DÜZCE ÜN İ VERS İ TES İ SA Ğ LIK H İ ZMETLER İ MESLEK YÜKSEKOKULU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
Advertisements

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İçin Akış Şeması Tuşları Kullanarak akışı takip.
ÖĞRENCİ İŞLERİ Kayıt, öğrenci belgesi , Transtkript , öğrenci kimlikleri, askerlik işlemleri, öğrenci işleri otomasyon şifresi (SRS) ve mail hesapları.
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
Nevşehİr Ünİversİtesİ
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ders geçme sistemi bilgilendirme
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
Arzu İKİNCİ – BIM Bölüm Bşk.Yrd.
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
Bağıl Değerlendirme Sistemi
Nasıl Öğrenci Olun? ur : maz
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
HOŞ GELDİNİZ Akademik Takvim Yönetmelik Müfredat Danışmanlık.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
Farabi Değişim Programı Tanıtım Doç. Dr. Esra UZER ÇELİK İKÇÜ Farabi Koordinatörü.
SINIF GEÇME.
Nakipoğlu cumhuriyet ANADOLU LİSESİ
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
VEZİRKÖPRÜ ANADOLU LİSESİ
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
GÜRÇEŞME ANADOLU LİSESİ
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Sınıf Geçme Yönetmeliği
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
DİKKAT ! ORTA Ö Ğ RET İ M KURUMLAR YÖNETME Ğİ NDE S İ Z İ İ LG İ LEND İ REN ÖNEML İ DE ĞİŞİ KL İ KLER.
HAYRULLAH KEFOĞLU ANADOLU LİSESİ
Öğrenci İşleri Daire Başkanı
Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği. Sınavlar: Bir dersin yarıyıl sonu veya yılsonu sınavına girebilmeniz için; a) O derse kaydınızı yaptırmış olmanız,
DERSLERDERS SAATİ TÜRK DİLİ2 TÜRK EDEBİYATI3 TARİH2 COĞRAFYA2 FİZİK2 KİMYA2 BİYOLOJİ2 SAĞLIK BİLGİSİ1 MATEMATİK4 GEOMETRİ2 YABANCI DİL6 İKİNCİ YABANCI.
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
YAPI STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINCA VERİLEN HİZMETLER Lisans öğrencilerinin kayıt, ders, not, askerlik işlemleri ile mezuniyet.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
667 Karar Sayılı KHK Uyarınca Kapatılan Üniversitelerden ÖSYM Tarafından Yerleştirilen Ö ğ renciler 30/09/2016 Sunum: Ö ğ renci İ şleri Dairesi Başkanlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ SIKÇA SORULAN SORULAR
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DÖKÜMANI
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
REHBERLİK YÖNETMELİK 2014.
ÖĞRENCİLER İKÜ Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği
Kurumlararası Yatay Geçiş
ÖĞRETİM SÜRELERİ NORMAL SÜRE AZAMİ SÜRE 1 YIL 2 YIL 4 YIL 7 YIL
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
Oryantasyon Eğitimi Prof. Dr. Mete TAYANÇ
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Prof. Dr. Peyami BATTAL Rektör
AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Sunum transkripti:

DÜZCE ÜN İ VERS İ TES İ SA Ğ LIK H İ ZMETLER İ MESLEK YÜKSEKOKULU

Belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yeti ş tirmeyi amaçlayan, yılda iki veya üç dönem olmak üzere iki yıllık e ğ itim ö ğ retim sürdüren, önlisans derecesi veren bir yüksekö ğ retim kurumudur.

ÇOCUK BAKIMI VE GENÇL İ K H İ ZMETLER İ BÖLÜMÜ Çocuk Geli ş imi Programı SA Ğ LIK BAKIM H İ ZMETLER İ BÖLÜMÜ Ya ş lı Bakım Programı TIBB İ H İ ZMETLER VE TEKN İ KLER BÖLÜMÜ Ameliyathane Hizmetleri Diyaliz İ lk ve Acil Yardım

 Ö ğ renciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ö ğ renim katkı payı yarıyıl taksitini yatırarak ve alaca ğ ı dersleri seçerek internet üzerinden kayıt yenileme i ş lemlerini yaparlar. Ders kaydı danı ş man onayından sonra kesinle ş ir.  Haklı ve geçerli nedenlerle bu süre içerisinde kaydını yenilemeyen ö ğ rencilerin ba ş vuruları ilgili yönetim kurullarınca karara ba ğ lanır.  Ö ğ renciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ö ğ renim katkı payı yarıyıl taksitini yatırarak ve alaca ğ ı dersleri seçerek internet üzerinden kayıt yenileme i ş lemlerini yaparlar. Ders kaydı danı ş man onayından sonra kesinle ş ir.  Haklı ve geçerli nedenlerle bu süre içerisinde kaydını yenilemeyen ö ğ rencilerin ba ş vuruları ilgili yönetim kurullarınca karara ba ğ lanır.

 Belirlenen süreler içinde kayıt yenileme i ş lemini veya ders kaydını yaptırmayan ö ğ renciler o yarıyılda derslere devam edemez, sınavlara alınmaz ve ö ğ rencilik haklarından yararlanamaz.  Kayıt yenilenmemesi nedeniyle geçen süreler, ö ğ renim süresinden sayılır.  Haklı ve geçerli nedenlerle bu süre içerisinde kaydını yenilemeyen ö ğ rencilerin ba ş vuruları ilgili yönetim kurullarınca karara ba ğ lanır.  Belirlenen süreler içinde kayıt yenileme i ş lemini veya ders kaydını yaptırmayan ö ğ renciler o yarıyılda derslere devam edemez, sınavlara alınmaz ve ö ğ rencilik haklarından yararlanamaz.  Kayıt yenilenmemesi nedeniyle geçen süreler, ö ğ renim süresinden sayılır.

 Ö ğ rencilerin birinci ve ikinci yarıyıllarda alacakları dersler, programlarında yer alan derslerdir. Ö ğ renciler bu derslerin tümüne kaydolmak zorundadır. Üçüncü/dördüncü yarıyılda, birinci/ikinci yarıyıldan ba ş arısız dersi olan ö ğ renciler ba ş arısız oldukları veya devamsızlıktan kaldıkları ya da daha önce almadıkları dersleri öncelikli olarak almak zorundadır.

 AGNO’su 2,00 ve üstünde olan ö ğ renciye ilgili yarıyılın ders programındaki ders kredi yükünün 1/3’ü kadar fazla ders kredi yükü verilebilir. AGNO’su 2,00’nin altında olan ö ğ renciye yarıyıl ders kredi yükünden fazla ders yükü verilmez.

 Ö ğ renciler daha önce alıp basarılı oldukları dersleri, AGNO’larını yükseltmek amacı ile tekrar alabilirler.  Tekrar edilen derslerde en son alınan not geçerlidir.  Ö ğ renciler daha önce alıp basarılı oldukları dersleri, AGNO’larını yükseltmek amacı ile tekrar alabilirler.  Tekrar edilen derslerde en son alınan not geçerlidir.

 E ğ itim-ö ğ retim yılı güz ve bahar yarıyıllarından olu ş ur. Yaz aylarında yaz ö ğ retimi yürütülebilir.  Güz ve bahar yarıyıllarından her birinin normal e ğ itim süresi ara sınavlar da dâhil en az ondört haftadır. Yarıyıl sonu sınavları bu sürelere dâhil de ğ ildir. Senato gerekli gördü ğ ü hallerde yarıyıl sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir.  E ğ itim-ö ğ retim yılı güz ve bahar yarıyıllarından olu ş ur. Yaz aylarında yaz ö ğ retimi yürütülebilir.  Güz ve bahar yarıyıllarından her birinin normal e ğ itim süresi ara sınavlar da dâhil en az ondört haftadır. Yarıyıl sonu sınavları bu sürelere dâhil de ğ ildir. Senato gerekli gördü ğ ü hallerde yarıyıl sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir.

 Ö ğ retim programları; dersler, uygulamalar, proje ve stüdyolar, laboratuar ve atölye çalı ş maları, pratik çalı ş malar,eskizler, arazi üzerinde uygulamalar, seminerler, bitirme çalı ş ması, staj ve benzeri çalı ş malardan olu ş ur.  Ö ğ retim programlarındaki dersler, zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki gruba ayrılır. Zorunlu dersler, ö ğ rencinin kayıtlı bulundu ğ u programda almak ve ba ş armakla yükümlü bulundu ğ u derslerdir.  Ö ğ retim programları; dersler, uygulamalar, proje ve stüdyolar, laboratuar ve atölye çalı ş maları, pratik çalı ş malar,eskizler, arazi üzerinde uygulamalar, seminerler, bitirme çalı ş ması, staj ve benzeri çalı ş malardan olu ş ur.  Ö ğ retim programlarındaki dersler, zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki gruba ayrılır. Zorunlu dersler, ö ğ rencinin kayıtlı bulundu ğ u programda almak ve ba ş armakla yükümlü bulundu ğ u derslerdir.

 Seçmeli dersler ise; belirli ders grupları içinden seçerek alabilece ğ i derslerdir.  Ö ğ renci aldı ğ ı seçmeli dersten ba ş arısız oldu ğ u takdirde, aynı dersi tekrar alabilece ğ i gibi açılan farklı bir seçmeli dersi de alabilir.  Seçmeli dersler ise; belirli ders grupları içinden seçerek alabilece ğ i derslerdir.  Ö ğ renci aldı ğ ı seçmeli dersten ba ş arısız oldu ğ u takdirde, aynı dersi tekrar alabilece ğ i gibi açılan farklı bir seçmeli dersi de alabilir.

 Ö ğ renciler ilk defa aldıkları derslerin teorik bölümüne %70 oranında, uygulama bölümüne %80 oranında devam etmek zorundadır.

 Daha önce alınıp devam ko ş ulu yerine getirilen bir dersin tekrarında devam zorunlulu ğ unun aranıp aranmaması; Ders sorumlusunun uygun görü ş ü, bölüm ba ş kanlı ğ ının önerisi ile yönetim kurulunda kararla ş tırılır. Devam zorunlulu ğ unun aranmaması halinde de ö ğ renci o derse kayıt olmak, varsa ödevleri yapmak, atölye ve uygulamalı derslerde uygulamalara ve ara sınavlara katılmak zorundadır.  Daha önce alınıp devam ko ş ulu yerine getirilen bir dersin tekrarında devam zorunlulu ğ unun aranıp aranmaması; Ders sorumlusunun uygun görü ş ü, bölüm ba ş kanlı ğ ının önerisi ile yönetim kurulunda kararla ş tırılır. Devam zorunlulu ğ unun aranmaması halinde de ö ğ renci o derse kayıt olmak, varsa ödevleri yapmak, atölye ve uygulamalı derslerde uygulamalara ve ara sınavlara katılmak zorundadır.

 Tüm ders ve uygulama yükümlülüklerini tamamladı ğ ı halde, stajı eksik olan veya yaptı ğ ı stajda ba ş arısız görülen ö ğ renciler, stajlarını tamamlayana kadar mezun olamazlar ve her kayıt döneminde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu durumdaki ö ğ rencilerin mezuniyet tarihi, EDE/stajını tamamladı ğ ı tarihtir.  Staj yerleri daha önceden belirlenmis ve birimleri tarafından onaylanmı ş ö ğ rencilerin, staj yerlerini birimlerinin haberi olmadan de ğ istirmeleri halinde yapmıs oldukları staj geçersiz sayılır.  Tüm ders ve uygulama yükümlülüklerini tamamladı ğ ı halde, stajı eksik olan veya yaptı ğ ı stajda ba ş arısız görülen ö ğ renciler, stajlarını tamamlayana kadar mezun olamazlar ve her kayıt döneminde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu durumdaki ö ğ rencilerin mezuniyet tarihi, EDE/stajını tamamladı ğ ı tarihtir.  Staj yerleri daha önceden belirlenmis ve birimleri tarafından onaylanmı ş ö ğ rencilerin, staj yerlerini birimlerinin haberi olmadan de ğ istirmeleri halinde yapmıs oldukları staj geçersiz sayılır.

 İ lk defa kayıt yaptıran ö ğ renciler, yarıyıl ba ş langıcından itibaren en geç ilk iki hafta içinde, ek kontenjan ile gelen ö ğ renciler ise kayıt oldukları gün itibarı ile bir hafta içinde, üzerinden be ş yıldan fazla süre geçmemek ko ş uluyla daha önce ba ş ka bir yüksekö ğ retim kurumunda alıp ba ş arılı oldukları derslerden muaf tutulmak için, bölüm ba ş kanlı ğ ına ba ş vurabilir.

 Muafiyet istekleri, bölüm ba ş kanlıklarınca olu ş turulacak intibak komisyonunda de ğ erlendirilerek bir rapor düzenlenir. Bu rapor yönetim kurulunda görü ş ülerek karara ba ğ lanır ve ö ğ renciye bildirilir. Ö ğ renciler danı ş manın onayı ile muaf oldukları derslerin yerine öncelikle daha önce hiç almadıkları dersleri ve bir üst yıla ait olan dersleri alabilirler.  Ö ğ rencinin muafiyet aldı ğ ı derslerin notları, Üniversitenin not sistemine dönü ş türülerek AGNO hesabına katılır. Muafiyet istekleri uygun görülen ö ğ renciler, muaf tutuldukları dersleri not yükseltmek amacı ile tekrar alabilirler  Muafiyet istekleri, bölüm ba ş kanlıklarınca olu ş turulacak intibak komisyonunda de ğ erlendirilerek bir rapor düzenlenir. Bu rapor yönetim kurulunda görü ş ülerek karara ba ğ lanır ve ö ğ renciye bildirilir. Ö ğ renciler danı ş manın onayı ile muaf oldukları derslerin yerine öncelikle daha önce hiç almadıkları dersleri ve bir üst yıla ait olan dersleri alabilirler.  Ö ğ rencinin muafiyet aldı ğ ı derslerin notları, Üniversitenin not sistemine dönü ş türülerek AGNO hesabına katılır. Muafiyet istekleri uygun görülen ö ğ renciler, muaf tutuldukları dersleri not yükseltmek amacı ile tekrar alabilirler

 Yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmayan birimlerin ö ğ rencileri de e ğ itim-ö ğ retim yılı basında açılacak yabancı dil muafiyet sınavında basarı gösterirlerse yabancı dil derslerinden muaf olabilirler

Danı ş man ön lisans ö ğ retimi boyunca ö ğ rencinin basarı durumunu ve geli ş imini izler, ö ğ retim programları çerçevesinde ö ğ rencinin alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerle ilgili olarak ö ğ renciye önerilerde bulunur, ö ğ renciyi yönlendirir, mezuniyet için gerekli olan zorunlu ve seçmeli dersleri eksiksiz olarak ilgili yönetmelik çerçevesinde almasını sa ğ lar ve aldı ğ ı dersleri onaylar, bölümler tarafından müfredatlarda yapılan de ğ i ş iklikler nedeni ile uygulanan intibaklarda ö ğ rencileri yönlendirir, daha iyi çalı ş masına ve yeti ş mesine yönelik olarak ö ğ rencilerin kar ş ıla ş tı ğ ı problemlerin çözümünü sa ğ lar ve gerekti ğ inde ilgili mercilere iletilmesine yardımcı olur.

 Ö ğ renciler; sınav programlarında belirtilen gün, saat ve yerde sınava girmek, ayrıca ö ğ renci kimlik belgeleri ile istenecek di ğ er kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmak zorundadır. Ö ğ rencinin kuralına uygun kayıt olmadı ğ ı ve ilgili di ğ er ko ş ulları sa ğ lamadı ğ ı dersin sınavına girmesi halinde aldı ğ ı not iptal edilir.

 Sa ğ lık, do ğ al afet ve ilgili yönetim kurulunca kabul edilen di ğ er mazeretleri nedeniyle bir dersin ara sınavına giremeyen ö ğ renciler; mazeretlerinin kabul edilebilmesi için aldıkları sa ğ lık raporlarını veya di ğ er mazeret belgelerini, elden üç gün içerisinde, posta ile bir hafta içerisinde meslek yüksekokulu sekreterli ğ ine teslim etmek zorundadırlar. Rapor veya di ğ er mazeret belgeleri yapılacak olan ilk ilgili yönetim kurulunda karara ba ğ lanır.  Mazeret, yarıyıl sonu, bütünleme ve tek ders sınavlarına girmeyen ö ğ rencilere yeni bir mazeret sınavı yapılmaz.  Sa ğ lık, do ğ al afet ve ilgili yönetim kurulunca kabul edilen di ğ er mazeretleri nedeniyle bir dersin ara sınavına giremeyen ö ğ renciler; mazeretlerinin kabul edilebilmesi için aldıkları sa ğ lık raporlarını veya di ğ er mazeret belgelerini, elden üç gün içerisinde, posta ile bir hafta içerisinde meslek yüksekokulu sekreterli ğ ine teslim etmek zorundadırlar. Rapor veya di ğ er mazeret belgeleri yapılacak olan ilk ilgili yönetim kurulunda karara ba ğ lanır.  Mazeret, yarıyıl sonu, bütünleme ve tek ders sınavlarına girmeyen ö ğ rencilere yeni bir mazeret sınavı yapılmaz.

 Yarıyıl içinde derslere devam etmeyen ö ğ rencilere, DVZ notu verilir ve bu ö ğ rencilerin listesi yarıyıl sonu sınavından önce bölüm ba ş kanlı ğ ı tarafından ilan edilir. Bu ö ğ renciler, yarıyıl sonu sınavına alınmazlar.

 Mezuniyetleri için derse devam zorunluluklarını yerine getirmi ş, dersin di ğ er ko ş ullarını sa ğ lamı ş ve tek dersi kalmı ş olan ö ğ rencilere, dönem sonu sınavlarından sonra tek ders sınav hakkı verilir.  Hiç alınmamı ş dersler için tek ders sınav hakkı verilmez.  Bu durumdaki ö ğ renciler bölüm ba ş kanlı ğ ına sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren bir hafta içinde dilekçe ile ba ş vuru yapar. Bölüm ba ş kanlı ğ ı, alandan bir ö ğ retim elemanını görevlendirip sınavın bir hafta içinde yapılmasını sa ğ lar.  Mezuniyetleri için derse devam zorunluluklarını yerine getirmi ş, dersin di ğ er ko ş ullarını sa ğ lamı ş ve tek dersi kalmı ş olan ö ğ rencilere, dönem sonu sınavlarından sonra tek ders sınav hakkı verilir.  Hiç alınmamı ş dersler için tek ders sınav hakkı verilmez.  Bu durumdaki ö ğ renciler bölüm ba ş kanlı ğ ına sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren bir hafta içinde dilekçe ile ba ş vuru yapar. Bölüm ba ş kanlı ğ ı, alandan bir ö ğ retim elemanını görevlendirip sınavın bir hafta içinde yapılmasını sa ğ lar.

 Tek ders sınavından alınan puanın 100 üzerinden 50 ve daha yukarısı olması halinde ö ğ renci ba ş arılı sayılır. Ara sınav notu ve di ğ er etkinliklerin katkısı olmadan tek ders sınavının puanı, harf notuna çevrilir.

 EKS notu; yarıyıl içinde derse devamını sa ğ ladı ğ ı halde hastalık veya geçerli ba ş ka bir nedenle ders için gerekli ko ş ulları tamamlayamayan ö ğ rencilere verilir. Ö ğ renci herhangi bir dersten EKS notu aldı ğ ı takdirde, yarıyıl için tespit edilmi ş son sınavın bitiminden itibaren onbe ş gün içinde eksiklerini tamamlayarak bir not almak zorundadır. Aksi halde EKS notu kendili ğ inden FF notuna dönüsür.  EKS notu; yarıyıl içinde derse devamını sa ğ ladı ğ ı halde hastalık veya geçerli ba ş ka bir nedenle ders için gerekli ko ş ulları tamamlayamayan ö ğ rencilere verilir. Ö ğ renci herhangi bir dersten EKS notu aldı ğ ı takdirde, yarıyıl için tespit edilmi ş son sınavın bitiminden itibaren onbe ş gün içinde eksiklerini tamamlayarak bir not almak zorundadır. Aksi halde EKS notu kendili ğ inden FF notuna dönüsür.

 MEKS notu; devam eden bir hastalık, trafik kazası ve benzeri mazeret durumlarında, bölüm ba ş kanlı ğ ının önerisi ve ilgili yönetim kurulunun onayıyla EKS notu MEKS notuna dönü ş türülür ve bu not ortalama hesaplarına katılmaz. Ö ğ renci mazeretinin bitiminde, açıldı ğ ı ilk yarıyılda ilgili dersin yarıyıl sonu sınavına katılarak MEKS notunu harf notuna dönü ş türmek zorundadır

 DVZ notu; ilgili dersin devamsızlık sınırını asan, ders uygulamalarına ili ş kin ko ş ulların hiç birini yerine getirmeyen ö ğ rencilere verilir. DVZ notu, not ortalaması hesabında sıfır katsayı ile i ş lem görür.  YT notu; not ortalamalarına katılmayan derslerden geçen ö ğ rencilere verilir.  YZ notu; not ortalamalarına katılmayan derslerde basarı göstermeyen ö ğ rencilere verilir.  DVZ notu; ilgili dersin devamsızlık sınırını asan, ders uygulamalarına ili ş kin ko ş ulların hiç birini yerine getirmeyen ö ğ rencilere verilir. DVZ notu, not ortalaması hesabında sıfır katsayı ile i ş lem görür.  YT notu; not ortalamalarına katılmayan derslerden geçen ö ğ rencilere verilir.  YZ notu; not ortalamalarına katılmayan derslerde basarı göstermeyen ö ğ rencilere verilir.

 Muaf notu; yatay veya dikey geçi ş yolu ile Üniversiteye gelen ö ğ rencilere, evvelce almı ş oldukları ve ilgili yönetim kurulu tarafından denklikleri kabul edilen dersler için verilir. AGNO’yu yükseltmek için alınan derslerde son not geçerlidir.  Ö ğ retim programlarında yer alan staj, bitirme ödevi gibi faaliyetlerin notları da YT veya YZ olarak verilir. Not döküm belgesinde bu basarılar dip not olarak yazılır.  Muaf notu; yatay veya dikey geçi ş yolu ile Üniversiteye gelen ö ğ rencilere, evvelce almı ş oldukları ve ilgili yönetim kurulu tarafından denklikleri kabul edilen dersler için verilir. AGNO’yu yükseltmek için alınan derslerde son not geçerlidir.  Ö ğ retim programlarında yer alan staj, bitirme ödevi gibi faaliyetlerin notları da YT veya YZ olarak verilir. Not döküm belgesinde bu basarılar dip not olarak yazılır.

 Ö ğ renci, sınav sonuçlarının duyurulmasından itibaren yedi gün içinde ba ğ lı oldu ğ u meslek yüksekokulu müdürlü ğ üne bir dilekçe ile ba ş vurarak sınav ka ğ ıdının yeniden incelenmesini isteyebilir. Müdürlük maddi bir hata yapılıp yapılmadı ğ ının belirlenmesi için sınav ka ğ ıdını ilgili bölüm ba ş kanı aracılı ğ ıyla dersin sorumlu ö ğ retim elemanına inceletir. Bu inceleme sonucunda ö ğ retim elemanının sınav ka ğ ıdında maddi hata bulundu ğ unu tespit etmesi durumunda not düzeltme i ş lemi için bir form düzenlenir.  Ö ğ renci, sınav sonuçlarının duyurulmasından itibaren yedi gün içinde ba ğ lı oldu ğ u meslek yüksekokulu müdürlü ğ üne bir dilekçe ile ba ş vurarak sınav ka ğ ıdının yeniden incelenmesini isteyebilir. Müdürlük maddi bir hata yapılıp yapılmadı ğ ının belirlenmesi için sınav ka ğ ıdını ilgili bölüm ba ş kanı aracılı ğ ıyla dersin sorumlu ö ğ retim elemanına inceletir. Bu inceleme sonucunda ö ğ retim elemanının sınav ka ğ ıdında maddi hata bulundu ğ unu tespit etmesi durumunda not düzeltme i ş lemi için bir form düzenlenir.

 Ö ğ renci bilgi sisteminde açıklanan basarı notları ile ili ş kili herhangi bir maddi hatanın yapılmı ş oldu ğ unun belirlenmesi halinde ise, ilgili ö ğ retim elemanı ilgili bölüm ba ş kanlı ğ ına ba ş vurarak düzeltme talebinde bulunur.  Her iki durumda da not düzeltme talebi, notun ilanından sonraki on be ş gün içinde ilgili meslek yüksekokulu bölüm ba ş kanlı ğ ı tarafından, on be ş günü geçmesi durumunda ise ilgili yönetim kurulu tarafından karara ba ğ lanarak, gerekli de ğ i ş iklik yapılmak üzere Ö ğ renci İş leri Daire Ba ş kanlı ğ ına bildirilir.  Ö ğ renci bilgi sisteminde açıklanan basarı notları ile ili ş kili herhangi bir maddi hatanın yapılmı ş oldu ğ unun belirlenmesi halinde ise, ilgili ö ğ retim elemanı ilgili bölüm ba ş kanlı ğ ına ba ş vurarak düzeltme talebinde bulunur.  Her iki durumda da not düzeltme talebi, notun ilanından sonraki on be ş gün içinde ilgili meslek yüksekokulu bölüm ba ş kanlı ğ ı tarafından, on be ş günü geçmesi durumunda ise ilgili yönetim kurulu tarafından karara ba ğ lanarak, gerekli de ğ i ş iklik yapılmak üzere Ö ğ renci İş leri Daire Ba ş kanlı ğ ına bildirilir.

 Meslek yüksekokulu diploması, meslek yüksekokulu müdürü ve Rektör tarafından imzalanır.  Bir ö ğ rencinin meslek yüksekokulu diploması almaya hak kazanabilmesi için, sorumlu oldu ğ u programdaki bütün derslerden DD veya üzerinde not alması ve EDE/stajını ba ş arıyla tamamlamı ş olması gerekir.  Meslek yüksekokulu diploması, meslek yüksekokulu müdürü ve Rektör tarafından imzalanır.  Bir ö ğ rencinin meslek yüksekokulu diploması almaya hak kazanabilmesi için, sorumlu oldu ğ u programdaki bütün derslerden DD veya üzerinde not alması ve EDE/stajını ba ş arıyla tamamlamı ş olması gerekir.

 Diplomalar hazırlanıncaya kadar ö ğ renciye bir defaya mahsus olmak üzere bölüm ba ş kanı ve ö ğ renci i ş leri daire ba ş kanının imzalarını ta ş ıyan geçici mezuniyet belgesi verilir. Bu belge, diploma verilirken geri alınır ve herhangi bir nedenle yenisi verilmez.  Diploma bir defa verilir. Diplomanın kaybedilmesi durumunda, varsa gerekli harcın yatırılarak dilekçe ile ba ş vurulması üzerine ikincisi hazırlanır. Bu ş ekilde verilen diploma üzerine ikinci nüsha ibaresi konulur.  Diplomalar hazırlanıncaya kadar ö ğ renciye bir defaya mahsus olmak üzere bölüm ba ş kanı ve ö ğ renci i ş leri daire ba ş kanının imzalarını ta ş ıyan geçici mezuniyet belgesi verilir. Bu belge, diploma verilirken geri alınır ve herhangi bir nedenle yenisi verilmez.  Diploma bir defa verilir. Diplomanın kaybedilmesi durumunda, varsa gerekli harcın yatırılarak dilekçe ile ba ş vurulması üzerine ikincisi hazırlanır. Bu ş ekilde verilen diploma üzerine ikinci nüsha ibaresi konulur.

 Diplomada ba ş arı derecesi belirtilmez, sadece ö ğ rencinin ba ş arılı oldu ğ u yazılır.  Diplomanın yanı sıra her ö ğ renciye tamamlayıcı bir belge olan diploma eki ücretsiz olarak verilir. Diploma ekinde alınan derece ile ilgili bilgiler, derecenin düzeyi, içeri ğ i ve kullanım alanları, ulusal e ğ itim sistemi ve üniversitenin e ğ itim ve de ğ erlendirme sistemi gibi bilgilere yer verilir. Diploma ekinin dili İ ngilizce'dir.  Diplomada ba ş arı derecesi belirtilmez, sadece ö ğ rencinin ba ş arılı oldu ğ u yazılır.  Diplomanın yanı sıra her ö ğ renciye tamamlayıcı bir belge olan diploma eki ücretsiz olarak verilir. Diploma ekinde alınan derece ile ilgili bilgiler, derecenin düzeyi, içeri ğ i ve kullanım alanları, ulusal e ğ itim sistemi ve üniversitenin e ğ itim ve de ğ erlendirme sistemi gibi bilgilere yer verilir. Diploma ekinin dili İ ngilizce'dir.

(1) A ş a ğ ıda sayılan haklı ve geçerli mazeretleri nedeniyle ilgili yönetim kurulu tarafından ö ğ rencinin kayıt dondurmasına karar verilir.  Üniversite hastanesinden veya di ğ er sa ğ lık kurulu ş larından alınan sa ğ lık raporlarıyla belgelenmi ş bulunan sa ğ lıkla ilgili mazeretinin olması,  Mahallin en büyük mülki amirince verilecek bir belge ile belgelenmi ş olması ko ş uluyla, do ğ al afetler nedeniyle ö ğ rencinin ö ğ renimine ara vermek zorunda kalması, (1) A ş a ğ ıda sayılan haklı ve geçerli mazeretleri nedeniyle ilgili yönetim kurulu tarafından ö ğ rencinin kayıt dondurmasına karar verilir.  Üniversite hastanesinden veya di ğ er sa ğ lık kurulu ş larından alınan sa ğ lık raporlarıyla belgelenmi ş bulunan sa ğ lıkla ilgili mazeretinin olması,  Mahallin en büyük mülki amirince verilecek bir belge ile belgelenmi ş olması ko ş uluyla, do ğ al afetler nedeniyle ö ğ rencinin ö ğ renimine ara vermek zorunda kalması,

 Ö ğ rencinin, anne, baba, karde ş, e ş veya çocu ğ unun ölümü ya da bunlardan birinin a ğ ır hastalı ğ ı halinde bakacak ba ş ka bir kimsenin bulunmaması nedeniyle ö ğ renimine ara vermek zorunda kalması,  Belgelendirmek kaydıyla ekonomik nedenlerle ö ğ renimine devam edememesi, (Mutlaka ba ğ lı bulundu ğ u Kaymakamlık ya da Valilik’ten onaylı (Fakirlik İ lmuhaberi)  Ö ğ rencinin, anne, baba, karde ş, e ş veya çocu ğ unun ölümü ya da bunlardan birinin a ğ ır hastalı ğ ı halinde bakacak ba ş ka bir kimsenin bulunmaması nedeniyle ö ğ renimine ara vermek zorunda kalması,  Belgelendirmek kaydıyla ekonomik nedenlerle ö ğ renimine devam edememesi, (Mutlaka ba ğ lı bulundu ğ u Kaymakamlık ya da Valilik’ten onaylı (Fakirlik İ lmuhaberi)

 Tutukluluk hali,  Tecil hakkını kaybetmesi veya tecilinin kaldırılması suretiyle askere alınması,  İ lgili yönetim kurulunca kabul edilen di ğ er mazeretlerin ortaya çıkması.  Tutukluluk hali,  Tecil hakkını kaybetmesi veya tecilinin kaldırılması suretiyle askere alınması,  İ lgili yönetim kurulunca kabul edilen di ğ er mazeretlerin ortaya çıkması.

(2) Ö ğ rencinin mazeretinin ortaya çıkı ş ından itibaren onbe ş gün içerisinde ba ş vurması halinde geçen veya geçecek olan süreler kayıt dondurma süreleri olarak kararla ş tırılır. (3) Kaydı dondurulan ö ğ renci derslere devam edemez ve sınavlara giremez. (4) Kayıt dondurma ile geçen süreler, ö ğ renim süresinden sayılmaz. (2) Ö ğ rencinin mazeretinin ortaya çıkı ş ından itibaren onbe ş gün içerisinde ba ş vurması halinde geçen veya geçecek olan süreler kayıt dondurma süreleri olarak kararla ş tırılır. (3) Kaydı dondurulan ö ğ renci derslere devam edemez ve sınavlara giremez. (4) Kayıt dondurma ile geçen süreler, ö ğ renim süresinden sayılmaz.

AKADEM İ K VE İ DAR İ PERSONEL İ TÜM Ö Ğ RENC İ LER İ M İ ZE BA Ş ARILAR D İ LER ……