Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford English Dictionary Online hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. Oxford English Dictionary’in.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford English Dictionary Online hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. Oxford English Dictionary’in."— Sunum transkripti:

1

2 Online Resources From Oxford University Press

3 Bu sunum Oxford English Dictionary Online hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. Oxford English Dictionary’in ne olduğunu Size nasıl yardımcı olabileceğini Içindeki bilgileri nasıl arayacağınızı belirtir. Bu sunum yaklaşık 4 dakika sürecektir.

4 www.oed.com Oxford English Dictionary(OED), İngiliz dilinde bir otorite olarak kabul edilmektedir. İngilizce konuşan ülkeler üzerinde – geçmişte kullanılmış veya günümüzde kullanılan- 600.000 kelimenin anlamı, kökeni ve okunuşunu sunan eşsiz bir rehberdir. Her kelimenin tarihini ve 3 milyondan fazla örnekle İngiliz Dili’nin tarihteki 1.000 yıllık gelişimini takip eder. Basılı versiyonu 20 cilttir. 20 cildin online versiyonunun tüm içeriğine, ve buna ek olarak onbinlerce yeni ve gözden geçirilmiş girişe erişebilirsiniz.

5 www.oed.com Oxford English Dictionary artık:...Glasgow Üniversitesi İngiliz Dili Departmanı’nın 44 yıllık bir projesinin ardından ilk olarak 2009’da yayınlanan Historical Thesaurus of the OED’yi,…...dilin belirli bir alandaki gelişimini gösteren zaman çizelgelerini,…...en çok kullanılan alıntı kaynaklarını gösteren bir tabloyu,…... kişilerin kelimeleri ve araştırmalarını kaydedebilecekleri ve site tercihlerini ayarlayabilecekleri My OED bölümünü,…...ve araştırmaya yardımcı olacak diğer kaynaklara erişim için birçok bağlantıyı içermektedir.

6 www.oed.com Sitenin ana fonksiyonu olan kelime arama, hala oldukça kolay bir kullanıma sahiptir. whitesmith...hızlı arama kutusuna kelimeyi yazın ve GO tuşuna tıklayın.

7 www.oed.com

8 Alıntılarda belirtilen çalışmalar ve bu alıntıların yazarları ile ilgili linkleri ve bilgiyi bulabilirsiniz. Ayrıca kelimenin günümüzdeki kullanımını öğrenebilmek için Oxford Dictionaries Online’ a yönlendiren linkleri takip edebilirsiniz.

9 www.oed.com Kendiniz, örneğin, belirli bir konu alanıyla ilgili bir kelimenin dile girdiğini gösteren bir zaman çizelgesi oluşturabilirsiniz.

10 www.oed.com Dile 1049’dan önce girmiş kelimelerden son yarım asırda girmiş olanlara kadar, tıpla ilgili çeşitli 30.000’den fazla kelime.

11 www.oed.com OED’yi twitter üzerinden takip edebilirsiniz.

12 Bu sunum Oxford English Dictionary’nin yalnızca küçük bir kısmını anlatmaktadır. Daha fazla bilgi için: ürünün tamamına bakmak için buraya tıklayabilirsiniz. SSS’lere göz atabilirsiniz.SSS’lere göz atabilirsiniz Canlı online demo’ya katılabilirsiniz. onlinemarketing@oup.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.onlinemarketing@oup.com

13 Oxford University Press online kaynakları ile ilgili benzer sunumları, Librarian Resource Centre sayfasında bulabilirsiniz. www.oup.com/uk/academic/online/librarians

14 Oxford’un tüm online kaynaklarıyla ilgili daha fazla bilgi ve kurumsal ücretsiz deneme talep etmek için, lütfen acenteniz veya Oxford University Press ile iletişime geçiniz. Online Products, Oxford University Press Great Clarendon Street, Oxford, OX2 6DP onlineproducts@oup.com +44 (0) 1865 353705 +44 (0) 1865 353308


"Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford English Dictionary Online hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. Oxford English Dictionary’in." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları