Miyase Sertbarut Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BETİMLEYİCİ ANLATIM Bu tekniği uygulayan yazarın amacı, okuyucunun görmediği bir görüntüyü, olayı, yeri, okuyucunun kafasında canlandırmaktır. Yazar.
Advertisements

HİKÂYE (ÖYKÜ) Sevcan ÖZDEN Sultanahmet Anadolu
TOPRAKTAN YAPRAgA YOLCULUK: DOgA HAZİNELERİ
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
SELİM İLERİ.
Powerpoint Uygulaması
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
 Sevinç Çokum 25 Ağustos 1943’te İstanbul Beşiktaş’ta dünyaya geldi.  Üç kız evlada sahip olan ailenin en küçük çocuğudur.  Beşiktaş Büyük Esma Sultan.
 Melville 1 Ağustos 1819’da New York’ta doğdu.  Ailesinin maddi durumu pek iyi değildi.  Babası arkasında yüklü bir borç bırakarak vefat etti.  Babasının.
METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
Your name GuyDeMaupassant Hayatı&Eserleri. your name ~Hayatı~ Guy de Maupassant 5 Ağustos 1850 yılında Fransa’da doğmuştur. Doğum belgesinde Tourville-sur-Arques’da.
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
ÖZEL YAŞAMI Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31
Öykü ( Hikaye ).
MAVİSEL YENER.
HAZIRLAYAN YILMAZ ESMER
Henry James Hayatı Ve Eserleri
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
ASLI DER.
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
MÜGE İPLİKÇİ.
MESLEKLERİ ÖĞRENELİM.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
MİLLİ EDEBİYAT DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER
ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
ANI TÜRÜ Esra Gürçay.
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
PERFORMANS ÖDEVİ KONU : AİLE TARİHİMİZ Röportaj randevusu:
JOHN STEINBECK. 1968’DE NEW YORK’TA YAŞAMINI YİTİRDİ 1962 NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ VE 1940 PULİTZER ÖDÜLÜ SAHİBİ GERÇEKÇİ ROMAN ÖYKÜ YAZARI.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
SABİHA GÖKÇEN.
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
15 Eylül15 Eylül 1890 – 12 Ocak Ocak1976.
Hayatı ; 1931 yılında Brooklyn'de doğdu. İrlanda'nın Limerick şehrinde büyüyen yazar, Amerika'ya geri döndü (1949). Newyork'taki pek çok lisede kompozisyon.
KALEMLERİNİZİ YARIŞTIRMAYA VAR MISINIZ? DEĞERLER EĞİTİMİ KAPSAMINDA BİRLİK BEREBERİLİK VE KARDEŞLİK KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMAMIZA.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
YAVUZ BAHADIROĞLU (1945-….) Yazar, Tarihçi, Gazeteci, Radyo Programcısı.
BETİMLEME (TASVİR.
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
SELÇUK TÜREYEN SELÇUK TÜREYEN DERİNCE 19 MAYIS ANADOLU LİSESİ UZMAN TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI ÖĞRETMENİ.
Garip Akımı Birinci Yeniciler
Son Çocukluk Dönemi Çocuklarında Gelişim ve Kitap Seçimi
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
EKONOMİK FAALİYETLER BİLGİN AVCI.
METİN TÜRLERİ TEOG SORULARI
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
Hikaye.
HABİB BEKTAŞ.
CAHİT SITKI TARANCI. 4 Ekim 1910 tarihinde Diyarbakır'da Camiikebir mahallesinde doğdu, 12 Ekim 1956 tarihinde Viyana (Avusturya)'da öldü. Asıl adı "Hüseyin.
Kürk mantolu Madonna romanında yabancılaşma olgusu Celal KABUL.
AD:Tolga Soyad:Süren SINIF:9\A NO:3197. cam yeşili bir kız çok kirpikli saçları nasıl karanlık bir kızıl örtülü bir güzellik benzeri olamaz dudaklarındaki.
«Annem Varsa Ben De Varım»
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Şiir Erkök Yılmaz. Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler.
HALİDE EDİP ADIVAR.
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
10edebiyat.net. Tanzimat'tan önce roman kavramına yabancı olan toplumumuzda hikâye kavramı, halk hikâyeleri ve mesnevilerle bir tutulmuş, bir bakıma halk.
İnsanı belirli bir amaç için harekete geçiren, istek, arzu, güçtür.
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
Öykü ( Hikaye ). Gerçekleşmiş ya da gerçekleşmesi mümkün olayların kişi, zaman ve mekâna bağlı olarak farklı bir kurguyla anlatılmasına "öykü (hikâye)"
Sunum transkripti:

Miyase Sertbarut Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı.

Yazmaya radyo oyunlarıyla başladı Yazmaya radyo oyunlarıyla başladı. İlk kitabı Fasulyem Bulutlara Çıkamaz 1996 yılında Ankara Çankaya Belediyesinden 1.lik ödülü aldı. Bu ödülün ardından yazar, daha çok çocuklar ve ilk gençlik çağı için yazmaya yöneldi.

Şimdiye kadar 20’nin üzerinde kitabı yayınlandı Şimdiye kadar 20’nin üzerinde kitabı yayınlandı. Birbirinden çok farklı temalar üzerine yazması, okuyucuyu rahatlıkla kitabın içine çekmesi ve dili ustalıkla kullanması ile dikkat çekiyor.

Yazarın Kapiland’ın Kobayları adlı romanı Almancaya çevrildi Yazarın Kapiland’ın Kobayları adlı romanı Almancaya çevrildi. Ülkemizde GDO’lu gıdalara karşı bilinç yaratan bu kitap aynı zamanda dev ülkelerin diğer ülkeler üzerindeki ticari baskısına da eleştirel bir yaklaşım içeriyordu. Roman 2006 yılında Tudem yayınlarından 1.lik alarak basıldı.

7-9 yaşa seslenen bazı kitapları şunlardır: Çınar Ağacındaki Gizli Geçit Bir Dilek Tut Gözlüklü Ayçiçeği

Dedemin Sihirli Dükkânı Akvaryumdaki Denizkızı Kırmızı Başlıklı Ispanak

9- 10 yaş grubunun edebiyat tadı alarak okuyabileceği ödüllü 2 kitabı da Kırmızı Kartal ve Tuna’nın Büyülü Gemisi’dir. Kırmızı Kartal, yazarın çocukluğundan kesitler içerir. Tuna’nın Büyülü Gemisi ise anne özlemi içinde olan Tuna adlı hayalci bir çocuğun gerçekleri görmesi üzerine kurgulanmıştır.

Yazarın 10 yaş üzeri için kurguladığı roman ve öyküleri günümüz çocuğunun hem hayal dünyasını besleyecek, hem toplumsal gerçeklere karşı bilinç yaratacak hem de dil ve edebiyat zevki verecek niteliktedir. Altın Avcıları Plajda, Kimsin Sen, Yılankale, Sisin Sakladıkları, Kapiland’ın Kobayları bu türden kitaplarıdır. 8

Genetik konusunu önemseyen yazar, bu alandaki yeniliklerden romanlarında bahsederek günümüz çocuğunun bilimsel konulara heyecanla yaklaşmasını amaç edinmiştir. Bilimin ticarileşmesi sonucunda insanlığa vereceği zararı, sürükleyici iki roman olan Sisin Sakladıkları ve Kapiland’ın Kobayları’nda gözler önüne serer. 9

Bir zamanlar çocuk olduğunu hiç unutmayan yazar, kitaplarında o çocukluğa yolculuklar yapar. Bazen yaşadıklarını, bazen yaşayamadıklarını yazar. Çoğu zaman yaramaz çocukların peşindedir. Yaramazları sever, çünkü onların anlatılacak ilginç hikayeleri vardır. 10