Esin Kulaç, Erol Gürpınar, Meral Öncü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Nefize Gökmen, Ömer Deniz, Ayşe Yıldız
Advertisements

Amaç: Amaç: Tıp Fakültesi öğrencilerinin üniversiteye giriş başarısının dönem içerisindeki başarısıyla orantılı olup olmadığı her zaman bir soru işareti.
Güz Yrd. Doç.Dr. Zeynep Ocak
Probleme Dayalı Öğrenme -İki Yıllık Deneyim-
PROBLEME DAYALI ÖĞRENİMDE DEĞERLENDİRME
Yrd. Doç. Dr. Kemal DOYMUŞ K.K.E.F İlköğretim Bölümü
ANOVA (ANalysis Of Varyans)
Öğretim Görevlisi: Hasan Avcıoğlu Doç. Dr. Gönül Akçamete
Öz değerlendirme, Akran Değerlendirmesi ve Staj Notu Tutarlılıkları
PARAMETRİK HİPOTEZ TESTLERİ
TIP FAKÜLTESİ VE SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN BİRBİRLERİNE BAKIŞ AÇILARI.
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
Cihat Tetik, Erol Gürpınar, Esin Kulaç, Ilgaz Akdoğan, Sümer Mamaklı
NEDEN TIP FAKÜLTESİ. Derya SEZEN. , Aysun KELEŞOĞLU. , Emine KARAHAN
1. İki Yönlü ANOVA İki bağımsız değişkenin bir bağımlı değişken üzerine etkisini araştırırken bağımsız değişkenlerin bağımlı değişken üzerine etkilerini.
Eyvah Öğrenciler Küçüldü: Üniversite Öğrencilerinin Çok-Kullanıcılı Sanal Bir Bilgisayar Ortamında Bilgisayar Okuryazarlığı Eğitimi Alması Araş. Gör. Gonca.
TEMEL TIP BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİ İLE KLİNİK BİLİMLER ÖĞRENCİLERİ ARASINDA MESLEĞE BAKIŞ AÇISINDAN FARK VAR MIDIR? SUNANLAR: Batuhan TAVEL, Recep KAPLAN,
Farklılıkları İncelemeye Yönelik Analiz Teknikleri
A.Ü ARAŞTIRMA HASTANESİNE BAŞVURAN HASTALAR MEMNUN MU?
SPORUN OKUL BAŞARISI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
MEASUREMENT *Nazan SONDAÇ *Didem ATASEVEN *Halise ARGUÇ.
THY ANALİZLERİ Ki – Kare Testi
  İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hasan KARAL a*; İlknur REİSOĞLU b; Ebru GÜNAYDIN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi,
İKİDEN ÇOK (K) ÖRNEKLEM TESTLERİ
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISINDA
HANGİ ÖĞRENİM SİSTEMİ DAHA MEMNUN EDİCİ?
MUTLAK DEĞERLENDİRME Elif Tuba BEYDİLLİ.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDE DEPRESYON BELİRTİLERİ TAŞIMA DURUMU
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ ARASINDA BESLENME BİLGİ DÜZEYLERİ VE VÜCUT KİTLE İNDEKSİ AÇISINDAN FARK VAR MIDIR? İbrahim N. I. Abuawad1, Muhammed Abdullayev1,
14.ULUSAL TURİZM KONGRESİ 2013 YILI BİLDİRİLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME Prof. Dr. A. Celil ÇAKICI Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi.
Neden İki Faktörlü Anova Yapıyoruz?
Kİ-KARE TESTİ Uygulama amacına ve durumuna göre Ki-Kare Testi üç başlık altında incelenir; Ki-Kare Uygunluk Testi Ki-Kare Bağımsızlık Testi Ki-Kare Homojenlik.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Uzmanlık Öğrencilerinin Eğitim ve Mesleki Kariyer hakkındaki Görüş ve Tutumları Doç. Dr. Gür Akansel Kocaeli Üniversitesi.
ARAŞTIRMA TÜRLERİ Araştırma Nedir? Araştırma Türleri
VARYANS ANALİZİ Varyans analizi iki yada daha fazla ortalama arasında fark olup olmadığı ile ilgili hipotezi test etmek için kullanılır. Varyans analizinde.
Eğitim Psikolojisi -Eğitim Psikolojisinin Kapsamı-
MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN OKUDUKLARI KİTAP MİKTARI İLE KİTAP TÜRÜNÜN AKADEMİK BAŞARI ÜSTÜNE ETKİSİ NUTELLA ESRA SİVAS HABİBE NUR AMARATLICAN.
İNCELEME Bilimin İşlevleri İstatistiksel Yöntemler Değişken Türleri
Araştırma Başlığı: İlköğretim öğrencilerinde matematik kaygısı ile matematik başarısı arasında bir ilişki olup olmadığının incelenmesi Grup Adı: M&M’S.
EVC İ L HAYVAN BESLEMEN İ N YET İŞ K İ NLERDE DEPRESYON DÜZEY İ İ LE İ L İŞ K İ S İ N İ N İ NCELENMES İ.
POLATLILILAR FER İ YA NUR TA Ş KAYA-EZG İ M İ HR İ BAN TARHAN.
Grup 101 Berat Duman Salih Yartunç.   Bu çalışmanın temel amacı Melikşah Üniversitesi öğrencilerinin sosyal kaygı düzeyleri, kaygı duyarlılıkları ve.
GRUP ADI LAST SEEN.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL AĞ KULLANIM DÜZEYİYLE YALNIZLIK DÜZEYİ ARASINDAKİİLİŞKİ MİNYONLAR MERVE ÜÇOK SELMA DURU.
KafaDark Özge Eymur Aşkın Mezgitli
MOR FETHİYE ALATAŞ MAHAMAT MAHAMAT MOUSTAPHA. ÜNİRVESİTE ÖĞRENCİLERİNİN STRESLE BAŞA ÇIKMA STİLLERİ İLE POZİTİF VE NEGATİF DUYGU ARASINDAKİ İLİŞKİ.
YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERİN KAYGI DÜZEYİNİN DEPRESYONA ETKİSİ NEDİR ?
İstatistiksel testler ve kullanım yerleri – akış şemaları
Dr. Mustafa Ayral: Altındağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Erol Bozkurt : Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Vural Çakır : Altındağ İlçe Milli Eğitim.
Eğitimde ve Psikolojide ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 6
1: Şehit Yüzbaşı Beşir Bayraktar Ortaokulu,
TESTLER
Dr. Canan SATIR ÖZEL TCSB MEDENİYET ÜNİV GÖZTEPE EAH, KHD
Hülya Aybek*, Nural Cevahir**
Hatice Şimşek Keskin***
İSTATİSTİĞE GİRİŞ.
SPSS Uygulamaları Parametrik İstatistik
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik
Aquatic Baby Tüketicisi Ebeveynlerin Kullandıkları Tesislere Yönelik Tatmin Düzeylerin İncelenmesi ” Aquatic Baby ” Tüketicisi Ebeveynlerin Kullandıkları.
Ezel Nur KORUR1 Erman ÖNCÜ2
Ölçme ve Değerlendirme
Y YÖNLENDİRİCİ Doğru Davranış Yönlendiricisi
Bölüm 7: Nicel Analizlere Giriş
Ayşe Özkaraman, Nihal Orlu, Öznur Usta Yeşilbalkan, Ayfer Karadakovan
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ PSY 311
1.Hafta Haftalık Çizelge Temel Kavramlar SPSS’ e giriş
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 2 ÖMER TAYYİP ÖZEN.
ÖĞRENCİ AD SOYAD, ÖĞRENCİ AD SOYAD, ÖĞRENCİ AD SOYAD
Sunum transkripti:

