Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ (Database Management Systems)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ (Database Management Systems)"— Sunum transkripti:

1 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ (Database Management Systems)
Maltepe Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü

2 Dersin Genel Amacı Dersin amacı veritabanının temel kavramlarını, varlık-ilişki modeli, ilişkisel veri modelinin esasları, ilişkisel veritabanı tasarımı, normalizasyon ve türleri, ilişkisel cebir ve temel kavramlarını öğretmektir. Bu derste öğrenciler bir veritabanının adım adım nasıl tasarlanacağını öğreneceklerdir. Öğrenciler bir veritabanı projesi gerçekleştireceklerdir.

3 Planlanan Öğrenme Çıktıları ve Alt Beceriler:
Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler; Veritabanı temel kavramlarını bilir, İlişkisel veritabanı mantığını kavrar, Veritabanı tasarımını yapar, Yapısal sorgulama dilini öğrenir, Bir görsel programlama dili ile veritabanı arasındaki bağlantıyı gerçekleştirir. 

4 Dersin içeriği Veritabanı Sistemleri ve Temel Kavramlar, Veri Modelleri, İlişkisel Veritabanı Modeli, Varlık-İlişki Modeli, Veritabanı Tabloları ve Normalleştirme, SQL Yapısal Sorgulama Diline Giriş, SQL Operatörleri, İleri SELECT Sorgulamaları, Sanal Tablolar, İleri Dizi Operatörleri, SQL Fonksiyonları, DML İşlemleri, T-SQL İfadeleri, Kullanıcı Tanımlı Fonksiyonlar.

5 Ders Kitabı ve Yardımcı Kaynaklar
Peter Rob and Carlos Coronel, “Database Systems, Design, Implementation and Management (7th edition), Thomson Learning, 2007. Yaşar Gözüdeli, “Yazılımcılar için SQL Server 2005 ve Veritabanı Programlama”, 1. Baskı, Seçkin Yayınevi, 2008. Yardımcı Okumalar: Dr. Yalçın Özkan, “Veritabanı Sistemleri”, 2. Baskı, Alfa Yayınları, 2003.

6 Haftalık Ders Konuları:
Haftalar Tartışılacak/İşlenecek Konular 1. Hafta Ders Tanıtımı, Veritabanı Sistemleri ve Temel Kavramlar 2. Hafta Veri Modelleri 3. Hafta İlişkisel Veritabanı Modeli, , 1. Kısa Sınav 4. Hafta Varlık – İlişki Modeli 5. Hafta Veritabanı Tabloları ve Normalleştirme 6. Hafta SQL Yapısal Sorgulama Diline Giriş, 2. Kısa Sınav 7. Hafta SQL Operatörleri 8. Hafta İleri SELECT Sorgulamaları Vize Sınavı 9. Hafta Sanal Tablolar 10. Hafta İleri Dizi Operatörleri 11. Hafta SQL Fonksiyonları, 3. Kısa Sınav 12. Hafta DML İşlemleri 13. Hafta T-SQL İfadeleri 14. Hafta Kullanıcı Tanımlı Fonksiyonlar


"VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ (Database Management Systems)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları