Pakistan'da Temmuz 2010'da muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde 2 bin kişi hayatını kaybetmiş ve ülke topraklarının 5'te 1'i sular altında kalmıştı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOĞAL KAYNAKLARIN KULLANIM ŞEKİLLERİ VE ETKİLERİ
Advertisements

ORMAN HAFTASI.
DEĞİŞİK YERLER VE FARKLI YAŞAMLAR
YAŞARKEN BAŞIMIZA GELEBİLECEK KÖTÜ OLAYLAR NELERDİR?
SU DAMLASININ ÖYKÜSÜ.
DOĞAL AFETLER.
Kazanım 5. Yaşadığı bölgede görülen bir afet ile bölgenin coğrafi özelliklerini ilişkilendirir.
ORMAN HAFTASI.
Doruk Yavuzkurt Diyaliz Makinesi
Işık kirliliği ve deniz kaplumbağaları
ÖĞRETİCİ METİN ÖRNEKLERİNİ OKUMA
ORMAN HAFTASI MART.
Çevremiz, bize emanet edilmiştir ve koruma sorumluluğumuz vardır. Yaratılıştaki binlerce hikmeti anlamadan, hayvanlara, bitkilere, toprağa, taşa, madenlere.
ÇEVRE.
Kazanım 6. Kültürümüzün sözlü ve yazılı öğelerinden yola çıkarak doğal afetlerin toplum hayatı üzerine etkilerini örneklendirir.
Ülkemizin Doğal Kaynakları
DOĞAL AFETLER VE KORUNMA YOLLARI
DOĞAL AFETLER.
ÇEVRE SORUNLARI hava, su, toprak
SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARINDA AĞAÇLANDIRMA VE TERASLAMANIN ÖNEMİ
DOĞAL AFETLER YENİ UFUKLAR.
Erozyon Nedir. Erozyonun Zararları Nelerdir
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
DOĞAL AFETLER VE KORUNMA YOLLARI
Afetlerin görüldüğü yerler ile coğrafi özellikler arasına ilişki vardır.
NEVŞEHİR COĞRAFYASI HAZIRLAYANLAR BAHAR KİRŞAN
GEZEGENİMİZ DÜNYA
DOĞAL AFETLERDEN KORUNMA YOLLARI DOĞAL AFETLER.
NOKTALAMA İŞARETLERİ ... ? . ‘’ , !.
YERKABUĞU NELERDEN OLUŞUR?
ZAMAN MAKİNES İ ZAMAN YOLCULUĞU.
HAYAT VE ANLAMI.
BALONUM OKUMA – ANLAMA.
Değerli Dostlar, bu haftasonu İç Anadolu’da bol bol kar yağdı. Yağış durunca dağlarda biraz gezinip Sizler için bazı görüntüleri yakaladım. Az laf, bol.
Prof. Dr. F. Kemal SÖNMEZ 17 KASIM 2009
HAYVANLAR HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER
Doğal ve Yapay Maddeler
KÜRESEL ISINMA FAHRİYE LİMAN 6/A 180.
7, 8 ve 9 Basamaklı Sayılar Bölükler
Maddenin Değişimi.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SAĞLIĞA ETKİLERİ
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
PAKİSTAN «Pak ülke». GENEL BİLGİLER BAĞIMSIZLIK: 1947’DE İNGİLTERE’DEN. 1956’DA İSLAM DEVLETİ. BAŞKENT: İSLAMABAD NÜFUS: EN BÜYÜK ŞEHİR: KARAÇİ.
Doğal Sayılar ve Okunuşları
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
BÖLÜKLER VE BASAMAKLAR
SOSYAL BİLGİLER ÜNİTE HEP BİRLİKTE. Bu amaçları gerçekleştirmek için gerekli teşkilatın oluşturulmasını, yasaların çıkmasını sağlamak ve gönüllü kuruluşların.
BUGÜNKÜ KONUMUZ DOĞAL AFETLER
HAZIR GIDALARIN ZARARLARI
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
İKİNCİ MEŞRUTİYET DÖNEMİNDE EĞİTİMİN GENEL ÖZELLİKLERİ
DOĞAL AFETLER HAZIRLAYAN :KADRİYE ÇELEBİ. DEPREM SEL.
ACİL DURUM YÖNETİMİ TEPE SAVUNMA VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ SANAYİ A.Ş.
EROZYON. HAZIRLAYANLAR: ZAHİDE İREM SARI, ÖZGE TÜLÜ, DENİZ ÜNLÜKAPLAN DERS:FEN BİLİMLERİ KONU:EROZYON ÖĞRETMEN:MUSTAFA ALİ ÇAPUT.
OKYANUSYA KITASI.
ÇEVRE.
MADDE VE DEĞİŞİM.
Sel nedir ? Selin en sık rastlanan sebebi kuvvetli ve uzun süreli yağıştır. Günümüzde rastlanılan en yaygın sebep ise; kuvvetli yağmur fırtınalarında drenaj.
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
KÜRESEL ISINMA (DÜNYAMIZ YOK OLUYOR ! ).
DOĞAL AFETLER.
P ESTISITLERIN INSAN VE ÇEVREYE ETKISI. Pestisit; zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddelerden.
İLBEY ☾★. Büyüklükleri ve yaşayan canlıları değişim gösteren bu biyomların en önemli besinini yağmur ve eriyen kar suları oluşturur. Pelajik bölge: Balık,
TERMIK SANTRALLER. Kısaca bilgi vermek gerekirse termik santraller buhar gücü ile enerji üreten yapılardır. Termik santralleri Enerji Geri Dönüşüm Santralleri.
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
ve Küresel İklim Değişimi
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN. KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
DOĞAL AFETLERLE İLGİLİ SUNUM.  Doğal Afet Nedir  Doğal afet kendiliğinden oluşan ve yeryüzünde aniden meydana gelen olayların tamamına denir. Doğal.
Sunum transkripti:

Pakistan'da Temmuz 2010'da muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde 2 bin kişi hayatını kaybetmiş ve ülke topraklarının 5'te 1'i sular altında kalmıştı. Gerek evlerin sular altında kalması, gerekse altyapının çökmesi nedeniyle 20 milyon kişinin doğrudan etkilendiği sellerde çok ilginç bir olay da yaşandı.

Pakistan'ın güneydoğusundaki Sindh bölgesinde, sel sularından kaçmak isteyen milyonlarca örümcek, çareyi ağaçlara tırmanmakta buldu. Ağaçlar, örümceklerin hayatını kurtardı kurtarmasına ama bu kez de kendileri bu işten zararlı çıktı. Örümcek sürüleri ağaçların üzerine ağ örmeye başlayınca ağaçlar bir anda görünmez hale geldi.

Bununla birlikte, bölge halkı, daha önce hiç karşılaşmadıkları bu durumun çok büyük bir yararını gördüklerini de belirtiyor. Sel nedeniyle birçok yerin hâlâ sularla kaplı olduğu ve bataklığa dönüştüğü göz önünde bulundurulduğunda, aşırı bir sivrisinek sorunu yaşanması bekleniyordu.

Ancak şu anda etrafta beklenenden çok daha az sivrisinek olması, bu haşerelerin, ağaçlardaki ağlara takılıp örümceklere yem olmalarına bağlanıyor. Böylece sıtma vakalarına karşı da doğal bir önlem alınmış oluyor.