AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

ERASMUS OFİSİ.
ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ FAALİYETLERİ yılında Erasmus Programı’na üye olarak başlangıç hibesi olan Euro alarak faaliyetlerimize.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
Erasmus+ Erasmus Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı Erasmus Kurum Koordinatörlüğü (Dh.1285)
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
ERASMUS Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) ERASMUS BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ Yrd. Doç. Dr. Burcu ERKMENYrd. Doç. Dr. Nihan KAHRAMAN.
Erasmus Hareketliliği
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
İŞLETME YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ KABULÜ.
Erasmus Hareketliliği Dönemi Gelen-Giden Öğrenci Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Şubat Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Süreci.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
LOGO Akdeniz Belediyeler Birliği Gençlik Bilgilendirmesi Sunumu Antalya Büyükşehir Belediyesi Eurodesk Temas Noktası.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Şubat Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Süreci.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER ve DEĞİŞİM.
ERASMUS’A VEDA VAKTİ Dış İlişkiler Ofisi
Genel Bilgilendirme Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Kurum Koordinatörü 07 Ekim 2009 Tanışma Toplantısı.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ ŞUBAT,
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
BAHAR DÖNEMİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Oryantasyon Toplantısı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 17 Nisan 2017 Erasmus+ Değişim Programı Uzm. Pınar UÇAK Nesibe ZİRZAKIRAN.
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Uluslararası İlişkiler ve Programlar Ofisi
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI
ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ Bilgilendirme Toplantısı.
Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS STAJ HAREKETLİLİGİ ORYANTASYON PROGRAMI
AKADEMİK YILI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü ERASMUS PROGRAMI ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Ankara Üniversitesi AB Eğitim Programları Koordinatörlüğü 27 Aralık 2013 / Ankara

HOŞGELDİNİZ…

-Erasmus programı ile öğrenim hareketliliğine katılabilmek için Ankara Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci (1 dönemde 30 kredi yükü olan öğrenci) olmak gerekir. - Öğrenim anlaşmalarınızda toplam 25- 35 AKTS’ lik ders seçmelisiniz. (Tüm yıl için 50 – 70) - Asgari not ortalaması: lisans için 2.20

ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİKLERİ KA1 : Learning mobility of individuals KA -1 Öğrenme Hareketliliği; Öğrenci Hareketliliği: - Ortak kurumlarda öğrenim görme - İşletmelerde/iş yerlerinde staj Tüm öğretim kademeleri + yeni mezunlar (staj) 3 - 12 ay süre öğrenim 2 - 12 ay süre staj Her bir öğrenim kademesinde ayrı ayrı 12 ay’a kadar

-Tüm öğrencilerimiz ile @ankara. edu -Tüm öğrencilerimiz ile @ankara.edu.tr mail adresleriyle irtibata geçilmektedir. -Yol haritaları maillerinize yollanacaktır. -İlgili vize türünü alarak gitmelisiniz. Yeşil pasaportu olanlar kesinlikle öğrenci vizesi almadan gitmesinler. - Ülkelerin vize koşullarını araştırınız.

-Gideceğiniz üniversitede İngilizce ders açılmayabilir -Gideceğiniz üniversitede İngilizce ders açılmayabilir. Üniversitenin ders kataloglarını iyi incelemelisiniz. -Unutmayın ki, orada alacağınız derslerden başarılı olduklarınız burada başarılı; başarısız olduklarınız ise başarısız olarak sayılacaktır. Akademik ortalamanızı değiştirmemesi için başarısız derslerinizin sayılmaması mümkün değildir.

-Gideceğiniz üniversitenin genelde yurt olanağı olacaktır -Gideceğiniz üniversitenin genelde yurt olanağı olacaktır. Karşı üniversiteden o zaman yurt başvuru formu talep edilecektir. Ancak bazen yurtlar dolabilir veya yurt olanağı olmayabilir. Bu durumda daha önce giden arkadaşlarınızdan bilgi alabilir veya konaklama koşullarını araştırabilirsiniz.

-Gitmeden önce Ankara Üniversitesi kayıt ücretiniz varsa yatırınız, yoksa boş kayıt formunu doldurarak koordinatörünüze veriniz. -Gideceğiniz üniversitede kesinlikle harç ücreti yatırmayacaksınız. Belli ekstralar için ücret talep edilebilmektedir.

-Seçilen öğrencilerimize TÖMER’de 1 kur ücretsiz yabancı dil desteği verilmektedir. Kursa kaydolup devamsızlık yapan öğrenciden kurs ücreti talep edilecektir. Kurslara kayıtlar başlamıştır. -Gideceğiniz ülkenin ana dilini öğrenme olanağınız var. EILC’ye (Erasmus Yoğun Dil Kursları) katılabilirsiniz. Detaylı bilgiyi erasmus.ankara.edu.tr adresinde duyurular bölümünde bulabilirsiniz.

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRECİ Seçildiğiniz ilan edildi ve Ofis tarafından bilgileriniz gideceğiniz üniversitelere mail ile gönderildi. Bundan sonra karşı üniversiteden gelecek bilgi mailleri neticesinde başvuru evraklarınızı hazırlamalısınız. Bilgi maili gelmediyse, karşı kurumun internet sitesinde ‘international office’ veya Erasmus başlığı altında başvuru koşullarına erişebilirsiniz. Başvurunuzu yaptıktan sonra gideceğiniz üniversiteden davet mektubu alacaksınız. Davet mektubundan sonra, buradaki işlemlerinize başlayacaksınız. Üniversitelerin son başvuru tarihlerine dikkat etmelisiniz.

Yenilikler; On-line dil desteği Başlangıç için 5 farklı dilde : DE, EN, ES, FR, IT Faaliyetten önce ve sonra değerlendirme Faaliyet süresince on-line dil kursu Diğer diller için hibe desteği

Program Ülkeleri Group 1 Programme Countries with higher living costs Austria, Denmark, Finland, France, Ireland, Italy, Lichtenstein, Norway, Sweden, Switzerland, United Kingdom Group 2 Programme Countries with medium living costs Belgium, Croatia ,Czech Republic, Cyprus, Germany, Greece, Iceland, Luxembourg, Netherlands, Portugal, Slovenia, Spain, Turkey Group 3 Programme Countries with lower living costs Bulgaria, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Malta, Poland, Romania, Slovakia, Former Yugoslav Republic of Macedonia

STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRECİ Öğrenim hareketliliğinde olduğu gibi bir başvuru süreci bulunmamaktadır. Öğrenci zaten staj hareketliliği ilanına başvururken gideceği kurum ile yazışmış ve davet mektubu almıştır.

HİBELER NASIL HESAPLANIR VE ÖDENİR? Erasmus Programı ile öğrenim görmeye veya staja gidecek bir öğrencinin ödemesinin yapılabilmesi için gitmeden önce tamamlanması gereken belgelerin tamamının AB Ofis’ine eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Hem staj hem öğrenim hareketliliği için hibe ödemesi 2 taksitte yapılır.

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HİBESİ NASIL HESAPLANIR? İlk taksit Davet mektubunda yazan süreye göre, toplam hibenin %80’i ödenir. İkinci taksit Dönüşte getirilecek katılım sertifikası ve pasaport giriş-çıkış tarihlerinin en kısa olanına göre, yeniden toplam hibe hesaplanır ve buna göre varsa geriye kalan tutar ödenir.

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HİBESİ NASIL HESAPLANIR? DİKKAT! %80 ödemenin ardından geriye kalan %20 hibe dönüş tarihlerinize göre yeniden hesaplanmaktadır. Bu sebeple, dönüş tarihlerinizin davet mektubunuzdaki ile aynı olması önemlidir. Davet mektubunda yer alan tarihten daha kısa sürede dönmeniz halinde %20 hibenizden kesinti olacaktır. Daha da erken dönmeniz halinde borçlu çıkabilirsiniz.

ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İÇİN ÖRNEK HESAPLAMA Almanya’ya gidecek bir öğrenci için: Almanya aylık hibe: 425 Avro Davet mektubu tarihleri: 01/10/2013-31/03/2014=6 ay 1.Toplam Hibe: 425*6=2550 Avro Taksit(%80): 2550*0.8=2040 Avro Taksit(%20): 2550-2040=510 Avro Dönüş tarihleri (katılım sertifikası ve pasaport tarihlerine göre en kısası):06/10/2013-20/02/2013 =4 ay 14 gün (4,5 ay) 2. Toplam Hibe:425*4,5= 1912,5 Avro Öğrencinin aldığı ilk ödeme (%80)= 2040 Avro Öğrencinin erken dönmesinden dolayı borcu çıkıyor: 2040-1912.5=127,5 Avro öğrenci tarafından geri ödenmeli.

STAJ HAREKETLİLİĞİ HİBESİ NASIL HESAPLANIR? Staj hareketliliği 3 tam ay olarak ödendiğinden ve aksi mümkün olmadığından, başta hesaplanan toplam hibe ve dönüşte alınacak %20 hibe baştan belli olmaktadır. İlk taksit 3 aylık toplam hibenin %80’i ödenir. İkinci taksit 3 aylık toplam hibenin %20’si ödenir.

STAJ HAREKETLİLİĞİ HİBESİ NASIL HESAPLANIR? DİKKAT! Staj hareketliliği 3 tam ay olmalıdır. 3 tam ayın altındaki staj süreleri kesinlikle hareketliliğinizin geçersiz olması anlamına gelmektedir ve aldığınız hibeyi iade etmenizi gerektirir. 3 tam ay 90 gün değildir. Bu sebeple, yeşil pasaport ile hareketlilik gerçekleştirilmemelidir. Örnek: 01/06/2013-01/09/2013 =92 gün

STAJ HAREKETLİLİĞİ İÇİN ÖRNEK HESAPLAMA Almanya’ya gidecek bir öğrenci için: Almanya aylık hibe: 425 Avro Davet mektubu tarihleri: 01/06/2013-01/09/2013=3 ay 1.Toplam Hibe: 425*3=1275 Avro Taksit(%80): 1275*0.8=1020 Avro Taksit(%20): 1275-1020=255 Avro

HANGİ DURUMLARDA HİBENİZ KESİLİR? ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ: Davet mektubundaki süreden daha kısa sürede döndüyseniz. Sorumluluklarınızı yerine getirmemekten dolayı derslerinizin 3’te 2’sinden başarısız olduysanız hibenin %20’si ödenmez(derslere ve sınavlara katılmama ve transkripte bunun bilgisinin bulunması). 3 ayın altında hareketlilik gerçekleştirdiyseniz hibenin tamamı geri alınır. 2. STAJ HAREKETLİLİĞİ

ERASMUS + (2014/2015-2020/2021) Staj hareketliliği minimum 2 ay. Hibeler değişebilir. Anlaşma metinleri yenileniyor. Dil yeterliliği şartı geliyor. Her öğrenim kademesinde ve toplamda 12’şer ay hareketliliklere katılım

SON BİR HATIRLATMA. -@ankara. edu. tr mail adreslerinizi ve erasmus SON BİR HATIRLATMA!!! -@ankara.edu.tr mail adreslerinizi ve erasmus.ankara.edu.tr internet sitemizi (özellikle duyurular ve seçkiler) sık sık takip ediniz. İYİ YOLCULUKLAR VE BAŞARILAR… 

AB EĞİTİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Kurumsal Koordinatör Prof. Dr AB EĞİTİM PROGRAMLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Kurumsal Koordinatör Prof.Dr.Sibel Süzen Tel: 203 30 74 e-mail: sibel@pharmacy.ankara.edu.tr AB Ofisi Adres: Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi Piri Reis Meydanı - ANKARA Tel: 380 03 33 212 60 40 / 2295 - 2297 Fax: 380 03 33 e-mail: euoffice@ankara.edu.tr