Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin."— Sunum transkripti:

1

2 KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN

3 KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin tümü için kullanılan terimdir

4 SERA GAZI NEDİR? Küresel ısınmanın temel nedeni, özellikle sanayileşen ülkelerce yoğun olarak atmosfere salınan - karbondioksit (CO2) başta olmak üzere- sera gazlarıdır. Bu gazların yoğunluğunun artmasının sonucu olarak güneş ışınları atmosferde daha çok tutulur ve yeryüzü sıcaklığı artar.

5 KÜRESEL ISINMANIN ZARARLARI Bununla birlikte, dünya üzerinde üretilmiş enerjiyi kullanan herkes, basit bireysel önlemler alarak küresel ısınmaya kattığı yükü azaltabilir. -Asya'da 2020 yılında su sıkıntısı çeken kişi sayısı 1,2 milyar kişiye kadar yükselebilecek. -Ada devletlerde genellikle kıyılara inşa edilen uluslararası havaalanları ve yollar su altında kalabilecek.

6 KÜRESEL ISINMA’NIN SONUÇLARI SSıcak hava dalgaları, seller, kasırgalar, yangınlar, kuraklık ve bunların sebep olacağı hastalıklar yüzünden milyonlarca insan ölecek. DDünyadaki pek çok canlı türü yok olacak. BBitki örtüsü azalacak. Dünyanın büyük bölümü çöl olacak. KKüresel ısınmanın getireceği sıcak hava dalgaları, seller, kasırgalar, yangınlar ve kuraklık özellikle yoksulları çaresiz bırakacak. FFırtınalar, Pasifik bölgelerinde görülen doğa olayları, Muson yağmurları sayısı giderek artacak. DDeniz seviyesi yükselecek, birçok ülkenin deniz seviyesindeki bölümleri sular altında kalacak.

7 KÜRESEL ISINMAYI ENGELLEMEK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ  Ülkeler bazında geniş önlemlerin alınmalı.  Doğru enerji kaynaklarının kullanılması, fosil yakıttan uzak durulması bu önlemlerden birkaçı…  Kyoto Anlaşması, bu yöndeki en ciddi girişimdir. Ülkelerin karbon salınımlarına kısıtlama getirmiştir. Anlaşmayı imzalamayan ülke ise Amerika’dır.  Bununla birlikte, dünya üzerinde üretilmiş enerjiyi kullanan herkes, basit bireysel önlemler alarak küresel ısınmaya kattığı yükü azaltabilir.

8 KÜRESEL ıSıNMANıN ZARARLARı  PEK ÇOK ÖLÜMCÜL HASTALIK MİKROBU TAŞIYAN CANLILARIN ÇOĞALMASINA NEDEN OLDU  KÜRESEL ıSıNMA BIR ÇOK GÖLÜN YOK OLMASıNA SEBEP OLDU VE HALA DA OLMAYA DEVAM EDIYOR  TUZ GÖLÜ YOK OLUYOR VE BUZULLAR ERIYOR  İNSANLAR GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALıYOR  SULAR YÜKSELIYOR VE TARıM ALANLARı YOK OLUYOR NOT: BÖYLE GIDERSE INSANLARıN SONU GELECEK VE DÜNYA YOK OLACAK

9 BENIDINLEDIĞINIZ IÇIN TEŞEKKÜRLER MEHMETEREN IÇIN


"KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları