ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ İLE BAŞARIYA GİDEN YOL

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
Advertisements

SINAV KAYGISI ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
TED ANTALYA KOLEJİ REHBERLİK HİZMETLERİ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
SAĞLIĞIN TANIMI: KİŞİLERİN, SADECE HASTA OLMAMASI HALİ DEĞİL, BEDENEN, RUHEN VE SOSYAL YÖNDEN TAM BİR İYİLİK HALİDİR. Sağlık Otoriteleri tarafından kabul.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
TOKİ ŞEHİT MUSTAFA DOLUMAY ANAOKULU
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
“Çocuğunuzun Yaşam Kalitesini Yükseltin”
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMET ÇEŞİTLERİ
ÇEVRİMİÇİ VE ÇEVRİMDIŞI İLETİŞİM VE SONUÇLARI.  Teknolojik imkânlar ve bu bağlamda internet imkânları sayesinde sosyal, psikolojik ve nörogelişimsel.
FİZİKSEL AKTİVİTE VE HAREKETLİ YAŞAM
STRES VE STRES YÖNETİMİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ.
Mahmut Fehime Güleç İlköğretim Okulu
STRES.
OKULÖNCESİ EĞİTİM NEDİR?
KONU:okul öncesi eğitim
ERGENLİK DÖNEMİNDE ARKADAŞ ETKİSİ
STRES VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI 1.
Vücudun iskelet kasları tarafından oluşturulan her türlü hareketi sonucu enerji harcamasıdır. FİZİKSEL AKTİVİTE.
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN İLKELERİ
SINAV KAYGISI KAYGI KAYGI; üzüntü, sıkıntı, korku, başarısızlık duygusu, sonucu bilememe ve yargılanma gibi heyecanların birini veya çoğunu içerebilir.
SINAV KAYGISI SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
Psikolog Şenel KARAMAN Bedeninizin yaşam tarzına cevap veriş şeklidir. Büyük ölçüde fiziksel kaynaklıdır. Hepimiz stresle birlikte.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VE OKULA UYUM
Dr. Sema Yıldız Türk Diabet e Obezite Vakfı Özel Diabet Hastanesi
SINAV KAYGISI DENİZLİ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Kaygı Nedir? Nedeni belirsiz korkuya kaygı denir. Kaygıda korkudan farklı olarak fiziksel açıdan tehdit eden bir uyaran söz konusu değildir. Kaygı.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
KAYGI NEDİR. Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur
Rehberlik Servisi Tanıtımı
OBEZİTE NEDİR ? SEBEPLERİ NELERDİR?
Sınav Kaygınızı Azaltın
İNCİRLİOVA SPOR LİSESİ EĞİTİMDE KOÇLUK SİSTEMİ SUNUSU
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
DUYGUSAL GELİŞİM Duygu: Ansızın şiddet ve yoğunluk düzeyi değişebilen yansıma veya tepki olarak hissedilen içsel yaşantılardır.
STRES.
Viran ş ehir Rehberlik ve Ara ş tırma Merkezi STRESLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ.
Öğrenciyi Tanıma Yrd. Doç. Dr. İhsan Sarı.
ÇALIŞMA YAŞAMINDA SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ Dr.Nazım İ.AĞAOĞLU.
Çocuklar niçin spor yapmalı? Spor büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik, sosyal yönden gelişimine katkıda bulunur.
BİLİŞSEL GELİŞİM: İYİ SEYİRLER .
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
YOGA VE NEFESİN GÜCÜ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
Sınav Kaygısı.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sizce beden eğitimi ve sporun amaçları nelerdir?
STRES YÖNETİMİ
OYUN Halime Helin YILMAZ Hazal Ekşi.
KİŞİSEL GELİŞİM.
OKUL REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI OKUL REHBER ÖĞRETMENİ ZEHRA KOCA
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN ZİHİNSEL,DUYGUSAL VE SOSYAL SAĞLIĞIN ERGEN BİREYLER AÇISINDAN ÖNEMİ.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sunum transkripti:

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ İLE BAŞARIYA GİDEN YOL

Yoga Nedir? Yoga, evren kadar eski kişisel gelişim sistemidir. Çünkü hem beden, hem zihin hem de ruh üzerinde yoğunlaşır. Yoga vücudun, duyguların ve zihnin mükemmel kontrolüdür. Yoga teknikleri ile beden, zihin ve ruhun mükemmel uyumu yakalanır.

Yoga Nedir? Yoga, bedeni kullanma kılavuzudur. Yoga bireye sahip olduğu bedeni en iyi şekilde kullanma becerisini kazandırır. Yoga yapan birey bedensel, zihinsel,duygusal, sinirsel, psikolojik, enerjisel ve spritüel yönde olumlu gelişmeye başlar.

Yoga Nedir? Yoga teknikleri olumsuz alışkanlıkları giderici etkiler yaratır, beslenme alışkanlıklarını düzene sokar, bireyin beden ve zihin üzerindeki kontrolünü geliştirir, algılama gücünü arttırır ve bilinci yükseltir. Yoga bir dönüşüm ve etkili bir sağaltım aracıdır. Düzenli uygulama ile her türlü sağlık sorunu giderilebilir.

Orijinal Yoga Sistemi Zamanla farklı kişiler, Orijinal Yoga Sistemi’nin 8 basamağındaki tekniklerden yararlanmış ve bu tekniklerin bir kısmını alıp, onlara farklı isimler takmıştır. Sonuçta yoganın sözde farklı türleri meydana gelmiştir. Oysaki Yoga, orijinal şekliyle yapılmalıdır. “Yoga” derken, “Orijinal Yoga Sistemi” ni kastediyoruz.

0’dan 100’e Yoga Fiziksel ve zihinsel sağlığını hayat boyu korumak isteyen “0’dan 100 yaşına kadar” HERKES Yoga yapabilir. Hamileler, Anne-bebek, Çocuklar, 60 yaş üstü, Çiftler, Aileler için Yoga ve Yoga terapi (çeşitli rahatsızlıklar için) çalışmalarına katılarak her yaşta Yoga yapmak mümkün.

Çocuklar için Yoga Çocukların anlayacağı bir dille takdim edildiğinde Yoga, telaşlı bir dünyada yaşadıkları baskılarla daha kolay başa çıkmalarına yardımcı olur. Çocuklar her zaman işi olan ebeveynle, okul baskıları, ardı arkası kesilmeyen dersler, video oyunları, alışveriş merkezleri ve rekabet sporları ile dopdolu bir koşuşturma dünyasında yaşıyorlar.

Çocuklar için Yoga Çocukların telaşlı yaşam hızı onların iç huzuru üzerinde derin bir etki bırakabilir ve bu çoğu zaman olumlu bir etki değildir. Fiziksel olarak Yoga çocukların esnekliğini ve koordinasyonunu geliştirerek bedenlerini tanımalarını sağlar. Özellikle omurganın sağlıklı gelişimini sağlar ve hayat boyu kişiyi etkileyecek olan yanlış duruş alışkanlığı kazanılmasını önler.

Çocuklar için Yoga Yoga teknikleri uygulayarak gevşemenin ve iç huzuru bulmanın yollarını öğrenen çocuklar, yaşamın onlara getireceği zorluklarla daha kolay başa çıkabilir. Erken yaşta başlanılan Yoga, rekabetin geçerli olmadığı bir beden faaliyeti ortamında çocukların kendine güvenini artırır.

Çocuklar için Yoga Yoga yaparak çocuklar hem egzersiz yaparlar, oynarlar ve kendi iç dünyaları ile bağlantı kurarlar, hem de onları çevreleyen doğal dünya ile yakın bir ilişki geliştirirler. Yoga bütün çocuklarda var olan o harika iç ışığı yüzeye çıkarır.

Çocuklar için Yoga Rekabet içerikli spor aktivitelerinin aksine Yoga karşıtlık yerine beraberlik ve sevecenliği teşvik eder. Yoga sayesinde çocuklarda kendini ifade etme ve çevre ile sağlıklı iletişim kurma yetisi gelişir. Yoga uygulayan çocuklar yaratıcı potansiyellerini etkili şekilde ortaya koyar.

Yoga çalışmalarında neler yapıyoruz? Önce doğru nefes alıp vermeyi öğreniyoruz.

Yoga çalışmalarında neler yapıyoruz? Asana yani duruşlar uygulayarak bedenimizi güçlendirerek, fiziksel gerginliği atıyoruz.

Yoga çalışmalarında neler yapıyoruz? Konsantrasyon ve meditasyon çalışmaları ile zihinsel kontrolü geliştiriyoruz.

Yoga çalışmalarında neler yapıyoruz? Derin gevşeme uygulayarak tüm bedeni ve zihni dinlendirerek enerji ile doluyoruz.