Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YOGA VE NEFESİN GÜCÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YOGA VE NEFESİN GÜCÜ."— Sunum transkripti:

1 YOGA VE NEFESİN GÜCÜ

2 Yoga VE NEFES UygulamalarI
Beden, zihin , ruh arasında birliğin sağlandığı bir yaşam pratiğidir . Bedenin ve nefesin kapasitesinde kullanılmasını mümkün kılan ve zihin titreşimlerinin kontrolünü sağlayan güçlü bir yöntemdir. Kendi iç dünyamızdan başlayarak varoluşla uyum içinde olabilmenin prensiplerini anlatan evrensel dönüşüm aracıdır. Meditatif (içedönük) olduğundan farkındalığı arttırıcı güce sahiptir. Tüm bütünsel alternatif sağlık sistemlerine ilham veren evrensel bir kaynaktır.

3 FİZİKSEL ETKİLERİ Yoga Uygulamaları sırasında Bedenimizde Neler Oluyor? MENTAL ETKİLERİ Yoga Uygulamaları sırasında Zihnimizde Neler Oluyor?

4 Yaşam Ağacı OMURGAMIZ

5 Asana (fİzİksel kontrol) OmurganIz Kadar Gençsİnİz
Asana (fİzİksel kontrol) OmurganIz Kadar Gençsİnİz!!!!! OMURGA SERİSİ POZLAR BÜKÜLME SERİSİ POZLAR ÖNE EĞİLME SERİSİ POZLAR GERİYE AÇILMA SERİSİ POZLAR

6 -MERAK EDİLENLER- Yoga ve nefes çalışmaları esnasında beynimizde neler oluyor? Yoga ve nefes çalışmalarının sinir sistemimize etkileri nelerdir? Yoga bağışıklığı güçlendirir mi? Yoga yaparak stresle baş edilir mi? Yoga vücudumuzda hangi bölgelere daha etkili olur? Yoga zayıflatır mı? Yoga kas yapar mı? Yoga fiziksel rahatsızlıklara iyi gelir mi? Yoga ve Nefes çalışmaları için yaş önemli mi?

7

8 PRANAYAMA (NefesİN KONTROLÜ)
Bilinçli Nefes Çalışmasının Faydaları Endişe, panik ve kaygıyı azaltır Zihninizde berraklık sağlar, odaklanmayı kolaylaştırır Hücrelerinizi besler Cildinizi canlandırır Sindirimi destekler Aşermeleri engeller Kan basıncını ayarlar Kaliteli uykuya yardım eder Ruhsal şifalanma sağlar

9 yoganIN 5 TEMEL PRENSİBİ
1-Doğru egzersiz 2-Doğru nefes 3-Doğru beslenme 4-Doğru - pozitif düşünce 5-Doğru gevşeme

10 1-Doğru egzersiz, Fiziksel bedenimiz hareket etme ve egzersiz yapma üzerine programlanmıştır.

11 2-Doğru nefes, “Solunum bedende var oldukça hayat var demektir’’.

12 3-Doğru beslenme Yaşamak için mi yemek yemeli yoksa yemek yemek için mi yaşamalı?

13 4- Pozitif düşünce ‘’Düşüncelerimizle varız,düşüncelerimizle koşulları evrilterek ve koşullara göre evrilerek döngüsel bir mekanizma içerisinde varolmak için çabalarız’’.(vid.)

14 5-Doğru gevşeme Gürültü, Koşuşturmaca, Stres, Yorgunluk, Sağlıksız ilişkiler, Bağımlılıklar Düzensiz uyku Hareketsizlik Yanlış beslenme vücudumuzda, zihnimizde ve ruhumuzda gerginlik yaratır.

15 ‘’Cesur ol, aşkla YÜRÜ’’

16 Prana YOGA Sakarya pranayoga_pranicgelisim


"YOGA VE NEFESİN GÜCÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları