki faktörü sıralamasıyla belirlenmiş en yüksek kalitede yayınlamaktır. 2008 Dergi Atıf Raporları’na bakıldığında konularına göre Oxford Dergilerinin başlıkları ¼’ünden fazlası ilk %10’un içinde ¾’ünden fazlası ise ilk % 50’nin içinde yer almaktadır.

Bağımsız kütüphaneler ve konsorsiyum tüm dergi koleksiyonuna, ders paketine ya da 1996 yılına kadar olan içeriği kapsayan ihtiyaçları karşılamak üzere uyarlanan özelleştirilmiş uygun bir seçime abone olabilir. Lütfen kütüphanecinizle birlikte kütüphanenizdeki uygun başlıkların listesini kontrol ediniz.

1849’dan 1995’e kadar yayınlanan, her derginin 1. cilt, 1 1849’dan 1995’e kadar yayınlanan, her derginin 1.cilt, 1. sayısından itibaren tüm sayılarını kapsayan 4 milyon sayfadan fazla içerik Arşiv Koleksiyonu’nda bulunmaktadır.. Bu, Oxford Dergi Koleksiyonu aboneliğini mükemmel bir şekilde tamamlamaktadır. .

Bir dergiye ana sayfadaki alfabetik dergi listesi üzerinden,

A’dan Z’ye dergi kutusundaki dergi ismine tıklayarak,

ya da ilgili başlıkları biraraya getiren konu modülü aracılığıyla erişebilirsiniz. Makalelere ücretsiz erişim için, İlk 10 Editör’ün seçimi ‘ne dikkat ediniz.

Aramak için, kelimeyi ya da cümleyi kolayca hızlı arama kutusuna yazabilirsiniz. heart rate

Arama sonuçları sayfasından derginin ana sayfasına doğrudan ulaşabilir, makalenin özetini veya metnin tamamını görüntüleyebilirsiniz. Ya da arama sonuçlarını Kişisel Arşiv’inizde saklayabilir ve atıf yönetim programına indirebilirsiniz.

Tüm dergilere mobil aygıtlardan erişilebilir.

Bazı dergi ana sayfaları konularla taramanıza imkan verebilir ve hızlı ve gelişmiş içerik araştırması yapmanıza olanak sağlar.

Dijital ortamda makale’nin ulaşılabilirliğini sağlayan DOI numarası (Dijital Nesne Tanımlayıcıları)’na ulaşabilirsiniz. Magnetic resonance

Yazarlar ve anahtar kelimelerin diğer kaynaklarla bağlantılı olduğunu görebilirsiniz.. Özetleri... ...ve HTML ya da PDF formatındaki tüm metni görüntüleyin. Ek Bilgilere erişim imkanı bulunmaktadır.

Tüm şekil ve grafikler genişletilebilir ve dersler ve sunumlarda kullanmak için PowerPoint’e indirilebilir. Makale, yukarı ve aşağıya kaydırma olanağı ile bir sayfada görüntülenebilir. Sabit gezinme paneli her zaman ortada bulunur.

Referanslara yapılan çok sayıda eklemeler araştırmanız için ek akademik yollar sağlar.

‘My Account’ bölümü size kişisel hesabınız ve bu hesabınızın yönetimi için önemli bilgiler verir.

username Erişmek için, kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın. ***** Ya da dergi yönetim hizmetlerini kullanmaya başlamak için kayıt olun.

Çoklu hizmetler, faaliyetlerinizi yönetmenize ve önemli bilgileri toplamanıza yardımcı olur. Örneğin: Kullanım istatistikleri, abonelikler, ve diğerleri... Buradan ayrıca aboneliğiniz olan başlıklara ek olarak, açık erişimdeki yayınlar için ve diğer yayınların içindekiler sayfaları için alarm sisteminizi kurabilirsiniz.

Seçilen dergiler için içindekiler sayfalarına tıklayın, erişiminizi genişletin ya da her iki seçeneği de ayarlayın... x x

...ve uyarı tercihlerinizi kaydedin..

Uyarı tercihleriniz düzenlenebilir.

Atıfları takip edebilmek için derginin ana sayfasındaki uyarı servisine (ya da direk içeriğine) gitmelisiniz. Takip ettiğiniz her bir derginin yeni sayısında uygun içerik her bulunduğunda bir e-posta alacaksınız. Alternatif olarak RSS besleme kullanarak detayları doğrudan alabilirsiniz.

Bu sunum Oxford Dergi Koleksiyonu’nun yalnızca küçük bir kısmını anlatmaktadır. Dahası için: Dergilerle ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz. SSS’lere göz atabilirsiniz. Canlı online demo’ya katılabilirsiniz.. onlinemarketing@oup.com adresine e-posta atabilirsiniz.

Oxford University Press online kaynakları ile ilgili benzer sunumları, Librarian Resource Centre sayfasında bulabilirsiniz. www.oup.com/uk/academic/online/librarians

Oxford’un tüm online kaynaklarıyla ilgili daha fazla bilgi ve kurumsal ücretsiz deneme talep etmek için, lütfen acenteniz veya Oxford University Press ile iletişime geçiniz. Online Products, Oxford University Press Great Clarendon Street, Oxford, OX2 6DP onlineproducts@oup.com +44 (0) 1865 353705 +44 (0) 1865 353308