TÜRKİYE’DE ÇOCUKLAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OBEZİTE İSTATİSTİKLERİ
Advertisements

TÜTÜN KULLANIMI “EKONOMİK KAYIPLAR” Dilek ASLAN HÜTF Halk Sağlığı AD.
Esra ARIKAN Çevre Uzmanı
Enfeksiyon Kontrol Programlarının Oluşturulması
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ GENEL SEKRETERLİĞİ
AYDIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Okuldan İşe Geçiş – Son Eğilimler
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME SİSTEMİ Bilimsel Programlar Uzm.Yrd.
Meme Kanseri Hastalarında Doğurganlık
-Demografik- Nüfus Analizi
Doç.Dr. Kürşat Çağıltay ODTÜ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ ETKİNLİKLERİ
TİROİD KANSERLERİ Dr. İsmail YILMAZ Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi
AB Hakkında Genel Bilgiler
Nüfusun Yaşlanması Çalışma Grubu
1www.turkegitimsen.org.tr Şuayip ÖZCAN Türk Eğitim – Sen Genel Başkanı ÖĞRENCİLERİN, EĞİTİM VE EĞİTİM SORUNLARINA BAKIŞI.
İşsizlik Sigortası Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
Küresel Büyüme Oranları (%)
AB ve Spor. Yaklaşık 125 milyon AB vatandaşı herhangi bir spor etkinliğine katılmaktadır. Bu her dört kişi başına 1’den fazla bir rakamdır. Bireyler,
AR-GE.
TEB KAMU BULUŞMALARI İZMİR Mayıs FARKLI ve İNOVATİF HİZMETLER KOBİ’lere Değer Katmak İçin Yola Çıktık... KREDİLER NAKİT YÖNETİMİ DIŞ TİCARET Bu.
Sosyal Medya Pazarlaması Sihirbuzz
1 Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği 2 Koç Üniversitesi
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
DÜNYADA TÜRKİYE’DE VE ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜTÜN SALGINI Prof.Dr Recep Akdur.
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Klinik Çalışmaların Üniversitelere Katkıları
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
 Demet Cengiz, “Bilişim Teknolojilerinin Öğrenciler Tarafından Kullanılmasını Sağlayacak Unsurların Belirlenmesi,” TBD Bilişim Kurultayı, Ankara, Eylül.
Prof. Dr. Nilüfer Narlı Değerlendirme 14 Nisan 2009.
Kalite Çerçevesinin Etkili Kullanımı Dr Marleen Collins.
ÜLKEMİZDE MEYVE SUYU TÜKETİMİ VE İHRACAT ORANLARI
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Bulut bilişim için Üniversitelerimizde bilişim personeli yeterlikleri 18 Aralık 2013 – Aksaray Üniversitesi Bilişim Teknik Personeli Yeterlik Ölçeği Toplantısı.
Büyüme, İşsizlik ve İşgücü Piyasası Reformları
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
GREEN MARKETING KONFERANSI
iPara Üyeliksiz Ödeme Altyapısı
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI Hayatboyu Öğrenme Leonardo da Vinci (Mesleki Eğitim) Programı.
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Kayhan Erciyeş.
MEHMET YUSUF EMRE KARAASLAN
Tüketici Trend Araştırması Aralık 2009 Sosyal Telefon.
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
GENÇLERDE SİGARA SALGINI
Asistan ve Öğretim Üyesi İhtiyacı Açısından Gelecekte Aile Hekimliği
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
2012 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE TASARISI MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 18 EKİM 2011.
LOGARİTMA MATEMATİK RÜZGARI.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Mersİn İl Mİllİ EğİTİm Müdürülüğü EĞİTİMDE KALİTE yönetİm sİstemİ değerlendİrİcİ eğİtİmİ   MERSİN.
BILGIDAGI.COM. Sokak Çocuklarının Çoğu 5–17 Yaşları Arasında Değişir. Popülasyonu değişik şehirlerde bu durum değişebiliyor. Sokak çocukları ; şehrin.
5. İzmir İktisat Kongresi “Küresel Yeniden Yapılanma Sürecinde Türkiye Ekonomisi” NİTELİKLİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ HERKESİN HAKKI Prof. Dr. Aydın Öztürk İzmir.
TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ KADIN HEKİMLİK ve KADIN SAĞLIĞI KOLU II. KADIN SAĞLIĞI KONGRESİ 2010.
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
TÜBİTAK Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ
7, 8 ve 9 Basamaklı Sayılar Bölükler
MERKEZEFENDİ İLKOKULU
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Manisa Bölge Müdürlüğü Dünya Nüfus Günü 1987 yılından itibaren her yıl 11 Temmuzda kutlanmaktadır.
Kolb’un Yaşantısal Öğretim Modeli
MÜKEMMELLİĞE DOĞRU TÜRKİYE İsrafın Önlenmesinde Durum Tesbiti ve Çözüm Önerisi: 80/20 Prensibi ve 6 Sigma Yönetim Sistemi Prof. Dr. Aziz Akgül Türkiye.
KADIN CİNAYETLERİ EYLEM ARAŞTIRMASI Veriler 2009 – 2013 İdil ENGİNDENİZ-ŞAHAN.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
İDARECİ EĞİTİMİ.
A. NÜFUSUN ÖNEMİ ve ÖZELLİKLERİ 1. Nüfus Sayımları ve Nüfusun Önemi Nüfus: Belirli bir zamanda ve sınırları belirli bir alanda yaşayan insan sayısıdır.
Komisyonlar – bölümler – genel kurul
EĞİTİMDE FIRSAT VE OLANAK EŞİTLİĞİ - EŞİTSİZLİĞİ
Sunum transkripti:

TÜRKİYE’DE ÇOCUKLAR

Sunumun amacı: Çocukların bakış açısıyla ilgili genel bilgi vermek ve Türkiye’deki eğitim durumunu yansıtmak. Sunum bitiminde: İnsanları çocuklarla ve onlarla iletişimle ilgili genel bir bilgi sahibi etmek ve Türkiye’nin buna ne kadar önem verdiği/verebildiği ile ilgili bir fikriniz olacak.

Bazı anket sonuçları Her yıl 15 milyon çocuk açlıktan ölüyor. Bugün dünyada 3 milyar kişi günlük 2$’ın altında yaşamaya çalışıyor. Dünya Kanser Araştırmaları Fonu'nun yaptığı araştırmada, her yıl 12 milyon yeni kanser tanısı konulduğu belirtiliyor. Her gün,  8 vatandaş bireysel silahlar ile yok olurken  2’si yaralanıyor. Her 3 saniyede 1 insan açlıktan ölüyor. 1999 depreminde resmi raporlara göre 17 bin ölü gerçekte ise en az 30 bin ölü, 25 bin yaralı.

Dünyada her yıl 300 bin üzerinde kişi ateşli silah nedeniyle hayatını kaybederken 1 milyon üzerinde insan da ateşli silahlarla yaralanmakta. Yılda yaklaşık 2000 boşanma başvurusunun yapıldığı İstanbul'da, başvuruların yüzde 85'inin nedeni şiddet. Türkiye'de kadın cinayetlerinin sayısı yedi yılda yüzde 1400 arttı Nüfusun % 38 çocuk olduğu halde 2008 yılında sağlık, sosyal hizmetler sosyal yardımlar ve adalet hizmetleri çerçevesinde çocuğa ayrılan bütçenin devlet bütçesinde ki oranı % 1.07 'dir. Eğitim harcamaları eklendiğinde bu oran % 3 'e çıkmaktadır.

Türkiye’de Çocuk Olmak Türkiye’de 2008 yılında Adalet Bakanlığı'nın tüm giderlerinin sadece %1,4'ü tutuklu ve hükümlü çocuklar için ve % 0,74'ü çocuk mahkemeleri için harcanmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinden ise Çalışan Çocuklara yönelik bir kaynak ayrılmadığı görülmektedir.

Çocuk? Küçük yetişkindir. Temelde bir çocuğun ihtiyacı olan dört şey vardır: Takdir edilmek Güvende hissetmek Sevilmek Onaylanmak

Çocuklarla çalışmanın avantajları Duygusal kapasiteleri ve hayal güçleri algımızın ötesindedir. Yaratıcılık seviyeleri 6 yaşında 100 birim, 21 yaşında 2 birimdir. Öğrenmeye istekliler ve enerjileri yüksektir Mantıklarıyla problem çözmeye başlamışladır Sorumluluk duygusu gelişmektedir

Çocuklarla çalışmanın zorlu yanları Kızlar ve erkekler kendi aralarında gruplaşmaya gider Kuralların kesin ve değiştirilmez olduğunu düşünürler Kolay etkilenirler ve karşıt görüşte olmaya yatkınlardır (aynı anda) 12 yaşına kadar neden sonuç mekanizmaları henüz tam gelişmemiştir Kendilerini kıyaslama yoluna giderler/yarışırlar

Veriler dışında Öğretmen sayısındaki genel azlık Özel okul olmadığı sürece öğretmen başına düşen öğrenci sayısının çokluğu Atanamamış öğretmenler Öğretmenlere verilen eğitimde çocukla iletişiminin saha çalışmasının yetersizliği

Referanslar http://www.tubitak.gov.tr/tubitak_content_files/vizyon2023/eik/EK1.pdf Çağla Gülol, Çocuklarla İletişim Eğitimleri TDP, Çocuklarla Çalışmak http://spoonful.com/art-projects-for-kids