Esin Kulaç, Erol Gürpınar, Meral Öncü PDÖ’ DE ÖĞRENCİ VE EĞİTİM YÖNLENDİRİCİSİ GERİBİLDİRİMLERİ; DÖNEMLERE GÖRE FARK VE ARALARINDA İLİŞKİ VAR MI? Esin Kulaç, Erol Gürpınar, Meral Öncü UTEAK’10 AYDIN

Öğrenci geribildirimleri ile AMACIMIZ ? Öğrenci geribildirimleri ile eğitim yönlendiricisi geribildirimleri arasındaki ilişkiyi ve dönemlere göre farkı araştırmak

*Veriler anket formuyla gözlem altında YÖNTEM? *KESİTSEL,analitik *Dönem 1,2 ve 3 *Veriler anket formuyla gözlem altında

Öğrenci geribildirimleri; YÖNTEM? Öğrenci geribildirimleri; iletişim becerileri ekip çalışması öğrenmeye katkı eğitim sürecine katkı

YÖNTEM? Eğitim yönlendiricisi geribildirimleri; öğrenme süreci bağımsız öğrenme eleştirel düşünce iletişim becerileri motivasyona katkı ile ilgili tutum ve davranışlar

Beşli Likert derecelemesi YÖNTEM? Beşli Likert derecelemesi PASW Statistics 18 One Way ANOVA Bonferroni Pearson testi

Her dönem için ayrı ayrı olmak üzere.. BULGULAR Çalışmaya 174 (%34.1) Dönem 1, 260 (%50.9) Dönem 2 ve 77 (%15.1) Dönem 3 öğrencisi Her dönem için ayrı ayrı olmak üzere.. Eğitim yönlendiricileri ile öğrenci puanları arasında korelasyon saptanmamıştır (p>0.05).

Dönemlere göre öğrencilere verilen toplam puanlar için; BULGULAR Dönemlere göre öğrencilere verilen toplam puanlar için; p>0.05

Eğitim yönlendiricilerine verilen toplam puanlar için; p<0.05 BULGULAR Eğitim yönlendiricilerine verilen toplam puanlar için; p<0.05 en yüksek Dönem 1 (29.5±1.1), en düşük Dönem 2 (28.9±2.4)

Her dönem için alt puanlar karşılaştırıldığında; BULGULAR Her dönem için alt puanlar karşılaştırıldığında; Dönem 1 öğrencilerinin iletişim becerileri ve motivasyona katkı puanları diğer dönemlere göre anlamlı olarak daha yüksektir (p<0.05).

Bunun nedeni; Dönem 1’de hekim hasta iletişimi ve etik konularının işlendiği senaryoların kullanılması ?

Öğrenci geribildirimleri için dönemlere göre fark var.. “SONUÇ” Öğrenci geribildirimleri için dönemlere göre fark var.. Senaryoların işlenme sürecinde Dönem 2 ve 3 için iletişim becerileri, etik gibi konularda entegrasyonun/vurgunun sağlanması

İlginiz için teşekkür ederim.. esinkulac@med.sdu.edu.tr