Özel Öğretim Yöntemleri Aktif Öğrenme Teknikleri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

Dün Bugün Gelecek Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2010, Aydın.
Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
Öğretimde Kullanılan Teknikler (3)
Eğitsel Yazılımların Değerlendirilmesi
hazırlayan: Jocelyne GIASSON
Fakültelerimiz nasıl birer doktor mezun etmeyi uygun görmektedir? The medical school faculty must define the objectives of its educational program. (LCME.
Topluma Hizmet Uygulamaları
OYALAR VE ANLATTIKLARI
Araştırmacı Öğretmenler Ebru Mugaloglu
“HİÇBİR GEMİ, SENİ KİTAPLAR KADAR UZAĞA GÖTÜREMEZ”
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
Bilgi ve İlişkilerin Gösterimi
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Kaynak Gösterme Teknikleri
Öğrencilerin birbirlerini tanımasına, görüşlerini, çözümlerini birebirleriyle paylaşmalarına el verişli yeni bir öğrenme tekniğidir.
VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ (Database Management Systems)
Flipped Class / Ters-Yüz Sınıflar
KART E Ş LE Ş T İ RME  NEDİR?  UYGULANMASI  AVANTAJLARI  DEZAVANTAJLARI  NEDİR?  UYGULANMASI  AVANTAJLARI  DEZAVANTAJLARI.
Öğretimde Kullanılan Yaklaşımlar (Stratejiler)
DUYGU KUMBARAMDA DOSTLUK BİRİKİYOR!
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Destekleyici Unsurlar Dr. Süleyman Sadi.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Görsel Materyallerin Katkıları Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
YANSITICI DÜŞÜNME.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Görsel Unsurlar Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU.
EĞİTİM SİSTEMİ VE ÖLÇMENİN SİSTEMDEKİ YERİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Öğretimde Görsel-İşitsel Araçlar Gerçek Eşyalar ve Modeller Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi,
WEB TABANLI ÖĞRENME ORTAMLARINDA ETKİLEŞİM
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
TESTLER. 2 Değerlendirme  Öğretim sürecindeki değerlendirme basamağı etkili öğretim için vazgeçilmezdir.  Değerlendirme; Konunun ne düzeyde anlaşıldığını.
Fen ve Teknoloji Derslerinde Öğretimin Planlanması
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
Danışman: Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Hazırlayan: Melike ELMEZ
YMT 222 SAYISAL ANALİZ (Bölüm 6b)
Probleme Dayalı Öğrenme Dr. Betül Kalender 3 Ocak 2009.
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
DERS: Sosyal Bilgiler ÜNTE: Uzaktaki Arkadaşlarım SINIF: 4/A
ÖĞRENME GALERİSİ.
Örnek Olay Yöntemi (Örnek Olay İncelemesi)
AKVARYUM TEKNİĞİ.
Makine Öğrenmesinde Yeni Problemler
BURADA HERKES ÖĞRETMEN
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. House of Lifelong Learning and Quality Assurance Thomas Gruber German Reference.
NEEDS ANALYSIS QUESTIONNAIRE. Nedime Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi 30 students 11th level.
Radyoyla ilgili meslekler Professions In Radio Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education.
NOT TUTMANIN PÜF NOKTALARI
Koç Üniversitesi Kütüphanesi Şubat 2010
Öğretim Yöntemleri Anlatım, Tartışma, Örnek Olay İncelemesi, Problem Çözme, Proje Temelli Öğretim, İşbirliğine Dayalı Öğretim, Gösterip Yaptırma..
BASAMAKLI ÖĞRETİM MODELİ
Malzeme Bilimi (MHN2110) Dersin Öğretim Üyesi
YENİ DÖNEM PROGRAMLAR HERKES İÇİN ERASMUS ‘ERASMUS for ALL ’ 6 Mayıs Ege Üniversitesi, İZMİR.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle.
YANSITICI DÜŞÜNME Dewey yansıtıcı düşünmeyi herhangi bir düşünce ya da bilgiyi ve onun amaçladığı sonuçlara ulaşmayı destekleyen bir bilgi yapısını etkin,
ARAÇLAR VE AÇIK-UÇLU ÖĞRENME ORTAMLARI
Mutluköy İlköğretim Okulu
Bilişim teknolajileri. ①①① ↕①↕① TEMEL KAVRAMLAR.
BEYİN FIRTINASI TEKNİĞİ
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Görsel Materyalleri Tasarlama Süreci Görsel Tasarımın Unsurları: Destekleyici Unsurlar Dr. Süleyman Sadi.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
BİTİRME PROJESİ SUNUMU ANA BAŞLIK Danışman: Yapan Kişi(ler)in İsmi
Zihin Haritalama Tekniği. 1.Kavramı merkeze yerleştirin.
DEDİKODU TEKNİĞİ VE ARKASI YARIN TEKNİĞİ. DEDİKODU TEKNİĞİ Öğrencilerin konuyu kavramaya çalışmasını o konuda düşünmelerini ve konu hakkında çeşitli fikirleri.
KONU : DOĞAL SAYILARLA ÇIKARMA İŞLEMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FLİPPED CLASSROOM. Öğrencilerin en iyi şekilde öğrenmelerini amaçlayarak, derslere gelmeden önce, öğretim görevlileri tarafından kendilerine sağlanmış.
Sunum transkripti:

Özel Öğretim Yöntemleri Aktif Öğrenme Teknikleri Soru Turu Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek

Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek Nerede Kullanırım ? Bir konunun sunumunda, netleştirilmesinde ve gözden geçirilmesinde kullanılabilir. Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek

Öğrecilere Ne Kazandırır ? Yazma Becerisi Soru Çıkarma Becerisi Açıklama Yapma Becerisi Değerlendirme Becerisi Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek

Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek Nasıl Uygularım ? Öğrencilerin boş kağıtlara konuyla ilgili sorularını ya da üzerinde durulmasını istedikleri kavramları yazar. Her öğrenci kağıdını sol tarafındaki arkadaşına iletir. Öğrenciler kendilerine gelen soru ya da kavramla ilgili düşüncelerini kağıda yazar. Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek

Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek Nasıl Uygularım ? Öğrenciler kağıtlarını tekrar solundakine verir. Gelen soru ya da kavramla ilgili düşüncelerini tekrar yazar. Bu işlemler tam bir tur attığında son bulur. Sorular ve yanıtlardaki tartışılacak noktalar sınıfça tartışılır. Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek

Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek

Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek

Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek

Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek KAYNAKLAR 200+ Active Learning Strategies and Projects for Engaging Students’ Multiple Intelligences Second Edition JAMES BELLANCE / November 2008 Active Learning and Teaching Methods for Key Stage 3 / NORTHEN IRELAND CURRİCULUM R.M. FELDER and R. BRENT (2003) “Learning by Doing”, Chem. Engr. Education www.ncsu.edu/felder-public/Columns/Active.pdf Active Learning Techniques for Large (and not so large) Classes Dr. LAURİE FATHE 2007 SENCER CONFERENCE Using Active Learning Techniques LINDA MORABLE, Ph.D. Açıkgöz, K. Ü. (2006). Aktif Öğrenme, Biliş Yayınevi, Ankara. Hüseyin Durmuş, Mehmet Tüfek